Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31164
Pár mp-cel megelőztél :-))))))))))
Előzmény: Törölt nick (31162)
Zitka Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31163
Előzmény: adrienne1 (31161)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31162

Bibíííí - nekem is:

 

 

Előzmény: adrienne1 (31161)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31161

Gondolod, hogy csak Neked volt csibéd?:)))))

 

Megnéztem a DDRes képeket, hehe:))))

Előzmény: Zitka (31160)
Zitka Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31160
Nekem is volt ilyen! :-))) Sőt, felhúzhatós csipegetős-ugrálós pléh-csibém is, bibibíííí.... :-)
Előzmény: Törölt nick (31159)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31159

Nekem is, sőt, a gyerekeimnek is, ilyen:

 

 

Előzmény: adrienne1 (31158)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31158
Bar anno az enyémen egy kutya volt, és annak a nyelve logott ki...
Előzmény: adrienne1 (31157)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31157
Aha, elolvastam azt is, de jobban tetszik a persely:))))
Előzmény: t3v3d3s (31156)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31156
te a tojáspucolást kaptad, reakcióként a víz sózására.
Előzmény: adrienne1 (31155)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31155
Es ezt mért én kaptam? :))) De nekem is volt ilyen.... hat jo régen:)
Előzmény: t3v3d3s (31154)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31154
tojáspucolás
a konyhai fiziko-kémia iránt érdeklődők kattintsanak a "vissza a kérdésekhez"-re.
ez meg nem ndk, nem konyha, de nosztalgikus:
retro
Előzmény: adrienne1 (31145)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31153
Köszönöm.Akkorát osztalgiáztam! Azok a gyönyörűűű Mitropa-cuccok, emlékek... Aaah, az a boldog ifjúság...!
Előzmény: Zitka (31152)
Zitka Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31152

Na ez most abszolút ON lesz. :-)

Nosztalgiázó németül tudóknak egy jó kis oldal:

http://www.kirchenweb.at/kochrezepte/ddr.htm

Ha legörgettek a lap aljára, ott van egy nagyon jó kis link: NDK-s  -  normál német szótár :-))) 

Egyébként dúl ám az "ostalgie", van egy csomó webbolt is, ahol újra gyártott ex-ndk-s termékeket lehet kapni.

http://www.osthits.de/shop/index.php

és egy On kép is, igazodva a tegnap esti témához. ez is benne van a könyvben. :-)

Zitka Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31151
OFF:  Sajnos nincs szkennerem. :-( Egyébként szerintem itthon is lehet kapni, a Taschen Verlag adja ki, elég sok könyvüket láttam mostanában a Libriben, meg pl. a Művészetek Palotájában lévő múzeumi boltban. Hú, ott százezret simán el tudtam volna verni egyálltomban. :-) ON
Előzmény: Thor (31150)
Thor Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31150

Jújjazjólehet :)

Ha esetleg van szkennered meg sok időd, nem tennél fel néha egy-két képet ide belőle, hogy mi is örüljünk?

Előzmény: Zitka (31142)
Zitka Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31149

Igen, 6 db volt egy kis kocka alakú dobozban. Sajnos nem találom a weboldalukon.

http://www.kaiser-backform.de/index.php?w=2

Előzmény: t3v3d3s (31143)
tuutuu Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31148

Óh, nálunk a piacon az egyik téesz 4 féle tojást árul, a közepes is akkora, hogy szegény tyúk biztosan megizzadt bele..:}}

Nem szokott eltörni, ha nem a hideg tojás megy a lobogó vízbe ( só ide, vagy oda).

Én is, ha úgy vélem, hogy most jó, leöntöm a forró vizet, aztán hideg a nyakába.

Lágytojásnál izgibb, mert az hidegen nem az igazi, keménytojás meg hűlhet.

Nade majd jól kipróbálom a rázogatóst, mert logikus ( Máté fiam...}}}).

Előzmény: t3v3d3s (31144)
tuutuu Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31147

Nem szokott a főzéstől repedni, de a törési módszeredet ki fogom próbálni. Én késnyéllel/ kanállal szoktam körbekopogni, tenyeremben meggurigázom, aztán többnyire jó nagy darabokban egybe lejön.

Mindig tanul az ember.

Előzmény: TTAMAS (31141)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31146

OFF:

A kisebbiket még értem, mert olyan, mint a csik... de a nagyobbik... Miss Kanapé:))))

 

(Igazsagtalan az élet, bar lanykoromban én is olyan voltam, mint az elsö...)

 

ON

Előzmény: joy (31126)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.23 0 0 31145
En is sozom a vizet, valami olyan él bennem, hogy akkor könnyebben lehet pucolni, meg nem folyik ki össze-vissza a tojas, ha mégis repedne. De nem szokott.
t3v3d3s Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31144
Én Penny-típusú tojást vásárlok, mert az van közel. Amikor drágábban adják, akkor azok általában nagyobb (értsd: a falusihoz képest közepes méretű) tojások, azoknak a hűtőből kivéve, forrásban lévő vízbe téve 5 perc kell, hogy olyan mézgás legyen a belseje (mi úgy szeretjük), az olcsóbb (M méretű vagy mi) tojásnak elég 4 is.

Nekem ezerévente egyszer reped, az is akkor, ha magasról ejtem a lábosba. A vizet nem sózom (arra nem esküszöm meg, hogy a férjem sem), a főzési idő után a forró vizet leöntöm, és azonnal hideget engedek rá. Simán lejön a héja meg minden.
Előzmény: tuutuu (31139)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31143
6 db kaiserflex kosárka ennyi? Mert akkor a benzinpénzt beleszámítva árban is lennék a hazaival, és akkor nem bánnám annyira az érvágást a pénztárcámon :)

Nekem most is NDK-s turmixgépem van (nem kivehető ajtajú), de úgy kellett elkunyerálnom anyukámtól, annyira szerette azt a hatvan decibelen dübörgő motort (azóta rosszul hall...)
Előzmény: Zitka (31129)
Zitka Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31142

Nem biztos ám, hogy mostanság lehet kapni. Tudod honnan lehet ez nekünk? Szerintem még a megboldogult NDK-ból, mondjuk EVP 0,15 M. :-))))))))))))))))

OFF: formatervező hallgató a lányom, és kapott ajándékba egy könyvet - Design der DDR címmel. A térdünket csapkodtuk a röhögéstől, hogy "ilyen is volt nekünk, meg ilyen is, meg az is..." :-)))) Persze jó sok konyhai cucc is van benne. ON

 

Előzmény: Thor (31138)
TTAMAS Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31141

A sózás csak ront a helyzeten. A tojás azért reped el, mert a benne lévő levegő a hő hatására tágul. A sós víz magasabb hőmérsékleten forr, ezért a levegő mégjobban tágul.

 

A megfőtt tojásról leöntöm a vizet, emberesen megrázom a fazekat (összetörik a héja) és hideg vizet engedek rá. A víz beszivárog a hűlő tojás héja alá és elválaszja attól. Pár prc múlva könnyedén megtisztítom.

Előzmény: tuutuu (31139)
kockasfulunyul Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31140
A közös tudatban nem tud senki megoldást? :-)))) (bocs, a neved annyira erre késztetett) Tojáslyukasztó tényleg jó.
Előzmény: Seven Of Nine (31130)
tuutuu Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31139

Üdv!

Én rengeteg sót szoktam a főzővízbe tenni, igaz, általában ahogy kivettem a hűtőből, megy a hideg vízbe, aztán forrástól saccolom, mikor, mennyi idő legyen a kívánt keménységhez. Nagyon nem mindegy, mekkora a tojás..:}}}

 

A sós víz szerintem a könnyebb tisztításhoz is jó, az ízén meg nem érződik.

Előzmény: Seven Of Nine (31130)
Thor Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31138
Meglep, hogy mi mindent el lehet adni :) én gombostűvel lyukasztom (ha egyáltalán), bár elismerem, ez valszeg nem trendi. Milyen lenne már gombostűt árulni a konyhaboltban és hogy lehetne jó zúzós pénzt elkérni érte? :)
Előzmény: Zitka (31137)
Zitka Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31137

Ennyire hihetetlenül hangzik? :-) Pedig még a gőzölős tojásfőző közepében is van ilyen beépített lyukasztó.

Tojás-skalpolóról már hallottál? Az is van. :-)))

Előzmény: Thor (31136)
Thor Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31136
Ez  most valami vicc? :)
Előzmény: Zitka (31132)
TTAMAS Creative Commons License 2005.11.22 0 0 31135
Én se sót, se cukrot, se ecetet nem teszek bele. Csak friss tojást. Az nem reped meg, a még jó, de már nem friss szokott.
Előzmény: Törölt nick (31134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!