En sem ertem mi a gond. A cucc nem a tuzepen szuletik, oda is viszik. A tuzepesnek tobbsegenek van kis-kozepes teherautoja, es ha raadasul kornyekbeli tuzep, akkor nemsokert hazaviszi a cuccot es kesz. Ha meg nagy tetel, akkor megszervezi hogy amelyik auto ohozza hozza, az a vevo fele kanyarodik, es egybol ott rakja le.
Meg azért a nagyobb áruházaknál a garanciát sokkal lazábban kezelik, és könnyebb érvényesíteni. Ilyen szempontból mindenképp megér valamekkora felárat.
Helló! Először is köszi a segítséget. Nekem eddig rossz tapasztalataim vannak a tuzepekkel kapcsolatban, úgyhogy ezt a lehetőséget ki kell zárjam. Inkább megfizetem azt a minimális árkülönbséget! Körbenéztem, és a nagy áruházaknál van házhoz szállítás, bennük jobban megbízok! Az ember azt hinné milyen egyszerű egy ilyen meló, azt közbe jön rá, hogy annyira nem is... :S
De gondolom ha nagyobb helyen veszi, ott van a térkőszállításhoz használható jármű is nem? Mert ugye főleg az ilyen dolgok miatt szoktak kérni házhoz szállítást, mert ez nehezen megoldható.
Ja, nem arra gondoltam, hanem a kerti bútorokra. Az mégsem kéne ugyanazzal a fuvarral kiszállíttatni, mint a térkövet, meg a lerakáshoz szükséges homokot. Mellesleg miért érdemes most megvenni a fa kerti bútort? Tavasszal sem lesz drágább, most meg lehet szívni a téli tárolással, meg tavasszal lehet rögtön az olajozással kezdeni az évet, miközben alig használta még.
Ez pontosan így van! Nemrég volt nálunk térkövezés, egy nagyobb kocsibeálló, és kellett hozzá erre alkalmas gépjármű! Mind a súlya, mint a térfogata meghaladhatja egy utánfutó képességeit! Mekkora a terület?
Miszter! Vegye figyelembe, hogy a terko betonbol van, es 5-6 cm vastag. Egyetlen m2 terko alsohangon 100 kilo. Egy barkacsaruhazban berelheto utanfutoval akar 3m2-t is elvigetsz egyszerre. Egy komoly rafutofekes, netan kettengelyes utanfutoval tan meg 6-7m2-t is.
Én is valami nagyobb áruházban gondolkodom, ahol egyszerre mindent be tudok szerezni, de eddig nem tudtam, hogy ott is vállalnak házhoz szállítást! Körbenézek a honlapokon...
Kiegészítendő az előttem szólót: a legtöbb barkácsáruházban x összegű vásárlás felett ingyen kapsz egy kölcsön utánfutót a cucchoz. Akkor csak egy vonóhorgos ismerős kell, és még a kocsit sem kell összekoszolni.
Helló! Segítséget szeretnék kérni. Még amíg az idő engedi, szeretném a kertemet felújítani, egy elég nagy területet térkővel befedni, erre kerti bútort venni, fa asztal, fa székek, és egy modern napernyő. Ezen kívül különböző növények beszerzés, és beültetése. Most a következő a probléma, ezeket jó lenne minél előbb beszerezni, lehetőleg egy helyről, és nem akarok vállalkozót hívni, hisz egy ismerősöm a térkövezést meg tudja oldani. Ami probléma, az a szállítás, mivel bérelni egy nagyobb autót elég sokba kerül..
Akkor hallgass a tervetődre. Neki azért van felelőssége is az ügyben. Nem tudom, hogy építészről vagy statikusról van-e szó, de minden peremfeltétel nélkül ilyen jellegű kérdésekre a kapott válaszok max annyit jelentenek, hogy szokták-e így vagy úgy beépíteni az adott terméket, és a legkevésbé sem veszi figyelembe az adott épület, épületrész mértékadó teherkombinációjit, igénybevételeit.
A koszorúig annyit építhetsz rá amennyi szükséges csak a megfelelő alátámasztásról ne feledkezz meg. Nyomott övnek a koszorú is megfelelne, igazából fenékzsalu helyett jó, de én inkább a heratektát használom, kicsit több munka, de hőszigetel
Mindegy, ne folyjunk bele jobban. Részemről mindegy, ki hogy csinálja, majd mindenki eldönti. Én csak leírtam azt, amit tudok. Nyilván lehet a dolgoknak többféle megoldása is. Ki lehet próbálni, aztán majd kiderül.
A fal és a karton találkozásánál ún. árnyékfugát kell kialakítani, mert -ahogy már előttem is írták- ott mindig meg fog repedni, akárhogy is gletteled, szalagozod.
Ezt úgy csinálod, hogy a karton felhelyezése előtt a falra ragasztasz egy kb. 3-5 cm széles ragasztócsíkot a karton leendő vonalába, majd az egyenesen, precízen méretre vágott kartont felteszed a helyére. Lefested, stb., majd a végén a ragasztócsíkot kihúzod a karton és a fal közül, így kapsz egy leheletvékony rést, ami alig látható, cserébe soha nem fog repedni. Így elkerülheted a stukkózást, meg az örökös javítgatást.
Gipszkarton álmennyezetnél a mennyezet-fal (tégla) csatlakozásban is kell a 45 fokos letörés? Vagy ott úgyis marad egy fél centi a gipszkarton és a fal között, oda megy be a glett meg a szalag?
(A gipszkartonos topik nem nagyon pörög, azért ide írok.)