Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
"A 2016-os év első hat hónapjában 1,7 millió órát túlóráztak a Magyar Honvédségnél, a kifizetett túlórapénz összege majdnem 4,5 milliárd forint."
Ezek szerint 2647 Ft az egy órára jutó túlóradíj bruttó bérköltsége a HM részéről, ha levonjuk a munkáltatói járulékot (25%) 1985 marad, tovább csökkentjük a 15%-os SZJA-val 1687 Ft a kifizetendő, ha ezt kb. 6000 fő teljesítette (ennyire becsülhető a 26 ezer fős honvédség végrehajtó állománya), akkor ez 283 túlóra/fő az előző gondolatmenettel ez összesen 477552 Ft fél évre, 79591 Ft/hav. Napi négy óránál nem lehet több a napi túlóra, akkor ez egy főre 71 túlórás nap fél év alatt. Normál viszonyok -40 órás munkahét - a katona 6 hónap alatt kb. 110 munkanapra kötelezett, ha 20 nap szabadsággal számolok egy évre, tehát a végrehajtó állománynál három napból majdnem két munkanap túlórás volt.
Két NATO tagállamnak egymással szemben kell(ene) légifölénnyel rendelkeznie ?
Khmmmmm....
"Οn 8 February 1995, a Turkish F-16C crashed on the sea after being intercepted by a Greek Mirage F1CG."
"On 27 December 1995, a pair of Greek F-16Cs intercept a pair of Turkish F-4E. During the dogfight that followed, one of the Turkish aircraft went into a steep dive and crashed onto the sea, killing its pilot Altug Karaburun. "
"On 8 October 1996, a pair of Greek Mirage 2000s intercepted a pair of Turkish F-16s over the Aegean island of Chios. One of the Turkish F-16s was allegedly shot down by a Greek Mirage 2000..."
A román csak arra vár mikor forgathatja meg bennünk a kését! Ezért!
Bozzai Karcsival szobatársak voltunk az ETI-n.( 66-an ) A fölöttem lévő évfolyamban járt. Ő kisrakétás volt Tapolcán, 145-ös IQ-val. Újdörögdön volt egy bemutató, napokig egymás mellett dolgoztunk. A bemutató után Karcsi a következőt mondta: -Gyula, fantasztikus amit csinálsz, szuper a csapatod. Egy nagy baj azért van, nem ismered a kettő "CS"-t. -Az mi? -A hajCS, meg a lazíCS. Attól kezdve mindig volt egy foci a Csepelen, és a feladatszabás úgy szólt mondjuk, hogy nézzük a Napot, napnyugtáig van két óránk, arra gondoltam, hogy ezt a 16 db álcahálót, ami a rakétát álcázta éles indítás előtt, napnyugtáig kellene szétbontani, megtisztítani, összecsomagolni az indító szakasz helyett, mert nekik tovább kellett menni az éles indítás után. Ha hamarabb kész, napnyugtáig foci. Czinege elvtárs leszállt helikopterrel, hogy megkérdezze mi a túrót csinálunk itt. Az ezredese szállt ki először, fennhangon szólalt fel, hogy nem ezért utaztunk Kapusztyin Jarba, hogy itt léha módon focizzunk. Czinege is odaért, normálisan kérdezett, elmagyaráztam neki, hogy nyertünk a focira időt, gratulált és elszállt. Simicskó István is csak az egyik "CS"-t ismeri. Ki mondja meg neki, hogy a kettő dinamikus egyensúlya vezethet csak tartós eredményekhez.
Elhiszem. Ez csak abban erősít meg, hogy a kerítésen kívül semmit sem építettek ki, nem tették a helyére a szociális ellátásokat, amibe ugye az utazás is beletartozik és még sok minden mást kapkodásszerűen "oldottak meg", csak, hogy a Vezír lássa, védjük a határt!
Lehet, egy egykori akár sorállományú határőr is megerősít abban, hogy az átkosban a határőrizet az teljesen más volt. A sorállomány nyilván nem mehetett minden nap haza, de ehhez képest emberi körülmények közt szállásolták el őket. A hivatásos tiszti állománynak pedig biztosítva volt a 24 órás szolgálat után a hazatérés lehetősége.
Az nem lehet magyarázat, hogy a szerződéses katonák pénzért szívnak. Hisz mint már említettem, az iparban is pénzért dolgoznak, de ehhez hasonló embertelenségek nincsenek - hisz akkor ott nem dolgozna senki. Ha pedig egy kiskunhalasi csak Győrben talál állást, albérleti hozzájárulást kap és persze útiköltségtérítést a heti egy alkalomra az oda-vissza útra. Nem a levegőbe beszélek, az álláskereső portálokon minden ott van, amit a munkáltatók vállalnak.
Ötvenes évek "feketevonat" effektusa. Az ember elindult a Nyírségből Sztálinvárosba vasárnap délután, a munkahelyen eltöltötte a napi munkaidejét, bezsuppolták egy barakkba, oszt szombaton meg hazament egy lövőre.
---------------------------
Ez sem igaz.
A fekete vonatok utasai minden péntek este hazaindultak és kb. péntek éjfélre hazaértek.
Vasárnap délben indultak vissza.
Otthon töltöttek hetente kb. 36 órát.
Minden, heti 168 órából 36 órát otthon töltött.
(embertelen rendszer volt)
A kerítést őrző mai katona vagy három hét (504 óra) vagy négy hét (672) óra indulhat haza, mondjuk Mélykútról Töltéstavára= 290 km.
Itt szerintem nem a 12 órás munkarenddel van a baj, hisz a vasutasok ugyanezt csinálják. Én inkább abban látom a problémát, hogy felhúztak egy kerítést minden egyéb infrastruktúra nélkül. Hol van egy pihenő vagy egy laktanyaszerű valami? Vagy hol van a versenyszférában megoldott "munkásszállítás"? Mert ahogy a feleség leveléből nekem lejött, a férj hetekig távol van, mintha külszolgálaton lenne. Ötvenes évek "feketevonat" effektusa. Az ember elindult a Nyírségből Sztálinvárosba vasárnap délután, a munkahelyen eltöltötte a napi munkaidejét, bezsuppolták egy barakkba, oszt szombaton meg hazament egy lövőre. Persze, ha addigra volt kihez és nem unták meg otthon, hogy ez így nem élet.
Azt hittem, hogy egy fogtechnikusnál jobban senkit nem lehet kizsigerelni. Náluk járja a mondás, hogy napi négy órán túli alvás csak hülyít. Hende Csaba megvalósította a seregben a rabszolgaságot, és önkéntes tartalékosságnak nevezte. Ezt megtetézte azzal, hogy azt vette el a katonától, amiért megdolgozott, amire a legérzékenyebb, a rendfokozatát. Simicskó István simán überelte Hendét a gályarabság bevezetésével. 110 munkanapból 71-et 12 órás műszakban tölteni, az több mint rabszolgaság. A 12 órás műszakról mindenki tudja, hogy az csak elszámolási alap, valójában 14-15 órás szolgálati elfoglaltságot jelent.
azért ez a Nagy Béla = cikk szerző sem megy a közértbe butaságit vásárolni.
.....".....Elvesztett légi fölény
Ez utóbbi azért fontos, mert a meglévő amerikai AMRAAM rakétákkal közel egy évtizeden át élvezett térségi „légi fölényét” a honvédség tavaly decemberben elvesztette, amikor Románia megkapta szintén AMRAAM-okkal felszerelt F-16-osait....."
Két NATO tagállamnak egymással szemben kell(ene) légifölénnyel rendelkeznie ?
A gond az, hogy a butája, a 2,7 millió nyugdíjszerű ellátást kapóból erre az egy-két tucatra fegyveresre emléxik, mert felfogó képességének ily kicsi a határa.
"illetve a kormányőrség 1-2 személyi biztosítója is közöttük volt."
Na, ott volt a kivételek közé tartozó, aki saját kérésére 50 %-os nyugdíjba ment, később reaktiválták, és jelenleg osztályvezető a TEK-nél.
Nekem 2007-ben volt olyan beosztottam, az akkor éppen hozzám tartozó megyei beavatkozó alosztálynál, aki úgy ment el 40 éves kora előtt, hogy éppen akkor voltak nyertes perek a szakközépiskolai évek beszámítása miatt, ami a szorzók mellett hirtelen megdobta a szolgálati éveket.
Persze ezek mind inkább érdekességek, és csak cseppek a tengerben, de valahogy a 2011. évben a szolgálati nyugdíjasok ellen folytatott nagy hadjáratban a médiában ezeket sikerült jellemzőnek beállítani, onnan van ez a "40 éves nyugdíjasok tömege" mánia pár idióta agyában.
Ez a kb.18 fő, majd 100%-ban a speciális cégektől került 40 életévének betöltése előtt, öregségi nyugdíjba.
Függetlenül attól, hogy az a speciális cég a BM vagy a HM alárendeltségébe volt bejegyezve.
Különböző hírszerző cégek aktív tagjai voltak, illetve a kormányőrség 1-2 személyi biztosítója is közöttük volt.
Szerintem minden országnak el kell bírnia ennyit.
Arról ugyanis a felkészületlen pampogo elfelejtkezik (talán meg se tanulta), hogy az ilyen beosztásokban dolgozók kétharmada semmilyen nyugdíjba nem ment, lévén aktív korában, vagy szolgálatteljesítés közben vagy a szolgálattal kapcsolatban elhalálozott.
Azon (remélem) többséghez tartozom, akik azt vallják, hogy attól a pár főtől aki ilyen körülmények közötti szolgálatteljesítés közben/után életben maradt, én nem irigylem a korai nyugdíjat.
Pilóta nem sok volt közöttük (szerintem egy se) mert ők, ha korai nyugdíjazásuk (kirúgásuk) szóba került, inkább 42-48 évesek voltak akkor mint 40 alattiak.
módosítom mert utána néztem.
Igazad van abban, hogy a Gerecsénél valóban volt 3-5 fő olyan fiatal vadászpilóta aki alatt még nagyon meg se melegedett a MIG-21-es széke de máris kirúgták/leépítették/kényszer nyugdíjazták.
Most veszem észre, hogy azt írod, hogy egyikük sem volt katona. Tudok konkrétan olyan katonáról, aki 39 évesen ment nyugdíjba jogszerűen, 2-es szorzós beosztásból. A rendőrök jellemzően beavatkozók voltak, de köztük is volt pilóta.
"kb. 15-18 fő volt az (egyikük se katona) aki a 40 életévének életéve előtt, akkor jogszerűen, öregségi nyugdíjba vonulhatott."
Volt még néhány rendőr is. Alapvetően azok tudtak ilyen korán nyugdíjba vonulni, akiknek 2-es szorzós szolgálati beosztásuk volt, és nem sok ilyen létezett (pl. pilóták). És tegyük hozzá azt is, hogy nem véletlenül volt ez a szorzó, mert ezekben a beosztásokban lehetett a legkönnyebben elhasználódni, bármikor mondhatta azt az orvos az időszakoson, hogy ennyi volt, és lehetett elköszönni a a szolgálattól.
Aztán anno azt is "elfelejtették" kommunikálni, hogy ezek a nyugdíjazások nem úgy működtek, hogy valaki odament a parancsnokához, hogy most már elmenne nyugdíjba, hanem főleg a leépítések, alakulatok felszámolásának következményeként, ugyanis ha valaki kérelmére ment el negyvenes éveiben 25 év szolgálat után, az csak a nyugdíja felét kaphatta, így nem is volt ez jellemző.
A kb. 2,7 millió nyugdíj szerű ellátásban részesülő állampolgár közül, kb. 15-18 fő volt az (egyikük se katona) aki a 40 életévének életéve előtt, akkor jogszerűen, öregségi nyugdíjba vonulhatott.
kap egy kis borsodit tőlem az az olvtárs aki pontosan letudja írni ide, hogy a 18 fő, a 2.700.000-nek hány %-a ?
( a 2012-es változtatás után, ez a 18 fő se öregségi nyugdíjas, hanem szolgálati járadékos )