A baloldali ágat teljesen, előlre is jön valami, azt is levágod, majdnem kész a fa. Gondolom, azt felismered, hogy melyik a termő rügy, fölötte metszel, jövőre egész pofás fád lesz. Most még egy erős karót kell mellé leverni, s úgy kötözni, hogy egyenes legyen a törzs.
Ne sajnáld levágni az ágakat, mert a megmaradó ágon nagyobb szemű és ízletesebb gyümölcs lesz.
Jövőre lesz olyan ág, amit fel lehet hajtani, s a karóhoz kötözni.
Mögötte a földön vízszintesen egy frissen kiásott ijú szölö hever; ne zavarjon senkit; az nem tartozik a barackfához. Mint említettem, nem vagyok valami tehetséges fotográfus:-(
Hogy érted, hogy idöt nyersz avval, ha ki kell húzogatnod a fölösleget? Én inkább elég sok idöt szoktam ezzel veszíteni. A répának jó, de salátából így még sose lett salátafej, csak ilyen növénykék, amik rádásul hamar magba mennek.
Értem, de F1-es vagy nem? Vagyis elvethetem, vagy nem? A nevére nem emlékszel véletlenül? Azt hiszem ananászdinnye volt, de van még egy hasonló nevü. Nagyon finom volt, csak icipici, és nagyon késön érett. Szeretném újra megpróbálni
Kamillás vízben áztatom a magot, leszűröm, majd simán összekeverem a keményítővel. Ez nem lesz lötyi, ez száraz.
És azután szépen végig lehet egy papírlappal szórni az előkészített sávot, majd betakarni.
Én nem csinálok vetőmagszalagot, mert az arra jó, hogy ne kelljen kiegyelni a növekvő kis növényeket, inkább kihúzgálom, ami túl sűrűre sikerült. De sok időt nyerek ezzel a módszerrel.
Szerintem is mindenféle keményítő jó lehet. A lényeg, hogy fehér, jól össze kell keverni szárazon a maggal, és mehet is papírlapra, aminek a segítségével végig lehet szórni az adott sávban.
Én nem cicózok ennyit, az aprómagvakat én is kukoricakeményítővel keverem mindig, de főzés és zselésítés nélkül, úgy is működik jól. Szép fehér, tehát lehet látni a sort is.
Köszönöm. Én már fel sem ismerem a környéket annyire megváltozott. A mi szőlőnknek több mint 50 éve új gazdája van, és úgy látom mindenhonnan eltűntek a présházas kunyhók.
Én kint csak retket vetettem eddig, az alagút fólia alatt van. Hideg van, nincs kedvem kertészkedni, és értelme sincs, hidegek az éjszakák. Talán holnaptól nem fagy.
A parimagok elkezdtek csírázni, ma pohárba raktam őket. Dobozban kél a zöldség is, palántálni fogom.
Nem éppen a téma, de ma a nagy hószállingózásban nézelődtem a neten. Új felvételek vannak fönn, a Google autó az Óvirághegy I. útról a Csomagoló utcán átment az Óvirághegy II. útra. azt is leaszfaltozták. Ha van kedved,(meg időd) akkor lehet nézelődni.
Egyébként én is megmetszettem minden szőlőt és gyümölcsfát, hátra van még három öreg fa gallyazása és kivágása, de az nem sürgős. Még semmit nem ültettem el, talán hétvégén.
Még várok egy csomagot egy ismerőstől (öt szem mag) azt mondja másfél kilós óriás parik teremnek belőle.
Ha nagy a terület és kevés a kéz, korán el kell kezdeni. Lényeg, hogy lehetőleg még nyugalomban legyen a keringés. De minél későbbre tolva csökken az esély hogy a késői fagyok tegyék tönkre a már növekedő hajtásokat. Mert ha véglegesre és nem csak "előmetszették" a nagyja venyigét, akkor akár bukhatjákják a termést.
A vélemények megoszlásának az is oka lehet, hogy ellentmondó szempontok vannak. Ha korán metszünk, jobban beszárad a sebzés, nem fog annyira könnyezni. Ellenben a rügyek állapotát még nem látjuk annyira. Mondjuk egy ilyen télen a kevésbé strapabíró fajtáknak se volt oka elfagyni.