Vigyazzon a férjed, nagyon eteti magat, de iszonyat tömény, Karen megevett vagy 20 dekat (neki erös a gyomra..:)))) és kovalygott utana fél napig legalabb.
Ja amugy rémlik nekem, hogy anno csinaltam kvtejszinböl is, de részben nagyon sokaig tartott, részben annyira nem lett jo, mint az igazi, finom, 35%os tejszinböl:)))
Vagyis tkp. ez annyira sűrű, hogy márványlapon is megáll és nem folyik le róla, ugye?? Mert akkor ez a tuti megoldás, ugyanis nálam flanc van, mert van egy jó kis márványlapom, közel A3-as papírméretű. ;-))
Azért az, hogy lassan fözd (a karamellt) föleg a végére vonatkozik, akkora labosba kell rakni, hogy habozhasson rendesen, különben sose lesz kész:) Utana formaba öntöd, kivagod bele a hoba és 10 perc mulva férj tömheti magat:)))
Ma voltam a soroksári Auchanba, van nagyon sokféle szilikonos sütőforma, és sütőlap is. A sütőlap 37*27,5 cm-es, piros. Van még 6-os muffin, kis kuglóf, kis kerek forma. Egységár 569ft.
A felkiáltójel nem az akciót jelzi, hanem azt, hogy sajátmárkás termék. Viszont arra még nem sikerült rájönnöm, hogy a polcokon az árcédula miért kék vagy sárga. :-)))) A felújított boltokban van ez. A reggelizőpelyhek tényleg finomak. sajnos már nem látom a 750 g-os dobozokat, úgy még olcsóbb volt. Nálunk elég nagy mennyiségben fogy, desszertnek is ropogtatjuk. :-) A mézes búzapehely a favorit. Ez sztem a Kellogs klónja. Csak feleannyiba kerül. :-)
Ez jó hír, de abból gondolom, hogy igaziból még drágább, h utólag megnéztem a blokkot, és volt a neve előtt felkiáltójel. A Plust máskor is útba ejtem majd, főleg, ha a vaj beválik. Találtam egy fincsi kukopelyhet is, és ráadásul kedvesek az eladók :)
Korábban is volt már szó a sajátmárkás Plus termékekről. Akcióban lett volna 169? Szerintem ez a normál ára. Pár hete még 139 volt. Egyébként szerintem is a Philadelphia klónja. :-) A zöldfűszeres is nagyon finom.
miert nem csinalsz tobb adag palacsintat,nylonokat tehetsz koze,lefagyaszthatod es amikor nincs idod, eloveszel amennyit akarsz,hamar felenged a mikroban megmelegited es olyan,mint a friss.
- 150 g fekete csoki - 50 g kakao (nem instant - 2 kvskanal alkohol (calva, rum, barmi) fakultativ
Egy labosba tegyünk 100 g cukrot+1-2 ek vizet (30-40gramm), melegitsük 120fokra, vegyük le a tüzröl. Öntsük bele a mandulat egyszerre, kavarjuk fakanallal, a cukor ki fog fehéredni. Szedjük ki a mandulat, a maradék cukorhoz adjuk hozza az 50gramm cukrot+2 ek vizet, melegitsük ujra (jo kis szorakoztato jaték:))) Ezuttal vilagos karamellszinig fözzük, majd vegyük le a tüzröl, öntsük bele a mandulat és kavargassuk. Vegyük ki a mandulat és hagyjuk teljesen kihülni.
Vizfürdöben olvasszuk fel a tejcsokit, majd hagyjuk kihülni 25 fokra. Vigyazzunk, hogy a csokiba ne kerüljön viz!!! Tegyük a mandulakat egy vajdlingba és öntsünk hozza kanalanként a tejcsokit. Csak akkor jöhet az ujabb kanal csoki, ha az elözö mar teljesen raragadt a mandulakra, megszaradt, tompa szine lesz.
Mikor mar elfogyott a tejcsoki, melegitsük fel vizfèrdöben a fekete csokit és hütsük vissza 27 fokra. Ugyanugy kanalanként vonjuk be a csokival, mint az elöbb. Ez gyak. azt jelenti, hogy kanalanként 3-4 percig kevergetni kell!!!
Amikor a csoki elfogyott, még kavargassuk 2-3 percig a mandulakat, majd öntsünk ra 2 kvskanal alkoholt (ezzel jobban fog tapadni a kakao), keverjük egy percig, majd szorjuk meg kakaoval és jol keverjük össze. Hagyjuk pihenni legalabb egy orat, de inkabb egy napot, szitaljuk le rola a maradék kakaot és essünk neki:)))
Amit én elrontottam, az nyilvanvaloan az volt, hogy nem volt türelmem kiskanalanként adagolni a csokit (ja, és csak tejcsokit tettem ra, abbol viszont dupla adagot). Ugyhogy valoban összeragadt. Igy aztan egyenként szétszedtem és mint a gyurmat, kicsit megformaztam. A masik hiba az volt, hogy müxik a dolog a mazsolaval is, de jobb vagy csak mazsolat vagy csak mandulat csinalni, mert rettentöen összeragad. Es hat persze nekem nincs ilyen höméröm, ugyhogy eléggé ad hoc alapon ment a Hémérséklet megbecslése:))))
(A recept szerzöje amugy valami profi lehet, mert sajna az összes teli van hömérsékletekkel...)
Ez az otto-katalógusos szilikon sütőfólia jó vételnek tűnik. A drága kategóriában Pécsett tuti kapható ilyesmi a muffin topikban már reklámozott cukrászkellék-szaküzletben. Egy baja van: bazi nagyok, asszem a legkisebb is 35x40 vagy 40x45 cm volt, kb. olyan vékony, mint egy genoterma, kék színű, és talán 4000 körül volt a lepedő méretű, de lehet, hogy több. Holnap megyek minikuglóf formát nézni egy e-társnak, megnézem pontosabban, ha vkit érdekel.
Ha már a Plusról is szó esett, a vaj felkutatása közben találtam egy teljesen Philadelphia kaliberű krémsajtot, "Fricheso naturell" művésznéven fut. Sajna nem tudom, mennyibe kerül, mert mint kiderült, akcióban vettem (170 huf/20 dkg) Ízre, állagra enyhén savanykás tejszíníz, egyértelműen dobogós helyezés.
Itthon nem sikerült nekem se beszereznem a szilikon sütőfóliát. Külföldről van ajánlatom. 37,5cm x 27,5cm-es méretben tudok venni. Ha érdekel valaki mást is, magán mélben megkereshet.