Keresés

Részletes keresés

bd Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31101
Most hívtam a sosoksári Auchant, már csak 2 db sütőlapjuk van. Oda se megyek.
bd Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31100
www.kolofol.hu sutolap 50*40 meretu 1400 Ft Van-e valamelyikotoknek errol tapasztalata. Ha nincs negativ, megyek venni. bd
Előzmény: Zsuzsu1 (31085)
doyen62 Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31099
Honnan szaladsz ki Soroksárra?Nem lehetne valami találkát összehozni? lap nagyon kellene nekem is, de  nekem elég nehéz lenne oda kimenni. doyen
Előzmény: Cesete (31089)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31098

Finomabb.

Ugyhogy fél literrel kezded??:)

Előzmény: Törölt nick (31096)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31097

:))) Hat ha Te is akarsz enni....

Vigyazzon a férjed, nagyon eteti magat, de iszonyat tömény, Karen megevett vagy 20 dekat (neki erös a gyomra..:)))) és kovalygott utana fél napig legalabb.

Előzmény: Törölt nick (31094)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31096
ezexerint habtejszínből kell, nem pedig főzőből...
Előzmény: adrienne1 (31093)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31095

Persze, megall. Esetleg késsel kicsit segitheted, de olyan allaga van, mint a fondannnak.

Előzmény: Törölt nick (31092)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31094
jaaaa, akkor azt mondod, hogy kezdjem rögtön két adaggal?? :-)))))))))
Előzmény: adrienne1 (31091)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31093
Ja amugy rémlik nekem, hogy anno csinaltam kvtejszinböl is, de részben nagyon sokaig tartott, részben annyira nem lett jo, mint az igazi, finom, 35%os tejszinböl:)))
Előzmény: adrienne1 (31091)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31092
Vagyis tkp. ez annyira sűrű, hogy márványlapon is megáll és nem folyik le róla, ugye?? Mert akkor ez a tuti megoldás, ugyanis nálam flanc van, mert van egy jó kis márványlapom, közel A3-as papírméretű. ;-))
Előzmény: Törölt nick (31090)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31091

Tepsibe??? Ne almodj...:)))

A végén olyan 45 deka lesz, én egy pléhdobozba öntöttem (elötte zsirpapirral kibéleltem), olyan 25x8 cm, a magassaga meg talan 2, 2,5cm.

 

Előzmény: Törölt nick (31090)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31090

Kb. mekkora mennyiség lesz ebből? Már, hogy mekkora tepsibe öntsem a végén. :-))

Oké, akkor majd egy nagyobb alapterületű lábasban fogom főzni. :-)

Előzmény: adrienne1 (31088)
Cesete Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31089
Köszönöm, mindenkinek. Hétvégén kiszaladok, megnézem.
Előzmény: Zsuzsu1 (31085)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31088

Sztem ki kellene...:))))

Azért az, hogy lassan fözd (a karamellt) föleg a végére vonatkozik, akkora labosba kell rakni, hogy habozhasson rendesen, különben sose lesz kész:) Utana formaba öntöd, kivagod bele a hoba és 10 perc mulva férj tömheti magat:)))

Előzmény: Törölt nick (31087)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31087

'ggelt!

 

adrienne, köszi, lejegyzeteltem :-)))

Férj már tegnap emlegette, hogy nem kéne-e már kipróbálnom azt a karamellreceptet... :-))))

Előzmény: adrienne1 (31077)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31086

Svajcban, bö félorara a francia hatartol:)

Es Te? Usa valahol? valami ilyesmi érzésem van...

Előzmény: ZsuR (31082)
Zsuzsu1 Creative Commons License 2005.11.21 0 0 31085
Ma voltam a soroksári Auchanba, van nagyon sokféle szilikonos sütőforma, és sütőlap is. A sütőlap 37*27,5 cm-es, piros.
Van még 6-os muffin, kis kuglóf, kis kerek forma. Egységár 569ft.


Előzmény: Cesete (31061)
Zitka Creative Commons License 2005.11.21 0 0 31084
A felkiáltójel nem az akciót jelzi, hanem azt, hogy sajátmárkás termék. Viszont arra még nem sikerült rájönnöm, hogy a polcokon az árcédula miért kék vagy sárga. :-)))) A felújított boltokban van ez. A reggelizőpelyhek tényleg finomak. sajnos már nem látom a 750 g-os dobozokat, úgy még olcsóbb volt. Nálunk elég nagy mennyiségben fogy, desszertnek is ropogtatjuk. :-) A mézes búzapehely a favorit. Ez sztem a Kellogs klónja. Csak feleannyiba kerül. :-)
Előzmény: t3v3d3s (31083)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.11.21 0 0 31083
Ez jó hír, de abból gondolom, hogy igaziból még drágább, h utólag megnéztem a blokkot, és volt a neve előtt felkiáltójel. A Plust máskor is útba ejtem majd, főleg, ha a vaj beválik. Találtam egy fincsi kukopelyhet is, és ráadásul kedvesek az eladók :)
Előzmény: Zitka (31080)
ZsuR Creative Commons License 2005.11.21 0 0 31082
Hol elsz te?
Előzmény: adrienne1 (31075)
TTAMAS Creative Commons License 2005.11.21 0 0 31081
Ezt ki fogom próbálni.
Előzmény: adrienne1 (31077)
Zitka Creative Commons License 2005.11.21 0 0 31080
Korábban is volt már szó a sajátmárkás Plus termékekről. Akcióban lett volna 169? Szerintem ez a normál ára. Pár hete még 139 volt. Egyébként szerintem is a Philadelphia klónja. :-) A zöldfűszeres is nagyon finom.
Előzmény: t3v3d3s (31076)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.21 0 0 31079

Néha, ha nagyon sok idöm van, csinalok mélyhütésre is, de tudd, hogy nalunk egy adag (vacsora+reggeli:) 1 kilo lisztböl készül...

 

 

Előzmény: magnum13 (31078)
magnum13 Creative Commons License 2005.11.21 0 0 31078
miert nem csinalsz tobb adag palacsintat,nylonokat tehetsz koze,lefagyaszthatod es amikor nincs idod, eloveszel amennyit akarsz,hamar felenged a mikroban megmelegited es olyan,mint a friss.
Előzmény: adrienne1 (31064)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.21 0 0 31077

Naszoval, csokis mandula:

 

- 125 g mandula hajastul

100+50 gramm cukor
- 75 g tejcsoki

- 150 g fekete csoki
- 50 g kakao (nem instant
- 2 kvskanal alkohol (calva, rum, barmi) fakultativ

 

Egy labosba tegyünk 100 g cukrot+1-2 ek vizet (30-40gramm), melegitsük 120fokra, vegyük le a tüzröl. Öntsük bele a mandulat egyszerre, kavarjuk fakanallal, a cukor ki fog fehéredni. Szedjük ki a mandulat, a maradék cukorhoz adjuk hozza az 50gramm cukrot+2 ek vizet, melegitsük ujra (jo kis szorakoztato jaték:))) Ezuttal vilagos karamellszinig fözzük, majd vegyük le a tüzröl, öntsük bele a mandulat és kavargassuk. Vegyük ki a mandulat és hagyjuk teljesen kihülni.

Vizfürdöben olvasszuk fel a tejcsokit, majd hagyjuk kihülni 25 fokra. Vigyazzunk, hogy a csokiba ne kerüljön viz!!! Tegyük a mandulakat egy vajdlingba és öntsünk hozza kanalanként a tejcsokit. Csak akkor jöhet az ujabb kanal csoki, ha az elözö mar teljesen raragadt a mandulakra, megszaradt, tompa szine lesz.

Mikor mar elfogyott a tejcsoki, melegitsük fel vizfèrdöben a fekete csokit és hütsük vissza 27 fokra. Ugyanugy kanalanként vonjuk be a csokival, mint az elöbb. Ez gyak. azt jelenti, hogy kanalanként 3-4 percig kevergetni kell!!!

Amikor a csoki elfogyott, még kavargassuk 2-3 percig a mandulakat, majd öntsünk ra 2 kvskanal alkoholt (ezzel jobban fog tapadni a kakao), keverjük egy percig, majd szorjuk meg kakaoval és jol keverjük össze. Hagyjuk pihenni legalabb egy orat, de inkabb egy napot, szitaljuk le rola a maradék kakaot és essünk neki:)))

 

Amit én elrontottam, az nyilvanvaloan az volt, hogy nem volt türelmem kiskanalanként adagolni a csokit (ja, és csak tejcsokit tettem ra, abbol viszont dupla adagot). Ugyhogy valoban összeragadt. Igy aztan egyenként szétszedtem és mint a gyurmat, kicsit megformaztam. A masik hiba az volt, hogy müxik a dolog a mazsolaval is, de jobb vagy csak mazsolat vagy csak mandulat csinalni, mert rettentöen összeragad. Es hat persze nekem nincs ilyen höméröm, ugyhogy eléggé ad hoc alapon ment a Hémérséklet megbecslése:))))

(A recept szerzöje amugy valami profi lehet, mert sajna az összes teli van hömérsékletekkel...)

 

Azota én is megkostoltam, télleg finom:)

Előzmény: Törölt nick (31072)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.11.21 0 0 31076
Ez az otto-katalógusos szilikon sütőfólia jó vételnek tűnik. A drága kategóriában Pécsett tuti kapható ilyesmi a muffin topikban már reklámozott cukrászkellék-szaküzletben. Egy baja van: bazi nagyok, asszem a legkisebb is 35x40 vagy 40x45 cm volt, kb. olyan vékony, mint egy genoterma, kék színű, és talán 4000 körül volt a lepedő méretű, de lehet, hogy több. Holnap megyek minikuglóf formát nézni egy e-társnak, megnézem pontosabban, ha vkit érdekel.

Ha már a Plusról is szó esett, a vaj felkutatása közben találtam egy teljesen Philadelphia kaliberű krémsajtot, "Fricheso naturell" művésznéven fut. Sajna nem tudom, mennyibe kerül, mert mint kiderült, akcióban vettem (170 huf/20 dkg) Ízre, állagra enyhén savanykás tejszíníz, egyértelműen dobogós helyezés.
Előzmény: garfieldka (31073)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.21 0 0 31075

A, csak megszédültem kicsit - nekem amugy is elég alacsony a vérnyomasom, de aztan ittam és jobban lettem (marmint TEAT ittam:)))

 

A crème fraiche-t köszi, alkalomadtan majd otthon esetleg csinalok, de itt minden tovabbi nélkül lehet készen venni:)

Előzmény: ZsuR (31070)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.21 0 0 31074
Cic, valamikor késöbb délutan jönni fog...:)
Előzmény: Törölt nick (31072)
garfieldka Creative Commons License 2005.11.21 0 0 31073
Itthon nem sikerült nekem se beszereznem a szilikon sütőfóliát. Külföldről van ajánlatom. 37,5cm x 27,5cm-es méretben tudok venni. Ha érdekel valaki mást is, magán mélben megkereshet.
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.21 0 0 31072

adrienne!

Köszi a karemell-recepteket, meg a cukrozott manduláét is, majd alkalomadtán jöhet a csokis mandula is. :-)))

Előzmény: adrienne1 (31049)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!