Keresés

Részletes keresés

(M)Ákos Creative Commons License 2009.09.04 0 0 36417

Ez ilyen kétrészes kerekített tok (classen arcus tok).

A tok az ajtó felőli oldalon előszerelve tartalmazza a takarólécet, itt nincs is semmi macera.

Rögzítés után a másik oldalon csak bele kell/kéne tolni a másik oldali takarólécet, nos ha működik ez a rögzítés, amit kitaláltam, akkor azt is így tenném fel.

Lényeg, mindent lemodelleztem, csak egy csík sziló kell majd, és semmi sem látszik.

A vízszintes b.lap azért nem esne le, mert a kétoldali függőlegesek alá lennének tolva.

Végülis, csak a láthatatlan rögzítés ötletemmel kapcsolatban várnék véleményt.

Előzmény: halaloszto (36416)
halaloszto Creative Commons License 2009.09.04 0 0 36416
a falnyilast akarod kapu alakban 30cm szeles butorlappal kibelelni?

szerintem nem az lesz a problema, hogy hogyan rogzitsd a butorlapot a falhoz, hanem az, hogy a butorlap elenel mit csinalsz. akkor lehet afa-fal talalkozast kulturaltan megoldani, ha az belso sarokra esik. tehat a falsikon kivul is kellene korben valami keret, ami ralog a falra, (takarja a fal es a lap kozotti rest), es kapcsolodik a butorlap beleshez.

en siman betettem az ajtot a falnyilasba, es festett fal van korben, nincs a falnyilas belulrol burkolva.

vajk
Előzmény: (M)Ákos (36415)
(M)Ákos Creative Commons License 2009.09.04 0 0 36415

Házilag szeretnék gyártani toktoldót dekorfóliás ajtóhoz, 2 db 10 centis falhoz kitalált tokot kéne beraknom 30 centis falba.

Találtam ugyanolyan mintájú bútorlapot 18 mm vastagságban, ez a része megoldott.

Ezeket szeretném rögzíteni az ajtónyílásba, lehetőleg láthatatlanul.

Azon ötleteltem, hogy maradtak ilyen ikeás stiftjeim (passz, hogy mi a rendes nevük), amiket csak 1 centi mélyen kell becsavarni a lapba, és kapnék egy 4 centire kiálló tüskét.

Ha ez kész, kéne a falba valami tipli, amibe belecsúszna. Ezeket be kéne gipszelni (?), hogy megmaradjanak a falban.

Van-e jobb ötlet...?

feelgood Creative Commons License 2009.09.04 0 0 36414
privát mail ment.
Előzmény: *Steve (36412)
ncc1701 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 36413
Ha vízre célzol: kutat gyakorlatilag mindenhol lehet furatni, csak az a kérdés, h 10, vagy mondjuk 70 méteren van a víz. Ezzel budit lehúzni, zuhanyozni, mosogatni tudsz. Inni a legtöbb ember (mondjuk én nem) úgyis ásványvizet iszik. Ami plussz lenne az a főzés.
De van olyan is, h a kút bevizsgálva tisztább vizet ad, mint a vezetékes...
Előzmény: Peter atyuska (36403)
*Steve Creative Commons License 2009.09.04 0 0 36412
adj már légyszives valami linket vagy elérhetőséget ebben a témában engem is érdekelne
Előzmény: feelgood (36411)
feelgood Creative Commons License 2009.09.04 0 0 36411

Szia efegy!

Elnézést, hogy beleszólok, de én éppen most telepíttettem egy ilyen biológiai szennyvíztisztítót, amire ncc1701 is utalt.

Meglévő ház mellé készült, a szennyvízmedence kiváltására (innentől megszűnik a szippantás, max évi 1x a tiszító alján keletkező iszapot kell leszívni, ami állítólag trágyázásra kitűnő). a keletkező víz pedig vagy elszikkad egy szikkasztóárokban vagy ellocsoljuk.

A lényeg azonban az, hogy úgy kaptam engedélyt a jegyzőtől a tisztító telepítésére, hogy - amennyiben tartom a belőle kijövő tisztított vízre vonatkozó tisztasági határértékeket - nem vagyok kötelezhető az utcai  csatornára való utólagos rákötésre!

Nálunk még nincsen az utcában csatorna, de előbb-utóbb lesz, ezért is csináltuk meg ezt a beruházást, hogy inkább erre költsük a pénzünket aztán meg ne kelljen a csatornadíjat fizetni (ja, és így talajterhelési díjat sem kell).

Tehát alternatív szennyvíztisztítási módszer birtokában nem kötelezhetnek a csatornára, tehát elvileg az építési hatóság sem ragaszkodhatna ehhez.

Mondjuk jó fej és rugalmas volt a jegyzőnk is, habár ő is hivatkozott a hasonló önkormányzati rendeletükre, és miután konzultált más jogászokkal és elküldte a kérelmemet az illetékes környezetvédelmi, vízügyi és természetvédelmi felügyelőségnek és ott jóváhagyták, ő is megnyugodott és kiadta az engedélyt.

Jól jött még az is, hogy kb. ekkor mondta ki al Alkotmánybíróság, hogy alkotmányellenes a bpesti önkormányzat szabályozása, amivel nem teszik lehetővé a Főtávról való leválást.

A jogi procedúra kb 2-3 hónap volt, maga a telepítés pedig 3-4 óra :-)

Feelgood

Előzmény: efegy (36406)
feelgood Creative Commons License 2009.09.04 0 0 36410

SZia!

igen, ezt másvalaki is javasolta nekem, én csak Memorix felvetésére reagáltam. Nekem a fólia is megfelelne, egyszerűbb is lenne.

Ezek a fóliák milyen m2 árban vannak?

Feelgood

Előzmény: Törölt nick (36409)
feelgood Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36408

Szia Memorix!

A Schindlerrel ma beszéltem, ilyen aluredőnyt nem gyártanak az ablakaikhoz.

Te mit javasolsz, le kellene külön ezt gyártatni? Vagy más forgalmazó árul ezekhez az ablakokhoz aluredőnyt?

Kösz.

Feelgood

Előzmény: memorix (36364)
gefin Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36407
email ment
Előzmény: Bibus05 (36385)
efegy Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36406

Köszi. Én sem ragaszkodnék a csatornához ám, csak lehessen így is építkezni. Kővágóörsön is van a családunknak egy telke (úgy 35 éve a mienk, szinte egyedüli üres telek az utcában), de az ép. osztályon azt mondták, h. addig nem adnak ki új építési engedélyt, amíg nem építik ki a csatornát. Ehhez viszont a már ott lakóknak hozzá kellene járulni és befizetni 170 ezret. De erre meg nem hajlandók, nekik megfelel az emésztő. Arra a kérdésre, hogy mégis akkor mikor lehet ebből valami, széttárták a karjukat, mondván lehet, h. holnap, lehet, h. 10 év múlva.

Azon a telken, amire most vágyunk építeni, villany is van, ezt tegnap kifelejtettem a sorból. No, holnap megyek az építési osztályra, s megtudok mindent.

Előzmény: ncc1701 (36402)
Csokis Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36405
A fószer építőipari technikumot végzett, és kivitelezésben dolgozik. Ízelítőnek egy sztori:

Az öreg néni és a kémény

Egy szép nyári hétvégi napon úgy döntöttem meglátogatom az öregemet. Kocsiba pattantam, irány egy kis település, ahol lakott.

Beparkoltam a ház elé, de nem találtam otthon. Egy pár házzal arrébb dolgozott valakinél, kaptam az infót. Felkerekedtem és hamarosan meg is találtam. Egy talicskában hortyogott az udvar kellős közepén...

Becsengettem, egy idős néni jött ki, azonnal felismert (engem nem a postás csinált, erősen hasonlitok ősömre). Nekiállt siránkozni, hogy fater elvállalta a kémény újrarakását, de már 3 napja küzd azzal a 15 sor téglával.

Aztán persze kiderült, hogy a nyanya reggelente kirak egy üveg pálinkát, meg 4-5 üveg sört, amit szabadon oszhat be a szakember magának. Mondanom sem kell, hogy rohadt gyorsan el tudnak ezek fogyni, ha malter csorog az ember ereiben. Fater persze délre rendszerint kiütötte magát, mondjuk addig se nagyon csinált semmi érdemlegeset.

Sóhajtva hazatoltam az öregemet, bedobtuk az ágyba, aludja ki a mámorát. Magamra kaptam egy munkás szerkót, és visszaballagtam a romos kéményhez. Szerencsére addig eljutott a munkában, hogy malter volt keverve, és a kémény mellé fel volt termelve a tégla.

Kora estére végeztem is a kémény újrarakásával, nagy nehezen feltoltam rá az eredeti fedkövet is. Mire lemásztam a tetőről, a verandán ott várt kikészitve a pálinka, és a sör. Természetesen ott hagytam, és a néni hálálkodása elől gyorsan elmenekültem.

Fater magához tért estére, és átballagtunk egy helyi krimóba beszélgetni egyet. Az öreg néni háza mellett haladtunk el, felnézett a tetőre, és megtorpant.

Láttam rajta, hogy erősen gondolkodik, már épp meg akartam szólalni, amikor diadalittasan a kéményre mutatott:

- Látod, fiam. Igy kell egy kéményt jól megrakni! Ha korábban jössz, segithettél volna...
Előzmény: Csokis (36404)
Csokis Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36404
Peter atyuska Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36403
kilehet a villanyt is gyertyával :-), ha valakinek van olyan szerencséje hogy állandó vízzel rendelkező patak van a telkénél oda tud kerekes rendszerű erőművet rakni.
Előzmény: ncc1701 (36402)
ncc1701 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36402
Csatornát nem is biztos, h akarnék a helyedben. Fél milla körül lehet kapni olyan házi víztisztító telepet, amit leásnak a földbe, és locsolásra alkalmas vízzé alakítja át a szennyvizet, és évente 1x kell szippantani. Megspórolod a nem kicsi csatorna díjat.
Igazából egyedül villany kell, ha vhol akarsz élni. Azt nagyon drága kiváltani egyedileg...
Előzmény: efegy (36389)
djkriss Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36401
Ok. meglestem..nem rossz ...majd válaszoll az illető..azt igérte:-))
Előzmény: Törölt nick (36395)
*Steve Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36400
pecu,kefni ,furik
Előzmény: *Steve (36399)
*Steve Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36399
akkor ezt is elkönyvelem a pecua kefni   meg a furik mellé:)))
Előzmény: Erzsébeti (36398)
Erzsébeti Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36398
de az. most már én is tudom:)
Előzmény: *Steve (36397)
*Steve Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36397
stablondeszka nem az amit a tető alá szegelnek  a túlnyúlás alá  ?
Előzmény: Erzsébeti (36396)
Erzsébeti Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36396
"stablondeszkat nem ismerem."

eddig én sem ismertem...:)
bedobtam a gúgliba oszt a képek szekcióban kidobta a lambériát...

minek kell még egy név ugyanarra a dologra?
Előzmény: halaloszto (36393)
djkriss Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36394
Márkában milyet ajánlanátok Stablonra illetve beltérire? van vi Lazurán de az árakat nem ismerem..még
Előzmény: halaloszto (36393)
halaloszto Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36393
hivatalosan vastaglazurral, vekonylazurral meg talan kicsit jobban birja a seruleseket.

stablondeszkat nem ismerem.

vajk
Előzmény: djkriss (36392)
djkriss Creative Commons License 2009.09.03 0 0 36392
Sziasztok !
Beltéri ajtó festéssel kapcsolatban akartam kérdezni hogy vékonylazúrral vagy vastaglazúrral kell-e festeni? Másik kérdésem hogy a stablondeszkát milyen lazúrral kell festeni. Illetve muszáj - e a festés előtt beereszteni vmivel?
efegy Creative Commons License 2009.09.02 0 0 36391

Nagyon szépen köszi, akkor talán ez össze fog jönni.

Közben kutattam:

Bruttó alapterület

Az épület által a telekből lefedett alapterület.

Nos, akkor az én női logikám szerint az alsó szint lefed 93 m2-t, a tetőtér nem fed le semmit a telekből. Ha ez így van, akkor juhéj.

Előzmény: halaloszto (36390)
halaloszto Creative Commons License 2009.09.02 0 0 36390
a haz a telekbol 93 m2-t foglalhat el. a falak kivulrol ekkorak lehetnek. pl kivul saroktol sarokig merve egy 10x9.3 meteres haz.

hogy hany szintes lehet, milyen magas, stb, arra kulon szabalyok vannak, elmondjak az eposztalyon. ha masoknak sikerult mostanaban tetobeepitesest csinalni, valoszinuleg lehet.

vajk
Előzmény: efegy (36389)
efegy Creative Commons License 2009.09.02 0 0 36389

Nagyon köszönöm. Nem, nem eladni akarom, végre élni szeretnék benne:) Víz, gáz bevezetve (van rajta egy kis ház, ez akár bővíthető, akár lebontható). Csatorna nincs, ennek utána kell járni még. Egyébként jópár hatalmas ház van arra, gondolom, megvették az összes környező telket.

Na de most nagyon szégyellem magam, de vegyük át még 1X (nőnek magyarázol:-) vedd figyelembe:))) a bruttó 93 m2 az azt jelenti, hogy össz. 93, vagy azt, ahogy én szeretném: alsó szint 93 m2 és erre jön rá még a tetőtér, amelyben én kialakítok 1-2-3 szobát, vagy amit akarok. (Ha logikusan gondolkozom, a tetőtér amúgy is megvan, az nem lehet az én döntésem, hogy ez marad egy üres tér avagy szétosztom szobákra stb?)

Előzmény: wartburger (36388)
wartburger Creative Commons License 2009.09.02 0 0 36388
93m2 az a ház bruttó alapterülete lehet. Természetesen a tetőtér beépíthető. Gondolom nem akarod eladni, de ha igen akkor a vevőnek a vásárlási illeték a vételár 10%-a, egyébként 2,5%, ami nagyban nehezíti az eladást. Ha zártkert akkor külterület valószínű, ami azt jelenti, hogy minden közmű, ami még nincs bevezetve (gáz pl.), bevezetése sokkal drágább lesz. Van-e szemétszállítás például stb. Kiskapukat nem érdemes keresni, mert ma már, egy szépösszegű csekket mellékelve küldik a bontási határozatot.
Előzmény: efegy (36387)
efegy Creative Commons License 2009.09.02 0 0 36387

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Régi fórumozó vagyok, de építkezés témában abszolút tudatlan. Hónapok óta keresünk telket, találtunk is párat, de mindig falba ütköztünk (drága, vagy különböző okok miatt nem lehet rá építeni, stb). A szüleim most felajánlották, hogy építhetnénk a telkükre, ami sajnos zártkert, így a beépíthetősége 5% (a telek 1860 nm), így ugyebár 93 nm-es épület építhető rá. Az építész ismerősünk jelenleg nyaral, a építési osztályra pénteken tudok elmenni, de addig "gyötör a kín:-)", ezért Hozzátok fordulok, hátha tudtok segíteni. Ez az általam kiszámított 93 nm mit jelent pontosan? Ekkora lehet összesen a ház alapterülete avagy egy 93 nm-es alapterületű háznak beépíthetjük-e a tetőterét? Bocs, lehet, hülyén tettem fel a kérdést, de gondolom, értitek. Mert a 93 nm sajnos nekünk kicsi lenne (így erről a telekről is le kéne mondanunk), de abban az esetben, ha be lehet építeni a tetőteret, nyert ügyünk van.

Továbbá (tudom, csúnya dolog:-) - ha az első eset áll fenn, vannak-e kiskapuk?

Mi van olyankor, ha az ember nagyobbat épít a megengedettnél? Vissza kell bontani vagy büntetés ellenében maradhat. (120-130 nm körüli házikóra lenne szükségünk).

Nagyon köszönöm a segítségeteket.

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.02 0 0 36386

nekem az ikeás csapok jöttek be, 10 év garival..

Előzmény: zsuzsa111 (36379)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!