Keresés

Részletes keresés

BekaTomi Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36512
Sziasztok!
Dryvitolással kapcsolatban lenne egy kérdésem: Egy tavasszal elkészült ikerházra mostanság szeretnék felrakatni a Dryvitet, találtunk is rá mestert, aki megcsinálja. Kedden kezdene, ámde ma azzal állított be, hogy ő a hálóra csak egy rétegben glettel, és ha szeretnénk a második réteg glettet is, akkor +300Ft/m2-t kér.
Sajna nem vagyok hozzáértő, így nem tudom megítélni, hogy:
Kell e a második réteg glett a hálóra?
Észrevehető a különbség a szín felhordása után?

A segítségeteket előre is köszönöm
Tamás
_Zsolesz_ Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36511
Szervusztok!

Nem találtam megfelelőbb helyet, ezért gondoltam felteszem itt a kérdésemet. Ha ti ismeretek ide vágó topikot, nyugodtan szóljatok és már át is pattanok oda!

Adott egy álló kivitelű gázkazán a tetején függőlegesen álló füstkivezető csőcsonkkal.
Erre a füstcső kívülről csatlakozik, azaz ráhúzva van (a füstcső belső felülete fekszik fel a kazán csőcsonkjának külső felületén). Azt vettem észre, hogy a füstcsőben keletkező kondenzvíz van, hogy megjelenik a kazán tetején, ami logikus is, hiszen a füstcső falán folyik lefele, ami kívülről van a kazán csonkjára húzva.
A füstcső egyébként végig úgy van szerelve, hogy a teljes hosszán (1 könyök és 1 toldás, mielőtt a függőleges kéménybe csatlakozna) a kondenzvíz ha visszafolyik, akkor végig a füstcsőben marad: az illesztések/egymásba dugások iránya pont ezt segíti. Egyetlen kivétel a kazán csonkjára való csatlakozás, ahol ez a sorrend megfordul.
Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha az ide csatlakozó, függőleges csődarabot alul beszűkíttetném (bádogos) és a kazán csonkjába bedugnám (a füstcső külső felülete fekszik fel a kazán csőcsonkjának belső felületén) --> a keletkező kondenzvíz a kazán belsejébe kerül, ahol elvileg elpárolog.
Mi erről a véleményetek?
Ide kapcsolódóan, kell-e az így már kisebb átmérőjű füstcső és a kazán csőcsonk közötti rést valamivel tömíteni: esetleg hőálló aluszalag, vagy sziloplaszt?
Vagy a kéményhatás miatt, ott úgy sem jöhet ki semmilyen égéstermék?

Üdv': _Zsolesz_
wartburger Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36510
Nem muszáj, de lehet. A fa, ha ki tud száradni nem gombásodik. A gombásodás akkor jön létre, ha nedvesség állandó. Ha meg le van kezelve, az a pár csepp lepereg róla. Az OSB-t nem árt valamivel kezelni, mert a nedvsség hatására megduzzad és tönkremegy. Nem igazán kültérre való szerintem.
Előzmény: Törölt nick (36509)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36509

terasznál illetve kocsibeállónál, az olyan részeket ahol a fát nem éri viz , kell kezelni gombaölővel a lazúr előtt?

illetve az osbét is kell kezelni ha viz nem éri?

kösz

Lacivill Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36508

áthuzás nem igazán elég, ha nincs túlzottan csövel tele a villanyhálózat.

Központ fütés anyaggal együtt 1-2 milla lehet az anyag.

Előzmény: hamvasat (36507)
hamvasat Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36507
Lacivill!

Kb.-ra mit kóstál egy kétfürdőszobás, 1 konyhablokkos ház átvízvezetékelése, illetve a komplett villanyvezetékelés áthuzalozása? Vagy ezt így nem lehet megmondani kb-ra?

Csak anyagár érdekes, mert van a családban villanyszerelő is, meg vízszerelő is.

Előzmény: Lacivill (36498)
hamvasat Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36506
"Jelenleg már mindenből építési telket csinálnak, még a legszarabb helyeken is, ahova kutyaólat sem húznék fel."

Már úgy értem, hogy magénkézben lévő területekből, amik legyenek akár szőlők, akár cigánytelep melletti helyek, vagy löszfalba vájt területek, meredek domboldalak odavezető út nélkül, stb.
Előzmény: hamvasat (36505)
hamvasat Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36505
Olvas0!

Bizony egyszerűbb lenne építeni, ha volna hova!!! Bonyolult a dolog. Anno a főépítész kitalálta, hogy a városkép felfrissülése miatt nem nyitnak építési telkeket, hogy vegyék meg az emberek a régi házakat, bontsák le és építsenek a helyére újakat. Ez azt eredményezte, hogy az a kevés magánkézben lévő telek irdatlan drága lett (8-14 millió), csak azok építkezhetnek, akik nagyon el vannak eresztve anyagilag. Jelenleg már mindenből építési telket csinálnak, még a legszarabb helyeken is, ahova kutyaólat sem húznék fel. Ez persze a használt házak árát is felnyomja...

Szóval elég szar a helyzet itt. Németkér meg elég gáz hely, persze, hogy olcsó ott e telek, de oda nem akarok építeni, mert lehet, hogy felépítek oda egy szép házat 30 millióból, de sosem fogom tudni 10-nél többért eladni.

Pakson sokba kerül, de annyiért el is adható később, főleg, hogy új blokk fog épülni.

Beszéltünk telek ügyben a polgármesterrel is többször, meg akarja oldani, de tehetetlen, mert időközben minden szóba jöhető építési területeket maszekok felvásároltak és csak csillagászati áron adnák el az önkormányzatnak vagy magánszemélynek. Falura nem akarok költözni, mert ott eladhatatlan lenne a ház, ha esetleg költözni kell, illetve a gyerekek iskolába járatása is problémás, szünnek meg sorra az iskolák. Azt is végigjártam... szóval kicsit sem túloztam...két éve szenvedek, mert 14 millióm nincs egy telekre, használt házak vagy szarok, vagy drágák. Vidéken van olcsó ház, de mind lelakott. Vidéken olcsó az építési telek, de a felhúzott háznak harmada sem lesz az értéke és havi 40-50eFt munkabajárási költsége van, plusz ha lesz gyerek, akkor azt is hurcolni kell állandóan és ha véletlenül el kell költözni, akkor nem lehet eladni a házat.

Ami tetszett volna az Madocsa, de ott is már évek óta alig adnak el házat. Van amit 25 millióról kezdtek, hatalmas 2 szintes ház 9 szobával, de már csak 12-ért hírdetik, de úgy sem veszik meg...

Itt most nagyon hülye a helyzet.

Most ez a ház azért nyerő számomra, mert tetszik az elrendezése, kicsi módosítással már jó is lenne, mert hasonlót építenék én is és jó állapotú, igaz, hogy nem a mai kor technológiája már, egy 8-10 millióba biztos benne lesz, mire minden kész rajta, de azt csak hosszútávon tudom megvalósítani. a végére nem sokkal lesz olcsóbb, mint egy új ház, de most a telek árak és hiány miatt egyszerre nem tudnék felhúzni egy új házat, csak szerkezetkészig, abba meg nem lehet lakni, ebben viszont igen és közben apránként sok saját munkával megcsinálnám.

Második verzió, hogy amennyiért venném a házat, annyiért később is el fogom tudni adni, ergo, ha csak beköltözök némi tiasztasági festés után (mert tényleg nem lelakott) lakok benne pár évig (nem újítok fel semmit), akkor is el tudom adni majd amennyiért vettem, ha netalántán időközben lesznek eladó telkek, ahova építsek.

De mint mondottam, nem értek hozzá, ezért is vagyok kíváncsi a véleményetekre.

Köszi, üdv
Előzmény: olvas0 (36499)
hamvasat Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36504
Lacivill!

Köszi a választ!

De, kb. erre számítottam. Édesapámék most vannak túl a hasonló kaliberű, pont ilyen korú házuk teljes felújításán. Nekem momentán 2 millióm lesz a ház megvásárlása után (úgy akarok hitelt felvenni), amiből sok saját munkával max. a víz-villany + az alsó szint belső felújításra futja.

Valóban szükség lenne a hőszigetésre és a nyílászárók cseréjére, de arra most nem lesz pénz. 2011-ben lesz egy munkám, amire most készülünk fel, abból számítok több pénzre, amiből majd telik talán a teljes felújításra. Egyelőre egy felújítási minimálcsomagra tudok beruházni.

Igen, horganyzottcsöves lehet a vízvezetékelés. Szüleim házánál is fali csőtörés indította el a felújítási láncolatot. Most lettek kész, bőven 10 millió feletti költséggel...

Közműszámlákat már szóba hoztam, meg is mutatják majd, ha kérem, csak sok értelme nincs, mert zömmel fával fűtenek és csak rásegítésnek használják a gázt. Egyébként egyik ok, amiért tetszik a ház, hogy simán lekorlátozható a fűtés az alsó szintre, a felső meg lényegében akkor kell majd, ha gyerkőc lesz, illetve nekem dolgozószobának a másik, de télen tudok lent is dolgozni a nappaliban. Szüleim háza pontosan ugyanilyen anyagokból és hőszigeteléssel épült anno, nekik télen 70e körül volt a gázszámla, de ők fűtötték a tetőtér felét is. Szóval kb. ennyire számítok itt a téli hónapokban.
Előzmény: Lacivill (36498)
olvas0 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36503
Egész pontosan Németkéren van.
ja a link:

http://www.ingatlan.com/elado/egyeb_telek/Nemetker/xxx/3340032
Előzmény: olvas0 (36502)
olvas0 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36502
találtam egyet... :)
van hozzá saját halastó, fel kell parcellázni el kell adni és egyből lesz körülötted egy kis falu... a telkeket szvsz úgy megvennék mint a huzat mert közel távol nincs telek.... a nyereségből lazán felhúzhatsz egy saját kastélyt.... :)
Előzmény: olvas0 (36500)
halaloszto Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36501
olvas0, miert nem olvasol?

vajk
Előzmény: olvas0 (36499)
olvas0 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36500
basszus.... azt hittem túlzol..... Közel távol nincs eladó telek, se lakó se nyaraló övezeti...... ?????????????
Ilyet nem is láttam még...
Előzmény: hamvasat (36497)
olvas0 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36499
nem lenne olcsóbb újat építeni???
Lacivill Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36498

Szerintem egy ilyen idős házat gépszetileg totál fel kéne újitani beköltözés előtt. Én is épitettem abban az időszakban, és ismerem az adott korszak technologiáját. Viz= horganyzott cső, ( volt már akkor réz is), fütés is nagy kérdőjel. Ha télen nem akarsz sokat fizetni akkor hőszigetelés+ ablakcsere is.

Tudom nem ilyen választ vártál.

Közműszámláikat kérd el, hogy lásd mennyit fizettek.....

hamvasat Creative Commons License 2009.09.13 0 0 36497
Sziasztok!

Ahogy elnéztem, ez tűnik a legidevágóbb topicnak kérdésem feltevésére.

Házvásárlás előtt állok és tanácstalan vagyok, mint egy kisközség, mert sajnos --bár műszaki ember volnék-- az építőiparhoz nem sokat konyítok.

Paksi vagyok, sajnos nagyon nehéz mostanában a környéken reális áron jó családi házat venni, építeni meg nem nagyon lehet, mert nincs építési telek. Kb. két éve nézegetem a környéken az eladó házakat, de nem találtam nekem tetszőt. Tegnap megnéztünk egyet, ami megtetszett nekünk, ilyesmit kerestünk.

Az alany egy brutto 110 m2 alapterületű szuterénos, kétszintes családi ház. 1990 körül épült, prothonból, kívülről --asszem-- terranova hőszigetelt vakolat van rajta. Az ablakok abban az időben népszerű bajai ablakok, jó állapotban vannak, nincsenek elvetemedve, meg semmi. A tető is jónak tűnik, bramac betoncseréppel. Látszik a házon, hogy igényesen lett megcsinálva anno, most is nagyon rendben van kívül-belül, lényegében csak a belső teret szeretnénk izlésünk szerint átalakítni (járólap, parketta, szőnyeg, fürdőszoba, festés, konyhabútor, stb).

A kérdésem az, hogy mit kell megnézni egy ilyen idős házon, hogy ne érjen túl nagy meglepetés?

Eddig amit néztem:

-Szuterén nem nedves.
-Falakon nincsenek repedések
-Sehol nincs penész, vagy beázásra utaló nyom
-Ablakok jól záródnak
-Tető egyenes, cserepek jó állapotúak

Ami aggaszt és nem tudom, hogy mit kéne rajta nézni, vagy kell-e cserélni, azok a villamos vezetékek,a vízvezetékek, + a fűtéscsövek. Mert ha ezekhez kell nyúlni, akkor azt még meg kellene csinálni a belső felújítás előtt, ne utána kelljen mindent szétverni miatta.

A másik kérdésem, hogy szeretném a nappalit egy légtérbe nyitni egy legalább 3 méter széles boltívvel az étkezővel. Jelenleg egy sima kb. 1 méter széles ajtóval nyílik össze a két helyiség, ami főfalban van. Ki lehet váltani az ajtót egy széles boltívre valamilyen módszerrel? Pl a főfalat helyettesítő alátámasztással, míg a falat kivésik, majd egy széles beton áthidalót behelyezni?

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel: Hamvas Attila
huligáncs Creative Commons License 2009.09.12 0 0 36496
FIGYELEM!
Sajtos Róbert-Sajtos Miklós nevű testvérpárba ha ne adj! Isten valaki belebotlik, messziről kerüljétek ki őket, mert átverték fél Komárom-megyét GARÁZSKAPU üzletkötéssel!!!Ja, és az RM-ART kereskedelmi és szolgáltató Bt is az ő nevükhöz fűződik!Már indult ellenük rendőrségi eljárás, úgyhogy ha még valakit lehúztak előleggel és leléptek, tegyetek feljelentést!!!!!!!!!!
Émile Creative Commons License 2009.09.11 0 0 36495
 Neked szólt, hogy ne keseredj el  !
Előzmény: lkincs44 (36489)
Émile Creative Commons License 2009.09.11 0 0 36494

Ez pech  !

Én igaz csak 30 m2-et toldottam az első fázisban. Sk. csináltam majdnem mindent  - azért nem mindent (  a villanyszerelés,  a vizszerelés, az ács és tetőfedőmunka  ki volt adva vállalkozónak ) tehát - alap, vízszigetelés, falazás vb. szerelés födém betonozás stb -általában sk.  +  egy kőmíves - néha   3 2 segédmunkás ) a lényeg : én mint megrendeleő voltam az anyagbeszerző, a műszaki ellenőr az építésvezető a mindenes. Mikor elmentek a vendég munkások én még utána 2 órát és előtte is 2 órát ledolgoztam   + a főmunka a munkahelyen.  Kibírtam, sőt kedvet kaptam még egy 15 m2- es  tetőtér beépítésre is,   sk.

De ez régen vót. !

halaloszto Creative Commons License 2009.09.10 0 0 36493
nekem a kovetkezo van, de meg csak most jon a masodik tele, nincs hosszutavu tapasztalat:

acsok kb 60-as papirral csiszoltak, de olyan nedves volt, hogy nem lehetett rendesen finomra csiszolni, mert morzsalodott.

fenn a teton 80-as papirral 4000 forintos tesco/obi marokcsiszologeppel (nagyon jol lehet
vele felkezzel allvanyom/letran dolgozni) felcsiszoltam. utanna portalanitas (ronggyal, nagy ecsettel attorolni), es ket reteg milesi vekonylazur. kozotte 80-as csiszoloszivacsparnaval attorol, portalanit.

vannak mas anyagok is, sadolin, meg minden egyeb is. van aminek van alapozoja, van aminek nincs.

vajk

Előzmény: Bugi bacsi (36492)
Bugi bacsi Creative Commons License 2009.09.09 0 0 36492

Szia!

Az ácsok a kinyúló látszó részeket szépen még feltevés előtt megcsiszolták. Utána is kell?

Anyag?

Előzmény: halaloszto (36487)
Pitylogós Creative Commons License 2009.09.09 0 0 36491

Az infó sántít.

Van a "felelős műszaki vezető", és van a "műszaki ellenőr".

Ez nem ugyanaz!

Előbbit a kivitelező szerződteti, utóbbit az építtető. Ennek megfelelően áll, hogy kinek az érdekeit képviseli egy vita esetén.

Előbbi kötelező, utóbbi 30MFt felett kötelező, egyéb esetben opció.

Előzmény: wartburger (36490)
wartburger Creative Commons License 2009.09.09 0 0 36490

Én javasolnám mindenkinek, aki nem érez magában megfelő affinitást az építkezéshez, hogy szerződtessen független műszaki vezetőt (ellenőrt), ami egyébként kötelező is, ne sajnálja rá a pénzt, jobban jár!

Előzmény: lkincs44 (36489)
lkincs44 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 36489

Sziasztok!

Azért írok ebbe a topikba , mert minden építkezéssel foglalkozó topikba írni fogok,

hogy nehogy úgy járjatok ahogy én.

Július végén kezdtem az építkezést.

Egy régi,öreg házikóhoz ,szerettem volna hozzáépíteni kb 40 nm -ert.

Megbíztam egy vállalkozót,

Horand-Trans Bt.  2335 Taksony, Rákoczy Ferenc utca 11.

vezető :  Horváth András

www.horand-trans.hu

hogy építse hozzá az új részt.

Az első héten minden rendben is ment. Kiásták az alapot,bevasalták majd

betonozták. A következő héten csak 2 napot tudtak jönni,mert máshol is dolgoztak.

A 3. héten felhuzták a falakat.Az valami borzalom , hogy hogy sikeredett.

Se nem függőleges se nem visszintes.A ház két átellenes sarka között 8 cm

szint különbség volt.Kérdőre vonom, erre a válasz. hogy az jó , mert kiegyenlitik

a koszorúval. Kértem tőlük anyagelszámolást, mivel az  anyagra előleget adtam nekik.Utána néztem majdnem duplaáron számolták az anyagot.

Mondtam számoljunk el a pénzzel , mert nem engedem , hogy tovább építsék a házam,de nem voltak hajlandóak és eltüntek az építkezésről.

Késöbb megvizsgáltattam a házat , egy szakértővel és kiderült, hogy a falat

vissza kell bontani, sőt a sávalap 80 cm helyett 35-40 cm és azt is meg kell

erősíteni.

Így jártam.

Óvakodjatok ettöl a válalkozótól!

NagyJ70 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 36488
Mert szilóm az van, /zuhanykabin beépítésnél egy kicsit elszámoltam magam és kimaradt 2 tubus/ nem kellene vennem fugázót is. És mint írtam, csak 16 csempéről van szó /ami azóta a falon van és remélem ott is marad/.
Előzmény: (M)Ákos (36483)
halaloszto Creative Commons License 2009.09.09 0 0 36487
ha kezelni nem is, de lecsiszolni le kell mindenkeppen.

vajk
Előzmény: Bugi bacsi (36486)
Bugi bacsi Creative Commons License 2009.09.09 0 0 36486
Sziasztok!

Eresz kilogo lamberiat es a szarufakat milyen favedovel erdemes kezelni, vagy lehet-e valamilyen lazurral telibe kenni kezeles nelkul?
nagy ivó Creative Commons License 2009.09.09 0 0 36485
Ezzel csak az a baj, hogy először kiütöd és utána rakod az áthidalót. És ha közben megindul akkor betemet a sitt, és keresni kell valakit, aki befejezi a projektet.

Vagy a falnyílástól felfelé bontasz egy háromszög alakú nyílást kb 60 fokban ( ez a macerásabb) vagy az áthidaló felett átvágod a falat 2-3 helyen, a vésésen áttolsz 1-1 padlódarabot ( kb 1 m hosszú 5x 20-as) és ezeket alátámasztod a fal 2 oldalán. Ha utólag nem lehet beforgatni, előre tedd be az alátámasztás és a fal közé az áthidalót. Ne feledkezz meg a festéséről sem.
A munkák alatt kerüld a megmaradó falak remegtetését, vésését, inkább vágót használj, mint vésőt.
Előzmény: pls.Arnold (36481)
nagy ivó Creative Commons License 2009.09.09 0 0 36484
Minden további nélkül, de az már nem 10-es válaszfal.
Előzmény: Csokis (36476)
(M)Ákos Creative Commons License 2009.09.09 0 0 36483

Miért szeretnél szilót a fugákba?

Ha még sosem csináltad, valószínűleg nem fog szépen sikerülni.

Sima fugázóval sokkal egyszerűbb boldogulni, az első alkalommal ment nekem is.

Csak elolvastam, hogy kell, meg se mutatta senki.

(Egy hobbi burkoló, aki lenyomott már 100nm-t a saját házában.)

Előzmény: NagyJ70 (36456)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!