Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10451

ghepard, hogy értsd a lényeget xover feltett egy kérdést, hogy ki az akit műtöttek és jógázik Ő egy olyan ember tanácsát szeretné kérni. Erre Te válaszoltál neki, hogy jól tette, hogy váltott egyszer így kell mozogni, egyszer úgy, nem ez volt a kérdés! Elkezdtél itt mindenféléről írkálni, hogy kiment az ujjad a szemed, hogy javult meg, ami egyáltalán nem a témába vág, nem értem, hogy ez, hogy jön ide? Ezáltal, hogy Te tele írkáltad az oldalt a mikrorezgéseiddel, így a xover kérdése elveszik a Te írásaid között, vágod?

MeredithGrey00 Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10450

Sziasztok!

Én csak hűséges (és műtött) olvasója vagyok a fórumnak...most először írok. Egyet kell, hogy értsek az előttem szólókkal...Ne haragudj ghepard, de mióta a te km-hosszúságú se füle, se farka önös hozzászólásaiddal van tele a fórum, sajnos épp azt a célt nem éri el, amiért létrejött. 

Mi lenne,ha inkább saját blogot vezetnél vhol máshol? Itt az emberek próbálnak segíteni egymásnak a bajukban, és nem úgy fordítani egy kérdést,h utána oldalakon keresztül a saját mondanivalójukat öntsék a másik nyakába függetlenül attól,h a mi volt a kérdés. 

 

A többieknek pedig szeretném megköszönni a sok hasznos eddigi hozzászólást, jótanácsot stb!:) Nagyon sok erőt adott a műtét után időkben...(4 hónapja műtöttek).

Előzmény: Törölt nick (10449)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10449

A tiédre is egy nagy like, jót nevettem :-D :-D

Előzmény: robertov72 (10431)
similis Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10448

:D :D

Neked is a mikrorezgésesre :D

Előzmény: robertov72 (10447)
robertov72 Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10447

Like a hozzászólásodra!

Előzmény: similis (10445)
similis Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10446

szval amire az volt a válaszod h. eltünsz... hát nem sikerült túl hosszú időre...

Előzmény: similis (10445)
similis Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10445

Nekem csupáncsak annyi h. ha visszanézed mondjuk ezt az oldalt kb a Te hsz-eiddel van tele és qrva unalmas.... És ráadásul mindenkinél sokkal okosabbnak hiszed magad miközben fogalmad nincs milyen az igazi gerincprobléma, hozzáfűzném szerencsére én sem a legszerencsétlnebbek közé tartozom itt, bár műtöttek de legalább (kopp-kopp) jól vagyok, de én legalább nem osztom az észt oldalszám szerencsétlenebb fórumtársaimnak...

 

De amúgy meg azt hiszem ezt már leírtam egyszer, amire az volt a v

Előzmény: ghepard (10435)
Wekk-R Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10444

Helló.Köszönöm a választ.Majd kiderül mi lessz a vége.....

Előzmény: robertov72 (10432)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10443

Light 

Előzmény: Törölt nick (10442)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10442

Csak van mikor már a csontkovács sem tud segíteni! Műtött gerinchez meg nem is nyúlhat hozzá, mert nagyobb kárt csinálhat mint hasznot! Műtötteket inkább manuálterapeutához küldik, mert az lyghtosabban csinálja mint a csontkovács.

Előzmény: ghepard (10441)
ghepard Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10441

Mindenki csak Pista bácsinak hívta, megyek a Pista bácsihoz, a Pista bácsi majd rendbe tesz stb. Nem volt semmi rendelője, sokszor úgy ahogy volt, fejte a tehenet mikor odajött valaki és rendbetette és már ment is az illető. Bizonyos napokon hosszú sorban álltak az emberek és várták, hogy rájuk kerüljön a sor. Azt hiszem, illik rá a csontkovács. Itt van róla egy kis történet..............

 

Mikor a halált választanád
A szürkület már leselkedett az ablakon, de beszökni még nem tudott.
A nő az asztalnál ült, és egy versekötetet lapozgatott. Goethe Villikirály c versét kereste, mikor eszébe jutott a kislány.

A kislány, alig 12 évesen meg akart halni, mert ugy érezte vége az életének. Annyira gyerek volt, hogy nem is tudta mit tegyen ezért. Hisz szerette az életet, ami igenis mozgalmasan zajlott.
Jól tanult az iskolában, szépen szavalt, szépen énekelt, és ügyes tornász volt.
Egy nap nem sikerült az ugrás, mert nem pörgött ki rendesen a szaltója, és félig a hátára esett. Nagyon megijedt, mert ugy érezte, elfogyott a levegő, és fuldoklott. Lassan megszünt a fulladás, és nem is fájt semmije. Teljesen megnyugodott, hisz nem lett semmi baj.
Pedig a baj az megmaradt. Az eséskor meghúzódott a gerinc, és elmozdultak a csigolyák. Nem kellett egy év, és az egyik csipője,
már szinte teljesen a hóna alatt volt, a másik oldalt pedig a háta kipuposodott. A gyerekek, és sajnos a felnőttek egy része is kegyetlen. Sokat csúfolták. Egyre inkább elzárkozott az emberek elől. Amikor egy alkalommal a tükörbe nézett, és meglátta magát, ugy döntött meg akar halni. Alig evett, és egyre csak fogyott. Egy nap édesanyja azt mondta:
-Kicsi lányom utazunk?
- Hová anyu?
-Szlovákiába! -Nem értette igazán. De arra gondolt biztosan őt szeretnék felviditani.
- Elviszlek egy csontkovácshoz Szelőcére! Pista bácsi segit neked meglátod! -Az anyukája ezt olyan hittel mondta, hogy ő is reménykedni kezdett.

A közeli nagyvárosban foglaltak szállodai szobát. Taxival mentek a közeli falucskába, a bácsihoz. A szobában, ahova bevezette őket, csak egy ágy volt, egy szék, és egy asztal. Az ágyra egy koszos pléd volt teritve, rajta egy még koszosabb kabát. A szobában áporodott, és büdös volt a levegő. A csontkovács kedvesen megkérdezte:
- Megnézhetném a hátadat?
A gyerek vonakodva vetkőzött, de nagyobb volt benne a remény, mint a félelem.
- Előre mondom,... nagyon fog fájni!... Csinálhatom?
-Igen.-hangzott egy elhaló válasz.
Pista bácsi megtámasztotta egyik kezét a mellkasán, és a másikkal elkezdte a csigolyákat igazgatni... Szörnyü volt! Alig birta visszafogni a kiabálást... nagyon fájt,... mintha tüzes késsel hasogatnák a hátát,... a csipőjét is helyre tették... ez olyan mint a lórugás... gondolta, és csendben elájult.
A taxis ölben vitte ki a kocsiba, majd vitte fel a szállodai szobába. Lefektették, és ő csak aludt,... aludt... aludt. Néha néhány percre felébredt, ilyenkor ivott egy -két korty vizet, és aludt tovább.
Mikor teljesen éberré vált, ugy érezte ez nem ő. Érezte a változást, és ki is tudta, -ha óvatosan is- húzni magát.

Ahogy mult az idő, egyre nagyobb lett testében a változás, és nagyon hálás volt a szüleinek, hisz nehéz a szegény ember gyerekének... de a szeretet gazdagsága mindent kárpótolt.

Mert vitték őt orvoshoz is, de azt mondta... néhány év mulva tolókocsiba kerül,... sosem lehet gyereke... s mikor ettől elsirta magát, még le is szidta, és hisztisnek nevezte.

De egy egyszerü paraszt bácsi, visszadta az életét. Maradt ugyan nyoma a rosszul sikerült ugrásnak, de ezt már el tudta viselni. Férjhez is ment, és gyerekei is lettek...

Előzmény: Törölt nick (10440)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10440

Az a bácsi nem csontkovács volt vagy manuálterapeuta? Mert én manuálterápiára jártamés hasonlóképpen rakta helyre a nyakam.

Előzmény: ghepard (10433)
ghepard Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10439

Hát igen, vannak komoly hangos gépek. Olyan erősek is, hogy 6km távolságból le lehet vele dönteni falat is. A hullámok (nemcsak a hanghullámok) óriási erőt vihetnek át. Bennünk is van egy hanggenerátor - azzal olyan dolgokat el lehet érni, hogy csodálkoznál..... Persze, ha nem tudod hogyan, kárt is okozhat az ember - vagy egyáltalán nem fog elérni semmiféle hatást. Az említett Pista bácsi, úgy rakta vissza a dolgokat hogy nyomkodta, huzogatta. Pár másodpercbe tellett neki, s ezt elérte mindeféle kivizsgálás nélkül, csak pusztán megnézte és megtapogatta és már ropogtatott is...... Én meg úgy is próbálkozom azokkal a hullámokkal/rezgésekkel, hogy hozzá se érek az érintett részhez. Persze én is szokom kopogtatni, ütögetni, huzogatni stb..... Az idén áprílisban olyan szerencsétlenül találta el a labda a kisujjamat (meg a másikat is) foci közben, hogy a körömfelőli izület felment a középsőre. A borzadály fogott meg (na meg a fájdalom), s nem csak engem - a látványtól a srácok is elfordultak. Két másodperc alatt visszatettem és nyugodtam folytattam a meccset.

Előzmény: robertov72 (10438)
robertov72 Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10438

vannak komoly ultrahangos gépek ez igaz,de amivel SZTK-s alapon dolgoznak azok nem hiszem,hogy olyan nagyon modernek lennének és saját tapasztalatból írtam azt amit írtam a hatásáról.

Előzmény: ghepard (10437)
ghepard Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10437

Az ultrahangos kezelés annyit ér,mintha én most átküldenék neked pozitív energiákat! CSodálkozom,hogy a másik csodagyógymódot nem csinálják az elektromos kezelésre gondolok. 

 

Hát azért  az ultrahangnak van egy kis ereje. Például három másirányból jövő hullámnyalábbal még követ is lehet porlasztani a testen belül is. Persze ha a hullámok rossz irányokból jönnek, akkor  nem lesz jó hatás, vagy rosszabb is lehet stb.... A szemeknél is kutatnak olyan módszer után, melynél három, vagy több hullámnyalábbal levésik a szaruhártya bizonyos részét úgy, hogy közben le se kaparják a felső, kb 50mikron vastagságú hámréteget........

 

Előzmény: robertov72 (10432)
ghepard Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10436

A látásom is nagyon szépen feljavult. Nézd csak meg jobban, hogy mire is válaszoltál. Én a Tiédre válaszoltam és nem tanácsoltam Neked semmit, egy másik hsz-ban a hölgynek sem. Én válaszoltam a Te hozzászólásodra, melyre Te válaszoltál.......

Előzmény: robertov72 (10431)
ghepard Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10435

Neked meg mi a problémád Velem? Én nem állítottam sehol, hogy valakinek ez vagy az a problémája, s még csak azt sem mondtam, hogy próbálja meg azt ami nekem megy most.......

Előzmény: similis (10428)
ghepard Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10434

Szerintem is jó lehet, hogy váltottál. Egy idő után mindent megun az ember. Ezért én majd mindig variálom a dolgokat, egyszer azt csinálom, egyszer meg azt, egyszer így, egyszer meg úgy stb.......

Előzmény: xover (10427)
ghepard Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10433

Figyelembe veszem, épp ezért én senkinek semmit nem tanácsolok, csak próbálom megérteni, hogy hogyan működnek a dolgok. Nem tudom hallottatok e Pista bácsiról. Egy eldugott szolvákiai falucskában (Szelőce, vagy Sókszelőce) élt, Vágsellyétől pár km-re, lakhelyemtől nem több, mint 20km-re. Egyszerű parasztember volt, mégis olyan képességei voltak, ami ámulatbaejtő. Nem tudom hogyan jött hozzá. Már akkor tudtam róla, mikor velem történt az első galiba. Édesanyám sokat beszélt róla. Az az ember úgy tette a helyére az ember derkát, izületeit, mintha zongorázna. Édesanyám kétszer is volt nála, ezért kikérdeztem, hogy hogyan is csinálja. Én nem voltam Nála sose, de mindig is az járt az eszemben, hogyha Neki megy valahogy, akkor én is valahogy megpróbálom. Magyarországról is sokan jártak hozzá, Ausztriából, Németországból is. Rengeteg embert tudott ellátni egy nap, nem kért érte semmit - jobban érdekelte Őt a tehenei, földe és a ház körüli teendők. Számos történetet ismerek Róla, orvosok is jártak Nála, filmezték - és elismerték, hogy valahogy megy neki, de nem nagyon tudták utána csinálni, pedig mutatta és magyarázta nekik. Több orvos inkognitóban járt ott és próbálta megérteni, hogy hogyan mehet ez Neki.

Előzmény: Törölt nick (10424)
robertov72 Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10432

Az ultrahangos kezelés annyit ér,mintha én most átküldenék neked pozitív energiákat! CSodálkozom,hogy a másik csodagyógymódot nem csinálják az elektromos kezelésre gondolok. első hallásra ez egy olyan tünetnek hangzik  ami szerintem csak arra utal,hogy gyengék a tartó izmaid amit 1 normális tornával lehet erősíteni! Ezek viszont csak tanácsok a saját tapasztalataim alapján,de egy NORMÁLIS ,nem sztk-s  gyógytornász szerintem tud neked segíteni.

Előzmény: Wekk-R (10429)
robertov72 Creative Commons License 2012.11.19 0 0 10431

Azt nem neked írtam,hanem a hölgynek,látom figyelsz! Biztos a sok mikrorezgéstől kicsit már rosszul látsz és ezáltal romlik a koordinációs készséged is!

Előzmény: ghepard (10423)
Wekk-R Creative Commons License 2012.11.19 0 0 10430

Azt elfelejtettem,hogyha fáj és olyan testtartásban vagyok.Akkor is fáj ha levegőt veszek.

Wekk-R Creative Commons License 2012.11.19 0 0 10429

Sziasztok.Nekem olyan gondom lenne a gerincemmel,hogy: Hogyha sokat megyek,vagy állok elkezd fájni alul a gerincemnél,es a derekam környékénél.Ha leülök,vagy lefekszem semmi baj sincs,sőt el is mulik a fájdalom.Ha pl:legugolok akkor érzem hogy huzodik a derekem,majd megszunik a fájdalom.Lehajolni,emelni ilyeneket tudok.Voltam reumatológusnál,elkuldött ultrahangos kezelésre most kezdtem.Azt mondta nem hiszi hogy sérv,de én félek hogy az :(A lábam nem fáj,nem zsibad.Bár nagyon ritkán a bal lábamon a nagy lábujjam,nagyon picit érzem hogy  zsibog, csak néha jőn elő.Ez a gerincfájdalom már vagy 2hónapja van.Nem erősődik,de nem is gyengül. Esetleg volt valakinek ilyesmi panasza,ha igen mi volt a baj?Köszönöm!!

similis Creative Commons License 2012.11.19 0 0 10428

Igaza van Gicának, nem is értem mit keresel ezen a fórumon... Itt senkinek se az a problémája h a feje hol ér a lábához mert nem is ér... Sőt elárulom nekem sose ért tán még gyerekkoromban sem, de enélkül még tök jól elvagyok...

Előzmény: Törölt nick (10424)
xover Creative Commons License 2012.11.19 0 0 10427
sziasztok, több, mint 1 éve mqtöttek L5-S1-el és eddig minden ok! van esetleg itt olyan akit mqtöttek és utána nekiállt jógázni? gyógytornát eléggé untam már és most a feleségem rávett, hogy jógázzak vele (ő már régebb óta csinálja). konkrétan vinyasa jógáról van szó.
Anikó 11 Creative Commons License 2012.11.19 0 0 10426

Sziasztok!

Már régen nem írtam,nálam minden változatlan,a lábam sajnos semmit nem javult,nem olyan régen mérték be,sőt a lentebbi szakaszokon rosszabodott is.

Olvasgattam azért a fórumot.....!!!! Kedves "régiek",hogy vagytok,remélem mindenkinél rendben van minden?????

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.19 0 0 10425

Én is azt mondom, hogy jobb, ha látja egy orvos a gerinced. Egy jól összeállított gyógytornával elkerülheted, hogy nagyobb baj legyen!

Előzmény: NinaN (10418)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.19 0 0 10424

Hihetetlen vagy ghepárd! :-)

 

Azért azt vedd figyelembe, hogy itt a legtöbb embernek a gerince operálva van, és nem poénból! Amit Te itt leírsz mozgás formákat, lehet a legtöbb ember aki itt van kifeküdne tőle!

Előzmény: ghepard (10423)
ghepard Creative Commons License 2012.11.19 0 0 10423

Na most szépen megmosolyogtattál... Az eset 45 évvel ezelőtt volt és most menjek orvoshoz? Minden sportolónak, ha valami eredményt akar elérni - edzeni kell. Nem 5 percet, hanem órákat naponta. Csak mivel én az egyik leglustább ember vagyok a világon, egy kicsit másképp edzek arra a gerelyre. Ha nem edzenék és nem gondolnák arra, hogy minél távolabb dobjak, akkor semmit se érnék el. Nem értem, hogy miért írod, hogy menjek orvoshoz? Hogy gondoltad?

Előzmény: robertov72 (10422)
robertov72 Creative Commons License 2012.11.19 0 0 10422

Én  az első kis "kellemes" élményemet fogmosás közbeni tüsszentéssel szereztem 1 jócskán meghajlott derékkal ment a járás és az  is csak rövid ideig. Ami majdnem 1 hétig tartott. Tehát 1 tanács mindenképeen menj dokihoz!

Előzmény: ghepard (10421)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!