A vonatok (Alfa Pendular) menetrendje mennyire megbízható pontosságot illetően? Kinéztünk egyet Lisszabonból ami 11.23-kor érkezik Faroba. Ott 11.34-kor lenne csatlakozásunk Tavirába amit el szeretnénk érni. Szerintetek ez vállalható? (még jegyet is kell vennünk mert ha jól tudom a helyi vonatokra amilyen Faro és Tavira közt közlekedik csak helyben lehet jegyet venni.)
Elnézést csak annyit fűznék hozzá még,hogy igenis ugyanolyan előzetesen még itthon kinyomtatott konkrét ülőhely feltüntetésével ellátott beszálló kártya volt ,mint amilyennel Budapestről is utaztunk. Ráadásul előtte még meg is kérdeztem a Wizzair ügyfélszolgálatot, mert nem a honlapjukon nem szerepelt az online check-in lehetősége Lisszabonban. Erre ők megerősítették ,hogy van oline check-in Lisszabonban .!
Az nem beszálókártya volt, Lisszabonnál attól függ, de nekem ki is írta, hogy nincs online csekin, szóval mentem a pulthoz, ahogy illik, ott kaptam meg a papírt.
Igen otthon kinyomtattam és amikor a biztonsági ellenőrzéshez értünk ( kézi csomag+biztonsági kapu) megnézték a még otthon kinyomtatott "beszálló kártyát" és vissza irányítottak a Check-in pulthoz . Itt a bemutatott a még otthon kinyomtatott "beszálló kártya"alapján kaptuk meg a kis " karton" beszálló kártyát és ezzel már átjutottunk a biztonsági ellenőrzésen stb.
Mi sem értettük ,de így történt Lisszabonban 2017.március 31-én
A repülőtérrel kapcsolatban kérdésem ,hogy attól függetlenül hogy az online check-in-get választottam. Be kell-e állni a beszálló kártyáért a check-in pulthoz akkor is ha nincs feladásra váró csomagod,mert mi tavaly így jártunk Lisszabonban.
Név szerint melyik a nagy park? Mert több parkot is kidob a kereső. Konkrétan melyiket ajánlanád, ha ilyen trópusi, meditterán növényeket, pálmákat szeretnék látni?
Van egy hidegház is Lisszabonban, a nagy park tetején. Nem melegház, mert ott meleg van, inkább árnyékolni kell a növényeket, azért van. Érdemes azt is megnézni.
A reptéren hasonlóak a szabályok mint Ferihegyen, nem tudom ezzel kapcsolatban mire pontosan vagy kíváncsi.
Portó tömegközlekedés €15 három napra fejenként, a reptéren automatából meg tudod venni, az már bevisz a városba.
Bragába mehetsz autóval aminek nagyon olcsó a bérlése, 3 napra 5-6 ezer fornt, teljes cascoval plusz 4 ezer naponta.
Vonattal dalma53 korábban már írt róla:
Guimaraesbe, Bragaba oda-vissza: 6.20€. Bragaban, a vasútáll-tól indul a 2 busz, ami felvisz a Bom Jesushoz 1.65€/irányonként (kihagyhatatlan) A busz az állomás elől indul a kettes busz, óránként jön-megy, a jegyet a sofőrnél tudsz venni. A busz ott tesz ki,ahonnan egy kisebb fogaskerekű visz fel a templomhoz, lefelé is le lehet jönni vele, de inkább gyalog érdemesebb, mert gyönyörű.
Tervezgetek egy 3-4 napos kirándulást Porto-ba. Minden információ jól jönne,különös tekintettel a repülőtéri formaságokra,a tömegközlekedésre . Portóból Bragába is el szeretnék menni
Szia. Megkérdezhetném, hogy a 7.-es kép azzal a tavacskával, valamint a 11.kép azzal a hatalmas pálmafákkal hol készült? Botanikai szempontból melyik a legszebb a városon belül?
Eladtak neked egy biztosítást, mert fogékony voltál.
Nem nevezném lehúzásnak, mert amit állított azt értelmezheted igaznak is, mindössze kimaradhatott az eredetiből estleg a fordításodból egy "mindig" szócska vagy egy "ha", vagy bármi amitől egy mondat kétértelmű.
Hiába vagy a káreseményben vétlen, a kötelező nem fizet egy fillért sem ha a károkozó ismeretlen. És Róka Rudi tuti nem hagyja ott az adatait, ha nincs szemtanu. A szemtanuk ráadásul a tanuskodási felkérésed hatására szinte azonnal megvakulnak.
Nem fizet a kötelező akkor sem, ha a kárt amelyben vétlen voltál nem egy gépkocsi okozza. A háromszáz eurós tükrödet a bicajos pizzafutár is leamortizálhatja és hiába húzod be a lábánál fogva az örsre, hogy verjék ki belőle a pénzedet, a tükröt bizony te fogod megvenni. Ezen kívül van még egy pár kivétel ahol a kötelező nem fizet, de ez a kettő a leggyakoribb.
Bátrak vagytok ha így kibérelitek. Gondolom a deposit is egy kisebb vagyon €1500-2000 körül van.
Nekünk Portóban volt 17 ezer három napra minden (nullázó) biztosítással. A deposit €300 de lehet azt is nullázni. Nagyjából 11 ezer a teljes körű biztosítás, de egy ilyen útnál ezen nem szabad spórolni szerintem, mert könnyen ott hagyod a nadrágod ha valami baj van. Az alap biztosítással €1600 lett volna az önrész, azaz fél millió forintig az enyém a számla.
Végül is nem azt mondta, hogy nincs kötelező, hanem azt, hogy ha én a vétlen fél vagyok, akkor is kell fizetnem (egyébként a lisszaboni Sixt). Ebből következtettünk arra, hogy nincs kötelező (mert ha lenne, akkor ugye az állná a más által okozott káromat). Teljes körű biztosítást pedig azért nem kötöttünk, mert drágább lett volna mint a bérlés (mondjuk így is drágább volt a biztosítás mint a bérlés...).
Szerintetek létezik az, hogy egy Sixt-nél bérelt autón nincs kötelező? Ugyanis azt mondták az irodában, hogy ha a sérülést, kárt nem mi okozzuk, nekünk akkor is kell fizetni, ezért nem mertük + biztosítás nélkül elhozni a kocsit. Ugye csak lehúztak? :)))
Ottjártamkor a (előre megváltott) Lisszabon kártyával rendelkezőket sem engedték be sorállás nélkül. A Jeromosoknál váltott Belém torony belépővel már soron kívül bejuthattam az épületbe.
Sziasztok! A Jeromosok kolostorába lehet vagy érdemes előre jegyet venni? Több mint 10 éve jártunk Lisszabonban utoljára akkor sehol nem volt sorban állás, de most hogy olvasgatom a fórumot látom ez erősen megváltozott... Május végén megyünk, vasárnap/hétfőn leszünk a városban így csak a vasárnap opció mert ugye hétfőn zárva.
És egy másik kérdés: Nagyon szeretjük a piacokat (zöldség, gyümölcs, élelmiszer), tudok ilyet ajánlani a városban?