Keresés

Részletes keresés

kockasfulunyul Creative Commons License 2005.11.25 0 0 31221
Létezik műanyagból is teatojás, legalábbis valahol már láttam. :-)
Előzmény: GoldenEye (31217)
kemese Creative Commons License 2005.11.25 0 0 31220

1/ Kiöntöm, mert nincs más lehetőségem. Legalábbis nem tudok róla. Annyi mindent vihetek már a szelektiv gyűjtőbe, de ezt nem :(

2/ Géz.

Előzmény: GoldenEye (31217)
moes Creative Commons License 2005.11.25 0 0 31219

én a magam részéről kiöntöm a lefolyóba az olajat. nem valami környezetbarát megoldás, de amennyire én szeretek forró olajban bármit is sütni, attól a világnak nem lesz baja :) szóval nem én vagyok az autentikus forrás.

 

anyám a régi olajos üvegekbe gyűjtötte a már nagyon használtat, és azt dobta ki a kukába.

Előzmény: GoldenEye (31217)
Lappantyú Creative Commons License 2005.11.25 0 0 31218

kösd össze egy madzaggal a fűszernövényeket. csak ne kékkel. :-)))

 

de ha őrölt/szárított/fagyasztott változatot szeretnél, akkor szerintem egy pelenkából kivágott darabba ha belekötöd szintén madzaggal, semmi bajt nem csinálsz. csak akkor meg a pelenkát ne feledd kidobni, mert az meg egy másik film. :-)

 

(még egy megoldás, hogy szűrd le a levest, de ez csak húsleves esetén működik.)

Előzmény: GoldenEye (31217)
GoldenEye Creative Commons License 2005.11.25 0 0 31217

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:
1. a használt sütőolajjal ki mit csinál?
2. valaki nem tudja véletlenül, hogy hol lehet olyan zacsit szerezni, amiben a fűszereket az ételbe lehet tenni és a kaja elkészülte után eltávolítom a zacsiban a fűszereket? Teatojást nem használnék, mert fémet nem akarok a kajába főzni. Vagy esteleg valami kipróbált alternatív megoldás?

Köszi előre is!
TTAMAS Creative Commons License 2005.11.25 0 0 31216

Anno Kudlik Julinak volt egy kuktás füstölési recipéje. Nem emléxik valaki rá, miket kellett beletenni (fűszerek, fadarab?), hogy a rácson nyugvó hús megfüstölődjön, és nem legyen rossz???

 

Esetleg, ha van eldobni való kuktád.

Lehet kapni ilyen füstölöt, de ez forrón füstöl, azaz füstölés közben meg is süti az ételt. A kuktában is hasonlóan lehet füstölni, de ez teljesen alkalmatlan kolbász füstölésre.

Előzmény: joy (31210)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.25 0 0 31215
Anyukám ráadásul kicsit megrepeszti a héját, miután megfőttek (mármint a sonka és a tojás), és úgy hagyja a lében kihűlni/állni - sokszor egész éjszakára.
Előzmény: joy (31213)
tuutuu Creative Commons License 2005.11.25 0 0 31214

egy idő után kicsit leragad a sárgája odabent, de ha megrázzuk, olyan, mint az új.

 

Gondolom, Öreganyám emiatt meszelte be a tojásokat, így nem tudtak kiszáradni picit se..:}}}

Előzmény: t3v3d3s (31208)
joy Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31213
Bezony, a tojásegyüttasonkával főzve igazi!
Előzmény: t3v3d3s (31208)
joy Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31212

Azt a lefejezést én is rég föladtam.

Gyakran inkább tükrözök. De a főttnél sem esek kétségbe, ha szétfolyik a tányéron, kitunkolom.

:o)

Előzmény: tuutuu (31204)
joy Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31211

Míg csipogni nem kezd...

:o)

Előzmény: Cesete (31201)
joy Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31210

Nehezen tudok dönteni. mert nincs rendes húsdarálók, a kézi tekerős meg olyan, már kár lenne rá költeni.

Legszívesebben olyan elektromosat vennék, ami "rendes" fém húsdarálós, és bővíthető további alkatrészekkel, de nem kell egyszerre megvenni mindent.

/Pillanatnyilag az is gond, hova tenném.../

 

Mivel imádom a sült-főtt kolbászt nem gond a füstölés.

Apropó füstölés!

Anno Kudlik Julinak volt egy kuktás füstölési recipéje. Nem emléxik valaki rá, miket kellett beletenni (fűszerek, fadarab?), hogy a rácson nyugvó hús megfüstölődjön, és nem legyen rossz???

Azt tudom, hogy a szelep nem kell rá, ott kacskaring ki a füst...

Előzmény: bd (31190)
joy Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31209

Én is.

:o)))

Kóbásztőtőcső-nek ismertem.

Előzmény: rollller (31194)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31208
tojás.lap.hu - hát az eszem megáll, hogy mi mindennek nem szentelnek linkgyűjteményt!
Mi mindig a sonkával együtt főzzük a keménytojást húsvétkor, eddig aszittem, ez a normális :)
azt is tanúsíthatom, hogy a tojás igen sokáig (hónapok) eláll, egy idő után kicsit leragad a sárgája odabent, de ha megrázzuk, olyan, mint az új.
Előzmény: Zitka (31202)
tuutuu Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31207

Nahát, mondom én, hogy más..:}}}}

Tényleg érzékelhetően finomabb volt, nem is tudom, idén miért nem így csináltam.

( Ja, az asszony zörgött, hogy fúúj.. Mintha a kuktában nem döglene minden baci, előtte meg úgyis lemostam..:}}})

Előzmény: bd (31205)
tuutuu Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31206

Öreganyám szokott kiküldeni az istállóban levő búzát tartalmazó hombárhoz, hogy hozzak be x db tojást. ( Az istálló üres volt már, csak nem fagyott bent). Ősszel, amíg tojtak a tyúkok, mésztejbe mártotta, aztán be a búza közé.Hónapokig elállt.

De a nyár végén egy doboz tojást találtam a nyaralóban levő hűtőben, meg ugyan nem ettük, de ránézésre ehetőnek tűntek, se záp, se állagproblémát nem láttam, pedig előző ősszel tettem be..:}}}}

Előzmény: Cesete (31201)
bd Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31205
tuutuu, a soletbe nyers tojasokat teszek hejjastul. Egyutt fonek fel ejszaka, fel nap. Tálalás előtt leszedem a héjját. Más ízű, minta vízben fött.
Előzmény: tuutuu (31203)
tuutuu Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31204
Persze, én is így teszek, de a keményet nem állok neki melegen zaklatni, a lágyat meg mielőbb kellene.. Ha tudnám szakszerűen lefejezni, akkor a héjából lehetne kanalazni, de a lakáj képtelen megtanulni, én meg főleg..:}}}}}
Előzmény: joy (31183)
tuutuu Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31203

Üdv!

Na még tojás..:}}}

 

Tavaly húsvétkor a csülökkel együtt főztem a tojást, elejétől végig, órákon át.

Az a neve: " velefőtt tojás". Az íze jobb, mint ha vízben főtt volna, mert annyi idő alatt a héján átjut a főzőlé. Nem lett zöld, sem vasbetonkemény, úgy látszik egy mértéknél nem tud keményebb lenni. Jövő húsvétkor megint főzök ilyet..

Előzmény: magnum13 (31171)
Zitka Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31202

Szerintem úgy 2-3 hét lehet... De addigra már elég nagy lesz benne a "légbuborék".

Egyébként itt biztos lesz rá információ: http://www.tojas.lap.hu/

Előzmény: Cesete (31201)
Cesete Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31201
amúgy a tojás meddig eltartható?
Seven Of Nine Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31200

 

Forró vízbe szoktam tenni. Én arra gondoltam ,hogy a nagy hőmérséklet külömbség repeszti be.Vagy ,hogy odakoccan amikor teszem az edénybe, vagy ha nagyon forr a víz és dobálja a tojást.

 

Ezért kanállal, előmelegítve raktam a vízbe. De nem nyert.

 

Most kipróbálom a javasolt szúrkálást és az elősször az edénybe aztán rá a melegvíz és forralom technológiákat.

 

@ Köszi az ötleteket. 8)

moes Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31199

jaaa :) igen. nem tudom.

 

hihi :-)) kicsit szét vagyok csúszva

Előzmény: Zitka (31198)
Zitka Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31198
Azt írtad, hogy kaptál robbanócukros csokit. Annak a márkájára kérdeztem rá. :-)
Előzmény: moes (31196)
ZsuR Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31197
Nem akarok nagyon off lenni - de mennyire tartozik a trukkok koze a terites, a dekoralas, a talalas? Annyi finomsagot fozunk ossze-vissza, hogyan, hol, mivel esszuk meg???

moes Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31196
Ritter Sport? asszem elvesztettem a fonalat :)
Előzmény: Zitka (31193)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31195
Bádog csöcs :)))))
Előzmény: bd (31190)
rollller Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31194

bádog csöcsöt

 

elkepzeltem, ahogy joy az ezeraprocikkben badogcsocsot ker:-DDD

Előzmény: bd (31190)
Zitka Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31193

A múltkor Spongyabobos zacskóban láttam ilyet, szóval lehet kapni.

 

moes, Ritter Sport volt az a csoki? Én is láttam már, de nem mertem venni. :-)

Előzmény: t3v3d3s (31176)
Zitka Creative Commons License 2005.11.24 0 0 31192

Tetszés szerint hasznosítható. :-)

Én speciel nem dobom ki, mert van négyzetes alakú tepsim, ami széltében keskenyebb, mint a szilikonlap, hosszában viszont nagyobb. Oda kipótolom.

Előzmény: joy (31179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!