Egy 10cm vastag 5mx1m-es betonfalat vágtam szét 0,5x0,5m-es darabokra. Nem akartam kontérre költeni, beépítettem a garázsalapba. Vettem egy nagyflexhez való gyémánttárcsát és kölcsön kértem a haveromtól a nagyflexet.
Kérdésem a következő: OSB-3 lappal szeretnék egy kis épületet beborítani, majd erre további védelemként flexibilis ragasztóba ágyazott üvegszövet hálót tennék. Vajon az OSB-n tapad-e a ragasztó önmagában (tapadóhíd nélkül)?
Elérkeztem a villanyos hálózat átépítéshez. A régi hálózatban minden van - olyan sorrendben ahog épült. Az egészet újrahúzom rézdrauttal. Én alapértelmezettnek vettem, hogy a meglévő védőcsőbe belehúzom a 3 db tömör rézhuzalt. Erre a karbantartós kolléga azt mondta, minek szórakozok a tömör dróttal, amikor a sodort eres kábelt könnyebb behúzni. A cél jelenleg hogy a 16A el tudjon jutni a műhelyig is. Hallottam és ellenőriztem is, hogy 32A-ig "díjmentes" lehet teljesítményt emelni. Ennek fényében a fejlesztést úgy kívánom megoldani, hogy az új hálózati rész alkalmas legyen az emelt teljesítményre is. Hátha egyszer rám jön a láz.
A véleményeteket kérdezném, illik-e sodort érrel villanyt vezetni a falban? Ha igen akkor miért csinálják mindig a villamos hálózatot tömör vezetékkel?
Alkalmazás: Betonozási és javítási munkához a házban és a ház körül, hézagok kiöntéséhez, ráépíthető előregyártott elemekre, födémekre, lépcsőkre, padozatokra, aknákra. Szegélyek és kerékvetők, földelő lemezek és terméskövek áthelyezésére, továbbá egyéb, nem tartószerkezeti betonozási munkákhoz.
erdeklodnek,mi az a szaraz malter. a villanyszereles utan allitolag azzal kene visszafalazni a lakasban. az egesz lakas fel lesz torve,mindenhol csoveket fognak vezetni a falakban.teljes halozatfelujitas. lehet azt kapni kisebb kiszerelesben is,el tudom hozni a metron is, kezben?
Ha profi, akkor nem kell glettelni a hálózás után. Én nem vagyok profi és saját magam csináltam, ezért hálózás után lecsiszoltam és utána egy rétegben legletteltem, így már tükörsima lett. Mondd meg neki, hogy glettelést nem kérsz, hanem sima felületet :)
Még egy kérdés, szintén kéményes: A vegyestüzelésű kazánom falazott kéményén van beton fedlap, de a sima fajta. Tehát nincs védelem az eső ellen. Létezik olyan plusz utólag felszerelhető fém (pl. rozsdamentes, vagy alu) elem, ami elég tartós és stabilan felfogatható? A betonból készült nagy búbos fajtákat, ha lehet kerülném mert úgy gondolom, hogy azok felrakása több meló + a régi leszedését igényli. Persze, lehet, hogy rosszul tudom.
Az alapozó az egyenletes nedvszívás és a porlekötés miatt kell. Ha nagyon finom fedőréteged lesz akkor teljesen sima felületet kell képezni. Különben sok anyag megy rá és foltos is lesz.
A glettelésről nem volt szó, de most sem egyértelmű, hogy pontosan mit értsek glettelés alatt. Tudtommal a Dryvit rétegrendje ez: 1. EPS ragasztó 2. PS lapok 3. Ragasztóba ágyazott háló 4. Alapozó 5. Szín
Az alapozó lenne itt a "glettelés"??? (Sorry totál laikus vagyok...)