Róma-szenvedély topik mellékleteként nyitottam ezt a topikot, hogy minden, ami reptérről bejutás, buszjegy és RomaPass, szállás és hasonlók itt legyen. Az összes infó részletesen megtalálható a http://roma-szenvedely.eu/ oldalon is. Az "őstopik" így remélhetőleg megmarad azon témáknak, melyek Róma történelméről, felbecsülhetetlen kincseiről és a Róma iránti szenvedélyről szólnak. Ha itt megtudtál minden gyakorlati tanácsot, nézz be oda is, hogy megtudd, más mit szeret Rómában.
ha nagyjából kötött az időpont, és nagyon szeretnél menni :) , akkor sztem is vedd meg. ugyan nem irreális azt gondolni, h megy lejjebb, főként a wizz lába, viszont sokkal kisebb már a tér lefelé, mint felfelé. Vagyis a kockázat/nyereség arány nem volna vmi jó, ha várnál.
Én is segítségre szorulnék repülőjegy ügyben. December 4-8 lenne az időpont, Ryan oda, Wizz vissza. Jelenleg Ryan 6199, Wizz 29,99 és most venném a Discount tagságit is. Nagyon jó árnak gondolom, szerintetek várjak még? Kicsit tartok az időponttól (péntek-kedd), hétvége is, advent is (ha jól számolom). Megköszönném a véleményeket.
Magadnak kinyomtatod a jegyet, vagy az okostelóból tudod megmutatni a kalauznak. Tiburtinán külön vágányt használnak, vonat érkezése előtt a peronon már világít a tábla, melyik kocsiba hol kell felszállnod. A legolcsóbb osztályon is választhatsz olyan kocsit, ahol filmet vetítenek, kényelmes, minden ülés előtt dugalj, és minden nagyon kulturált.
Külön cég, saját, nagyon modern vonatokkal. Foglalás a fapados modellhez hasonlít, de nem ugrálnak az árak. Ha elfogy a legolcsóbb, akkor magasabb csak az ár. Közben meg vannak akciók is, érdemes feliratkozni a hírlevélre.
Köszönöm, mindannyian megnyugtattatok. Újabban hajlamos vagyok nagyon hamar/ sok hónappal az utazás előtt mindent lefoglalni. Öregszem.
A Ryan visszafelé nagyon korán jön, 6 óra előtti busszal ( Terravision) el ellene indulni. Ráadásul a terra honlapja még azt is írja, hogy 20 perccel indulás előtt lehet megkapni a boarding pass-t, ami kell a buszra szálláshoz. Én gyava vagyok, nem szeretnék a Termini északi oldalán reggel 5-kor bócorogni. Egyébként is egy iyen abszurd hajnali felkelés után úgy jönnék haza, mint akit agyonvertek.
A szálloda pedig lehet, hogy túl közel van a taxisnak. Elvisznek a római taxisok akár 5 perces útra is??
Még sosem taxiztam Rómában.
Még filózok rajta,van idő. Novemberben még jön egy Milánó-Torinó.
könnyen lehet nincs is különösebb oka. az időpont még nagyon messze van, és ha ezekre az időpontokra pl. befoglalt egy utazasi iroda 15 jegyet, akkor az azonnal 'hajlamos' egekbe emelni az árat. egy időre. aztán majd szépen normalizálódik, legalábbis valószínűsíthetően.
ha nem fontos, h hamar komplett legyen az útiterved, akkor bátran reszkírozd meg, h megveszed a jóáras odautat, és akár januárig is figyelgetheted a visszautat. még akkor is, ha végül pl. blq-ból jönnél haza, mert azért a huszasért vszeg később is megveheted azt, viszont reális elképzelés onnan ennek a fele, közel a fele is.
Bolognán még előtte 2 hónappal is ráérsz gondolkodni.
Italo vonatjegyei 27,50-től indulva, de figyelni kell, van sok akció, kedvezmény. Most pl. júni végére május elsején 50%-os kedvezménnyel vettem nápolyi jegyet, olcsóbb, volt, mint a regionale, és 220-al hasít:)
Foglalás után már sosem nézem meg. De ha veszek valamit, annak sem nézegetem utána az árát, sem a választékát. Mindig lenne valami, ami jobban tetszik vagy jobban megéri.
Az ebben adologban a fura, hogy pont ebben a 3 napban és hogy ennyivel magasabb az ár. Ráadásul nem is hétvége, nincs is semmi különösebb ünnep. Az okot nem találom.
Egyéb lehetőség lenne pl. vasárnap este átmenni Pisaba és onnan hétfőn jön este gép. Ryan, most 53€, és ott nincs kézicsomagdíj és van egy külön kis kézi. Vagy kedden jön Wizz Bolognaból, ami nagyon olcsó, Wizz Clubbal akció nélkül is 20€. Persze ezekben az esetekben külön számolnom kell a vonatjeggyel, ami 30-40€. Még van időm, úgysem lehet még arra az időre vonatjegyet venni.
Jövő március? Bőven ráérsz, ha korábbi időpont lenne, akkor nem mernék mit mondani, de majd október-december közt nézegess rá és amint elfogadható lesz üsd le. Aztán többet ne nézd meg :-)
Jövő március elején uatzom Rómába. Odafelé Ryan,az megy reggel. Vissza Wizz. Valamikor márc 7-9 között akarok visszajönni. Még gondolkoztam rajta, hogy pontosan melyik napon, amikor kb egy hete pontosan erre a 3 napra a Wizz megemelte az árat. A megelőző napokra és az utána következő napokra 60€, pontosan erre a 3 napra 220€. Még aWizz Club is 200€. Ez túl nagy különbség. Mi történhetett? Talán valamelyikőtök okosabb nálam, van valami infoja. Érdemes-e várnom, hogy lemegy az ár, vagy gondolkozzak valami egyéb megoldáson. Az előző normál áru járat napja túl korán lenne hazajönni, az utána következő már normál áru jegy napja túl késő. Kösz a segítséget.
Megnéztem: van egy régebbi kapu, itt van Giuseppe Momo lépcsője, ezt manapság kijáratnak használják, ha itt mennél ki. De sokan a kápolna felé távoznak.
Van egy újabb kapu, azt adták át a szentévben, 200-ben.