Keresés

Részletes keresés

Tschaby Creative Commons License 2009.09.22 0 0 36611
Szigetelésre azért gondoltam, mert úgy tudom az eternit repedésre hajlamos. A füstkivezetőnél meg "előfordul" hogy felmelegszik, és néha az is hogy ráesik az eső.
De ha a aszakik azt mondják felesleges nekem az csak jó.
Több pénzmag marad majd a szerszámokra :)
Előzmény: Csokis (36610)
Csokis Creative Commons License 2009.09.22 0 0 36610
Nekem ez a "vaskályhára szigetelt kéményt" megoldás kicsit olyannak tűnik, mint a sportkormány a Ladán. Minek? De majd a szakértők megmondják. Én biztos a fal átütésével vezetném ki, aztán kívül mehetne felfelé, legfeljebb valami gyűrű + pálca megoldással odafognám a tetőhöz, hogy a szél ne "bántsa".
Tschaby Creative Commons License 2009.09.22 0 0 36609
Sziasztok!

Véleményt szeretnék kérni tőletek.
Még mindig műhely készül, a fűtésre egy öntöttvazs kályhát állítok be. Abban fog elégni mindenféle fahulladék.
A megoldandó kérdés a füst elvezetése.

Gondoltam arra, hogy őseinkhez hasonlóan a tető közepén vágok egy lyukat, de nem jó, mert beesik az eső. Eszembe jutott a másik - átlagnál sötétebb bőrű köztünkélők által használt - megoldás, hogy az ablakon kiengedem a füstcsőt.
Ez még mindig nem jó, mert ott bejön a hideg, meg szerintem annak a huzata is kétes. :)

Komolyra fordítva:
Meg kellene tehát oldani a kéményt. A 'téglából húzz fel egyet' megoldás nem játszik.
Az ötlet, hogy kiütjük a falat, kívül pedig a falra erősítünk egy eternit csövet, amibe oldalról csalatkozik a falból jövő cső. Kicsit azért utánanéztem a kéménykérdésnek, és a megfelelő kéményhő érdekében hajlandó vagyok még egy szigetelő héjat tenni a zeternitre.
Még nem néztem utána semmilyen anyagárnak, nem tudom mennyibe jönnék ki így.
De zsigerből érzem, hogy a másik megoldás lenne a drágább, ami abból állna, hogy egy szigetelt csöves kéményt vennék egy kéménytechnikai cégtől.

Szóval arról kérnék tőletek véleményt, hogy a fent vázolt megoldás szerintetek mennyire működőképes?

Még annyi, hogy egy féltető van felül, és arra saccoltam, hogy kb 50-70 centit lógna ki a cső fent. A tető déli irányból lejt észak felé, uralkodó szélirány északi.

Előre is köszönöm a segítségeteket.
nagy ivó Creative Commons License 2009.09.21 0 0 36608
Én a szigetelésre kerülő szinezőanyag alapozóját használnám.
Ha van elképzelésed a végleges szinről, ahhoz hasonlót tudsz kevertetni bármelyik forgalmazónál.
Előzmény: _Zsolesz_ (36606)
_Zsolesz_ Creative Commons License 2009.09.21 0 0 36606
Szervusz nagyivó!

Jól értetted, ld. előző válaszomat Caprinak.
Az előző megjegyzésedre reagálva: akkor mész helyett mit érdemes/lehet ill. te mit ajánlasz?

Előre is kösz': _Zsoelsz_
Előzmény: nagy ivó (36604)
_Zsolesz_ Creative Commons License 2009.09.21 0 0 36605
Szia!

Nem, nem. A melléképületet nem tervezem szigetelni, azért is írtam, hogy fűtetlen. Bocs', ha félreérthető voltam!

Üdv': _Zsolesz_
Előzmény: Törölt nick (36602)
nagy ivó Creative Commons License 2009.09.21 0 0 36604
Én úgy értelmeztem, hogy a melléképület csak szinezve lesz, lehet, hogy én tévedek?
Előzmény: Törölt nick (36602)
Atist Creative Commons License 2009.09.21 0 0 36601
Szennyvízakna építés előtt állok a fal miből lenne olcsóbb?Kisméretű bontott téglából vagy 15-ös zsalutéglából? statikailag mind a kettő bírja szerintetek?
nagy ivó Creative Commons License 2009.09.21 0 0 36600
A későbbi színezővakolat alá én nem tennék meszet.
Előzmény: _Zsolesz_ (36599)
_Zsolesz_ Creative Commons License 2009.09.21 0 0 36599
Hello!

Köszönöm a vissajelzést!
Egyébként meszet hengerrel fel lehet vinni, vagy arra igazán csak a "meszelő" jó?

A felületképzésre még egy csöppet visszetérve: ha gipsz nem mehet, akkor marad a zsákos finom vakoló, gondolom. Ahol egy vakolt fal találkozik egy fával burkolt résszel ott mindenképpen szeretném feljavítani a vakolatot, mert ott egy kicsit elnagyoltra siekredett.

Előzmény: Törölt nick (36597)
halaloszto Creative Commons License 2009.09.21 0 0 36598
Koszi ezt a 3 vs 5cm-t. Az acs sikhulyenek tartott, amikor azt mondtam, hogy a lapjara rakott bramaclec nekem nem felel meg. Elere nem volt hajlando tenni, ugyhogy dupla bramaclec lett (6cm). De tovabbra is hulyesegnek tartotta...

vajk
Előzmény: Zsaki73 (36584)
_Zsolesz_ Creative Commons License 2009.09.20 0 0 36596
Szervusztok!

Melléképület (nem fűtött) külső homlokzati felületképzése kapcsán lenne kérdésem.
A vakolás megtörtént:
vastagoló - hagyományos kevert habarcsból (homok, mész, stb.)
simító - zsákos anyagból, tulajdonképpen hosszú glettvassal lazán glettelve, majd vékonyan összecsiszolbva

Később (pár év?) - amikor a házat szigeteljük, színezzük - majd megy rá nemesvakolat vagy vékonyvakolat, de addig is szeretnék neki egy kis szint adni.

1) A felületben még vannak apróbb egyenetlenségek. Ezeket úgy gondoltam kitölteném, a könnnyebb festés érdekében. Erre jó a sima gelttgipsz, amit beltérben használunk a festés előtti glettelésre, vagy nem, mert az száradás után is vizet vehet fel?
Ha nem Ok a gelttgipsz, akkor mit ajánlotok?
2) Milyen festéket ajánlotok, amit gond nélkül lehet utólag, pasztából színezni?

*Steve Creative Commons License 2009.09.20 0 0 36595
hát őőő nálunk a trombita virág bivalyol benne:)) ha kicsit dorbézolunk a haverokkal még harsonál is:))))
Előzmény: Csokis (36594)
Csokis Creative Commons License 2009.09.20 0 0 36594
Előzmény: *Steve (36593)
*Steve Creative Commons License 2009.09.20 0 0 36593
hát kövezzetek meg én simán meghosszabbítanám aztán belevezetném egy olyan dologba amit Laci irt ha szükség van a locsolóvizre nálam működik a telken igaz én 2 vasabroncsos hordót ástam le és körbeöntöttem betonnal de abba nem esővíz folyik:)
Előzmény: Törölt nick (36590)
Lacivill Creative Commons License 2009.09.20 0 0 36592
Azt is szokták, hogy a ház sarkától 2-3 méterre leásnak egy műanyag hordót megforditva. Az oldalába is lehet belevágni/furni lukakat és az is eltünteti a vizet.
cityba Creative Commons License 2009.09.19 0 0 36591
Persze mondhattam volna egy 10 m3-is gyűjtőtartályt hogy legyen ingyen locsolóvized:-)) Több 100 ezerért:-))
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.19 0 0 36590

köszi, kedvem az 0 hozzá, bár eddig nem sokat tudtam az esővize elvezetésről, lévén panel proli voltam, és nem izgatott eddig a kérdés...

meggugliztam a dolgot, és szikkasztónak hivják, meg van képlet is mekkora kell, meg vannak spec szikkasztók a kavics helyett, de valamiért ugy érzem a kavicsos lesz a leg pénztárcabarátabb...

Előzmény: cityba (36589)
cityba Creative Commons License 2009.09.19 0 0 36589
lehet nagyobb is ha van kedved hozzá :-)) Igen elvezeti, majd eloszlatja a vizet, persze a járdára is vezetheted de sztem az x idő után alámossa a járdát ha nem tud onnan elfolyni folyamatosan.
Előzmény: Törölt nick (36588)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.19 0 0 36588

ez ilyen derítő elven működne?

gondolom a kövek közt folyna el a víz...

ez a 60x60x 80 elegendő? kb 25 m2 ről folyik oda víz.

Előzmény: cityba (36585)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.19 0 0 36587

és a járdából azt a részt ahol van most az a pvc cső mivel pótoljam?

betonnal?

nem fog elvállni?

tényleg ez a legegyszerűbb, erre nem is gondoltam.

Előzmény: Törölt nick (36586)
cityba Creative Commons License 2009.09.19 0 0 36585
Verd szét a betont, mert nem sok van rajta, a földbe ássál egy 30 cm mély árkot 2 m hosszan, pvc cső 110-es 90 fokkal amibe a csatorna függőlegesen belemegy , majd utána egy kb 60*60*80 mély árkot amibe rakjál kulé kavicsot, a földszinttől 15 cm-re lefelé, geotextil, és vissza a termőföld.
Előzmény: Törölt nick (36583)
Zsaki73 Creative Commons License 2009.09.19 0 0 36584
A hornyolt és hódfarkú cserepek 30 foktól alkalmazhatóak! Tetőfóliával 25 fok az alsó határ, ebben az esetben, szellőző cserepet kell alkalmazni minden szarufaközben! Persze a fólia fölött minimum 3 cm légrést kell hagyni (páraléc), a DIN szabvány szerint ez minimum 5cm!
Az engóbozás nem kopik le! A régi cserepeknél az agyagban lévő mész "dagad" meg és ez dobja le a felületet! Ez a köznyelvben elterjedt "mészkukac". Az új cserepeknél, ahol 200 mikron alá őrlik az agyagot (Tondach) ez már nem jellemző, a Creaton Lentiben gyártja a Hortobágyot, ott meg az alapanyag már alapból mentes a mésztől!
Előzmény: temed (36581)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.19 0 0 36583
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.19 0 0 36582

egy kis gondban vagyok...(több gondom is van)de az majd később

adott ez a kis járda szerú dolog a ház mellett, ezt szeretném kibővíteni egy kicsit, de a csatornával gondban vagyok?

hogy toldjam meg?

szilóval kenjem ki és ugjak bele egy csövet?

vagy verjem szét ott a betont, és tegyek rá hosszabb csövet ami végig ér?

köszi előre is.

temed Creative Commons License 2009.09.19 0 0 36581
Nem, nem arra gondoltam, hogy az engóbozott, mázas cserepeket a jégverés eltöri, hanem hogy lejön, lekopik róluk a bevonat. Mondom, láttunk ilyet a bemutatóterembern (vagyis a kint kiállított cserepeknél).

Ha már itt tartunk: 25 fokos hajlásszögű nyeregtetőnk lesz, szerintetek a Creaton nak a hornyolt, körszeletvágású Hortobágy cserepe alkalmazható lenne? Mindenki mást mond... Ha ez nem jön össze, akkor a Harmonie Neu-ra gondoltunk, amely direkt alacsony hajlásszögű tetőkre való.

Mit gondoltok?
Előzmény: Törölt nick (36575)
70Zozo Creative Commons License 2009.09.19 0 0 36580
Természetesen bevontunk egy statikust. Ő mondta, hogy két 150-es U acél idomot kell összeforgatni a lépcső két oldalán vízszintesen plusz ugyanilyet függőlegesen oszlopként, alappal. Én egy kissé túlzónak találtam, de lehet, hogy ez kell. Maga a ház egyébként 8x7m külső mérettel rendelkezik, a feljáró a 7m irányban lenne. A konzol egyik része a falba csatlakozna, a másik pedig erre az oszlopra. Létezhet más megoldás?
Előzmény: Erzsébeti (36579)
Erzsébeti Creative Commons License 2009.09.19 0 0 36579
Erről ne egy statikust kellene megkérdezned?
Ez így eléggé necces dolog...
Előzmény: 70Zozo (36576)
Zsaki73 Creative Commons License 2009.09.19 0 0 36578
Valószínüleg a BOHN födém lesz amit keresel, a keresőbe beütve (Bohn födém) sok infót megtalálsz.
Mindenképpen kérj statikustól véleményt az átvágás előtt!
Előzmény: 70Zozo (36576)
Zsaki73 Creative Commons License 2009.09.19 0 0 36577
Ha az új fajta cserepekből választassz pl Creaton Balance, Tondach Twist, akkor nyugodtan választhatsz engóbosat!
Ezeket vadi új (magyarországi)gyárakban gyártják. Sokkal magasabb hőfokon égetik. Teljesen fényes a felületük, ami már hasonlít az üvegmázra. (valószínű ezt keverte halaloszto, mert ez egy másik technológia, ezek az úgynevezett üvegmázak már az öröklétnek készülnek, ezek vannak műemléki épületeken is, sajnos itthon nem gyártják, s igen húzós az áruk!)
Ezek az engóbok nem kopnak, nyugodtan próbáld megkarcolni valamelyiket, a kereskedő frászt fog kapni, de még a vasszög sem árt nekik különösebben.
Jártam a nyírségben a nagy jégverés után idén, ezek a fajta cserepek (sajtolt kerámia) nem túlzottan sínylették meg. A pala, meg a bitumenes hullámlemez lett teljesen tropa, de a húzott kerámiák (pl csornai, tatai) sem néztek ki jól.
Ha jégverés ellen akarsz építkezni, akkor fémlemezt tegyél fel, a festéket leveri, igen hangosan zörög, de más baja nem lesz!
Dolgoztam néhány évig a Tondachnál, innen vagyok némiképp képben.
Most anyagbeszerzéssel foglalkozom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!