Szia! Nekem volt 95' központis. Azzal mentem tisztán E85-ös benzinnel. Soha semmilyen szimmeringet (ami amúgy nincs is az üzemanyag ellátó rendszerben) és semmi mást nem tett tönkre. A mostani 2001-es 1,3 kicsit megpiszkált 40KW-os. Ebbe már nem tudtam E85-öt tankolni mert már nem volt a kutakon:-) Na ez az amibe soha nem raktam mást csak 95-ös benzint(E10). Soha semmi gondja megy mint a veszett egér. Idén már a 2. olajcsere előtt vagyok.
Az az alkatrész amire hivatkoztak az "okosok" ;-/ az egy gumi gyűrű ami a nyomócső végében van és az a szerepe, hogy megtartsa a nyomást. Mivel ez soha nem romlott el(feltételezhetően) egyik felinél sem nem gyártják. Mivel szétszedtem kíváncsiságból! Egy olyan gumi gyűrűről van szó amit ezer másik autóban, gépben használnak így be lehet szerezni ha(?). De eddig nem hallottam olyanról, hogy az tönkrement.
Ezt hogyan érted? A felicia 1,3 MPI 68 LE előírt üzemanyag oktánszám a 95. Az 1,3 MPI 54 LE előírt oktánszám a 91. Ezeket lehet felfele emelni ha neked a pénztárcád bírja de nincs érdemben érezhető teljesítmény növekedés. Az oktánszám vagyis a kompresszió tűrő képességhez a kompresszió viszony úgy van beállítva, hogy soha nem lehet ezekkel öngyulladás.
Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy drága a 100-as benzin de az "okosok megmondták, hogy neked nem jó az E10" akkor ezt a dolgot felejtsd el és tankolj nyugodtan E10-et! Még senkit nem hallottam, hogy ettől bármi gondja lett volna. A mizéria óta én ~50e km-t raktam az enyémbe. Ebbe soha nem volt 100-as benzin!
bontásra érdekelne valakit 1.9D Felicia (üzemképes, helyre is állítható)? Mondjuk 50.000,-Ft-ért?
-karosszéria elemeke élei felületi rozsdásak-hátsó ívek cserélve, küszöbvégek lemezelve (csúnya, de 1 flakon spray eltakarná), egyéb komoly rohadás vagy lyuk nincs
-gyújtáskapcsoló indítózás után nem ugrik vissza alaphelyzetbe (kézzel kell visszafordítani)
-ü.a. rendszer szennyezett (adagoló kenésére szokott motorolajat kapni, de véletlenül 1dl fáradt olaj ment bele, ami elszínezte), egyébként nincs eldugulva, működik rendesen (megfelelő ár esetén át tudom mosni)
-műszaki: 2022.06.19, használható gumikkal
-Helyileg Fót-Dunakeszi
-kérésre a CD-s rádiót is adom+Pest megyei matricát
Úgy próbáltam ahogy írod de a ponthegesztés nem engedett inkább elnyiródott. A fényképen lévőt már nem is próbáltam. várom a szerencsémet hogy legyen Neked
Lerakod egy sima, kemény felületre a "szárnyakkal" felfelé, majd egy vágót, vagy erősebb csavarhúzót kalapáccsal finoman beleütve kicsit szétnyitod. Vissza pedig satu.
De lehet van itthon komplett szerkezetem, délután megnézem...
Köszönöm az információt. Nagy örömmel neki is estem a szétszedésnek, jött a meglepetés a bowden végéröl ezeket a füleket lehetetlenség leszerelni. Nem tudom mi ezeknek a füleknek a neve. Nem tudom hogy ilyen füleket lehet e szerezni képet mellékelem, hogy mire gondoltam.
eladó egy pár első Felicia műanyag dobbetét. Én utángyártottként vettem, de valaki szerint ez a dízel gyári dobbetétje (én kétlem). Használtak, de jó állapotúak. Dunavarsányból, vagy megbeszélés után Bp-ről vihetők, futárral, postával nem szeretnék foglalkozni.
Szia! Szerintem 10 év múlva érdemesebb lesz erről beszélni..... Ha addigra nem rohad szét és a motor
amire "elméletben" a szakemberek is max 200ekm-t adnak akkor érdemes lesz megnézni:-) Én láttam
saját szemmel 1 éven dáliát(sandero vagy mipöcs) aminek konkrétan a hátsó ajtó, az első sárvédő, és a jobb ajtón jelentek meg barna pöttyök. Pedig a tulaj nagyon féltette és garázsban éjszakázott, mi pont akkor segítettünk neki mert kellett a garázs és egy féltetős garázst csinált a dáliának. Mivel a kollégámnak is az van mert is az adatcsere:-D Ezekre érdemes figyelni mert a renault alkarészeket már nem felicia áron mérik:-)
Szerintem egy 1999-ben gyártott autót értelmetlen illeve inkább lehetetlen összehasonlítani egy 2018-ba készült kocsival.
A Felibe nekem semmi nem volt, a centrálzárat és a tükörfűtést én tettem bele utólag és ennyi az extra. A Daciába van klíma, el. ablak, tükörfűtés, adaptív elektromos szervókormány, tempomat, tolatóradar Bluetooth csatlakozású hifirendszer, ezt a kormányról lehet vezérelni, visszagurulásgátló, pillanatnyi fogyasztásmérő, meg még a jó ég tudja mi van benne. A motorja 900cm3-es Nissan motor, turbós. Kicsikének tűnik viszont sokkal jobban gyorsul mint az 1300-as Feli. És nem forog a világba, 100-nál 2400-at forog és még bőven húz. A Feli 100-nál 3000 körül forgott és közel nem volt benne annyi erő mint a kis 900-as turbósba. Érthető, 50 kontra 90 lóerő. Eddig 1200 kilométert menten vele, ez zömmel oszágút viszont volt 250km utánfutózás. Így eszik 5,2 litert. A Feli az én lábam alatt hasonló üzemben 5,6-ot evett.
Az adaptív elektromos szervó jó viszont olyan érzésem van hogy a kormánynak középen van egy holtjátéka és emiatt sokkal többet kell országúton aprókat korrigálni mint a Felinél.
A futómű, a Feli egy határig kicsit komforosabban rugózik de a Dacia a szar utakon összehasonlíthatatlanul jobban teljesít.
A Feli már kicsit huzatos volt, a kédergumik halála miatt, ez nem huzatos és baromira csendes belül.
A Feli alacsonyabb és szerintem picit jobb kanyarodási tulajdonságokkal rendelkezik. A Feliből én jobban kiláttam, a Dacia a nagyon íves A oszlop és a kaszni púpossága miatt nehezebben átlátható. Nekem kinézetre, formatervre a Feli jobban tetszik. a Dacia sokkal magasabb, a hasmagassága, de beülve is érezni hogy az egész autó magasabb. A csomagtér kb. egyforma ennek ellenére az asszony bicaját a Felibe sokkal könnyebben betettem.
Amibe a Dacia minősíthetetlen számomra, az műszerfal. Visszasírom a szépen megvilágított nagy kilométerórát és a fordulatszámmérőt meg a hőfokmérőt. A Dacia műszerfala röviden nekem egy kalap sz@r.
Nem vettem hanem a munkáltatómtól kaptam 10 év munkaviszony után. Jólesett, először el se hittem de tényleg. Ritka az ilyen gesztus bár igaz hogy a 10 év alatt kb. 30ezer kilométert mentem a munkámmal kapcsolatosan a saját személyautómmal.
Nem én választottam, kész tények elé voltam állítva azaz nekem csak aláírni kellett és átadták a nevemre szóló forgalmit meg a 2 kulcsot. Egy Dacia Sandero-t kaptam, 4 éves használt, 43ezer kilométerrel, tényleg hölgy tulajé volt aki minden szervizre elhordta, tele van a szervizkönyve bejegyzésekkel. Újszerű az autó. 3,5milla volt.
Kedves fórumtársak, eddig sem voltam túl aktív de most végleg elköszönök a fórumtól. 22 év húséges szolgálat után megváltam szeretett Feliciámtól, lett egy újabb autóm. A Feli jó kezekbe került, sokszor látom majd még, egy kedves ismerősöm vette meg.
További kellemes fórumozást és hiba és balesetmentes közlekedést.