Hetek kérdése és megjelenik (végre) a 24x36 milliméteres szenzorral szerelt Pentax K-1 FF DSLR.
Idevárok mindenkit akit érdekel ez a technika, illetve van információja és ezt megszeretné másokkal beszélni.
Azt hiszem, az a bajod a Pentax-al, hogy nem a Te személyes igényeid szerint fejleszt; de szvsz ne is várd el; a Pentax/Ricoh jobban tudja, mit miért tesz :)
...ezexerint a helyzet nem változott: akkor se vettem *ist D-t, (meg később se:) ahogy most se K1-et (meg asszem, később se:) bár, ha annyi pénzem lenne, mint amennyi nincs, azéé' meggondolnám. Az egyetlen 17-50 Tamronom kivételével valamennyi meglévő lencsém jó lenne rá...
(egy cimbi A7-esén kipróbáltam az A sorozatúakat, + a 70es Limot, mindet teljes nyíláson, szvsz tökéletesek:)
"Beáraztáka *ist D-t Ezerhétszáz, azaz 1.700,- dollár... :-(((((((((("
Ariel PFC poszt 2003-08-29 (1595)
Angliaban is bearaztak :o
Pentax UK *ist D pricing * Pentax *ist D camera body £1400 including VAT * Pentax *ist D camera body with smc 18-35mm f/4-5.6 FA AL J lens £1529.99 [27-53mm equivalent] * Pentax *ist D camera body with smc 28-80mm f/3.5-5.6 FA AL J lens £1499.99 [42-120mm equivalent] * Pentax *ist D camera body with smc 20-35mm f/4 FA AL lens £1899.99 [30-53mm equivalent] ft * Pentax *ist D camera body with smc 24-90mm f/3.5-4.5 FA AL lens £1799.99 [36-135mm equivalent]
The camera should be available in shops in the UK mid September.
majd nem annyi fontban, mint dollarban!!!
asszem nem lesz pentaxon..
A K-1 indulóár: 1799 USD/1599 GBP
Eltelt 13 év, nem is nagy a különbség és tudásban?
Nettó átlagkereset Hazánkban:
2003 84.000,- - 99.000,- Ft.
2015 170.000,- 137.000,- Ft (verseny/állami)
Arányok:
Váz ára 5,8%-al emelkedet USD-ben,
Magyar átlagkeresetek: 130-200%-al.
USD-Forint paritás:
226 Ft/USD 2003
281 Ft/USD 2016-02
124%
Ma könnyebben megtudjuk venni a K-1-et, mint 2003-ban az *ist D-t.
Ezek csak mondvacsinalt fanyalgasok. En meg sosem hallottam a vilag vezeto fotosait azon sirankozni, mit mivel nem lehet megoldani. A legjobb fotok nem feltetlenul a legjobb felszerelessel keszulnek.
"No de mikor? Meddig lesznek türelmesek a Richo vezetői, befektetői? Arra apellálni, hogy van egy valag filmes cucc a nagyvilágban, csináljunk hozzá egy vázat, így nem fognak bankot robbantani. Én komolyan attól tartok, hogy a Minolta sorsára jut a cég."
Kézi élesség állítás előzetesen a várható tématávolságra, kellően megválasztott záridő, és ütemre húzott kéz (kihagytam valamit)?
A "technika" abban segít, hogy ne kelljen TUDATOSAN előre kitalálni mit akarok ábrázolni (majd lesz valami).
A jelenlegi "szerkezeteknek" az lenne a legnagyobb előnye, hogy nem azon kell agyalni, hogy technikailag (minőségileg) megfelelő legyen a kép, hanem az alkotófantázia és akarat által kitalált kép elkészíthető lesz, de ha az az utóbbiak hiányzanak akkor minek?
Megszületett benned egy prekoncepció és nem veszed észre a tényeket, már többször leírtuk mi van jelenleg.
Nem értem, hogy a meg nem született gyermektől miért várod (vártad) el, hogy legyen mindene?
A tőke (befektető) óvatos jószág (kell, hogy legyen), meg kell várnia, hogy a piac hogyan ítél, SZVSZ a tervek megvannak és h jön a siker akkor objektív, lencse, üveg cunamira lehet számítani.
{{{Beeteti a népet, hogy jó rá minden régi "gagyi", megveszik, aztán kiderül, hogy új lencsékre lesz szükség, mert különben nem működik ÷)).}}} Természetesen ez csak vicc akar lenni a részemről.
Megígérem neked, hogyha a kezembe kerül az első akkor te foghatod meg másodszor a K-1-et.
Azt azért tegyük hozzá a pontosság kedvéért: nem derül ki hogy a bevételek növekedése miből származik.
A Ricoh fő profilja nem a fototechnikai üzletág. Mint ahogy pl. a Canon is bevételinek több mint 50%-át az irodatechnikai üzletágból szerzi és csak 30%-ot a fototechnikai ágazatból.
Nézzünk már utána kérlek, SZVSZ mindegyik modern lencserendszer erre törekszik (merőleges), erre tervezik őket. Nem emlékszem rá, de a vékonyrétegű emulziók megjelenését követően arra törekedtek, hogy a rétegekben ne verődjenek szanaszét a fényhullámok, hanem hasznosuljanak, illetve a szemcse szerkezet teljesen vékony lett így csak a merőlegesen érkező fény alkotja a képet.
Az SLR-k belső felépítése, felületi kivitelezése és festése (matt fekete) mind-mind azt a célt szolgálja, hogy ne legyen belső reflexió.
A DSLR-k esetében sincs másképpen, ha pedig hiba történik (pl.: NIKON DSLR) akkor nagyon gyorsan kijavítja a gyártó.
Régebben jártak erre nagy tudású, elméletileg jól képzett szakemberek, kérem Őket javítsanak ki, ha butaságot írtam volna.
Az Ricoh sokáig nem akart FF mérettel DSLR-t tervezni, gyártani. Én feltételezem és biztos vagyok benne, hogy maximálisan felkészült szakembereik vannak és nem hagyják, hogy egy "X" USD-be kerülő befektetésük ilyen alap probléma (nincs optika!) ne térüljön meg és ne legyen sikeres.
Csak ülök, olvasom a hozzászólásokat és arcom váltakozva csap át a döbbenetből a farkasvigyorba és vissza.
Ne hagyjátok abba légyszi! Régen volt már ilyen szórakoztató a fórum.
Ha esetleg lassulna a téma akkor javasolnám a 'Ricoh miért ad ki új FF lencséket, ha túl drága és amúgy sem veszi meg senki mert nincs hozzá full frame kamera, más gyártók obijai olcsóbbak'.
Meg amúgy is tönkremennek...
Jah, nem, fura de a piaci elemzésuk azt mutatja, hogy nőttek a bevételeik (Japán visszaesett és Európa és USA nőtt erősen):
Olyan jó téged itt olvasni. Mindig szerettem az olyan embereket akik el tudják venni mások örömét. Tartsd meg ezt a szimpatikus szokásodat. Mért nem a nikonnál írogatsz. Biztos örülnének az ilyen embernek.
Nem az a kerdes en hany optikat latok, hanem, hogy a Zeiss, vagy a Pentax vegzett-e piackutatast, mielott nekiallt valamit gyartani, vagy csak ugy gondoltak egyet, proba szerencse...
Igen, ezt érzem. Örülni kell, hogy van ilyen váz, egyedülálló a Pentax házatáján. Lehet kiszúrni a márkafanok szemét, hogy lám, itt van amit kértetek, teljes képkocka. De nézzük már a teljes piacot! Mi közül válogathat egy új gépet vásárló? Ezen az áron Nikon D610-ek mennek, meg D750-ek, amely rendszerek esetében Dunát lehet rekeszteni az objektívvel, meg a kiegészítőkkel. Vagy ott a Canon 6D. A K-1 árából Canon 6D-t venni objektívestül használt vakuval. Ha hozzávesszük azt, hogy kevesebb MP-sek azok a vázak, nem kell egy erőmű alájuk a képfeldolgozáshoz, akkor az árkülönbözet még nagyobb. A használt piac pörög, mindent be lehet szerezni viszonylag gyorsan, jó áron. Pentaxnál ez nem mondható el.
De legyünk belátóak a K-1-gyel, az MP szám alapján nem ezek a konkurenciák, hanem a D810 meg az 5D vonal. Ezt meg nem kezdő bakfisok veszik. Ezeknél olcsóbb (helyenként a tudása is szerényebb, jóval szerényebb) a K-1. A 24-70 + 70-200 páros olcsóbb, mint Canikonéknál ugyanaz, újabb pont a Pentaxnál. Na de ezen felül? Elviszi az árkülönbözetet a 15-30 árkülönbözete, mert Tokinában sokkal olcsóbb. A nagytele spéci terület, ahol a Pentax választéka 0. Más meg nincs. D810 meg 5D MK III tulajok nem fognak manuál obit feltenni csak nagyon-nagyon spéci esetben. A meglévő fix AF obik kínálata szűkös, a limited erősen túlárazott.
Akkor kinek szól ez a váz, kinek szól ez a rendszer? Ki tudja-e termelni az a réteg a fejlesztés költségeit? Nem lesz-e ez is egy újabb K1?