Van valakinek Budapesten tapasztalat arról, hogyan-honnan lehet elfogadható áron sziklát beszerezni? Az átlagos kertészetek/barkácsboltok horribilis áron dolgoznak (kilónként 500 meg ilyenek)...
Ha bárkinek van valami infója (esetleg egy fuvaros akivel jó tapasztalata van, vagy telephely ahol látott ilyesmit) kérem ossza meg velem... igazság szerint az is érdekelne, mi az az ár ami normálisnak tekinthető.
Zempleni gyerek leven imadom a hegyeket, sziklakat, de sajnos az uj lakhelyemen ebbol erosen hiany van, igy elhataroztam, hogy mindenkeppen csinalok egy szep sziklakertet a hazam udvaran (egyebkent is volt mindig a csalad udvaran sziklakert, anelkul el sem tudtam volna kepzelni a telket, s igy, hogy kirepultem a csaladi feszekbol, nem volt kerdes: az uj helyen is kell sziklakert!:-) Az alapanyag adott volt, szulofalumban csak ki kellett ballagnom a szolodulokre es olyan meretu es szinu sziklakat gyujtogethettem, amilyeneket csak akarok (sajnos a kovek fajtait nem nagyon ismerem, ebbol is adodott a problemam, melyet kesobb kifejtek). Utaztattunk apammal nehany mazsa szep kovet (ahol jelenleg elek, csak agyag van, meg losz, igy 200km-rol hoztunk egy kis "hazait":) majd elkezdtem epiteni egy nagyobbacska es egy kisebb sziklakertet is. Edesanyam disznovenykertesz (bar nem dolgozik ebben a szep szakmaban, de hobbi szinten aktivan muveli:), igy kaptam tole sziklakertbe valo novenyeket. Ez volt tavaly osszel. Elmult a tel es azt vettem eszre, hogy a novenyek szepen lassan elkezdtek gyarapodni, de az en szep sziklakoveimmel valami baj van. Egy elegge paras levegoju volgyben elek (nalunk minden reggel olyan harmat van, hogy eleg 2 kort futni a zold gyepen es megvolt a zuhany:) es gondolom emiatt a koveim nagy resze elkezdett szetfagyni. Azokkal van gond, amelyek tartosan arnyekban vannak, az udvar masik, naposabb reszen levokkel nem volt ilyen gond. Nem ertek a kovekhez, de gondolom arrol lehet szo, hogy ez a fajta kozet, amit tokaj hegyaljarol hoztam nem igazan turi a nedvesseget es a gyakori hoingadozast (nalunk pl. meg a napokban is minden ejjel fagyott). Lehet ez ellen valamit tenni, vagy egyszeruen probaljak meg valami masfele kofajtat hasznalni a kertepiteshez? Ha igen, tudtok ajanlani valamit, ami jol turi a fagyokat es jol mutat sziklakertben? Mindenkeppen szerettem volna egy kis "hazai izt" csempeszni az eletembe (meg szo se rola, ezek a kovek ingyen vannak, csak birja az ember elcipelni:-), de ha vegkepp nem megy, akkor meghajlok a termeszet ereje elott es masfele kovet hasznalok. Varom az otleteket, tanacsokat, elore is koszi!
Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan helyet Budapesten, vagy a közelben, ahol fehéres (és nem sárgás színű) színű kulékavicsot lehet kapni? Kisebb méretűt találtunk -balatoni kavicsnak hívják-, de nagyobbat szeretnénk. Persze fehérből nem az aranyáron kapható, hófehér gyönyörűségekre gondolunk. ;-) Előre is köszönöm!
Üdvözlet minden sziklakert kedvelőnek! Én még csak most tanulok bele a kert telepítés gyönyöreibe .Évek óta őrizgetek egy sziklakertépítő könyvecskét úgy döntöttem itt az idő bele is fogok a tervezésbe és tavasszal el is kezdem az építést.Örülök, hogy idetaláltam, remélem fel tehetek majd néhány ,talán bugyutának tűnő kérdést.
Most szorgosan olvasgatok ,jegyzetelek és nemsokára beindulok növénykéket beszerezni. Az itt látott kertek és növények képei arra inspirálnak, hogy minél hamarabb nekem is leygen ilyen kertecském!
Nem rossz, csak hát itt is megvan a minimális vásárlás-10000Ft- Ha meg szállítást is kér valaki, akkor nem lehet 1-1- darabot kérni, hanem fajtánként 10-et. Így már nem annyira klassz.
Nem igazán ismerem a fórumos lehetőségeket, hogy tudnánk "nyugisan" megbeszélni az átvételt/ postát, árat, stb...? Gondolom, nem divat telefonszámot megadni.... Esetleg e-mail cím?
Nos, inkább magot tudnék adni (vagy küldeni), mert mindössze 2 kis magoncot számoltam meg az anyatő körül. A többit már kiszedték. Ezek viszont jó lenne, ha ott maradnának.
Ez amolyan "össznépi sziklakert", a kollégák dobták össze a köveket és a növényanyagot (mondjuk kb. a 70 %-át én...).
A bábakalácsot egyik rokonomtól kaptam, három tőből egy maradt meg annak idején. De szépen szaporodik, ha kell valakinek, szívesen adok egy ifjoncot. :)
Sajnos a kökörcsinről nincs fotóm, pedig idén eszméletlenül sok virágot hozott, gyönyörű volt!
Álomszép a kert, de az 5. kép hengerelt le igazán.. Évek óta keresek bábakalács magot, tövet, bármit... Ha jól látom, ez az. Honnan sikerült szerezni? Nincs véletlenül eladó szaporulat?