A topik már régen túlmutat a címén. Sokkal több annál. Egy topik, ahol a macskák (cicák, cirmancsok, mókok, bársonytalpúak, stb.) és egymás véleményének, személyiségének tisztelete dominál. Egy topik, amely a macsekoknak köszönhetően, már-már igazi baráti közösséggé formálódott nemcsak virtuális értelemben. Egy topik, ahol szeretettel várunk mindenkit, aki szereti az állatokat, cicákat, kutyákat, de ahol persze A MACSKA a fő téma.
Szeretettel és örömmel várunk minden jószándékkal érkező topiktársat, tanácsra várót vagy olyan lelkes kiszolgáló személyzetet, aki szívesen beszélget velünk cicája mindennapjairól.
Jó szórakozást, kellemes időtöltést és macskaszőrös szép perceket kívánok a topikon minden kedves topiklakónak és -olvasónak!
szuszmok
-----------------------------------------
A topikhoz kapcsolódó lapok:
http://www.andicat.fw.hu
http://www.meoindil.extra.hu/cicak/index.html
Danone: Pont azon gondolkodtam hétvégén, hogy jó lenne egy ventilátor, de nem tudom, mennyire árt ez a kutyának/macskának? Ha humán magasságba rakom, akkor OK?
Szuszmók: Addig mondogatod ezt a harcimacs-dolgot, míg már nemcsak a pici kutyámat féltem majd tőle, de én is megijedek!;-) Alapvetően a nagy, méltóságteljes, nyugodt, higgadt állatokat kedvelem, erre...:)))
Kedves Pamcsi!
Honnan gondolod,hogy szenved?
Liheg? Mert az nem csak a melegtől lehet...nem akarlak megijeszteni,de ha sokat liheg,az mást is jelenthet,pl. szívproblémát.
Nem tudod elsötétíteni a szobát? Nálunk pl. csak reggel van fölhúzva a redőny,utána este hatig lent van...
A másik: nem kell az egész macskát megmosni,elég csak a fejecskéjét,legalább nem kap hőgutát. Azt a kezeddel is megteheted,és mire ráeszmél,hogy vizes,már késő :)
Lehet ventillátort is alkalmazni,hogy egy kis huzatot csinálj. Csak arra kell figyelni,hogy tedd magas helyre,mert a szeme könnyen begyulladhat az erős légáramlatoktól.
Végső megoldásként (ha biztos vagy benne,hogy tényleg csak a melegtől szenved) meg is lehet ritkítani a bundáját. (persze ha nem kiállítási macsek)
Kedves CICA!
Szerintem van értelme...előtte én sem nagyon hittem benne,de szebb lett a szőrük,fényesebb és dúsabb. Meg egy kicsit jobban is nőttek. Azt javasolják,hogy egy hónapos kúrát kell tartani,főleg tél előtt, ill. valamilyen betegség után . De ha teljesen egészséges a cicc,akkor szerintem fölösleges...
Ez csak az én véleményem...
örömmel osztom meg veletek a hírt, hogy Heartbreaker's Colonel, a vörös cirmos fehérrel kissrácunk szeptembertől néet/angol és olasz nyelven tanul:-))))
a kicsik már jó ideje értik, hogy "kaja". ez a hívó szó, erre bárhonnan előjönnek:-) ma reggel, spontán ébredés után, azt érzékeltem, hogy mind az öten körülöttem üldögélnek, az anyjuk is, de nem bántottak, nem ettek hajat, nem harapdáltak orrot, semmit. szerintem, nem is volt annyira spontán az ébredés, mert lehet, hogy ott ültek és szugeráltak, hogy "kelj fel, kisgazda". cserébe, mert ilyen rendesek voltak, extra fincsi kaját kaptak.:_))
most megyek. holnap nemzetközileg lesznek vendégeim,röpködnek majd az angol, német, olasz és francia szavak.:))) meg lesz egy kis "paprika chicken" is kovászos ubival.:)))
szép álmokat és üdv Wicknek._)
ugen. volt, akiről kiderült, azért nem mert eddig a cicájáról beszélni,mert nem akarta, hogy hülyének nézzék. volt, aki meg alig várta, hogy végre beszélhessen róla.
volt olyan, akiről nem is gondoltam volna és több kóbor cicet fogadott be, csak nem verte nagydobra.
volt olyan esetem is, hogy egy bizonyos hivatali ügyben azért sikerült komoly előhaladást eszközölnöm és sikert elérnem, mert az illető ügyintézőnek volt cicája. véletlenül meglátta, hogy van karmolás a kezemen...:-))
Sajnos nem volt túl nagy az a vihar, ma megint 35 fok van!
Én is imádom, amikor idebújik hozzám, ez a kis rosszcsont, és amikor dugdozza a nóziját....
Na de lassan én is ódázok!:)))))))
bezzeg nálatok volt vihar:-)
most ott tartok egyébként, hogy már nagyon várom, hogy aludjunk, mert -bár néha panaszkodom, hogy nem hagynak aludni - annyira jó akismókokkal aludni. mindig az az érzésem, hogy kitüntetnek a bizalmukkal, amikor odabújnak és velem alszanak el. nagyon meghitt és intim pillanatok ezek....
jaj, de már megint nagyon elégikus voltam:_)))) szólj rám, légy szíves, ha örömódákat zengenék, de annyira imádom őket!!!._)))
vegyes gyümölcsleves:-))
Csak kérdeztem. Mert hogy jelöl-e?
Nekem szerncsém van, Jack nem jelöl abszolút, vagy ha igen, akkor az alomba. Egy külföldi barátom mondta, hoyg akkor nem jelölnek a cicek, ha boldogok:-)))) Ezt nagyon megjeygeztem. Lehet, hogy nem igaz és az is lehet, hogy túlidealizált a dolog, de azért azt hiszem, van benne valami. Itt persze, mesterséges körülmények között élő, nem kinti cicekről beszélek...
Wick most volt 8 hónapos! Ívartalanítás, még nincs eldöntve! Ez leginkább a kedvesemtől függ!
Kapott egy esély Wick a kandúság maradásban!:))))
Kedvesem azt mondta, ha nem jelölget maradhat!
Én nem szeretném ívartalanítani,de majd kiderül!
Miért?
Azért vannak feltételek, mert így is nehezen ment bele, hogy legyen cicám, amikor beleegyezett, kikötései voltak: Csak fiú, és ivartalanítva.
De aztán odájig jutottunk, hogy lehet, hogy marad "igazi" kandúr!:)))
Hát igen. Többször "csekkoltam", hogy tutira lány-e:_))))Ő az, aki biztosan megállja a helyét, bárhová, bármilyen helyzetbe kerüljön is...Rá lehet mondani valóban, hogy a szeme sem áll jól:-)
Egy kicsit andy cicára emlékezett, ő volt ilyen stramm és szemtelenül csibészesen aranyos kiskorában:-) Atyaég, hogy rohan az idő!!!
Ő Heartbreaker's Charlene, a harcicica:-)))) ő az első mindenben: ágyramászás, gazdibújás, gazdiébresztés. a legbátrabb a társaságban és a legkülönösebb hangokat is ő hallatja....
Stramm kis csaj:-)
Mert Wick beléd szerelmes:-) Mint ahogy Pearly cicánk a férjembe. látni kellene, amint szerelmes pillantásaival üldözi meg bújik és néz fel rá, hogy "itt vagyok, szeress, a tied vagyok". ezt eddig két emberrel, két hímneművel tette még meg. szóval, egy igazi csaj:-))))
Hát igen!
Wick is leginkább rajtam érzi jól, magát, de hogy nincs melege????????
Én meg süldögélek 2x-en.
De hát Ő már csak ilyen!:))
Ma délután szunyókáltam egy kicsit, meg ő is rajtam!:)
Úgy izzadtam, hogy egy paci megirigyelhette volna, de meg se mozdult!:)))))))
ja, nincs is:-) guggolsz lelkesen a kihúzandó borsók között, a nyakadba liheg egy átforrósodott fekete belga juhász, a lábaid alatt két fekete cica, a harmadik cirmos meg kb. félméterre ül és nézi, mikor ülhet az öledbe.-)))) és meleg van!!!!._))))