Ez a fórum a többi láncfűrészes mellett elsősorban a LÁNCFŰRÉSZEKET gyűjtő,javítgató,barkácsoló,valamint felújító embereknek szól.
Hogy miért?
Csupán azért mert az eddigi láncfűrészes fórumokon az ilyen jellegű kedvelők folyamatos megvetésnek és lekezelésnek voltak alanyai.
Így bízok abban,hogy azok akiknek nem jelentenek semmit a régi láncfűrészek,azok itt ezen a fórumon talán nem találnak kivetnivalót.
Így kicsit célzottabban,a Profi fakitermelőktől függetlenül is lehet megosztani ilyen jellegű tapasztalatainkat.
(Nemzetközileg a "Láncfűrész gyűjtők" éppúgy akár a veterán autó gyűjtők,kicsivel több elismerést kapnak)
Nincs is ezzel baj. Tegnap mérges voltam rá . Zsákbanmacska volt a vétele. Úgy voltam vele hogy, majd ellessz a pócon. Na de szeretem ha üzemképesen teszem fel a pócra (polcra).Nem igazán vagyok gyűjtő sem. De van 5db Pioneer P28 ,2 db P26 + két alap motor,hozzá,kettő Homelite XL auto, egy oleo mac 950 AF, egy stihl 017 az elejéből,egy brutál 372 XP bejáratós állapotba (A Sweden sima motoros) na meg a kincs ! Egy Jonsered 2041 turbo classic,a dobozában,még soha nem volt indítva. De mindegy is. Nem ez a lényeg .Szeretnék ebből a 360 Homelite-ből egy üzemképeset csinálni. de meg akasztott a gyújtása. Most az van hogy szét szedés takarítás, aztán ha még sem lessz röffenés akkor csak úgy felkerűl a polcra. Na de ,ha kapok segítséget akár alkatrész akár tanács ügyben akkor talán mégsem kerűl fel üzemképtelenűl a polcra. Ja! A berántó tárcsában lévő 4 körömből kettő le van törve.
Üdv uraim.Üdvözlök minden fűrészest.Rég jártam itt. tudnátok segíteni? Hozzám került egy Homelite 360 profi fürészem de nem tudok róla sokat. Nem is értem miért kellet ez nekem Nemértem a gyújtást aminek külön a gyertyánál van trafó mert ez a cucc nem úgy néz ki mint a gyári.hiányzik a belseje.Egy próba után adott szikrát,de ezután ki jött az a rugós rész ami a gyertyával érintkezik.Simson trafóval ismét adott szikrát. Ez normális? mivel ez csak egy trafó ként müködik, nem helyettesíthető mással ? Vagy van valakinek hozzá alkatrész? Vagy ha valakit érdekel a fúrész mert nem kapok hozzá segtséget akkor eladnám annak akinek ezen baj nem okoz problémát.
Pont nagyobb területre célszerübb a fűrésztárcsa.Pár éve magam is azzal pucoltam ki egy "ős" bozótost.Kár görcsölni,mert pont ilyenekre találták ki a fűrésztárcsát kb 10-15,cm közt ez alegjobb.Néz meg néhány videót ebben a témában.Sok szerencsét!
Eddig működött is, de az egyik faaprítós hétvégén megállt és beindítani már sajnos nem tudtuk.
A szokásos gyertya pucolás, majd csere után karburátor takarítás, membrán csere...stb...stb..., de sajnos továbbra sem akart beindulni. A motor megbontása után derült ki, hogy a dugattyú elrepedt és elengedi a kompressziót. Ez tavaly történt és azóta vadászok hozzá dugattyút + gyűrűt, de sajnos ez idáig nem jártam sikerrel. Nem lenne valakinek esetleg vagy nem tudjátok, hogy honnan lehetne beszerezni? A dugattyú átmérője 49,77 mm, magassága 44,97 mm (digitális tolómérővel mérve).
Szervusz, köszönöm a választ, csak most látom, hogy válaszoltál. Azóta cseréltem berántózsinórt, kicseréltem a csöveket, mert el voltak érve és rosszul is tömítettek, és a benzintank üres furatába egy kis gumiszelepet vettem, amelyiken levegőt szív be. Sokat kínlódtam vele, végül két napja összeraktam. A kipucolt tartályok egyikében találtam egy kis rézalkatrészt, kb. 1 cm. hosszú, olyan 3-4 mm a hengerecske átmérője, és hosszában kb 0.5 mm-es furat van, nem tudom, ez mi lehetett. Összerakás után beindítottam, szép hangja van, pár perc után viszont nagy tócsában gyűlt össze alatta a láncolaj a vezetőlap tövénél, folydogált az olaj a lendkerék-szerű hajtótányéron is. A füstje meg olyan tiszta, hogy nem is látszik, de a kipufogó nyílás alatt valami nedvesség csapódik le. A tartályokat kiürítettem, most várja a kicsike, mikor gyűlik föl bennem újból a tettvágy.
Ha olyan géped van amire én rákerestem , akkor a tanknak az üres furatába menne a tankszellőző kivezetése (gumicső) ,a másikfele a tanksapka aljára csatlakozna.