Mert régebben azt olvastam, hogy a Viber-t nem igazán optimalizálták asztali PC-re - win alá - annyira, hogy, "barátságos hackerek" közzé is tettek valamilyen nyakatekert trükköt, amivel valahogy mégis rá lehetett varázsolni PC-re.
De akárhogyis - nem PC-s munkára (!) találták ki a Vibert (még a WhatsUp-ot sem igazán) - arra kell használni, amire való. Részemről biztos nem játszik.
Innen nézve ugye az nem életszerű, hogy win7-et használ valaki "üzleti célra" meg az, hogy 50-100 megás adatokat ide-oda küldözget két chat-kliens között...
Mégis mijatökömért ne lenne "életszerű" win7-et használni "üzleti célra" (távmunkára) - meg nagyobb fájlokat küldözgetni chat-programon keresztül?
Én szakfordító vagyok - ebből élek. Ipari és kereskedeelmi anyagokat fordítok - megrendelőknek.
És ez nagyon sok éve prímán működik (régebben XP-vel, most 7-essel), úgy hogy jelenleg konkrétan a világ legjobb professzionális fordítóprogramja fut a gépemen.
Sőt, a még legnagyobb külföldi megrendelőim (pláne, hogy csak külföldi van, magyar egy szál sem) - ők is nagyon lelkesen használják a Skype-ot ügyvitelre, kommunikációra, fájl-küldözgetésre.
Innen nézve ugye az nem életszerű, hogy win7-et használ valaki "üzleti célra" meg az, hogy 50-100 megás adatokat ide-oda küldözget két chat-kliens között...
Aki szerint a Skype jobb, mint a Teams, annak gyaníthatóan gondot okoz a kétfaktoros azonosítás, meg a rendszeres jelszóváltás + életében nem hallott még a
slackről vagy bármi más hasonlóról.
Vagyis párhuzamos univerzum... ez persze már ott sejthető volt, ahol a Win10-re váltás miatt berzenkedtél :)
Használható PC-ről is... de szerintem magaddal babrálsz ki, ha Windows felhasználóként Skype-ról nem Teams-re hanem Viber-re váltasz.
Ugyan már - a Viber még a telefonos világban is inkább csak iskolás-kislányoknak való játék - akik 15 darab egymás mellé rakott emojival kommunikálnak, szövegben meg kb. annyit, hogy Yeah, Oks, és ezek után is beraknak még vag 10 emojit.
Akkor már sokkal inkább a WhatsUp - bár PC-n az se túl acélos, mert pl. nem tud (legalábbis pár hónapja még nem tudott) live élőszóban kommunikálni - max fel lehetett venni hangüzenetet és azt elküldeni, mint egy linket. De beszélgetés almás volt annál is.
Olvastam a Teams-ről - hát nem egy krobbanó siker egyelőre - a felhasználók nem vettek még észre az egetverő javulást a Skype-hoz képest.
De most komolyan: mennyire életszerű az, hogy a felhasználók zöme 30, vagy akár 100 résztvevővel beszélgessenek egyszerre? Mi ez, falugyűlés, vagy mi?
Nem mondom, egy giga cégnél (mint pl. a Mercedes) ahol a vezér pofázik és egyszerre 30 osztályon rettegve várják hogy lesznek-e leépítések és hol - ott lehet értelme... na de egy magánszemélynél - még ha távmunkáz is végez?
Én munkára használom - de az évek alatt jó ha 5x fordult elő, hogy egy harmadik felet is be kellett kapcsolni - rövid időre.
Használható PC-ről is... de szerintem magaddal babrálsz ki, ha Windows felhasználóként Skype-ról nem Teams-re hanem Viber-re váltasz. A teamsbe eleve importálni tudod az összes Skype kontaktod, a naptára(i)d stb. + mint mondtam alapból kompatibilis kb "mindennel IS".
Mivel az egész platform használható online/felhőalapú alkalmazásként, még csak meg sem köhögteti jobban a vasadat egy videókonferencia
mint egy HD youtube-video. De nem térítek, nagyfiú vagy, megoldod :)
csak egy tipp volt :) Gitarora szoktuk hasznalni neha, mert a skypeban ha jatszol egy alapot a szamitogeprol es rajatszol eloben, akkor a partner nem hallja amit a szamitogep jastzik csak amit te :) A hangoutsnal meg mukodik.
Ha engem kérdezel, nemsokára átveszi a Sykpe helyét a Teams.. mivel mindkettő Microsoft termék és a Teams eleve felhőalapú és alaphelyzetből az office-ba/windowsba integrált, minden jelenleg szélesebb körben is használt felhőalapú platformmal "alapból" kompatibilis... nem lesz értelme sokáig életben tartani a Skype-ot...
Köszi szépen - ezt elmentettem arra az esetre, hogy "hát ha".
Egyébként hogy "mi értelme a Skype-nak?" - arra csak az tudja a választ, aki ezen tartja a kapcsolatait a megrendelőikkel, akiből él.
Mint pl. én, aki távmunkából élek.
Ezt a kérdést többen feltették már nekem - csak épp arra nem tudtak válaszolni, hogy "Ha nem Skype - akkor mi?"
Vagyis nem tudtak olyan felületet ajánlani, ami mindent tud mint a Skype - és ugyanúgy fut PC-n is Windows alól - (nem csak telefonról).
Ez egy nehéz ügy - annyira, hogy pl. a most épülő fúziós reaktor-pilot nemzetközi tervezőcsapata sem tudott jobb kapcsolattartó (távmunkás) felületet, mint a Sype. Ők is ezt használják (jobb híjján).
Sok hasonló létezik - csak sajna egyszerre egyik sem tudja mindazt, amit ez a fránya felület.
De ha valaki tud legalább olyat, mint a Skype (vagy netán akár jobbat) - szívesen veszek minden ötletet.
Erosen nyikorog a magyar villamosenergia-rendszer. Jelenleg 7 GW a rendszerterheles (az eddigi abszolut csucs 7100 alatt van egy kicsivel), es kozel 500 MW a szabalyozas merteke (felfele). A kodfelhos ido csinalja ezt a ramazurit. A szel+szolar ilyenkor persze betojik.
A Skype esetében egy konkrétan folyamatosan fejlesztett/bővülő szolgáltatásról beszélünk, amit a funkcióival és protokolljaival adott pillanatban kompatibilis kliensprogramon keresztül elérhető.
Vagyis nem ugyanabba az utcába szeretnél behajtani. Ugye érted miért nem lehetséges mindez korlátan ideig visszafelé kompatibilis módon?
Ugyanazt a programot simán használhatod tovább XP-vel is. Ha a legújabb verzióhoz szeretnél hozzáférni ott akadhatnak gondok. Ugye most nem szeretnénk arról vitát nyitni, miért értelmetlen a folyamatosan bővülő funkciók/követelmények mellett elvárni korlátlan visszafelé kompatibilitást?
Ráadásul senki sem kényszerít rá most sem, hogy Win10-et installálj akárhová is. Pontosan úgy, ahogy senki sem kényszerítette a népeket, hogy lecseréljék a Daciat ...Fiat Punto-ra...
Hát ez nagyon rossz hasonlat volt.
Mert a Daciával sem tiltotta meg senki, hogy behajtsak bizonyos utcákba, vagy kerületekbe - pont úgy, mint bármelyik autóval.
Ezzel szemben (konkrétan az XP esetében) - volt olyan (számomra) létfontosságú program, amit egyszerűen letiltottak XP alól.
Érted a különbséget? Egyelőre én még csak tartok ettől - de az XP-s példám bizonyítja, hogy van rá precedens, nem légbőlkapott paranoia.