Keresés

Részletes keresés

LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363055

miota van, azota, elso dolgom win telepites utan

Előzmény: GPS (363054)
GPS Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363054

nalam le van tiltva a seach index szolgaltatas a winben

otvar szar

7-esben, vagy 10-esben?

Mert a 7-esben tüneményesen jól dolgozik - hibát nem lehet találni benne.

Nekem a kenyérkeresetmhez tartozik, naponta több tízszer is használom - nem dícsérném, ha nem így lenne.

Bár el lehetne ezt mondani a 10-es keresőmotorjáról is.

.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (363052)
GPS Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363053

igen, ott is, meg telefonon is. miert?

Mert régebben azt olvastam, hogy a Viber-t nem igazán optimalizálták asztali PC-re - win alá - annyira, hogy, "barátságos hackerek" közzé is tettek valamilyen nyakatekert trükköt, amivel valahogy mégis rá lehetett varázsolni PC-re.

De akárhogyis - nem PC-s munkára (!) találták ki a Vibert (még a WhatsUp-ot sem igazán) - arra kell használni, amire való.
Részemről biztos nem játszik.

.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (363050)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363052

nalam le van tiltva a seach index szolgaltatas a winben

otvar szar

ott a far fajlban szoveg keresesi funkcioja, az tokeletes, gyors

Előzmény: Auralianus (363048)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.01.14 0 1 363051

a teams egy fos. 

Előzmény: Auralianus (363044)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363050

igen, ott is, meg telefonon is. miert?

Előzmény: GPS (363043)
GPS Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363049

Innen nézve ugye az nem életszerű, hogy win7-et használ valaki "üzleti célra" meg az, hogy 50-100 megás adatokat ide-oda küldözget két chat-kliens között...

Mégis mijatökömért ne lenne "életszerű" win7-et használni "üzleti célra" (távmunkára) - meg nagyobb fájlokat küldözgetni chat-programon keresztül?

Én szakfordító vagyok - ebből élek. Ipari és kereskedeelmi anyagokat fordítok - megrendelőknek.

És ez nagyon sok éve prímán működik (régebben XP-vel, most 7-essel), úgy hogy jelenleg konkrétan a világ legjobb professzionális fordítóprogramja fut a gépemen.

Sőt, a még legnagyobb külföldi megrendelőim (pláne, hogy csak külföldi van, magyar egy szál sem) - ők is nagyon lelkesen használják a Skype-ot ügyvitelre, kommunikációra, fájl-küldözgetésre.

Mi van ebben "nem életszerű"?

.

Előzmény: Auralianus (363046)
Auralianus Creative Commons License 2020.01.14 -1 0 363048

Most akkor erre mit?

HA
- valaki professzionális szinten használ egy funkciót (pl search index) és hosszú évek alatt nem jut el odáig, hogy 

a- megtalálja az adott oprendszerben optimális megoldást

b - oprendszer független megoldást keressen a problémájára

AKKOR

a - adott funkció valós használati értéke elmarad a becsülttől

b - tulajdonképpen tökéletesen mindegy milyen változtatást hajtasz végre a rendszerben, az illető hetekre/végleg
munkaképtelenné válik

-----------------

De ezek a hibák sajnálatos módon nem küszöbölhetőek ki sem véglegesen, sem költséghatékonyan a rendszer oldaláról.

Előzmény: Taurus Obscurus (363047)
Taurus Obscurus Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363047

" a Win10-re váltás miatt berzenkedtél"

Valami szovegkeresesi problemaja volt ami nem mukodik rendesen W10 alatt.

Előzmény: Auralianus (363046)
Auralianus Creative Commons License 2020.01.14 -1 0 363046

Innen nézve ugye az nem életszerű, hogy win7-et használ valaki "üzleti célra" meg az, hogy 50-100 megás adatokat ide-oda küldözget két chat-kliens között...

Aki szerint a Skype jobb, mint a Teams, annak gyaníthatóan gondot okoz a kétfaktoros azonosítás, meg a rendszeres jelszóváltás + életében nem hallott még a

slackről vagy bármi más hasonlóról. 

Vagyis párhuzamos univerzum...  ez persze már ott sejthető volt, ahol a Win10-re váltás miatt berzenkedtél :)

Előzmény: GPS (363045)
GPS Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363045

Használható PC-ről is... de szerintem magaddal babrálsz ki, ha Windows felhasználóként Skype-ról nem Teams-re hanem Viber-re váltasz.

Ugyan már - a Viber még a telefonos világban is inkább csak iskolás-kislányoknak való játék - akik 15 darab egymás mellé rakott emojival kommunikálnak, szövegben meg kb. annyit, hogy Yeah, Oks, és ezek után is beraknak még vag 10 emojit.

Akkor már sokkal inkább a WhatsUp - bár PC-n az se túl acélos, mert pl. nem tud (legalábbis pár hónapja még nem tudott) live élőszóban kommunikálni - max fel lehetett venni hangüzenetet és azt elküldeni, mint egy linket. De beszélgetés almás volt annál is.

Olvastam a Teams-ről - hát nem egy krobbanó siker egyelőre - a felhasználók nem vettek még észre az egetverő javulást a Skype-hoz képest.

De most komolyan: mennyire életszerű az, hogy a felhasználók zöme 30, vagy akár 100 résztvevővel beszélgessenek egyszerre? Mi ez, falugyűlés, vagy mi?

Nem mondom, egy giga cégnél (mint pl. a Mercedes) ahol a vezér pofázik és egyszerre 30 osztályon rettegve várják hogy lesznek-e leépítések és hol - ott lehet értelme... na de egy magánszemélynél - még ha távmunkáz is végez?

Én munkára használom - de az évek alatt jó ha 5x fordult elő, hogy egy harmadik felet is be kellett kapcsolni - rövid időre.

.

Előzmény: Auralianus (363044)
Auralianus Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363044

Használható PC-ről is... de szerintem magaddal babrálsz ki, ha Windows felhasználóként Skype-ról nem Teams-re hanem Viber-re váltasz.
A  teamsbe eleve importálni tudod az összes Skype kontaktod, a naptára(i)d stb. + mint mondtam alapból kompatibilis kb "mindennel IS".

Mivel az egész platform használható online/felhőalapú alkalmazásként, még csak meg sem köhögteti jobban a vasadat egy videókonferencia

mint egy HD youtube-video. De nem térítek, nagyfiú vagy, megoldod :)

Előzmény: GPS (363043)
GPS Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363043

És te PC-ről használod a Vibert?

.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (363042)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363042

ja, bar 100 megas fajlt nem szoktam kuldeni

felrakom a gugli drive-ba es linket kuldok

Előzmény: GPS (363041)
GPS Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363041

viber
Az szerinted munkára való? Tud mindent? Élőbeszéd közben 50-100 Megás fájlokat átküldeni, stb. ?

.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (363040)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363040

viber

Előzmény: Törölt nick (363038)
Taurus Obscurus Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363039

csak egy tipp volt :) Gitarora szoktuk hasznalni neha, mert a skypeban ha jatszol egy alapot a szamitogeprol es rajatszol eloben, akkor a partner nem hallja amit a szamitogep jastzik csak amit te :) A hangoutsnal meg mukodik.

Előzmény: Törölt nick (363038)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363038

Remelem komoly, mert viccnek durva :)

Előzmény: Taurus Obscurus (363034)
Auralianus Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363037

Ha engem kérdezel, nemsokára átveszi a Sykpe helyét a Teams.. mivel mindkettő Microsoft termék és a Teams eleve felhőalapú
és alaphelyzetből az office-ba/windowsba integrált, minden jelenleg szélesebb körben is használt felhőalapú platformmal "alapból"
kompatibilis... nem lesz értelme sokáig életben tartani a Skype-ot...

Előzmény: GPS (363033)
GPS Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363036

Google Hangouts

Háát, erről még nem hallottam profi körökből - hogy ez tudna élőbeszédes (esetleg videós) chatelés közben fájlokat továbbítani.

Méghozzá felhőből (vagyis az ellen-gép nem kell nyitva legyen, ahhoz hogy később, mondjuk másnap hajnalban letölthessem a küldeményt).

Na de mindjárt megnézem miről van szó (egyébként még senki nem ajánlta Skype-alternatívaként).

Hoppáá, már meg is van a problémácska:

- A Hangouts-on NEM lehet fájlokat küldeni, CSAK képeket.

- A Skype-on 300 MB-ig bármit.

Na látod, itt már egyből bukott a Hangouts-mutatvány - távmunkára.

.

Előzmény: Taurus Obscurus (363034)
Taurus Obscurus Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363035
Előzmény: z_a_p (363031)
Taurus Obscurus Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363034

Google Hangouts

Előzmény: GPS (363033)
GPS Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363033

Köszi szépen - ezt elmentettem arra az esetre, hogy "hát ha".

Egyébként hogy "mi értelme a Skype-nak?" - arra csak az tudja a választ, aki ezen tartja a kapcsolatait a megrendelőikkel, akiből él.

Mint pl. én, aki távmunkából élek.

Ezt a kérdést többen feltették már nekem - csak épp arra nem tudtak válaszolni, hogy "Ha nem Skype - akkor mi?"

Vagyis nem tudtak olyan felületet ajánlani, ami mindent tud mint a Skype - és ugyanúgy fut PC-n is Windows alól - (nem csak telefonról).

Ez egy nehéz ügy - annyira, hogy pl. a most épülő fúziós reaktor-pilot nemzetközi tervezőcsapata sem tudott jobb kapcsolattartó (távmunkás) felületet, mint a Sype. Ők is ezt használják (jobb híjján).

Sok hasonló létezik - csak sajna egyszerre egyik sem tudja mindazt, amit ez a fránya felület.

De ha valaki tud legalább olyat, mint a Skype (vagy netán akár jobbat) - szívesen veszek minden ötletet.

.

Előzmény: ,m,1710 (363032)
,m,1710 Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363032

skype nemhasználhato a WXP vel"

De használhato csak kicsit dolgozni kell vele. De, hogy miértelme van? az már más piskota hehe

Welcome to Skype Community!

Please follow the steps below to troubleshoot the application:

1. Make sure that Skype is no longer running.
  2. Press the Windows  and R keys on your keyboard at the same time.
  3. Type "%appdata%skype" into the Run window and click OK.
  4. Find and delete the shared.xml file. If file extensions are not displayed on your computer, the file will just be called shared.
  5. Open the folder that has your Skype name.
  6. Locate and delete the config or config.xml file.
  7. Press the Windows  and R keys on your keyboard at the same time.
  8. Type %appdata% into the Run window.
  9. Rename Skype folder to Skype_old.
  10. Uninstall Skype.
  11. Restart your Windows computer.
  12. Download the most up-to-date version

viszatérve a W7 "pánikra" amivel a index bulvár brobálkozik = amatör

Előzmény: GPS (363028)
z_a_p Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363031
Salvor2 Creative Commons License 2020.01.14 0 1 363030

Erosen nyikorog a magyar villamosenergia-rendszer. Jelenleg 7 GW a rendszerterheles (az eddigi abszolut csucs 7100 alatt van egy kicsivel), es kozel 500 MW a szabalyozas merteke (felfele). A kodfelhos ido csinalja ezt a ramazurit. A szel+szolar ilyenkor persze betojik.

Auralianus Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363029

A Skype esetében egy konkrétan folyamatosan fejlesztett/bővülő szolgáltatásról beszélünk, amit a funkcióival és protokolljaival adott pillanatban
kompatibilis kliensprogramon keresztül elérhető.

Vagyis nem ugyanabba az utcába szeretnél behajtani. Ugye érted miért nem lehetséges mindez korlátan ideig visszafelé kompatibilis módon?

Előzmény: GPS (363028)
GPS Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363028

Ugyanazt a programot simán használhatod tovább XP-vel is.

Lehet átsiklottál felette, mert sok esetben NINCS "ugyanaz a program". A Skype-ot pl. EGYÁLTALÁN NEM LEHET HASZNÁLNI XP alatt.

Nincs olyan, hogy "akkor felteszem (meghagyom) a régi verziót" - mert NEM működik. Érted mi a probléma?

.

Előzmény: Auralianus (363027)
Auralianus Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363027

Miért is?

Ugyanazt a programot simán használhatod tovább XP-vel is. Ha a legújabb verzióhoz szeretnél hozzáférni ott akadhatnak gondok. Ugye most nem
szeretnénk arról vitát nyitni, miért értelmetlen a folyamatosan bővülő funkciók/követelmények mellett elvárni korlátlan visszafelé kompatibilitást?

Előzmény: GPS (363026)
GPS Creative Commons License 2020.01.14 0 0 363026

Ráadásul senki sem kényszerít rá most sem, hogy Win10-et installálj akárhová is. Pontosan úgy, ahogy senki sem kényszerítette a népeket, hogy lecseréljék a Daciat ...Fiat Punto-ra...

Hát ez nagyon rossz hasonlat volt.

Mert a Daciával sem tiltotta meg senki, hogy behajtsak bizonyos utcákba, vagy kerületekbe - pont úgy, mint bármelyik autóval.

Ezzel szemben (konkrétan az XP esetében) - volt olyan (számomra) létfontosságú program, amit egyszerűen letiltottak XP alól.

Érted a különbséget? Egyelőre én még csak tartok ettől - de az XP-s példám bizonyítja, hogy van rá precedens, nem légbőlkapott paranoia.

.

Előzmény: Auralianus (363025)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!