A topik már régen túlmutat a címén. Sokkal több annál. Egy topik, ahol a macskák (cicák, cirmancsok, mókok, bársonytalpúak, stb.) és egymás véleményének, személyiségének tisztelete dominál. Egy topik, amely a macsekoknak köszönhetően, már-már igazi baráti közösséggé formálódott nemcsak virtuális értelemben. Egy topik, ahol szeretettel várunk mindenkit, aki szereti az állatokat, cicákat, kutyákat, de ahol persze A MACSKA a fő téma.
Szeretettel és örömmel várunk minden jószándékkal érkező topiktársat, tanácsra várót vagy olyan lelkes kiszolgáló személyzetet, aki szívesen beszélget velünk cicája mindennapjairól.
Jó szórakozást, kellemes időtöltést és macskaszőrös szép perceket kívánok a topikon minden kedves topiklakónak és -olvasónak!
szuszmok
-----------------------------------------
A topikhoz kapcsolódó lapok:
http://www.andicat.fw.hu
http://www.meoindil.extra.hu/cicak/index.html
A minimanóimnak meg sem kottyan a meleg. Frakinca az égnek és nyomás! Meglátnak és púpoznak. Már olyan kis aranyosan dorombolnak.
most fejeztem be aborsószedést meg pucolgatást. Gondolom, nem lepődtök meg, hogy három bársonytalpú meg egy kutya pótmama segített. Sokkal gyorsabban haladtam:_))))
Most nem ugrál, de belefekszik!:)))
Áttöröltem a bundiját, és hálás pillantásokkal nézett rám!
De most kélyesen heverészik!:)
De azért nagy lendülettel játszik!:)
Hiszen még kölyök!:))))
Cecameca, ő egy himalája. Extra bundival. Amikor találkoztam Vele, én sem ismertem fel hogy milyen fajta:-( De szerelem az első látásra és azóta is.
Ő választot ki!
Nagyon szenved a melegtől. Danone tanácsa ma sem sikerült. Biztos bennem van a hiba, de nem tudok erőszakos lenni vele. És nagyon ideges vagyok attól, hogy megint szőr gubanc lesz:-(
A Te cicáid hogy birják?
Cicóka kedves, jó hűsölést neked ott és gondolj azért néha ránk, szenvedőkre:_)))))) Várjuk a beszámolókat és üdv a hármaknak._)))
Köszönöm a gratulát és a drukkot is....
Lehet, hogy megérezte a lapáton az alomszagot? Vagy nem ért oda időben? Lelki alapon is szoktak mellépisilni, kakilni, ha valami miatt nem érzik magukat biztonságban vagy bizonytalanok vagy féltékenyek. De gondolom, ez nálatok nem áll fenn. Lehet, hogy területet jelöl? Sőt, valószínű. Én is átestem már egy érdekes ámulaton. A kinti ciceink természetesen ivartalanítottak, két lány és egy fiú. A kisebbik lány ...jelöl!!!!! Először a fürdőszobamérlegen vettük észre (most már nem jöhetnek be csak a konyháig, eddiga fürdőszoba is nyitva volt előttük), de láttuk már jelölni afűnyíróra meg tujára, sőt, egyszer félre is kellett ugranom._)))) Mondjuk érdekes a dolog, de érthetőnek tűnik, hiszen kint élnek és aterület fontos. De miért nem a fiú, aki egyébként a főnök? Érdekes dolgok ezek...
CICA: gratulálok én is!!! meg köszönöma gratulát!!!! letudtad végleg az egészet??:-)
aloa vera-ról én is csak örömódákat hallottam zengeni meg van egy szer, a VETRI DMG immunerősítő csepp, ami szintén elég drága (ha jól emlékszem, kb. 5-6000 FT), de segít. A kicsiknek fogom adni most már:-)
Igen, ivartalanított. Jellenleg RC-es szárazat kap + diétásat + másnaponként C vitamint savasitásilag. Havonta ellenörzöm a PH-t. Egyenlőre úgy tünik, hogy müködik, és ha még a cseppek is, talán nem kell idegeskednem miatta.
Neki, nekik mindent:-))
szijóka! :)))
köszi a gratulát. :))
A te Pamacs cicusod fiú? Nekünk minidg aszondta a doki, hogy a száraz kajától lehet ilyesmi, főleg ivartalanított fiúcicceknél.
Ha nem válik be a béres-csepp, akkor lehetne aloe verázni; van több ismerősöm, aki rászánta magát és elég hatékonynak bizonyult a dolog. (csak baromi drága, de hát ha mackáról van szó...:)))
Cica, Neked is NAGY GRATULA a sikeres vizsgához:-))
Tündéri egy macs a Marcipán, egyem is meg, már védi a birodalmát.-)
Nálam sajnos nem csak "gazdi-kényszer", a vitamin, hajlamos a hólyaghomokosodásra:-( Idén majdnem emiatt itt hagyott:'(
Én ezért gondoltam a bérescseppre, hát ha jót tesz neki.
Cecameca, köszönöm, Pamacs nevében is a dicséretet:-)
Jól eset:-)
Szijasztok! :)))
Na túléltem sikeresen a szigorlatot; ötöst kaptam, de nagyon meggyötörtek mindenkit a szóbelin... brrr :)Nem volt elég a 3 tétel,amit ki kellett dolgozni és le kellett felelni belőlük; a végén aszongya az egyik vizsgáztató, hogy akor most húzzak mégegy tételt, csak úgy spontán elmondásra... aszittem, ottmaradok. :)) Erre nem akkora mákom volt,hogy kihúztam majdnem ugyanazt, ami a középkor tételem volt? :DDDD
Nya mindegy; soha többet nem lesz vizsgaidőszakom. :DDDDDDDDDDDD
Szuszmók nyelvgurunak gratula! :)))
Danone: Bérescseppet érdemes venni? Úgy értem, van valamilyen észlelhető hatása hosszú távon? Vagy csak ilyen gazdi-kényszer, mint nálam a vitaminozás? :))) Szegény Vackorkám évekig megvolt vitamin nélkül, soha még megfázva sem volt, aztán rájöttem, hogy imádja a méregdrága vitamint és onnantól kezdve kapta. :)))
Karminca és többi allergiás társak: egy cipőben járunk; én is full allergiás vagyok a macskákra. :))) De ez napi pár hapciban és ronda ekcémában mutatkozik csak az egyik kezemen, meg a másik könyökhajlatomban, úgyhogy úgy döntöttem, hogy ez nem gátol meg semmiben. :))))
Szerintem,aki ide jár, az mind tisztában van vele, hogy első a macka őfelsége,és utána jövünk csak mi, szerény alattvalók a rangsorban ;)))))
Tényleg, akik tenyésztéssel foglalkoznak.. nem tudja valaki megállapítani Marcipánról, hogy milyen fajta cica lehet? Hosszabb a szőre jóval,mint egy házimacsnak, és borzasztóan selymes, puha. Viszont nem csomósodik, nagyon klassz. A farka rövidebb,mint egy háziciccnek és talán a füle is kisebb, ahogy elnézem a többi kis nálunk lévő, hasonló korú árvácskát...
Egyébknt Marcipán ma elzavarta a nála 3szor nagyobb szomszéd mackát,meg a nálakétszer nagyobb másik szomszéd mackát, amikor kimentünk a kertbe. :)) Jól nézett ki nagyon; én ijedten fogtam a kis hófehérkét, az meg felborzolt szőrrel, fújkálva karatézott. Próbálta elérni a nagy fekete iccet, de pont nem sikerült neki. :))
Aztán megnyugtatgattam, és elengedtem, erre megint megy a nagy macsihoz, felborzolt szőrrel, görbe háttal,mint egy kis gonosz manó, és fújkál. :)) Na szomszédcicc elmenekült. :))) Aztán a másik is. :)))
Egyébként a szobatisztasággal van egy kis gondunk; általában az alomra megy, de már 3szor előfordult,hogy odapisilt máshova; egyszer a konyhasarokba(az első nap volt, úgyhogy nem számít, nem tudta, hol az alom), de tegnapelőtt a szemeteslapátot tisztelte meg, amibe a kiszóródott almot söpörtem, demár üres volt, aztán meg a másik szobában az asztal alatti műanyagzacsit. Szerintetek ez el fog múlni? Direkt csinálja? :))) Próbáljam nevelgetni,hogy ilyet ne? Módszerek?
Danone kipróbáltam a nedves ruhát:-( Amint közeledtem feléje már gyanakodva nézett rám.
Kezdtem a buksiján, de amint megérezte már el is rongyolt. Fogócska beindult, végül a kanapé alól "vigyorogva" nézett ki rám, -itt úgy sem érsz el grrr-. Folyt. köv. a hüsitésben.
Szuszmók, még egyszer GRATULA:-)
S a pincurok, imádom Őket:-)
Szuszmok, gratulálok a vizsgádhoz.(én is drukkoltam :o)) eddig csak olvasni volt lehetőségem, de ha visszajövünk, majd ...
Gyönyörűségesek a cicuk :o)) ö
Igen, olyan muris! Míg ettünk ő a szobából beszélgetett nekünk, de csak mondta-mondta.....
Be nem állt a szája, mintha beszámolt volna, mi történt, amíg nem voltunk itthon!:)))