Úgy értem, hogy egy "mai", kellően erős autó akkora emelkedőn felmegy pl. 4.-ben egy hatos váltóval, de abban a fokozatban a motorfék igen kevés lesz lefelé.
Punto 55 S, 1996, benzin, 1108ccm, 40 kW, motorkód 176B2000, óra szerint 158000 km, de biztosan több. Ja, és kék! :-) Gyertyakábeleket cseréltem, és akkor már megnéztem a gyertyákat is. Mind fehér volt! 2,5 éve voltak cserélve, de csak 10e km-t ment azóta a kocsi. Azt mindet városban. A kézikönyv három típust ír hozzá: Champion RC9YCC; Fiat/Lancia 9GYSSR; M.Marelli L7LCR. Ezek közül a Champion volt/van benne. Letakarítottam, visszatettem, de ki akarom cserélni. Szerintetek milyet tegyek bele?
VW GOLF 4 2003-s TDI ALH motor. A szervó olaj eltűnik a tartályból,kormánymű végén lévő gumiharangban van. A kormányműben lévő szimeringet ki tudom én cserélni vagy szakszervizbe kell vinnem ? Köszi a választ.
az hogy ugyanabban a fokozatban, az nem azt jelenti hogy ugyanúgy tartott gázzal mint felfelé.
:D
én kb 25 éve megtapasztaltam egy Ikarusszal, hogy mekkora hülyeség a kelleténél magasabb fokozatban ereszkedni és a "fékben" bízni :-((
szerencsére "csak" Salzburgtól hazafelé és aránylag üres volt a belsősáv éjjel.
azért 35-40 fokos kormányholtjátékkal 120km környéke egy ilyennel mikor tudod hogy a fékbetét helyén kb már csak szappan van eléggé adrenalint pumpáló szitu...
nem, nem utasszállító volt hanem egy versenyautó szállító lakó műhelybusz.
"ökölszabály hogy a lefelé úton ugyanabban a sebességfokozatban ereszkedünk amiben fel tudott/tudna kapaszkodni az autó"
Ezt azért autója válogatja, manapság nem biztos, hogy így van.
---------
A Hochalpenstrasse a tetejéig végig emelkedik, majd onnan végig lejt. Nincs benne semmi vízszintes szakasz. Az emelkedés/lejtés 7-14% közötti. Csak viszonyításnak, az M7 érdi emelkedője, Budapest felé 8%-os.
Nem lehet csak motorfékkel lejönni, hamar túlpörög a motor. A kanyarok túl sűrűn vannak ahhoz, hogy kettő között érdemben tudjon hűlni a fék.
Mondjuk nekem 3-asba sincs nagy motorfékhatás..De szerintem 2-esbe meg hülyeség visszatenni lejtőn lefele..Szerintem,ha egy egyenesebb szakaszon hagyom gurulni 3-ba,akkor visszahűl annyira,hogy egy kanyar előtt jobban megnyomhassam a féket,amennyire kell.. Ha hosszan meredek,szerintetek 2.ba a folyamatos motorfék lehet káros? Vagy mellette pumpálgassam a rendes féket is?
Ha már 4 napra megyek arra a részre érdemes havi útdiajat venni arra az 50 km-es szakaszra? Mert gondolom vissza is ott tudok jönni..
Hülyeség ezen vitázni.Egyik verdán van olyan motorfék, ami fogja kasznit rendesen, másiknak meg nincs.Tudni kell, miben ülsz és annak megfelelően használni.Mondjuk szerintem a az autósok 80%-a nem tudja, mi az a motorfék.
Bullshit...egyenletes sebességgel engeded le, a felénél már lángol az autód.. lejtőn fűrészfogazva fékezünk. Engedjük gyorsulni motorfékkel (ez alatt hűl a fék), majd fékkel lehúzzuk a kívánt sebességnél 20-30 km/ó-val kevesebbre, majd kezdjük előröl...
Tele van az a környék szállásokkal. Nincs olyan falu, ahol nem találsz helyet. Árak kb. Rengeteg a magyar személyzet.
Az árak a népszerű, fő utak környékén drágábbak, ha bemégy egy oldalvögyben levő kis faluba, hegyoldalba, olcsóbban, és sokszor még szebb helyen is lakhatsz. Pl. a Möll vögyben, és az Isel völgyében is olcsóbbak a szállások, mint a Glockner út tövében.
Felfele nincs gond a Glockneren, 12%-nál nem meredekebb. Lefelé vigyázz a fékekre. Nem véletlen rakták ki a "vigyázz a fékre táblákat". Ne hagyd meggurulni a kocsit, szép lassan, egyenletes sebességgel engedd le, és akkor nincs gond.
Hogy egy 75 Lovas autó bírná e? Ha ez tényleg kérdés, akkor nem biztos, én félek, hogy tönkre teszed...mások Trabanttal is fel tudnak menni, meg öreg két világháború közötti oldtimerekkel, megint mások biciklivel...
Igen,tetszik az a rész. És konkrétan ott csak a B107-es út a fizetős?kb mennyi és,hol kell fizetni? Egy 1.1 es 75 lovas turbodizel rio szerinted birná az utat? Tavaly voltam az alpokban,de csak az elején Graztól kicsit nyugatra. Ott semmi gond nem volt.
A Hochalpenstrasse-ről van szó, ez Európa egyik legmagasabb hegyi útvonala, Bruck és Heiligenblut között. Talán a 107-es számot viseli. Fizetős, nem olcsó, és csak nyáron járható. Emlékeim szerint Heiligenblutban szálltunk meg.