Sziasztok. 1997.Honda CRV 2000 benzin Automata. Hiba: beindul majd miután bemelegszik elmegy az alapjárat. ha hagyod leállni akkor csak lehülés után indul újra. mi lehet?
Tényleg, segítségért jött. Aki nem futott bele valami hülyeségbe, amit csak magának köszönhet, az még nem dolgozott eleget a szakmában.
Csak neki fáj, de mi is megszívtuk ezekkel, vagy hasonlókat. Kár ezen rugózni.
Ezt a főtengelyt pl. a 2.4-es 159 alfában sehogy nem éred el. Nem fér oda semmi kbaszott szerszám, egy jól felszerelt műhelyből, lehetne forgatni a segédberendezéseket, de olyan nagy a surlódási ellenállás, hogy csúszik az ékszíj is ezen a kotroncon.
Amit mi javítgattunk, az is automata volt, azaz a hajtásláncon ötödikben, sem tudtam forgatni a főtengelyt.
Akkor kezdtem el a k-val kezdődő és a meg-re végződő nagyon hosszú káromkodást.
Hogyan lehet ilyen semmirekellő fosra tervzni valamit, hogy annyi minden más szívás mellett még azt a nyomorult főtengelyt sem tudod elérni, és körbeforgatni?
Srácok köszönöm mégegyszer s hozzászólásokat,végre egy forum ahova be lehet írni és nem az ékezetekkel foglalkoznak nem oltogatnak a hülyeséggel hanem a kérdéssel foglalkoznak! Az autó tökéletes lett .. meguszta! Pacsi!
Szia! A vezérlés rögzitő az nagyon kellene és a feszítőt meghúzó is véleményem szerint ezek létfontosságúak! Meglehet ezek nélkül is csinálni de te tudod!
Ami a fejemben van most és diesel, az egy 2.5 Mazda, 2-szer szakadt a szíja, mindkétszer megúszta himbákkal. (mindkétszer túlhordta a szíjat) Volt egy 2.0 TDCI, annak első lendületből levettük a hengerfejét, de semmi hibája nem volt. Mármint a himbákon kívül. Azt mindet cseréltük. Azóta 80-100ezret ment. 2.0 CR TDI, nem vettük a hengerfejet, összes himba/szelepemelő csere és ment tovább. Ez is közel járhat a 100ekm-hez. Nem annyira ritka az ilyen, himbás motoroknál.
Az, hogy "dupla szelep", nem jelent semmit ilyen szempontból, mert sokkal vékonyabb a szelepszár és a tányér is kisebb, vékonyabb. A kuka motor meg egy marhaság, többnyire csak a szelepek és/vagy a szelepemelők/himbák sérülnek, ha alapjáraton vagy indítózással történik ilyen gebasz. Persze az sem olcsó.
Elég hülye konstrukció, sok mindent kell hozzá bontani, nem lehet csak úgy belenézni. Viszont, ha nem találsz benne sérült himbát, akkor szerintem a szelepeknek sem lesz bajuk.
Kap pofont a szelep, megzömítheti a szelepszárat. Ebből később előfordulhat szeleptányér leszakadás. (ez általános tapasztalat, nem biztos hogy ennél megtörténik, ha elég gyenge a himba)
Köszönöm! Vajon okot adhat a reménykedésre ,hogy 20v röl beszélünk és itt ugye dupla szelep van mind 2 oldalon és a dupla szelep dupla annyit bir valamint nagyon gyenge volt az aksi alig tekert már ..
Szia Köszi az értelmes választ meg ,hogy nem az ékezetekkel voltál elfoglalva ...Azért írtam mert bár egyforma erővel ugrik át 5x de szét paráztattnak hogy mégsem lesz jó meg kuka az egész motor ... Ránéztem a neten de azt láttam hogy a szelephimba gyengébb mint a szelep ezért szerintem ott kellett volna eltörjön a szelephimba kerekénél.. Namost ha ott törik el akkor valóban szia kompresszió! Nekem látszolag megvan mert ha nem lenne akkor nem egyenletessen tekerné az önindító hanem sietne egyet ott ahol könnyebben fel tud menni nem?
Meg tudja ölni egy indítózás is, gondold át, a lendkerék mekkora tömeg. De van, hogy semmi baja sem lesz. Ezt így nem fogja senki sem biztosra megmondani.
Mondjuk nem értem miért kérdezed, amikor azt írod, hogy a "kompresszió megvan". ??
Sziasztok van köztetek valaki akit javít 2.4jtd 20v motort?
Az lenne a kérdés hogy vezérlés csere után elugrott a vezérműszij 2 fogat amit nem vettünk észre! Áttekertük kézzel de nem a fötengej él hanem a vezérmükeréknél! Akkor ugrott át és nem vettük észre!Ezután öninditoztunk és elakadt a motor! Ekkor észrevettük és összeraktuk a vezérlést ahogy kell minden jelen van! A kompresszió megvan a motor átfordul ! Szerintetek egy sima öninditozástol kuka lett a motor és szétgörbült minden halál vagy simán elakadt a dupla szelepben és csá indit és örül? Nagyon érdekelnek a válaszaitok? ; )
Nekem w124 300 Td van az autómba .Több viscot is vásároltam már(sachs ,hella ,stb) nem volt jó egy se. Mindet vissza kellett küldeni .Volt köztük nonim németből az volt a legjobb igaz az szinte állandóan hajtott valamiért.Más ismerős is panaszkodott ,hogy vásárolt és nem jók. Bontottat tettem fel ez közel van a valósághoz még.
Először keress összefüggést a Merci viszkoval,hátha tényleg van közös alkatrészük. Ha ráér holnap megnézem neked amennyire tudom hogy a te alkatrészed mibe volt még felhasználva. Csak a legjobb minőségűt szabad megvenni,legalábbis én már szívtam olcsó viszkoval.
Akkor beszerzek egy viscot. A következő kérdésem hogyha az átmérő és a venti lyukszáma és távolsága, illetve a felfogatás is stimmel egy visconál akkor azt megvehetem? Lehet az bármelyik autóhoz is gyártva? Mivel ssangyonghoz horribilis alkatrész árak vannak ílletve amit gyárilag hoz az 78 000 de van 2 -3 db ami csak 12000- 15000 akkor mi ez a nagy árbeli különbség? Választhatom az olcsóbbat is nem? Miben mások az olcsóbbak?
Az a visco kuplung úgy működik, hogy van az elején egy bimetál, ami meleg hatására elhajlik és lezár belül egy furatot. A fordulatszámhoz nincs köze, akkor old, ha a bimetál visszahűlve visszahajlik és nyitja a furatot. Ha állandóan összezár, akkor vagy folyamatosan melege van, vagy elromlott. Hogy mitől romlott el, azt innen senki sem fogja megmondani. Hogy milyen pozícióba tették le, attól biztosan nem romlik el. Max attól lehet baja, ha a le-felszerelés közben megsérül a bimetál.
A visco folyamat zárhat is? Azért nem értem mert hideg motornál nem nagy az ellenállása, üzemmeleg motornál pedig kézpörgetésre kb negyed fordulat megy. Úgytudom a visco ha elromlik akkor nem zár össze, motor melegszik majd besül.
Amit tapasztaltam, hogy a visco nem old 2000 rpm felett, sem nagyobb teljesítmény felett. Ha kihűl akkor old.
Viszont az sem normális, hogy szinte folyamatosan össze van zárva, fél perc alatt, különösen fordulaton oldani szokott és csak lustán forog. Ennyi idő elég neki, hogy visszahűtse a vízhűtőt.
Viscoval szerelt, de klímás autóknál szinte mindig van elektromos venti. A klímahűtőhöz nem igazán alkalmas a viscos venti ezért alkalmazzák kiegészítésként. Talán azzal lehet a baj, és e miatt működik gyakrabban a viscos venti.
Egy bizonyos fordulat felett a visco old mivel a hűtés hatásfoka jelentőssen csökken. Elmondom a történetemet amiért kérdeztem. Adott egy ssangyong rexton 2006 2.7 xdi 165 le. Csörgött ez egyik görgő ezért lecseréltük a bordásszíjjal együtt. Ezelőtt a venti úgy működött, hogy meleg hatására bekapcsolt majd 2000 körüli fordulatot elérve leoldott. De szíjcsere óta ha bemelegszik a motor és zár a venti akkor akár 4-5000 fordulaton is búg. Ez azért zavaró mert pl pályán is állandóan megy és hatalmas zaj van benn is kinn is. Ötlet? A vizhőfok oké pont az ideálisba van, és nem ingadozik. Termosztát jó, vizpumpa megintcsak. Mi köze van e csíjcserének a ventihez? Pedig csak ez lehet a kulcs. A másik kérdés hogyha leszedték a viscot meg a ventit hogy a szíjjat kitudják cserélni előfordulhat e az hogy esetleg lefektették vagy rossz pozícíóba rakták le és emiatt átfolyt a vusco olaj egyik kamrából a másikba?
99es ,2.0 es crv kuplungja kicsit nehezen adagolható,kicsit hirtelen,ill fent is fogit ,de azon állitottam már lent a pedálnál,a kuplungszett lett cserélve benne,de előtte is ilyen volt.Ill melegben és sok kuplungoláskor a pedál fogáspontja változik néha,fel keményedik,vagyis fentebb fog,volt olyanis hogy már kicsit csúszott is a kuplung,visszább kellett állitanom a pedálnál lent.
Én a munkahegerekre tippelek,csak nemtudom hogy a felső e vagy az alsó.
Ja a folyadék az tuti benne ,és már probáltam légteleníteni is hogy nem e levegős de nem,és nem is ereszt egyik munka hengerem sem.
Üdv Urak! Kia Pianto 1.0 benzin fehér 2004-ből. A képen látható 15 számú alkatrész és a hengerfej között szivárog az olaj. Tömítést nem látok a képen. Pasztával javítható?
Nezd, az en kollegam siman rarugja hatosbol kettesbe alapjaratra a kupkungot a ceges kisteherben. Termeszetesen nem allnak le a kerekek aszfalton, csak hetezerbe ver a fordulatszam es nem pont a szabadkifutas sebessegevel no. De megnyugtato, hogy nem lesz semmi baja 😀
De gondolom, olyankor nem alapjáratra engedted rá a kuplungot, mert úgy rögtön az árokba fordulsz álló kerekekkel..... Ergo az a legenda szerinti rettenetes szöggyorsulás egyik esetben lép fel.
Lehetne ervelni, ehelyett nekem tulajdonitva az ekelnyirast probal lejaratni.
Eleg par oldalt visszaolvasni, hogy elokeruljon a kerdes, miszerint a helyen van-e a vezerles. Szerinted az inkabb atugrik, vagy inkabb valaki szetszedi es rosszul rakja ossze?
En annyit allitottam ebben a vitaban, hogy pl rossz valtokezelessel ki lehet nyirni egy vezerlest.
Lehet érvelni, de lehazugozni nyilvánvalóan hozzáértő szakikat, akik csak megszokásból járnak ide, - nem érdekből -szerintem szánalmas.
Vihar a biliben, pont nincs semmi baj a vezérműszíjas autókkal. A láncosok közt nagyon sok hibás konstrukció van, de ezt is számtalanszor megbeszéltük.
Versenyautóval (VW dízel) előfordult többször, hogy kettesével rakosgattam vissza a fokozatokat megfelelő lassulásért. Sőt, kétszer 6-ból 3-ba lett véletlenül. Szerintem ott messze túlléptem az üzemi tartományokat és semmi nem történt vele.
Áh, a fenét! Ezek bőven a méretezési terhelés alatt vannak. Talán egy rég csereérett lefoszlott szíj szakad le ettől, de egy téli hidegindítás is legalább ennyire beterheli.
Szíjszakadásnak leginkább az az oka, hogy nem cserélik időben.
Ami az élettartamát csökkenti az a helytelen szerelés, kopott szíjkerekek, olaj(köd), bejutó por, homok, szilárd szennyeződés...stb.
Kb két éve még nagy választék volt az inter carsnál a márkából,de nem vitték gondolom és leépítették. Ez persze a hazai pálya,remélem lehet kapni majd a közeledben. CTR-t említeném még,nézd meg azt a márkát/palettát is.
Az ék, ami egyébként retesz, többnyire csak pozicionáló eszköz, a hajtáshoz kevés köze van. Nagyon sok esetben nincs is semmilyen ék/retesz, csak a felületek összeszorításából adódó súrlódási erő viszi át a hajtást. Ha mégis odáig fajulna a dolog, hamarabb fogja lefogazni a vezszíjat, mint a reteszt elnyírni. Urbánus legenda, hogy a durva használat teszi tönkre a vezérlést. Annak tök mindegy, hogy a főtengelyt a dugattyúk mozgatják, vagy a kerekek. Ha egy behúzástól baja lesz a vezérlésnek, akkor az már kehes volt.
Egy nem kellő erősre tervezett ék ilyentől miért ne kezdhetne elnyíródni ha normál üzemen felüli szöggyorsulásokat kap?
Anyám múltkor olyat indult szegény 1.8 did MIVEC ASX-el amilyet agresszivitásban talán sose tapasztaltam, egy laza mozdulattal többet adott a gépnek mintha vontatva indítva rádobnám a kuplungot.
Ez volt a megoldás. Légtelenítettem melegen is, és azóta nem fogy belőle a víz. Lehet magától is légtelenedett volna egy idő után, de így nyugodtabb vagyok :) Köszönöm!
555 a legjobb! Persze itthon senki sem árulja ha jól tudom. A többi mind kétely vagy tényleg hit kérdése. Ha van lehetőséged tényleg szerezz be 555-ot,nem fogsz csalódni.
Erre ennyiből nem lesz mindent eldöntő válasz az biztos. Ez megint olyan, amit on-line nem lehet eldönteni, ergo meg kell mutatni egy valóban hozzáértőnek, aki a leírtakat ellenőrizni is tudja. Van, hogy a lendkerék a tipikus jeleket produkálja ha hibás, de van, hogy olyanok a jelenségek, hogy senki sem gondolna a lendkerékre.
Az szintén biztos, hogy azt sem tudja senki megmondani, hogy hibátlan. Amúgy, nem szoktak egyik pillanatról a másikra szétesni úgy, hogy mozgásképtelen lesz az autó. Még igen kehes állapotban is több ezer km-t elmennek. Igazából szétesni sem szoktak.
Ugyanezt a szöveget a dízel tuningos topikon is beírtam, nézzétek el nekem.
"
Sziasztok!
Mióta kocsim van valahogy belém oltódott, hogy nem kell nekem csak régi fajta, semmi turbó, semmi common rail, semmi kettőstömegű lendkerék, ilyesmik. Aztán 2 éve lett egy w124-es kombi Mercim, megjegyzem eddigi legjobb autóm. Kényelmes, erős (kettőfeles szívódízel), kényelmes futómű és elsősorban az a jó benne, hogy mindent bezabál. Szóval jó.
Vagy másfél éve néha olyanokat veszek észre, hogy reggeli indításkor (utólag rájöttem, hogy leginkább hűvös időben) egyesben csúsztatás, csattogás van. Nem egyértelmű a dolog, a lényeg hogy kuplungolással simítható a dolog. Illetve váltásoknál óvatosan kell kuplungolni, hogy ne rántson. Egyesek szerint kettőstömegű lendkerék (ugye, erre utólag jöttem rá, vásárlás után, hogy 92-ben ebbe már belerakták a nyavalyások a kettőstömegűt), de nekem nem jött le egyértelműen. Az biztos, hogy a motortartó bakok ergyák, különösen a bal oldali teljesen elment. Meg a hardy-k sem tökéletesek.
Első körben mindenképp bakok cseréje lesz, majd tán a a hardyk.
Kérdésem felétek az, hogy honnan állapítom meg egyértelműen, hogy nem rossz a lendkerekem?
Jó, a legegyszerűbb tán az lesz, ha nyaraláskor az 1250 km-es út közepén hagy ott 3 gyerekemmel, feleségemmel együtt, de nekem az tán nem annyira jó.
Ugyanakkor meg fölöslegesen nem cserélem le, a kasszám megérzi mindenképp. Különösen ha a kuplungszettel együtt cserélendő."
Minden építő jellegű hozzászólást köszönettel veszek.
Mi lehetett annál a vezérlésnél a gond.Gyári hibás alkatrészek,vagy már volt cserélve a vezérlés,és ott lett felrakva valami silány cucc?Vagy netán helytelen használat következménye lehetett pl:sok rossz váltás,lefullasztások,behúzásos indítások stb..Valamire lehetett azért következtetni?
azt néztem hogy leginkább a csapágy belső gyűrűre támaszkodna, ott meg az álmoskonyvek szerint sem jó erőt kifejteni ha nem akarunk kockákat golyók helyett
Egy kis infót szeretnék kérni.Ford c-max ll 2013 as 1,6 tdci 115 Le T1DA motoron a vezérműszíj főtengely szíjkerék ékelve van-e?vagy sem.Előre is köszönöm.
Nissan calsonic klímakompresszor tengelyén elforgott a kupplung nyomólap, aminek a belsejében ledarálta a bordákat. Visszahúzták a csavart amit aztán 2 héten belül elnyírt.
Nyomólapot nem lehet kapni külön.
Létezik erre valami biztos megoldás amivel rögzíteni lehetne?
Új csavar+ menetrögzítő a tengelyre, vagy esetleg a direkt felheggesztés bírná jobban?
A kompresszornak mindegy, ha később valamiért tönkremenne kap újat.
Amikor felöntöttem vízzel, megnyitottam mind a három légtelenítő csavart, és akkor zártam el amikor már folyamatosan jött a víz. Ennek ellenére nekem is az volt az első gondolatom vasárnap, hogy nem légtelenedett ki a rendszer rendesen, de amikor tegnap újra belement 2 deci víz 30km után, már gyanús volt hogy valami gond van a géppel.
A vízpumpa tömítés miondkét oldalát bekentem zsírral és jól meghúztam minden csavart. Tegnap levettem a vezérműszíj boritását újra, mert kissé túl feszítettem a szíjat és lazítottam rajta picit, de én nem láttam a vízpumpánál vízfolyást. Igaz, nem is nagyon keresgéltem, de az biztos hogy száraz volt ott minden.
"szerintem vagy levegos, vagy gagyi a hogomba(amit beleraktal), vagy koszos a hutod, vagy nem nyit teljesen a termosztatod vagy megkakkant a hojeladod es nem is meleg a motorod (ezt latod OBD-n*). (vagy elforog a vizpumpa)
kb ebben a sorrendben mennek utanna.
*altalaban egyszerre nem kakkan meg a muszeregseg es a motorvezerlo jeladoja is.)"
Oké, ebben a sorrendben átnézem. A vízpumpát egyelőre hanyagolom. Azt a legeslegvégére hagyom. Plusz beteszem a kiegészítő ventillátor kapcsolót. Plusz van egy másik hőjeladóm és termosztátom, azokat is kicserélem, biztos, ami biztos alapon.
"0, letelenitsd le a rendszert - úgy tudtam, magát légteleníti"
a, nem tudom, fordot nem ismerem.
b, ha tenyleg nem kell kulon legteleniteni, akkor nezd meg hogy a legtelenitocsö nem dugult-e el. (VW-nal van egy vekony csö, ami a kiegyenlitotartaly tetejere megy es amin kilegtelenedik. Ez neha eldugul es akkor levegos marad. annak a csönek pisilnie, ha nincs eldugulva)
5, nezd meg nem forog-e el a lapat a vizpumpan - Ahhoz ki kellene szerelni. Vagy nem?
de igen (felteve hogy vhol nem lehet benyulni a lapathoz de altalaban nem)
"3, ne kapcsold be a klimat, hanem rakd futesre es ha dugoban allsz allitsd le a motort es csak gyujtason fujd be a meleget. - ez oké, de akkor nem csak azt a "fél liter" vizet hűti, ami a fűtőradiátorban van?"
de csak a fel litert, de altalaban az segit. ugy is ujra es ujra be kell inditanod, hogy elörebb menjel 5-10metert a dugoban. [de nyilvan ez csak egy extrem szuksegmegoldas - nalam tavaly nyaron mukodott :-) ]
szerintem vagy levegos, vagy gagyi a hogomba(amit beleraktal), vagy koszos a hutod, vagy nem nyit teljesen a termosztatod vagy megkakkant a hojeladod es nem is meleg a motorod (ezt latod OBD-n*). (vagy elforog a vizpumpa)
kb ebben a sorrendben mennek utanna.
*altalaban egyszerre nem kakkan meg a muszeregseg es a motorvezerlo jeladoja is.)
Kia Sportage 2.0 Crdi (2008-as szürke, VGT turbo, 150 ló)
Mostanában szivat a turbója, korábban alacson y volt a nyomás, megjavították, valami vákumcső miatt nem működött a fojtószelep (?!) benne.
Most meg úgy jártam, hogy egy autópályán egyszer toltam neki egy 170-et (nem is ment többet, pedig kéne) és kigyulladt a cseklámpája, ami másnapra elaludt. Asszony vitte szervízbe másnap, azt mondták, hogy 164 km/h-nál túltöltött a turbó, valami 2 atm. fölé, de már nincs a hiba, tessék vele menni. Ez most akkor hogy lehet szerintetek?
Lehet ez véletlenül, vagy majd előjön újra akármikor, vagy sose?
0, letelenitsd le a rendszert - úgy tudtam, magát légteleníti
1, rakjal bele olyat ami jo hoersekleten kapcsol (az hogy a a cikkszam passzol nem jelent semmit, nekem a hojeladobol VW-be a 3. lett jo, az meg csak ugy ment a helyere hogy megnyomogattam csöfogoval) - ezt tapasztaltam :O/ szereztem egy másikat, belepróbálom
2, nezd meg OBD-n (ha van olyanja) hogy tenyleg magasabb-e a homerseklet - van, megnézem
3, ne kapcsold be a klimat, hanem rakd futesre es ha dugoban allsz allitsd le a motort es csak gyujtason fujd be a meleget. - ez oké, de akkor nem csak azt a "fél liter" vizet hűti, ami a fűtőradiátorban van?
3.5, rakj egy kezi kapcsolot a ventillatorra hogombaval parhuzamosan - ez tervben van, csak az aggodalmam tárgya, hogy ha klímára sem hűti le jobban, akkor a kapcsolóval sem fogja. Ugyan az a ventilátor megy.
3.6, rakj egy relet a hogombaval parhuzamosan, ami akkor kapcsol ha bekapcsolod a klimat - A klíma bekapcsolja a ventilátort is. Másik nincs. Akkor így nem elég?
4, mosd ki a vizhutot belulrol es kivulrol a lammelak kozott, klimahuto lammelait is pucold ki - Ezt megteszem!
5, nezd meg nem forog-e el a lapat a vizpumpan - Ahhoz ki kellene szerelni. Vagy nem?
tartosagarol ismert gyarto tartos tipusa ami 21 eves ;-)
"A minap, a nagyobb melegben vettem észre, hogy folyamatosan járó klíma mellett is felmegy a vízhőmérő mutatója a hőjeladó kapcsolási hőmérsékletéig."
"Az új, magasabb hőmérsékleten kapcsol."
csak altalanos szöszenetek:
0, letelenitsd le a rendszert
1, rakjal bele olyat ami jo hoersekleten kapcsol (az hogy a a cikkszam passzol nem jelent semmit, nekem a hojeladobol VW-be a 3. lett jo, az meg csak ugy ment a helyere hogy megnyomogattam csöfogoval)
2, nezd meg OBD-n (ha van olyanja) hogy tenyleg magasabb-e a homerseklet
3, ne kapcsold be a klimat, hanem rakd futesre es ha dugoban allsz allitsd le a motort es csak gyujtason fujd be a meleget.
3.5, rakj egy kezi kapcsolot a ventillatorra hogombaval parhuzamosan
3.6, rakj egy relet a hogombaval parhuzamosan, ami akkor kapcsol ha bekapcsolod a klimat
4, mosd ki a vizhutot belulrol es kivulrol a lammelak kozott, klimahuto lammelait is pucold ki
Vettem egy renault traficot 3 hete, 2004-es, 1.9 dci, 100 lóerős. Első héten nem használtam egyáltalán, második-harmadik héten cseréltem benne vezérműszíjat, feszítőt, vízpumpát, meg egyéb hibákat javítottam, szoval nemnagyon jártam eddig vele, csak az utóbbi néhány napban kezdtem használni, és azt vettem észrte hogy fogy a víz belőle. Vezérműszíj csere után maximumig töltöttem, és most vasárnap vettem észre hogy a minimumig sincs a tartályban a víz, és még 100km-t sem mentem vele. Egy liter vizet öntöttem bele vasárnap. Tegnap megint mentem vele kb. 30km-t és este megint belement vagy 2 deci víz. Víztócsa nincs a kocsi alatt, a motor jól mindul, erő is van benne, és egyáltalán nem füstöl. Mi lehet a baja hogy ennyire fogy belőle a víz?
meg tudná nézni nekem valaki, hogy mennyi egy 2004-es ezüstmetál 4G63 motoros (a két kiegyensúlyozótengelyes változat) Mitsubishi Lancer 2.0 Sport Wagon vezérléscseréjének a normaideje?
Google-keresés sajnos nem hozott eredményt (lehet persze, hogy saját hibából).
van egy katamaran, aminek a starboard motorja szarakodik. Kicsereltem mindket uzemanyagszurot, es meg ezutan is azt csinalja, hogy beejti a fordulatot. Gazkarhoz nem nyulok, leesik alapjaratra szep lassan, vagy csak 1500-ra, majd magatol vissza. Van, hogy egy oran keresztul nem csinalja, aztan meg 10 perc alatt otszor. Ritka esetben le is all. Ilyenkor azonnal ujra lehet inditani, es lassan, kb. 4-5mp alatt felporog megint 2000-re. Olyan erzesem van, mintha elfogyna a gazolaja. Van otlet, hogy mitol lehet? Volvo penta DI-40 diesel motor. Feher a hajo :)
Sziasztok!Iveco 2010evj 3000-es 170le dupla turbo!A kepen latott "kornyekrol" mi puffoghat,tompan kopohat erosen minden egyes beinditas utan 5-10masodpercig??,majd lassan megszunik/kisimul..
Pont olyan hang mint mikor le van veve a levegoszuro csak erosebb es tompa kopogas is hallatszik.koszi
Sziasztok. Lenne egy kérdésem hátha valaki találkozott ilyesmi hibával. Szóval az lenne a gondom, hogy múlt télen vásároltam egy 2005-ös benzines fiesta 1.3-ast, és minél melegebb a motor annál gyengébb, szóval: pl ha hármasban próbálok gyorsulni vele padlóig nyomhatom neki szinte alig gyorsul. Mi lehet az oka? Ha valaki már tapasztalt hasonlót legyen szíves segítsen! Köszönöm.
Persze értem. Csak gyorsan ránéztem és láttam hogy van két féle cikkszám ehhez. Amit adtam az magasabb vagy alacsonyabb is,csak most nem látom mert ebédelek.
Ha már szűrő: cseréltem az olajszűrő betétemet, és azt tapasztaltam, hogy a felső fedélben szépen megszorul az "o" gyűrűs tömítés, de alul a házban a felálló "csöcs" átmérője jóval kisebb (kb 30 helyett 26 mm) mint a szűrő belső keresztmetszete. A szűrő alul-felül egyforma szimmetrikus, és belső "o" gyűrűvel tömített, tehát a felfekvő felület nem igazán tömíthet.
Nem vagyok így teljesen nyugodt, van-e valakinek ötlete?
nemrég vettem 99évjáratú benzines 1.4 akv motorkód vw Polo-m azt vettem észre hogy a kormány elfordításakor súrlódó hang van. első körben megnéztem a kormányszervó folyadékot és azt tapasztalta hogy nekem ha lecsavarom nincs a kupak alatt szűrő... ez okozhatja a súrlódó hangot?míg beszerzem a hiányzó szűrőt mekkora bajt okozhat hogy jelenleg szűrő nélkül megy a szervó? tudom-e valamivel helyettesíteni a szűrőt míg nem jön meg az új szűrő??
Nem csak ennyivel. A szivattyú talán nem lenne sokkal drágább (pedig egy kifejezetten drága cucc gyártói oldalon is), de a gyártónak a gari lejárta után semmi érdeke nem fűződik ahhoz, hogy ne hibásodjon meg.
Egy 6-8 éves 250 ezret futott autó, ha sok vele a nyűg nem rontja a márka presztizsét.
Nem kellene ennek így lennie, de így van.
Akinek öreg, kiszolgált használt autóra telik, azt a gyártó nem érdekli. Az új autó vásárló a célpontjuk, ha elégedett az 5 éves sokat futott autójával, talán ugyan azt a márkát veszi megint, és újat.
Jó Estét Urak! Holnap EGY toyota hiace 2004 első felső lengőkart kellene cserélnem. Hogyan lehet feszteleníteni a torziós rugót? Legalább értelmes képet tudjak vágni.
Olyan, hogy zárt rendszer csak az elméleti fizikában létezik. Ilyen nyomásviszonyoknál már komolyan kell számolni a csövek, és minden érintett alkatrész rugalmas alakváltozásával.
Csak abból indulj ki, hogy sima adagolós diesel nyomócsövét megfogva is lehet érezni, hogy "pattog". Pedig az csak 130-250 bar.
Anno csináltam egy nyomásmérő csatlakozót, ami gyengének bizonyult és úgy 1500bar nyomásnál megrepedt. Leszaggatta maga körül a résolajcsövet és a vezetékeket. Kb . 4méters körben beterített mindent a gázolaj köd, percek kellettek mire annyira leülepedett, hogy a motortér láthatóvá vált.
Bármennyire összenyomhatatlanok is a folyadékok, ekkora nyomásnál már tudnak érdekeseket produkálni. Kicsi az esély arra, hogy ilyen esetekben 0 idő alatt legyen 0 a nyomás.
"a cr rendszerek cirka 14 eve vannak sorozatgyartva."
ennyi ido pont eleg arra, hogy minnel jobban ki lehessen sporolni a draga es felesleges dolgokat :-)
"ennyi ido alatt mar pakoltak belejuk rugoterhelesu nyomas korlatozokat -is. "
==> igen ez a rendes megoldas. bar az 1,6 dci-rol tudom, hogy ha kb. 20 x kinyitott, akkor utanna szar... (Bosch kollega allitasa - aki supportolta afejlesztest)
"akkor annak a kocsinak ott az utszelen kell maradnia ? "
ha ott marad akkor mi van.. mekkora a realitasa hogy tulszalad egy ponton?
"remelem hogy csak talalgattal. es ekkora boszmesegre nem kepesek a fejlesztok. "
az egesz csak a kozgazdaszok elszantsagatol függ :-P
de szerintem inkabb az lehet hogy vki a renaultnal nem bizik a hollanderben, mert egyszer a nagybacsi a sogoranak a kocsija leegett...
Nem biztos! Ha egy teljesen zárt rendszerben folyadék van és annak van egy nyomása, akkor már rendkívül kis mennyiség elvételére is lecsökken a nyomás. Ha a pumpa tud annyit szállítani, hogy a résen elég anyagot nyomjon ki akkor persze széttépheti...
a 1,6DCI-n van egy muanyagburkolat a rail es az injektorok felett, ami hivatalosan fuel splasher, tehat azt hivatott szolgalni, hogy ha ereszt a magasnyomasurendszer, akkor nem hagyja szetspriccelni a motorterben... Vmi "kozepfejesnek" a Renaultnal szerintem vmikor leegett egy autoja (talan mert maga baszkuralta es nem volt kepes meghuzni a hollandert) es azota az a buzulasa, hogy mindent megprobal duplan levedeni tomitettlenseg ellen.
Véletlen sem akarom én védeni a franciákat, de nem lehet hogy más az oka?
Mondjuk én sem nagyon találok rá indokot.
Rezonancia miatt tipikus törési pont, de azt nem így kell kivédeni. Baleset esetén törési pont..., mondjuk az inerciakapcsolóval is védett, meg ez a basz is megy a levesbe...
a cr rendszerek cirka 14 eve vannak sorozatgyartva.
ennyi ido alatt mar pakoltak belejuk rugoterhelesu nyomas korlatozokat -is.
szvsz mi a realitas arra, hogyha a nyomas tulszalad egy ponton,
-es erre eltorik egy cso -
akkor annak a kocsinak ott az utszelen kell maradnia ?
remelem hogy csak talalgattal. es ekkora boszmesegre nem kepesek a fejlesztok.
-----------------
a masik oldalrol viszont ott van az, hogy HA egy kurva csocsatlakozot nem tudnak szivargas mentesen megtervezni, legyartani.. akkor megis mi a loafszt csinalnak ?
terveznek kore egy elvezetot..mert az megoldas?
vagy , most itt komolyan.. mi a bubanate van ott az a zold ize ?
toltok kepet.
nem egy froccsontott szar.
egy preciz felfekvesu, jol szigetelo bizbasz.
tehat lehet benne munka.. de miert, milyen elgondolas alapjan ??
nem lehet hogy ugy van meretezve a nagynyomasu csö, hogy ha a nyomasszabalyzo nem engedi el a nyomast, akkor ezen a ponton torjön el? ez a muanyag szar meg azert van hogy ne spriccelje ossze vissza a motorterbe, hanem a csöcsön keresztul vezesse el?
Urak. 6Baros c16se nyomozás a vègère èrt... Rèszben öngól lett valamilyen szinten... Bontóból lett vève a komplett motor. Valamikor valaki egy 1.2-es főtengelyel rakta össze.... Dugattyú teteje 3-4mm-el lejebb volt a blokktól FHP-n. Egyszerűen senki nem vette èszre össze rakásnál :(
A fene tudja, én szétszedtem dib-dáb darabokra, golyónként elmosogattam, megszárítottam, új zsírral összeraktam és nem kellett kúpos cucc, használhattam a gyári harangot ami picit talán jobb minőség mint az utángyártottak.
Az enyémnek ugyanilyen a vége egy ügyes kis pajszerral ki lehet pattintani, de láttam már aki egy határozott mozdulattal kihúzta. Az olaj témához nem tudok szólni.
Az autószerelőm évek óta ilyennel jár. Tavaly nyáron ültem benne legutóbb, akkor volt benne 420 ezer km, éppen akkor jött vissza vele dél-Spanyolországból. Nem tudom, mennyit sportolt vele, lehet, hogy az övé egy különlegesen fejlett példány.
Szereltem már féltengelyt , és sok mást is. Van azért tapasztalat. Egy gumiharang csere nem a világ.
Pl. egy lancia ypsilonból simán ki lehetett húzni, a lagunámból már fogta a belső gumiharang is a féltengelyt stb. azoknak van olajleeresztő csavarjuk itt nincs.
Szóval más és más.
De nem akarok úgy hozzáfogni hétvégén, hogy nem jártam előtte körbe a témát.
Azért, ha valaki leírja megköszönöm.
A menetét tudom, csak az érdekel, hogy a váltó felől, fogja-e biztosító a féltengelyt, vagy nem.
Autó: Chevrolet Aveo 2011, 1.2 benzin 86 LE A12XER motorkód.
A bal oldalon ( váltó) kellene külső gumiharangot cserélnem, amihez ugye le kell vennem a külső csuklót.
A kérdésem:
Ki tudom venni a difiből a féltengelyt ehhez a művelethez egyszerűen? Mert képeken úgy látom, hogy belül is egy seeger gyűrű fogja a váltóban, vagy nem? Egyszerűen kicsúszna?
Gondolom az autó alatt is kioperálhatnám a külső csuklót, de jobb lenne kiszedve.
A váltón nincs olajleeresztő csavar. Ha megdöntöm, akkor is kifolyik az olaj?
Milyen olajat kell venni hozzá, nincs leírásom, és hol lehet feltölteni, és meddig?
Az autóknál viszont megszoktam a minden motoros dolgot.
Nem is tudom mikor volt utoljára olyan autónk aminek mechanikus ülése volt vagy mechanikus váltója . 10-15éven belül biztos nem.
Van egy boltbajárós gyereket iskolába vívő meg minden vackot ezzel fuvarozó öreg 16 éves v6 automata lagunánk is de abban is motoros memóriás bőr belső van.
Fater vett egy ilyet. 117e km Mo-i egy tulaj volt, eléggé rendben van. 2014-ig márkaszervízbe hordta 85e km-nél volt ott. Ecu szerint is annyi a km, számlák is vannak, szépen megy, nagyon egyben lévőnek tűnik, remélhetőleg 60-80ezret tud vele még menni. Sér mentes, szépen jár a motor(már amennyire egy ilyen dízel szépen járhat), váltó szépen vált. Kíváncsi vagyok mi lesz a baj vele ha lesz. Semmilyen hibakód nincs benne egyik vezérlőben sem.
DPF-et hol lehet megnézni melyik mérőblokkban a telítettségét?
A jó állapotért cserében full fapad. Kéne bele egy motoros bőr belső meg egy navi.
Motoros ülést könnyű ezekbe beépíteni(memória nincs)?
Ha tényleg ennyi van benne akkor 200-ig elmegy nagyobb hiba nélkül? Fater lassan megy, nem nyomja már egy autónak se.
A java már többet ment sokkal, előjönnek a hibák. A motor javíthatatlan tud lenni könnyen. Konstrukciósan zűr az egész. Lemez kipuf csonk repedezik, pd elem elfárad, elolvasztja a dugattyút, vízpumpa tömítés okosan a motorolajba tud engedni, elég kicsi a turbó és könnyű kihajtani a lelkét ha valami kicsit nincs rendben (egr, befecskendezés).
De most tényleg mi bajuk? Én csak transporterben találkoztam vele, abból is talán 4db. Kettőt folyamatosan szervizelünk, de motorral alig van baj. Az egyik 250e környéki, bontatlan gyári a motor, egyszer a DPF-et kellett kényszer regenerálni úgy 2éve. A másikon, bár kevesebbet futott, vízpumpát és a PD elemek tömítéseit kellett cserélni.
Olvastam. Szerintem nem kamu, mert ha pl. a szerelője nem rakta volna fel és másikat vettek helyette, akkor a szelepfedél tömítést meg a pasztát nem adná mellé.
Megveszem, UK-ban ennyiért vacsorát kapni. Itt is kevesebb a bolti ár felénél. Köszi!
Melegben motorfékről gázadásra már csuklik egyet a motor. Netes képek alapján az új feszítő műanyag része nem lóg ki a fém takarásából. Ezek meg már a lánzot is túlnyomja, az nem baj?
Alsó láncot még nem bolygattam, de gondolom az mégjobban lóg.
Nem az immo kikapcs miatt csinálja, mert az vissza lett állítva. Kifogytam az ötletekből és közben találtam egy igen kedvező dealt:
Egy 2007 évjátú Nissan Navara D40, 171 Le járművemről lenne szó. Világított a részecskeszűrő jelző lámpa, mentem vele egy kőrt az autópályán, aminek hatására el is aludt, majd ahogy hazaértem, a faluban ismét kigyulladt a hiba lámpával együtt.
A kiolvasott hibakód katalizátor hőmérséklet túl magas és lambdaszoda hibát írt.
Mentem még egy kőrt, aminek az lett a következménye, hogy az autó valószínület vészüzemmódba állt, 2000-2200 fordulat fölé nem megy és nincs benne erő.
Szeretném ha valaki segyteni, hogy mi a helyes út. Cseréljem a részecskeszűrőt vagy katalizátort?
Hogyan lehet a szervíz üzemmódot megszüntetni? A szerelőm 30 km-re lakik, igy nem tudok elmenni hozzá.
Ha az az alkatrész az,ami a váltó alatt a rudazatot-kapcsoló tengely mechanikát védi,akkor meg lesz az autó nélküle. Ugyanis csak elvétve találni olyan Renault váltót amin ez a dolog még rajta van. Tartsd meg,és ha megvan még a primitív rögzítési pontja rakasd vissza.
Hali. Megint én vagyok a Clio-val. Az van hogy leesett az aljáról egy kis műanyag takarólemez, valahol a váltórudazat mellől. Ennélkül lehet használni az autót? Csak egy hét múlva tudnék szerelőaknára jutni...
A 2.0 CRDI Kia Sportage-emből elment az erő (150 ló volt), aztán kigyulladt a hibajelző. Elvittem a sarki ismerős mezei szerelőhöz, aki annyit tudott meg, hogy alacsony a turbó nyomás (tán P0299), de hogy miért, azt nem tudni.
Jövő héten kénytelen leszek márkaszervívbe vinni (gyűjtöm a pénzt :-( ) remélvén, hogy specifikusabb a műszerük, vagy nagyobb a tapasztalatuk a tipussal.
Az autó 2008-9-es, és tartok tőle, hogy mivel a Kia 7 év garit ad, nem nagyon ismerik a szerelők.
A turbója vgt, remélem, hogy csak valami szabályozási problémája lesz (vagy kormosak a terelőlapátok)
A vezérlőegyégek hexadecimális formában tárolják a hibakódokat, hibaindexekkel és a hibakörülményekkel kiegészítve akár többszáz bájt hosszan. Ebből 4 bájtot kiragadva és átváltva kapsz egy Pxxxx tájékoztató jellegű kódot, amihez van egy általános adatbázis.
Ez a Siemens által kreált mérnöki csoda(direkt nem írok csigázást&anyázást) azt sem tudja, hogy 2 napja le van húzva a geo állítómotor csatlakozója, hibakód, csekklámpa és vészüzembe állás nélkül megy(csekklámpa akkor sincs, ha vészüzem van, de ezt tudjuk be a cannabis hatásának).
...szóval erre alapozva nem biztos, hogy a márkaszervíz csodaműszere, valamint az ott havi nettó száznegyvenért dolgozó szerelők, akik javarészt kötelező szervizeket csinálnak, olyan nagyon közelebb kerülnének a megoldáshoz, mint akárki más.
Sajnos a tarolt hibakodot csak a szerelom tudna kiolvasni :(
Vasarnap reggel viszont mar kell visszamennem , igy nem tudom kiolvastatni .
Mint laikusnak csak az a furcsa , hogy elejevel ritkan jelzett . Most meg hosszuut utan ha varosi forgalomban kozlekedek , akkor mar gyakrabban . Csak egy ujabb hosszabb tav ( sztradan) megtetele utan tunik el .
Simán lehet az alsó billenés határoló ahogy írja az úr👍🏾,de másik remek Renault baj az első fék nyergek-vezető csap-csúszó rész kopásából is lehet. Meg kell nézni,vizsgálni mindkét elméletet.
Az olaj szivárgás három fő helyről jöhet:kapcsoló tengely szimering,hátsó főtengely szimering,bal belső féltengely porvédős faszság😋.A kapcsoló tengelyre van akasztva egy alakos rugó,szintén okozhat kar kilengést,mert elkopik,eltörik,elveszik.
VW Polo 1,4 -es 55kW , 2003-as ezustmetal , negyajtos es 205300 km rafutva . Szuperul mukodik minden , csak a szokasos hibajelentes surusodik . Shell benzinnel jarok naggyareszt . Hosszu uton semmi gond , csak miutan rovidebb utra hasznalom (varosi forgalom), mindig kivilagit a motor hibajelzo . Regebben tanacsoltatok , hogy kicsit hajtsam meg es elmulik . Igy is tortenik minden hosszabb ut utan . Most a kerdesem az lenne , hogy segitene -e , ha Shell ujfajta erosebb uzemanyagaval jarnek? Allitolag abban van valami adalek , ami tisztitja a rendszert . Szerintetek segitene valamit a dolgon , vagy nyugodjak bele , hogy ez csak ilyen jelenseg ezen az auton ?
Nincs olyan, hogy pontos eobd hibakód.... Az eobd protokol nem javításra vagy hibakeresésre, hanem csak ellenőrzésre szolgál.
A vezérlőegyégek hexadecimális formában tárolják a hibakódokat, hibaindexekkel és a hibakörülményekkel kiegészítve akár többszáz bájt hosszan. Ebből 4 bájtot kiragadva és átváltva kapsz egy Pxxxx tájékoztató jellegű kódot, amihez van egy általános adatbázis. Ez ugyanaz a GM V8 benzinnél és a koreai 3 hengeres dízelnél.
Ezekből javítani olyan, mint ha csak 100 szavas szókincsből gazdálkodhatnál londonban.
Pl.: Szerintem nincs olyan szerelő, akinek ne állna a polcon tévesen lecserélt veztengely szenzor P0340 miatt...holott ha rendes diaggal néznék, akkor kiderülne, hogy csak a vezetéket csipették oda, vagy rossz helyen van a vezérlés.
Legtöbben ezért szeretik a vw csoportot javítani, mert a legolcsóbb diaggal is már a szövegmezőből pontosan látszik a hiba jellege. A többi gyártónál meg megy a csigázás&anyázás...
A legújabb diagnosztikai rendszerek már a hibakódot nem is mutatják, csak a hiba magyarázatát, a körlülményeket (freeze frame),a lehetséges okokat és az ellenőrzés logikai sorrendjét.
Mást nem kell tudni a hatékony javításhoz.
(szopásmentes könnyű munkára kért orvosságot, az pedig így kezdődik)
Egy kicsit mozdul hátrafelé, de nem olyan vészes. Viszont a váltórudazat kézzel mozgatva eléggé kotyog, most néztem az előbb, és kissé olajos a váltó alja.
Összes olajat le kellene cserélnem (difik, váltó, osztómű). Feltöltési mennyiségeket, előírásokat tud valaki? Váltóban mi az olajcsere menete? Szűrőt kell benne cserélni?
Hali! Egy Renault Clio 1.2 8szelepes 2000évj. autóról lenne szó. Váltáskor, és mikor engedem fel a kuplungot hallok egy halk koppanás/csattanást. Főleg kisebb fokozatokban. Ha lassan és finoman csinálom akkor nincs hang. Valamit rosszul csinálok, vagy ez valami hibára utal?
Begurulsz vele a peugeot szervizbe és fél órán belül megmondják mi a pontos hibakód és a lehetséges hiba okok. Autodatás meg unidiagos találgatásból szívás lesz.
megszkopolnam a 2 maf-ot, mivel data szerint a geoknak poz.szenzora nincs.
A valóságban sincs, a légtömegből találhatja ki, hogy melyik turbó mennyit szállít, és ha eltérés van, akkor leszabályozza/ná, ha nem teljesül, akkor hibakód van(most lehúzott csatival, ki tudja hol álló geometriával megy az autó, vészüzem nélkül(!?).
Ha a hátsó turbóról húzom le, akkor vészüzembe áll(nem érteni fhanszia logic).
Szkópolni nem tudunk, max multival mérni, itt még kőkorszak van.
elteres van, allitomotorok, szivargas, turbo, egr-ek. stb.
...bármihez is órákat kell bontani, ezt az autót (is) bedekkelt(értsd:cannabis hatása alatt álló) állapotban tervezték az elmeroggyant csiguszevők...
kozolni kell a varhato max arat az ugyfelel,.
Az nem annyira lényeg, az orális szexet szeretnénk elkerülni, de nagyon.
meg kell csinálni, nincs mese, felülről jött az utasítás:-), idő és pénz kevésbé számít, csak működjön.(annyi hely nincs a turbó mellett, hogy egy csavarhúzót feltoljak, nemhogy szereljünk)
Még annyi,bár ezt te is tudod hogy sok konszernen belüli márkàba beépült,tehát lehet van esély pl skodaban,seatban is találni ilyen bontott csövet. Amúgy nincs mit igazán🤘.
P0247 van, első hengersor turbó wastegate szelep mechanikus hiba(geos turbó van rajta 3vezetékes állítómotorral, de ezen most lépjünk túl), vészüzem, 3e fordszámgátlás.
2 turbó van rajta közös nyomóoldallal, 1 nyomásérzékelővel, 2 légtömegmérővel(külön szívó).
Diagban(nem gyári) nézhető nyomásértékek rendben, légtömeg csak 1 nézhető, az rendben(kért/valós), időközönként légtömegmérő eltérést is beír, de arra nincs vészüzem, légtömegmérők felcserélve/takarítva, hiba marad az első hengersor turbóján, állítómű tesztben a geomotorok mozognak szemre végig(csak hidegen engedi, meleg motornál csak pörgetve tudjuk mozgásra bírni, de mozognak), állóhelyben pörgetve légtömegmérők egyformát mutatnak, hátsó hengersor geomotorját széthúzva vészüzem van, első hengersor(a szerinte hibás) geomotorját széthúzva jó az autó(!), nincs p0247.
...ami a lényeg, jó eséllyel az első turbó környékén kellene kotorásznunk, de elb@szott szar helyen van, komplett elejét le kell venni az autónak hozzá, ha mégse ott a baj, a srácok megölnek:-DD
mondjatok már valami biztatót, a hajrá kormin kívül, mondjuk azt, hogy már csináltatok ilyet, és turbó/állítómotor javítás csere után jó lett
(data a p0247-et áramköri hibának hozza, de 3 másik diagműszer, köztük a kts meg nem)
Kösz a megerősítést, legalább abban, hogy annyira nem vagyok balfasz :)
Gyártói beszállítók leálltak vele, a kínaiak meg még nem kapták fel a fejüket. (Gondolom én...)
Őrbottyánban találtunk egy bontottat, remélem az nem lesz ilyen szivaccsá pépesedett műanyag.
Ki a fene gondolná, hogy egy 2000-es évj. négyes golfhoz lehetetlen beszerezni egy ilyen alkatrészt, miközben helyettesíteni sem lehet semmi mással. Még az Ebay-en is egyetlen darab van 100 euróért :)
Nem lesz cső,legalább is az alap szolgáltatókon keresztül. Azért nem kaptad még meg mert a cső cikkszáma,státusza zárolva van. Ez lehet kezdeti megszűnés vagy teljesíthetetlen szállitás,készlet hiány miatt. Ez az út így kapufa. Volt még egy remény,a bougiad utangyártott formában,három itthoni cég sem bír vele. Egy visszajelzés nem jött meg mára,de ezek tükrében nem számítok semmi pozitív eredményre. Kb két éve az insingia Cooler cső volt ilyen,de az három hónapon belül megoldódott.
Az a baj, hogy pl. nálunk már volt pro és kontra példa is mindegyik márkára, pedig sokat beszereltünk már mindből. (na jó, a Marelli-re még nem volt kontra, de nincsenek illúzióim :-P )
Szerencsére egyiknél sem ugrott szét a pumpa, "csak" elkezdtek folyni.
Nagyon régen volt egyszer egy Dolz-al, hogy leugrott a kerék róla egy Jumpernél, azóta valahogy nem szívesen teszem azt be. ;-)
A baj az, hogy már magam sem tudom, hogy melyiket ajánljam nyugodt szívvel.
Az autó manuális váltós, nem tudom át lett-e kódolva a vezérlő. A tulaj decemberbe vette az autót márciusig kifogástalan volt akkor kezdődtek az indítási problémák egyre sűrűbben.
Üzemanyag nyomás biztos rendben van, folyamatosan be van kötve a nyomás mérő. Leállítás után 20 perc után esik vissza 2 bar alá. VCDS-nincs Bosch KTS meg Autocom van ezekkel nem megy a tanítás. Indítási fordulat látszólag jó de ma megmérem pontosan lézeres fordulatszám mérővel. ECU cserélve volt benne gondolom mert filccel rá van írva VW 1.6 benzines automata , de márciusig jó volt.
Contitech vezérműszíj készlet vízpumpa(vízpumpával nincs jelenleg) nélkül,rendelnék hozzá külön.Ezek közül vállalható valamelyik(DOLZ,MAGNETI MARELLI,PIERBURG)vagy ezek felejtössek?Ha igen,akkor melyik márkákat ajánlanátok még hozzá?
Klimavédelmi hatóság "honlapját" vezeti itt valaki? Néhány hete vizsgáztam belőle de ott inkább az épületklímával foglalkoztak nem autóklímával. A vizsgakérdések 90%-a is épületklímás, nem autós. A honlapon mit kell pontosan vezetni autósoknak,hogy ne büntessenek meg?
Szia Inditási fordulat rendben van? Próbáld VCDS-el a fojtószelep illesztést.Üzemanyagnyomást mérd meg jó e. Akkor szokta ezt csinálni ha a szivattyú visszacsapószelepe kopott és leürül a rendszer (nincs nyomástartás). Ha cseréltél szivattyút akkor az üzemanyagcsövet milyen bilincsel raktad vissza a szivattyúra? Ha Abba-val akkor ott lehet a hiba..
Vettem az autóba egy hőmérőt, viszont a hozzá tartozó érzékelő kábele túl rövid (kb. 50cm), így nem tudom az autón kívülre helyezni. Meg lehet toldani a kábelt? Csalhat ettől a mérő?
VW passat 1.6B AHL motorkódos autóval küzdök napok óta. Következő a probléma, időnként nem indul 4-500 fordulaton rángatózva megy de nem pörög fel. Ez az állapot független, hideg vagy meleg a motor van amikor fél napig tart van amikor 3 napig nem csinálja. Ha normálisan el indul semmi gond nincs vele kimegy a világból. Élő adatai teljesen normálisak, hibakódot nem ír be sosem. Főtengely, vezérműtengely jeladót cseréltem valamint fojtószelepet üzemanyag szivattyút és nyomásszabályozó szelepet. Motorvezérlőn mérve minden érték normális data szerint. Ami gyanús fojtószelepet nem engedi feltanítani értelmezhetetlen kérés a KTS válasza, valamint élő adatoknál henger korrekciót nem jeleníti meg. Nagyon megköszönném, ha volna valakinek valami épkézláb ötlete mert én kifogytam.
Sajnos így sem jó,de megpróbálom részletesen leírni a vélt alkatrészeket.:
Kormánymű 191419063C vagy ugyanez 063CX véggel
Lendkerék 067105271FX vagy ugyanez TX végződéssel
Nyomólap 067141025QX vagy 026EX végződéssel.
Szóval karakter szám szerint rendben van az alváz szám,de a tizedik karakter mégsem lehet Z. Ettől eltekintve sem tudja a program melyik lendkerék van benne,csak ha szét van bontva.
Pár napja figyeltem fel, hogy a turbónyomás szabályzó mágnesszelep elég hangos lett. Simán hallható alapjáraton az autótól pár méterre is csukott motortetővel. Ez még nem is lenne gond, sok ilyen TDI -nél hallom.
Viszont gyújtás ráadásra is sűrűn kattog, mint alapjáraton.
A mágnesszelepet 3 éve vettem, kb 60 E km van benne, gyári.
A régi mágnesszeleppel is kipróbáltam, az gyújtásra kussol, beindítva alapjáraton kattog.
Contitech vezérműszíj készlet vízpumpa(vízpumpával nincs jelenleg) nélkül,rendelnék hozzá külön.Ezek közül vállalható valamelyik,vagy ezek felejtössek?
Egy másik (nem autószerelős) fórumról ajánlottak Titeket, hogy hátha tudtok segíteni. Időnként alkatrészeket keresek különbőző autótípusokhoz, a nehezítés az benne, hogy az alkatrész nevét törökül kapom meg, azt guglizom át magyarra több kevesebb sikerrel, így néha majd a beazonsításhoz is kérnék segítséget.
Most már eljutottam odáig, hogy tudom az alkatrészneveket magyarul. Az alábbiakat keresném most:
Autó típusa:
Seat Toledo 1.6 1993 model, szervos
Motorszam ABN040395
Alvaz VVSSZZZ1LZZD173626
Kellene hozzá bontottan:
- kormánymű
- kuplung tengelykapcsoló nyomólemez
- lendkerék
Tudna valaki segíteni, akár ajánlattal, akár tanáccsal, akár képpel?
Ja igen,a totál végkifejletet sejtettem. Nyilván nem fogják újra építtetni az eleve gyanús szerkezetet ezután mert két végről is butaság lenne. A hiba,vagy a teknőben talált dolgok,következtetések izgatnak.
És időnként megfordult az áramlás és olyankor eresztett,amikor meg rendesen áramlott,akkor meg nem? :-) Tul kép má mindegy,kicseréltük,reménykedünk,hogy minden más megúszta.Egyenlőre jár szépen.
Poloval szívtuk majdnem meg. Épp jött olajcserére, az amúgy frissen vásárolt átlagos Polo III.
Csakhogy útközben egyik pillanatról a másikra kikönyökölt. Gondolhatod, ha olajcsere és friss szerviz után csinálja, hápoghattunk volna, hogy tényleg nem mi voltunk...
123-as 300d, csereltem Bosch behuzo magnest, kb 1eve, megint azt csinalja, hogy inditasnal behuz a magnes de nem indul. Akkor most milyen markat vegyek ami tovabb tart, mint ez a hitvany?
Találtam egy olyan műhelyt , ahol még van mérőműszer a régi , "keverős" Lovato LPG-reduktorokra . Beállították a 400 000 km-t ment Alfa Romeo 164-esünket , most olyan , mint volt lánykorában : 50 előnyt ad bárminek 100-on . Akinek kell a címük , írjon nékem egy mailt . Tudok még döbbenetes árubeszerzőt ( 60-70 % ár a lakásodon , ha pesti vagyol ), meg egy remek karosszérialakatosom is van .
A veszteségmérésből sokminden kiderül, de a vezérlési idők nemigen.
Elrakott vezérléssel valóban más tünete is lenne, de a forró kipufogót és az erőteljesebb gázáramot magyarázná.
Az egyenletesen kevés végnyomást is.
Legtöbb kopott benzines motorban a végnyomás még megfelelő, de az olajat már nagykanállal eszi. Sőt épp ez a magyarázata, gyűrűárokba gyűlt olaj elég jól tömít.
Azaz a teljesítménye csak keveset csökken. Ez a teljesítménycsökkenés részben abból is adódik, hogy némileg csökken a végnyomás, másrészt hogy olajjal kevert üzemanyagot éget.
... pedig ha abból az 5 literből esetleg 4 liter elfolyik ... khmmm ... az már léghűtéses majdnem. Meg persze nyom nélkül hihetetlen, de ezek szerint léteznek a cáfolt idegen lények trükközései.
Lényeg, a problémátok viszonylag olcsón megoldódott. Talán felforrt és kinyomta, képes rá ... de hogy nyoma sincs. (???)
Ezeket én is láttam,amit nem értek,hogy hogy a tökömbe lehet, hogy napokig tartotta a szintet a kiegytartályban,aztán volt,hogy egyik pillanatról a másikra eltűnt belőle 3-4 liter.:-)
Már ezen is gondolkoztam, de mikor össze lett rakva akkor többször is ellenőrozve lett. Át is lett forgatva. Minden jel jó helyen volt... De hogy belül a motorban mi történik az már egy másik kèrdès... Pènteken kap egy nyomásvesztesèg mèrèst. Akkor kiderül, hogy jó idöben zárnak e a szelepek.... Amúgy ha ennyire el lenne rakva a vezèrlès, nem lenne más gond is? Nehèz indulás, vagy akármi? Mert ennek elèg megmutatni a kulcsot ès már indul is...
Családban levő Ford Cmax ll 1,6 tdci 2013-as.Motor leállitás útán motortérből fütyűlö(mint mikor régi tv-ben nincs adás)hang van több percen keresztűl( gyujtás nélkül álló motornál ajtonyitásra is csinálja)majd egy rellé kikapcsolja.Kocsi garázsba van,kinyitom ajtot és már kezdi is a fütyülést.Ha nem jár a motor,ezt minden ajtonyításra elkezdi produkálni.Ezt a jelenséget nem értem (nem biztos hogy híba )hogy ajtonyitásra mi activálodik a motortérben(fütyülés)ja és kis kattogás is halható közben. Ez a fütyürészés változó ideig tart,van hogy fél perc,de van hogy tovább is.Azt értem,hogy motor leállás útán lehet ez a jelenség,de e-nélkül minden ajtonyitásra miért?Köszi előre is.
A gyártót nem tudom, de, az, a robotváltó hidraulikus része. A PSA csoport MCP6-ra keresztelt gyereke, sokan szidják, én szeretem, illik egy Grand Picasso-ba.
Én meg csak bek*rtam a kulccsomóm a szerszámoskocsiba, és mondtam, hogy itt fogyott el a türelmem a harmadik indokolatlan reklamációjával kapcsolatban.
Menjen a sóhivatalba, vagy bármelyikbe én befejeztem.
Nem baj, ez ezzel jár. Vannak akik bárhová csak azèrt járnak, hogy gyűlölködhessenek. Azt is belemagyarázta pár nyomorult, hogy èn azt mondtam, hogy az okosszoftver milyen jó dolog. Holottt csak azt állítottam, hogy nem kokszolja le a motort. Ez csak egy tèny nem mondtam hogy pozitív de páran ezt ragadták ki a szövegkörnyezetből.
"Kijelentette reggel, hogy ő addig most innen el nem megy,..."
No, az ilyennek azt szoktam mondani, hogy semmi akadálya, de hozzon legalább 2napi hideg élelmet és valami ágy félét, mert ezekkel nem tudunk szolgálni......
Valamikor réges-régen,amire már csak azok emlékeznek,akiknek a nagyapja még fehér lovat áldozott az erdő mélyén,kértem itt tanácsot egy 1.2 16V Twingóval kapcsolatban,ami igen rendszertelenül és nyomtalanul volt képes eltüntetni 3-4 liter hűtőfolyadékot,anélkül,hogy felforralta,vagy kinyomta volna.Ezúton is még egyszer köszönöm az akkori ötleteket és örömmel jelentem,hogy lelepleződött a nyomorult:-)
Természetesen bármelyikünk, ha nincs láb alatt. Ez nem minden műhelyben kivizelezhető.
Én sokszor szeretném, ha ott lenne a tulaj és látná mit kell szívni egy 5-6000 Ft-os melóért.
Viszont épp most van folyamatban egy garis ügyünk, már sokadszorra hozza vissza. Kijelentette reggel, hogy ő addig most innen el nem megy, míg ki nem cseréljük a 12 szelepes autóján a szelepsz. szimmeringeket.
Általában nem tudunk úgy dolgozni, hogy behozunk egy autót aztán míg kész nincs addig csináljuk.
Nem lehet egy kétállásos műhelyben így napi 6-10 autót megjavítani, ránézni, hibakódot olvasni, olajat cserélni...stb.
Hozzákezdünk, aztán el kell mennem egy órára, aztám csinálom tovább, de közben alkatrészt rendelek, próbaútra megyek, munkalapot csinálok, ebédelek..stb. Lehet hogy csak másnapra lesz meg az autója. Addig ott fog hállistenkedni?
Egyébként tanulságos a sztori, lehet bíróságig is eljut, de állok elébe. :)
Szűrni kell na. Pünkösd hètfőn nem átallottam reggel kilenckor bekapcsolni a telefonom, gondoltam ha már vasárnap dolgoztam megengedhetem magamnak ezt a lèhaságot. 13 nem fogadott hívás egy számról. Mondom te biztosan az ügyfelem leszel...nem lett az :)
Azt hogy èrted, hogy a csomagtartóban lèvő fordítva van? Nem pótkerèk? Így lehetetlen feltenni, hogy mindkèt oldalra passzoljon, szüksègkerèknek pedig jó.
Próbáld meg összeszedni magad. A mai magyar valóságban egy 500 Ft-os mulasztás, feledékenység kicsapja biztit annyira, hogy több napos műsort csinálsz belőle akkor hamarosan éhenhalsz vagy mentális ápolásra fogsz szorulni...
Á én jobbat tudok :D Odaálltom a Temprát a háza elé, van másik autóm is és ráteszek egy táblát a bal hátsó ablakra a következő szöveggel:
"Nézd meg a bal hátsó kereket! Ezt itt centírozták. Látsz rajta keréksúlyt?"
Természetesen elől hátul mozgásérzékelős fedélzeti kamerával mindkettőben 32 GB kártyával naponta cserélve.
Mellesleg kíváncsi vagyok melyikőtök lenne hajlandó úgy dolgozni egy autón hogy ott a tulaj. És akár segít is. A becsület már régen kihalt. 12 éve is belefutottam egy ilyenbe, kuplung cserére kért 17000 Ft-ot aztán még arra is lusta volt hogy letakarítsa a régit. Ráállított a bowdenre és azt mondta kicserélte a kuplungot :D Elegánsan betettem R fokozatba az autót és közöltem vele hogy a k. anyádat nézd hülyének és ott hagytam a retekbe. Nulla forintot fizettem a munkájáért.
Oppá számlám van. Meg kézzel írott lapocska is részletezve hogy mit végzett el. Nem megyek vissza? Nem-e? Még neki is állítom szépen megfordítani a gumit meg kicentírozni a kereket Ott és azonnal mert ha nem odahívom a kurva rendőrséget és ott helyben jelentem fel csalásért. Nem ismersz te engem. És általánosítok mert egyetlen szerelő aki mellett végig ott lehettem, csak az az egy csinált meg minden munkát becsülettel. Csak ő meghalt sajnos, már öreg volt. Az összes olyan akinek otthagytam az autót mind át akarta k*rni a fejemet. Ezért általánosítok.
Ha lekotvázod valakinek az autóját, az személyeskedés. Mert tudod van akinek nem egy eszköz vagy munkadarab, van aki szereti az autóját. A Tempra mellett van még ami tetszik de nem éri meg behozatni. Személyeskedésnek vettem mert nálam családtag az a kocsi.
Nem 500 forintért centírozott és nem 1000 ft-ért szerelt gumit ha érdekel. Az én zsebembe beleláthatott. Ott van a szervizkönyv meg a számlák amiket a kezébe adtam, láthatta hogy nem sajnálom a lét az autótól. Ez egy hobbi autó, gyerekkori szerelem. Nekem amikor ezek megjelentek, én 14 éves voltam és nagyon tetszettek. Ezért van ez.És nem azért mert csóringer vagyok.
94-es az autó és 94-ben volt típusváltás a gyártásban. A Unix-ban 4 féle méretet találtak hozzá a Bárdinál meg 5-öt :D külső menettel, belső menettel, Hosszra, kónuszméretre különbözőeket.
2 nap alatt összecsapta. Nem a pénzt sajnálta az autómtól hanem az időt.
amit itt felsoroltál munkákat ha egy hétig csinálja (és elkéri az időarányos díjat) akkor most azon rugóznál. neked az idő nem pénz?
még 1x hátha megérted, azzal hogy meghagyta a gömbfejet, amit mint írtak jónak ítélt és lehet hogy még évekig bírni fogja, többet dolgozott mintha kibaszta volna együtt az axiállal, és mivel senki nem lát bele a zsebébe a másiknak feleslegesen nem dobálja a pénzedet.
pláne hogy egy szaros ötszázas centrírozáson rugózol...
az hogy lekotvázok egy autót még messze nem személyeskedés, szemben azokkal a jelzőkkel amivel Te "megtiszteltél"
Már reám ne haragudjék meg, de egyik szavával üti erősen a másikat. Tán legközelebb vegyen magának egy "hosszabított kulcsot" oszt akkó nem köll szerelőhöz fordulnia.
Szerintem is ez lehet a gond. Tévedés azt hinni hogy ezeket a motorokat alacsony fordulaton kell használni... Ezeknek a feltöltőknek mondhatni hogy szükséges a fordulat. Több ismerős is szembesült már ezzel a hibával. Gyakorlatilag lekoszolódott a turbó... (Érdekes de mind kettő vw volt, és pdtdi de ezt nem rosszallásból írom)
Képzeld, a Fiat Tempránál is írjűák, hogy diesel típusoknál csak minden második olajcserekor kell szűrőt cserélni. Te kotváztad le az autómat, ami szebb, jobb állapotban van sok 6-8 éves szétrohadt fostalicskánál és el merek vele indulni megnézni az Ardennekbe a Király Tigris tankot és tudom hogy haza is hoz. Szóval ki kezdte a személyeskedést? Nekem ne magyarázd meg hogy egy kerék keréksúly nélkül kicentírozható. Sajnálta a 150 ft-ot! meg nem ér rá mert egyszerre 4 autót szerel. Akkor kérdezek mégegyet, elfogadom, hogy keréksúly nélkül profi a kerék. A 3 gumiszerelésből 2 bizonyítható, a harmadikon kérésem ellenére se lett megfordítva az egyébként 90%-os gumi? Fel van számolva 3 gumiszerelés. És öreg azt nem mondtam, hogy axiál+gömbfej cserét mondtam neki. Nekem kellett volna a kiszerelt gömbfej is. Van telefon, hívjon fel hogy ennyi a gömbfej meg az axiál. Amikor másnap felhívtam hogy mégse kellenek a használt gumik, mert vennék újakat, már fel voltak szerelve.
Vezetett szervizkönyvből egy valag pénzt az autóra költve amit mutattam is neki szerinted ebből jött le neki hogy egy 3000 ft-os gömbfej nekem gondot okoz? Csak időm van kevés mert bazi sok fuvarom van és nem érek rá ki meg beszerelni a hulladékot a kocsimból, fizetek érte és átb*sznak ezért vagyok nagyon zabos! 2 nap alatt összecsapta. Nem a pénzt sajnálta az autómtól hanem az időt.
Az ismerősömé ugyanez a típus és nem tudtuk a méretét. gondoltam az enyémen is megnézetem mert jobbra kitekerve koppant és a kiszerelt axiálról veszünk méretet és megrendelem, megcsinálom magam neki. Én a motortartó bak miatt mentem oda és ha már ott volt megkértem, cserélje ki az axiált. Az ismerősömé konkrétan azóta egy kátyúban szétesett és tréler vitte haza. Neki is hiába pofáztam.
nem kellene személyeskedned, lehet hogy én vagyok az apád. (kérdezd meg mamit)
nickedből itélve még takonnyal etted a zsíroskenyeret mikor már autójavításból éltem.
mellesleg ahhoz mit szólsz hogy a Yamaha FJR1300 gyári szervizelőírása szerint minden második olajcserénél (10+10 ezer km) kellene cserélni az olaj és a levegőszűrőt?
kerékre mondtam: mi van ha megpörgették és nem kért súlyt? ott voltál? igazából Te egy kekeckedő tudálékos vagy aki sajnál venni egy szerszámot (mert csak azért nem tudja megcsinálni) de az élő fába is beleköt.
Szóval te is egy kókler vagy aki szerint egy axiált nem a gömbfejjel együtt cserélünk. Az ilyen pöcsfejek szerelnek autót. Ez ugyanolyan mint amikor olajat cserélsz de olajszűrőt nem.
Arra hogy nincs a felszerelt keréken keréksúly de a centírozás fel van számolva, arra nem igen reagálsz. Pedig azon a keréken fut jelenleg az autó. Szapulom is. Holnap visszamegyek hozzá és olyat szapulok a valagába hogy feltekeredik a centírozógépre. De viszek a seggébe keréksúlyt előtte.
A bal hátsóról meg sajnált egy párszáz forintos keréksúlyt, de a centírozás 3 felnire kiszámolva.
attól hogy nincs rajta friss súly még lehet centrírozva. megpörgették jó volt és ennyi.
vagy úgy érzed ráz? esetleg a szemeddel kimérted?
De új axiálra visszarakja a szarral egyidős gömbfejet.
nagy valószínűséggel még jó, ha cseréli akkor lehet hogy azért hörög az ügyfél hogy azt most miért kellett cserélni ( az ilyen öreg kotváknál ez a jellemzőbb)
hidd el nagyobb munka széttekerni és az új rúddal összerakni (esetleg menetet is kell tisztítani)
:D Megint belefutottam egy autószerelők gyöngyébe. És ilyenek miatt fél az ember szerelőhöz vinni a kocsit. Csak azért vittem oda mert nem volt hosszabbított kulcsom a motortartóbakhoz amit magam vettem a kocsihoz. Megkértem pár másik munkára is.
Kormányösszekötő axiálrúd csere. Megcsinálta, valóban új, de egy szaros 3000 ft-os gömbfejre má nem gondolt, rárakja az új axiálra a régit. Fogaspersely elporlott, azt is kicserélte. De új axiálra visszarakja a szarral egyidős gömbfejet.
Kipufogó lukas volt, szépen rendbehozta. Motortartó bak is a helyén.
A hátsó kerekekkel volt némi gáz. A bal hátsó 1 bar-ig leengedett mindig, volt benne egy csavar és egyébként is 24 éves gumi volt, előző tulaj tette rá, ez egyébként a pótkerék volt. A jobb hátsó fordítva volt felrakva, ezt kértem fordítsa meg és legyen az a pótkerék. A két tőle vásárolt gumit kértem a hátsó felnikre.
Na kerekek felszerelve. Kiveszi a defektes felnit a csomagtartóból, leveszi róla a szar gumit, felteszi amit tőle vettem, jobb hátra. Leveszi a jobb hátsó kereket, bedobja a csomagtartóba ahogy van fordított gumival. Bal hátsó kerékről leszedi a csavaros gumit, felteszi amit tőle vettem.
Felszámolva 3 gumiszerelést ami valójában 2, mert a csomagtartóban lévő felnin még mindig fordítva van a gumi. Szerelésnek nyoma nincs. A bal hátsóról meg sajnált egy párszáz forintos keréksúlyt, de a centírozás 3 felnire kiszámolva. Most elviszem egy gumishoz az autómat és kicentroztatom a gumijaimat amiért már egyszer fizettem. Így járatják le a szakmátokat kedves autószerelő urak!