Keresés

Részletes keresés

Bombyna Creative Commons License 2010.11.30 0 0 1915

Akkor ez a köhögéses dolog nem azt jelenti hogy kiújult?Valaki írjon:D

Előzmény: landsmann (1912)
tristen Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1914

Szia!

Mindenkinek jár a pihenés! :)

üdv.

Előzmény: dalmata13 (1904)
tristen Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1913

Szia!

ez sok mindentől függ!

hali

Előzmény: agent.d (1902)
landsmann Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1912

Igen, de inkább csak a jobb oldali. Ez volt a nagyobb. Persze nem annyira dudorodik mint műtét előtt és nem olyan éles határral. Érződik, hogy nagyobb felületen próbálna nyomulni. Szóval tuti nincs kiszakadva. Alapból nincs kidudorodva, pedig műtét előtt egyrtelműen látszott köhögéps nélkül is.

Előzmény: Bombyna (1911)
Bombyna Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1911

Az jó rég volt,és neked is kiugrik kicsit köhögéskor ha megfogod?Nézted?

Előzmény: landsmann (1910)
landsmann Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1910

Má' több mint 5 éve.

Előzmény: Bombyna (1909)
Bombyna Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1909

Mikor műtöttek?

Előzmény: landsmann (1908)
landsmann Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1908

Szerintem hasonló mint egy izomláz. Tüszkölésnél elég rendesen igénybe van ám véve az egész hasfal. A köhögéseel annyira nem, viszont az meg kitartóbb, gyakoribb. Nekem már mindenem fáj. A hátam az állandó hanyatt fekvéstől, a fejem a nem alvástól, stb. Még a fülem is be van dugulva, játszom a süketet. Azt mondom, inkább egy sérbvműtét az össze scullangjával mint egy takonykór. Engem nagyon padlóra küld a nátha mindig. Ráadásul sokáig tart. A köhögés eltart még vagy 2-3 hétig.

Előzmény: Bombyna (1907)
Bombyna Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1907

Nekem ugyanez van most,de miért fáj?Köhögésnél meg meg is keményedik a műtét helye.Kiújult vagy mi?

Előzmény: landsmann (1901)
tristen Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1906

Szia!

Mielőbbi gyors gyógyulást kívánok!

hali és kitartás!

joevagyok68 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1905

Fájdalomküszöb hol van?

Mennyire hagyod el magad?

Engem hétfőn műtöttek, következő héten kedden már dolgoztam, szerdán varratszedés volt...:-) (kevés állás,sok ülés)

A ZSebednek lehet jó lesz, hogy melózol, de a Sebednek nem biztos........:-)

Első időkben az állást egy úgy képzeld el,hogy a seb húzódása miatt 1 kicsit mindig görnyedve fogsz közlekedni....

Előzmény: agent.d (1902)
dalmata13 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1904

:-(((( jobbulást kívánok!.Én két hét munka után megint kivettem egy hét szabit,ideje egy kicsit mozognom már mert szétültem benn a fenekemet

dalmata13 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1903

esete válogatja ,én ülni nem szerettem a műtét után.Járással ,állással semmi problémám nem volt,najó erősen belassultam ami a mászkálást illeti,inkább a helyzetváltoztatás járt fájdalommal,ülésből felállni,fekvésből felülni stb

agent.d Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1902

sziasztok! én nemrég vettem észre hogy jobb oldalon légyéknál van egy kis ciki, a héten megyek be megmutatni dokinak. Namost az a kérdésem, hogy ha megműtik a kis kezdődő balhémat, mennyivel a műtét után lehet álldogálni? Ugyanis a melómban a nap nagyrészén állok, semmi mozgás, vagy emelgetés, csaaak ácsorgás, de finoman szólva megérzem a zsebemen míg nem tudok dolgozni..

landsmann Creative Commons License 2010.11.28 0 0 1901

Csupa takony vagyok. Már fáj a hasam a sok tüszköléstől, orrfújástól. A köhögés még csak ez után jön. Keserves minimum 1 hét van még előttem.

JBaumgar Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1900

Köszönöm szépen a tanácsokat, ötleteket. A "köhögős teszt" szerintem negatív, de elmegyek a dokihoz. Azt gondolnám, hogy ha egy varrat felszakad és újra nyitva van ugyanaz a sérvkapu akkor az nagyon fáj. Ráadásul a Liechtenstein-módszernél, ha jól tudom, kicsi a kiújulás valószínűsége. A fura az, hogy csak a varrat alsó 1/3-a dudorodik, semmi más.

Egyébként nekem gyakorlatilag fájdalommentes volt a sérvem. Úgy fedeztem fel, hogy ott egy kis dudor volt. A méretre vonatkozóan a sebész annyit mondott az asszisztensnek, hogy a mérete "fél kertitörpe fej" nagyságú. Ez mint megtudtam pont egy diónyi méretű. Bár érdekelne, hogy hogy néz ki az "etalon kertitörpe" ha ilyen kicsi a feje.

Előzmény: landsmann (1899)
landsmann Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1899

Próbáld meg a köhögős tesztet. Ráteszed az ujjaidat a területre, majd köhintesz. Ha azon a részen erősebben érezhető a kitüremkedés mint máshol, akkor biza érdemes elgondolkodni, hogy meg kellene látogatni a dokit.

Amúgy érdekes ez a sérv. Nekem mindkét oldalon volt egyszerre, de még csak datálni sem tudom, hogy mikor keletkezhettek. Valamikor a műtét előtt egy, másfél évvel. Még olyan eseményről sem tudok, ami kiváklthatta volna. De ami a legfurcsább, egyáltalán nem fájt. Éppen ezért nem is vettem észre sokáig. Egyszer fürdés közben tűnt fel, hogy nini, mik ezek a dudorok. Márpedig valószínűsítem, hogy nem aznap bújtak ki. Persze utána némileg növekedett a felfedezéskori mérethez képest, de fájni nem fájt. AZ első panaszok Szilveszter napján jelentkeztek. Szilveszter délután Windowst telepítettem egy régi gépre. A szoba közepén volt összedobva a gép, én meg nekihasaltam a padlószőnyegen. Mire végeztem, úgy nézett ki, hogy nem tudok feltápászkodni a padlóról. Rohadtul fájt mindkét oldalon. Ekkor tudtam, ez valami nem normális dolog. Felvillant előttem, hogy ennek alighanem kórház lesz a vége. Aztán még májusig húztem, de addigra már néha magától is fájt. Elég volt egy rossz lépés, egy gugolás. Akkor néztem rá tüzetesebben a tünetek alapján a neten. Egyből a lágyéksérv volt az első gyanúsított. 2 nap múlva elmentem a háziorvoshoz. Kérdezi, mi a panaszom. Mondom, alighanem lágyéksérveim vannak. Megnézte, majd annyit mondott: A diagnózis helyes. :) Megírta a beutalót a kórházba és ezzel megkezdődött a kálvária.

Előzmény: JBaumgar (1897)
tristen Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1898

Szia!

Mivel nem vagyok orvos, így nem tudom.

Kitartás!

Előzmény: JBaumgar (1897)
JBaumgar Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1897

Köszönöm a válaszokat. A heg dudorodása miatt szerintetek menjek sebészetre?

Előzmény: landsmann (1896)
landsmann Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1896

Ha meg is van erőltetve, dudorodnia nem szabad.

dalmata13 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1895

én is érzek néha kis sajgásokat,most is időváltozás lenne ha jól látom.Régen én is fekvőtámaszt ,felülést csiináltam naponta.A műtétem -október eleje óta-még egyet se.Guggolásnál ,hajlásnál - a munkám miatt többször csinálom -néha én is érzem ,hogy a seb alsó része érzékenyebb .

Előzmény: JBaumgar (1893)
hyury Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1894

Köszönöm a megjegyzést!

Igyekszem óvatosan közlekedni és "ugra-bugrálni" nem szoktam.

Még egyszer köszönöm.

Már úgy mennék valamerre,de sajnos még szúr egy kicsit,ezért csak a környéken sétálgatok,lassan óvatosan.

Üdv:Gyuri.

Előzmény: Daytona (1889)
JBaumgar Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1893

Sziasztok,

Engem júliusban műtöttek jobboldali lágyéksérvvel, hálós technikával. A seb szépen gyógyult, csak időjárás változásokkor fáj egy kicsit, amúgy nem, pedig a műtét előtti terhelés

kb. 80%-a most is éri. A műtét előtt pár évig karatéztam, majd ki kellett hagynom 5 évet (nem egészségügyi okokból). Amikor nemrég eldöntöttem, hogy újra belevágok a karatéba itthon csináltam felüléseket, fekvőtámaszokat, stb. Nem fájt, nem volt semmi gond.

A most keddi edzés után viszont azt vettem észre, hogy mintha a heg alsó 1/3-a kicsit kidudorodott volna. Szerintetek megerőltettem? Én nem éreztem, hogy fáj. Egyáltalán meddig nem szabad 100%-san terheli a hasfalat műtét után?

Előre is köszi a választ (válaszokat).

landsmann Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1892

www.wild.hu és/vagy www.rockerek.hu 2-3 kérdésre kell helyesen válaszolni. Aztán sorsolás után ha nyersz, mehetsz varratni. :)

Előzmény: Nezaklass_ (1891)
Nezaklass_ Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1891

Jöhet a tetkó,van rajtam még pár cm2 szabad terület :D

Előzmény: landsmann (1888)
tristen Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1890

Szia!

Én most tetkót nem kérek! De jó ötletnek tartom! :-))))))))))))

Előzmény: landsmann (1888)
Daytona Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1889

Kicsit megkésve, de azért én is felhívnám hyuryy figyelmét arra, hogy csak óvatosan azzal a sétálgatással, meg ugrabugrálással, mert legalább két hét kell a belső varratoknak, hogy rendesen megfogják a szöveteket. Úgyhogy ne tévesszen meg, hogy nem nagyon fáj! :)

landsmann Creative Commons License 2010.11.23 0 0 1888

Tetkót nem akartok nyerni? Tudok hozzá két linket. December 7-ig lehet játszani. Elplasztikáztatjátok a hegeket. :D Én már nyertem kétszer, ne én gyűjtsem már be a következőt is. Bár bepróbálkoztam. :)

tristen Creative Commons License 2010.11.23 0 0 1887

Szia!

Köszi az ajánlót. Megyek vadászni az ajándékokra! :))))

Előzmény: Nezaklass_ (1885)
Peci Creative Commons License 2010.11.23 0 0 1886

Köszi a cikket. Egészen jó statisztika, de azért eléggé hiányos is. Sok tényezőt nem vesz szerintem figyelembe, de azért nem is utolsó. :-)

Utólagos engedelmeddel kitettem a doksigyűjtemény(ünk)be.

Péci

Előzmény: joevagyok68 (1821)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!