Elolvastam az összes hozzászólásodat a topikban, megnéztem az összes tesztvideót, meg elolvastam majdnem minden Cee'd-es cikket. :-) A szemem is kiguvadt.
Nekem a 2014-es Ceed 2-n is van ilyen az ülésnél. Néztem, de nem foglalkoztam még vele. Majd picit megcsiszolom, lekenem frankó kovácsoltvas kerítés festékkel ami jó a rozsdára is, azt ámen. Jobbat nem tudsz, kezeld le. Amúgy 2008-as autó, álom lenne lebőrözött kormánynál a 129e km... Ezt még a kereskedő is megtartaná!
Ettől persze nem kell megijedni: állapotot vegyél ne kilométert!
Írtok itt ennyi meg ennyi fogyasztásról de nekem a két olajcsere között semmit nem csökken a szint. Pedig még azt sem lehet mondani, hogy a rövid utak termelte "gyarapodás" miatt, ugyanis munkába járásra, hétvégi bevásárlásra használjuk, aztán pár hetente meg letolunk 400 km-t pályán, aztán 400 km-t vissza. Szóval vegyes üzemben van.
De az előző off autómra sem volt jellemző az olajfogyasztás, pedig az sima benzines volt.
Nem értem. Én még abban a korban nőttem fel, amikor szintre feltöltött motorolaj néhai ellenőrzéssel a következő olajcserénél is ugyanannyit mutatott. :-)
Ha a beltérben ilyet látsz, feltétlenül nézz alá, mert a futóművön és a segédkereten cifrábbat is találsz. A hűtőt a zárhídhoz kitmasztó féköríves elem szinte mindegyik Cee'd-en rozsdás volt, akár hazai, akár behozott autót néztünk.
Viszont megijedni sem kell, a mienken is van vörösség alul, de az elemek stabilak, csupán felületi a korrózió - az elhárítás, megelőzés folyamatban. A kasztnin pedig sehol egy pánikra utaló jel, semmi rozsda, vagy hasonló.
Lapozgasd a gépkönyvet, meg fogod találni az előírt specifikációt, és viszkozitási osztályokat. Hogy azután melyik márka megfelelő olaját választod, már vallási kérdés :-)
Minden esetre egy vadi új gép esetében a viszkozitás tekintetében mind a téli (W), mind a meleg oldalon a legalacsonyabb értéket választanám, amit a gyár előír az ismert klimatikus körülmények mellett.
Egyébként nem hiszem, hogy szaladnod kellene az olajboltba; nekünk a 9 éves masinába sok városi menet mellett nem kellett egy év alatt utántölteni, miközben a számláló 162ezret mutat (és ki tudja, mi a valóság...).
Ha belépve a nick-nevemre kattintasz, meg tudod nézni a hozzászólásim között, miket firkáltam korábban, van köztük több a kérdésed tárgyában is. Mi is ilyen gépet vettünk éppen egy évvel ezelőtt, 1,6 benya, SW, csak 2 évvel fiatalabb, már a frissített pofával.
Van egy 3 hetes Ceed SW 1,4 TGDI Gold GT line-om. Milyen m.olajat használtok ehhez a típushoz utántöltésre? Szerencsére még nem kell pótolni. A motortérbe csak egy TOTAL címke van beragasztva. De azon belül, hogy milyen viszkozitású, vagy típusú, az nincs feltüntetve.
Megnéztem közelebbről, mentem is vele egy kört. Alapvetően rendben van az autó. Bár apró rozsda kezdeményeket már látok a sárvédő íveken, amit szerintem most még meg lehet fogni, illetve egy alvázvédelmet lehet neki adni.
Ami jobban zavart, hogy az utastérben a vezető ülés sínje és a tanksapka nyitó karja tiszta rozsda volt. (???)
Hogy lehet ez, hogy belül is rozsdásodik a Cee'd? Jellemző ez?
Felmerült bennem, hogy esetleg árvíz károsult az autó. Vagy hogy mivel észak-németországi az autó, esetleg tengerpart mellett lakott a tulaj és a sós, nyirkos levegő végezte ezt a szép munkát. (Sokat is állhatott szerintem, mert a hátsó fékek eléggé be volt állva, azok is rozsdásak voltak).
Azt is megköszönném, ha az itteni guru össze tudná nekem foglalni, hogy mi az amit alaposan meg kell nézni ennél a modellnél. Hétfőn elmennék egy szerelővel megnézni.
Igen, izzítógyertya. Nekem anyámat is cserélni akarták már sufni tuning szervizekben, mikor a KIA-nál terheléses vizsgálatot csinált az izzítógyertyákon a szerelő. 4-ből 3 rossz volt. Amúgy nem terheléses vizsgálatnál nem mutat hibát. Csináltasd meg, tuti ez lesz a baj! Utána szépen járni fog!
Nos, a Total olajakat nem én hoztam fel, csupán idefirkáltam, hogy melyek lehetnek a szóba forgó Total olajok. Nem írtam specifikációt a dízelmotorhoz ajánlott olajhoz, mert nem ismerem az előírást, de megnéztem (volna) a kézikönyvben, ami alapján a mi gépünket terelgetem a TMK útján, de abban érdekes módon csupán a benzinmotorokhoz írt specifikációt.
Az, hogy mi alá nem szabadna menni (ki tudja ki által megfogalmazva), az nem releváns, csupán az, mi a gyártó által előírt (minimális) követelmény.
MIndazonáltal sok motorolajat kínáló cég ajánlja egyes termékei ehhez,vagy ahhoz a márkához - és ezek nem noname márkák - pl. Shell, Total, ELF, ÖMV (pedig ők már nem is gyártanak ilyesmit), Castrol, stb.
Kézikönyv 8.9 oldal DPF-fel szerelt dízelmotorhoz ACEA C2 0w30 (U II 1.6 VGT motornál, ami remélem ugyanaz mint a D4FB motorkód)
Kézikönyv 8.11 oldal dízelmotorhoz ajánlott olaj Shell Helix Ultra AP 5w30
Mivel szerintem kissé ellentmondásos a könyv két oldala, s mivel inkább Ausztriában fut a motor többet hidegen én a 0w30 mellett tettem le a voksom, ilyen kerül bele mindig:
Kuplung folyadék alatt a Fék és tengelykapcsoló folyadékot értik szerintem. Ezért is fontos a fékfolyadék cseréje, mert ugyanaz a rendszer működteti a hidraulikus tengelykapcsolót is.
a topic 13 éves fennállása során az összes kiemelkedően jó kia gyári akció valamilyen foci eseményhez (eb vagy vb) kötődött ilyenkor mindig kihoznak vagy valami combos engedményt vagy egy "fifa" modellt amibe belezsúfolnak mindent amit a zemberek venni szoktak és ezt adják jóáron jövőre lesz foci eb, aki különösen kedvező ajánlatra vár az ne most kapkodjon, amikor amúgy is fél évre tudnak gyártani tehát még alkudni se nagyon lehet a listaárakból hanem majd jövőre..
Ceed III-ban már van ez a popup, eltűnik magától is pár másodperc után.
A névjegyfrissítés nekem meg egyszer volt csak, utána csak az ikonka jelzi, lehet, hogy a frissítés miatt írta most ki, legközelebb szerintem már nem fogja.
Tegnap volt meg a 2 éves szervíz, tök jó fejek voltak, kaptam kávét is. Beláttam a szervízbe, lekopasztottak mindent (alvázról a takaró műanyagok, kerekek, stb), közben rátették a frissítést is a fejegységre. 1,5 óra volt, 51ezret fizettem. Kérdeztem van-e baj, azt mondták semmi a világon, minden oké a kocsival. A Tomtom navi adatai állítólag már "csak" fél éves késésben vannak. A frissítéseket amúgy alvázszám alapján a központi szerverről tölti le automatán a kütyü, nem a szervíz nézegeti hogy mi kell vagy mi nem. Azt észrevettem, hogy az AndroidAuto betöltése előtt jött egy új popup ablak valami biztonsági figyelmeztetésről ami le kell okézni, ez mondjuk nem hiányzott :)
Amit javasolnék még, az az hogy a tolatókamera bekapcsolásánál ne foglaljon el a felső sávból csíkot azért mert épp frissítette a névjegyeket meg a telefonkönyvet, nekem a kamera képe kell tolatásnál nem a telefonommal való kommunikáció visszajelzései... De ezt majd talán 1 év múlva kiküszöbölik :))