Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Ismerve a Currus minőségi felújítását, szerintem jó lesz, ha működőképesek maradnak. Szerintem ha felújítanak egy technikát, akkor az nem lesz 5km-en belül blokkrepedéses, nem fog benne 20 cm magasan állni a víz, illetve a motor felújítás nem csak arról szól, hogy mindent lefújnak ezüst színű festékkel.
Elhiszem , hogy támogatni kel a magyar "hadi part", de 5 db fegyevertartóért 1 millió egy kicsit sok, nem?
Akkor ezek a lánctalpasok sem lesznek mostanában lecserélve. Mikori kiadásúak lehetnek, én a 70-es évekre tippelek, max 80-as évek eleje. Van még hozzájuk elfekvőben alkatrész, vagy az orosz barátainktól jön.
Ha trélerrel lánctalpast kell szállítani ne csak a 72-re gondoljatok, van más láncos is a seregben. Árvízi védekezés során, ezeket a gépeket átutaztatják az egész országon.
De egy apró kérdés: voltál egyáltalán katona, vagy az új generáció tagja vagy, könyvekből, vagy inkább cikkekből, de méginkább internetről neked tetsző írásokból kiválogatott tudással?
Tartalékosokkal értelemszerűen ma már nem lehet valódi háborút nyerni. Ha az aránytalan erőviszonyokat nézem, időben és térben a hozzánk legközelebb eső eredményes példa alighanem Groznij 1996 augusztusi csecsen, khmm, felszabadítása volt. Mondjuk, meg is lehet nézni, hogy festett utána a város.
Igen, körülbelül így. Városi legendákkal van övezve, de egyébként tény, hogy Budapest elég komoly föld alatti alagútrendszerrel rendelkezik. Ennek a bővítése vagy éppenséggel a házak közötti közlekedés kiépítése nyilván szintén horribilis összegeket jelentene - de ez inkább csak a fantázia része.
( nem igaziból, csak most a kedvedért, a példáért )
Felállítom a kormányom.
Szól a kabinetfőnököm, hogy minden országnak van környezetvédelmi minisztere az EU-ban. Legyen nekünk is, nevezzek ki valakit csak ne Őt.
Ok.
Megkérdem tőle, hogy Európában mennyibe kerül egy Környezetvédelmi Minisztérium fenntartása, háttérintézményeivel, szervezetével, gátőr bácsival, mindennel.
Hoz egy kimutatást, hogy a 10 millió lelkes országoknak ez biza évi 222 millió fabatkájába kerül.
Ok.
Mondom neki akkor készítse el Favilla Vendel kinevezési okmányát környezetvédelmi miniszterré, meg szóljon a pénzügyminiszternek, hogy a jövő évi költségvetésbe tervezzen be 22 millió fabatkát környezetvédelmi költségként.
Ok ?
Azt mondja a kabinetiroda vezető, hogy Favilla kinevezése ok, de a költségek nem OK, mert nem 22 millió kell hanem 222 millió.
Erre azt mondom neki, hogy :
- tanuljon,
- figyeljen,
- és hívja ide Favillát.
Ő oda hívja, mire én :
Ide figyeljen Favilla!
Én most kinevezem magát Környezetvédelmi Miniszterré.
Kap évente 22 millió fabatkát.
Azt csinál az összeggel amit akar.
Megörököl 17.000 fő beosztottat.
Velük is azt csinál.
Nekem ne okozzanak gondot, minden nemzetközi konferencián ott legyenek és bólogassanak.
Nem szeretném ha a következő 4 évben nekem 20 percnél többet kellene foglalkoznom környezetvédelmi ügyekkel.