Keresés

Részletes keresés

kockasfulunyul Creative Commons License 2005.11.28 0 0 31314
Hú bocs, most látom, hogy a fele lemaradt. De közben találtam még egyet:

Dydand válasz | megnéz | könyvjelző 2005.11.03 13:35:29 (30607) Zöldbors mártás 1 evőkanál mustár, kevés (0,5 dl) konyak, 5dl főzőtejszín, vaj, só, sok sok egész zöldbors Olvasztott vajba dobod a zöldborsokat, és -mint a kukoricát- pattogatod. Vigyázz, mert egyik-másik nagyot ugorhat:) Én bele szoktam szórni a borsot, majd gyorsan ráteszem a fedőt és úgy rázogatom - biztos ami biztos:) Ennek elég 1 percecske. Lehúzod a tűzről és hozzákevered a főzőtejszínt. Vissza a tűzre, mustárt, konyakot és sót bele, majd szórd meg liszttel és forrald ki. Konyak helyett lehet 1 evőkanál Worchestert tenni bele, így is isteni:) Üdv: dy
Thor Creative Commons License 2005.11.28 0 0 31313

Köszi :) igazis, én is kikereshettem volna. Nagyon hétfő van :)

Előzmény: Törölt nick (31312)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.28 0 0 31312
Kikerestem még az előbb a lentebb említett hsz.-t és abban az áll, hogy a borsot fehérborban kell áztatgatni, majd vajon vagy fborral, vagy húslével megpárolni (előtte esetleg összetörve kissé), majd tejszínnel dúsítani.
Előzmény: Thor (31311)
Thor Creative Commons License 2005.11.28 0 0 31311

A másodikat beírod még? Engem is érdekelne, és azt hiszem, az lehet szottyos zöldborsból, nem szárazból.

Köszi.

Előzmény: kockasfulunyul (31308)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.28 0 0 31310
Igen, a kolbászt hideg füstün kell füstölni4 Én ugyan még nem próbáltam, de láttam ott, ahová mi visszük: kivül tüzel, és bevezeti a fából készült kalyibába. Vagy gyerekkoromban a szabadkéménybe akasztották, méterekkel a tűz fölé.
Előzmény: TTAMAS (31216)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.28 0 0 31309
köszönöm! :-)
Előzmény: kockasfulunyul (31308)
kockasfulunyul Creative Commons License 2005.11.28 0 0 31308
moes válasz | megnéz | könyvjelző 2004.11.29 12:50:03 (23364) gyerekeeeeek, milyen jól lehet vagizni a receptgyűjteménnyel :-)))))) ez a két borsmártás volt a topikon az első pár évben ;-) én monnyuk mindkettőt kipróbálnám... Borsos mártás (Joy, 2000. január) 5 dkg vajon 2 eka búzakeményítőt, 2 kk vegyes őröltborsot (azt hiszem, vagy 5 féle van benne) pirongatok, fölengedem annyi csont, vagy húslével, hogy félfolyós mártásom legyen, yóóól átforralom, pár csepp citromlével savanyítani kell. Zöldborsmártás (Mulan, 2002. szeptember
Előzmény: Törölt nick (31307)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.28 0 0 31307

kreatívtücsök!

a zöldborsmártás szabásmintáját elárulnád? ;-)

kemese Creative Commons License 2005.11.27 0 0 31306

Köszi!

Megvigasztalódtam :o))))))

Előzmény: latsia1 (31305)
latsia1 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 31305
Gyere itt a vígasz!:O))

Tojáslikőrös csók/sherpa1/

4 dkg tejszín, 4 dkg cukor, 3 ek tojáslikőr, 25 dkg fehér tortabevonó,
7 dkg vaj, 30 praliné- vagy aprósütemény-papíralátét, 1 ek darált mandula

A tejszínt főzzük fel a cukorral, majd a tűzhelyről levéve keverjük hozzá a tojáslikőrt. A tortabevonót vágjuk apróra és olvasszuk fel a tejszínben. Hűtsük le szobahőmérsékletre. A vajat keverjük habosra, és tegyük a likőrös masszához. 30 percre tegyük a hűtőbe. Tegyük habzsákba és nyomjuk az alátétekre. Tegyünk bele mandulát, és fogyasztásig tartsuk hűtőben.

Kókuszos / eva0812

18 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
12 dkg méz
5 tojás
1 tojásfehérje
15 dkg kókuszreszelék
8 dkg étcsoki
3 ev.kanál kakaópor
5 ev.kanál kókuszlikőr
2 teáskanál sütőpor
csipetnyi só

A vajat kikeverjük a mézzel,a tojássárgájával és sóval.
A lisztet összekevejük a sütőporral, a kókuszreszelékkel és 2 evőkanál kakaóporral,majd a lereszelt csokoládéval és 4 kanál likőrrel együtt a krémhez adjuk.Végül belevegyítjük az 5 tojásfehérjéből vert habot is.
A tésztát margarinnal kikent tepsibe simítjuk.
175 fokon/gáztűzhelynél 2-es fokozaton/ 25-30 percig sütjük.
5 cm-es rombuszokká vágjuk.
A porcukrot kikeverjük a maradék tojásfehérjével,a kakaóporral és a likőrrel,végül a süteményre kenjük.

Latsia: Nekem a csoki a tetejére kissé száraz lett, tettem hozzá egy pici vizet.

GYORS SÜTI

10 ek kristálycukor
10 ek liszt
5 ek vaj
3 ek eperlekvár
2 tojás
1/2 cs sütőpor
a tetejére pár deka vágott dió, mogyoró vagy mandula

A vajat a cukorral és a tojássárgákkal elkeverem, hozzáadom kanalanként a lekvárt, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a felvert tojás habokat.
Kisméretű, vajazott - lisztezett tepsibe öntöm, dióval meg szórom.
Kb. 20-25 perc alatt közepesen meleg sütőben sütöm meg. Sokáig eláll!

Latsia:
-ez a süti nagyon-nagyon édes, aki nem szereti, tegyen bele citromlevet és valami pikánsabb lekvárt, esetleg kevesebb cukrot



Előzmény: kemese (31297)
magnum13 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 31304
kozben ugyesen megtalaltam,na nem itt,hanem mar atmasoltam mashova.Koszi magamnak:))
Előzmény: magnum13 (31303)
magnum13 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 31303
sziasztok!
Keresem a hazilag keszitett vanilia aramat,de nem talalom,valaki tudna segiteni?elore is koszi .
tasha Creative Commons License 2005.11.27 0 0 31302
igen, a zöld, foleg újkrumpliban. Legalábbis nekem azt mondták okosok :))
Előzmény: kreativtucsok (31300)
Cesete Creative Commons License 2005.11.27 0 0 31301
Hát a gyerek is él még:)
Előzmény: kreativtucsok (31300)
kreativtucsok Creative Commons License 2005.11.27 0 0 31300
Sziasztok!

Thor valaszahoz csatlakozom, en is ugy tudom, hogy csak a zoldult-krumpli a mergezo (nyersen)

Előzmény: Thor (31284)
kreativtucsok Creative Commons License 2005.11.27 0 0 31299
MÉZES-KÖRTÉS CLAFOUTIS
Hozzávalók: 75 deka körte
¾ deci méz
10 deka liszt
5 deka + 1 evőkanál cukor
1 + 3 db tojás
2 ½ deci tej
6 deka vaj
Elkészítés: A meghámozott, 6-6 cikkbe vágott körtét beleteszem egy kivajazott, kilisztezett, ovális sütőformába, majd megcsurgatom a mézzel.
Utána a turmixgépbe teszem a lisztet, az 5 deka cukrot, majd hozzáadok 1 egész tojást és 3 tojássárgáját. A 3 tojásfehérjét félrerakom. Utána beleöntöm a turmixba a tejet és az olvasztott, kihűtött vajat is és az egészet összeturmixolom.
A tojásfehérjéket robotgéppel lágy habbá verem, majd hozzáadom az 1 evőkanál cukrot és tovább verem, hogy a hab kemény legyen.
A turmixolt keveréket kiöntöm egy tálba és óvatosan hozzáforgatom a tojáshabot. ezzel kész is a tészta.
A tésztát ráöntöm a mézes körtére, és a clafoutis-t kb. 30 perc alatt megsütöm a 200 fokra előmelegített sütőben.

remelem nem gond, ha ideteszem a recit, de ez tenyleg finom,
bar legtobbszor nem kortevel es nem mezzel sutom (de ez mar az en bajom)
Előzmény: kreativtucsok (31298)
kreativtucsok Creative Commons License 2005.11.27 0 0 31298
Szia Moes!

valami más volt. nem konflis, nem kaflis (mert az meg cukrászda Pécsett), de valami olyan. és nem is kaftán.
szóval olyan feljfújt izé.

nem is gondoltam, hogy ilyen hires az a cukraszda :-)

clafutis ? (biztosan nem igy irjak, de mindjart keresem a recit)
Előzmény: moes (31289)
kemese Creative Commons License 2005.11.27 0 0 31297
Latsia, tegnap éjfélkor vinnyogva feküdtem le, úgyhogy ma vigasztalásul kérném a recepteket! Főleg a tojáslikőrös izgatott fel tegnap :o)
Előzmény: latsia1 (31294)
doyen62 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 31296
SOS!  Gyümölcstortához szeretnék  gyümölcsköcsonyát késziteni zselatinból. 3 dc léhez mennyi zselatin kell? Eddig vettem a nagy zacskós Alsa-t, de most már csak az oetker van. Az abból készült nem átlátszó, hanem  tejszerü és ha nem teszem hütőbe, az edényben nem dermed meg! Amit a tortáea tettem, a gyümölcsön megdermed, de nem szép. Az Alsáé gyönyörü, világos, minden szem gyümölcs látszik. Sajnos csak málna és eper  kapható, de az csak piros gyümölcsökhöz használható. köszi!
szysssz Creative Commons License 2005.11.27 0 0 31295

Sajnos nincs igazatok: a burgonya gumója (amit fogyasztunk) sem nyersen, sem főzve-sütve nem mérgező. Sőt a nyers burgonya a gyomorfekély egyik sikeres gyógyszere.

A levele és a termése (a virág helyén növő bigyóka) mérgező csak.

Tehát fogyasszátok nyugodtan, kis kalóriatartalom, számottevő kálium- és magnéziumtartalom

latsia1 Creative Commons License 2005.11.26 0 0 31294
Sziasztok hoztam 3 édességet, mind3 nagyon gyors és finom:

Gyors süti, Kókuszos rombusz, Tojáslikőrös csók
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.26 0 0 31293
crumble?
Előzmény: nemisbéka (31292)
nemisbéka Creative Commons License 2005.11.26 0 0 31292
Cobbler? :)
Előzmény: moes (31289)
moes Creative Commons License 2005.11.26 0 0 31291

:)) és nem is konfetti :-)

Előzmény: Törölt nick (31290)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.26 0 0 31290
rizsKoch? :-)
Előzmény: moes (31289)
moes Creative Commons License 2005.11.26 0 0 31289

valami más volt. nem konflis, nem kaflis (mert az meg cukrászda Pécsett), de valami olyan. és nem is kaftán.

 

szóval olyan feljfújt izé.

Előzmény: Thor (31287)
nemisbéka Creative Commons License 2005.11.26 0 0 31288
Magyar lányok, nem? :D
Előzmény: Thor (31287)
Thor Creative Commons License 2005.11.26 0 0 31287
Hehe :) K-betűvel, mint Kís?
Előzmény: nemisbéka (31286)
nemisbéka Creative Commons License 2005.11.26 0 0 31286
Quiche? :) Szerintem kábé ennyit. Végülis erre van :).
Előzmény: moes (31285)
moes Creative Commons License 2005.11.26 0 0 31285
kaptam karácsonyra :)) (most) olyan cakkos szélű sütőizét. amiben apple pie-t sütnek a népek. meg valami k betűset, amivel snájderfánival órákat gondolkodtunk. de mit lehet még?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!