Azt nem írtam, azt hittem természetes, szóval azt hiszem 6 helyen lett kengyelezve (ha ezt így hívják, én nem tudtam). Kötöződróttal összekötve. Így jó lehet?
Akiket kérdeztem, az mind azt mondta, hogy elég a hatos... mostmár mindegy, vagy kibírja, amíg a helyére állítjuk, vagy nem... Kerítésoszlop lesz, nem tart igazán semmit önmagán kívül. Akkor az 1 hónapot kivárom. Köszi.
Sztem oka lehet amiért felrakták a szigetelőt, lehet el akartak takarni valami csúnya dolgot. Ha monolit akkor lehet pont a deszkás zsaluzat egyenletlen felületét. Én tuti kartonoznám, tisztább mint a glettelés.
Hova lesz ez az oszlop? Sztem 4 * 12-es vassal többet értél volna el, nehogy eltörjön mikor mozgatod, de ez már mindegy. 28 nap a beton kötési ideje, amikor terhelheted 100% on. A cement még évekig "köt" de ez a szilárdságán már nem változtat.
Köszi a válaszokat mindenkinek. Vettem egy nagy levegőt, és kibontottam, a régit meg bebetonoztam...
Volna még egy kérdésem. Betonoztunk egy 20x20 cm-es 2 méteres oszlopot, 4 szál 6-os vas van benne. Meddig nem szabad mozgatni? Én most egy hónapot hallottam, és kicsit meglepődtem, de nem szeretném ha elrepedne azért, mert kapkodok...
Ez alapvetően rendben van, leszámítva a 12mm-t, ami ha csak megszokás, akkor műhiba. Amennyiben a keretbe megoldható 4-16-4 üveg beépítése, azt kell választani. A 12 egy gyakori kényszermegoldás azoknál az eseteknél, amikor nem fér el ennél szélesebb. Garantálni ugyan nem lehet, hogy tartós (bár van gyártó, aki vállal 10 évet) érdemes argontöltetű üveget választani, mert alig van árkülönbség (általában).
Cserélik az ablakkeretet is, vagy a régibe helyezik az üveget?
Furcsának tűnik, hogy ha a külső szárnyat szigetelik, akkor hogyan akadályozható meg a páralecsapódás. Ennek utánanéznék úgyszintén.
Ha szabad véleményt mondanom, a honlap tanúsága szerint elég elavult technológiákról lehet szó. Itt újként van még aposztrofálva a 2,8 W/m2K hőátbocsátású ablak (ami igazából csak az üvegre vonatkozik). Ez ma már teljesen idejétmúlt, sőt nyugodtan mondhatjuk, hogy az ezt felváltó hagyományos kétrétegű, Low-E hőszigetelő üvegezés is elavultnak tekinthető, gazdaságilag mindenképpen hibás döntés ez nyílászárócserénél.
Lehet, hogy csak a honlap régi, erről érdemes meggyőződni személyesen.
Én nem választanám a felújítást ettől függetlenül, mert rengeteg nehézséget vet fel. (teherbírás, páralecsapódás, légtömörség...)
Létezik asszem 50*50es polisztirol nyomott dombormintás lapok a Bricoban. Vastagabb ragasztóval talán egyenletesre tudod varázsolni, max a széleken kell vágni.
OFF: Halálosztó olvtársnak üzenem, hogy ha lassan is, de halad a projekt. Hétvégén volt egy kis barkácsmunka, előtte való héten meg végre kész lett a kormánymű. (További képekkel nem terhelem a topikot, azok az Építsünk autót a gyereknek! topikban vannak.)
Egy beton födémem van, amire alulról, a lakás mennyezete felől rettenetes hungarocel álmennyezet van felragasztva. Ezt le szándékozom kaparni, de gondolkodom, mit tehetnék a helyére, és nem tudom a megoldást...