Köszi az infót...mivel ez az első autónk amiben légzsák van nincsen benne tapasztalatom...de belegondolva logikusnak tűnik..mindenesetre megnyugodtunk...mégegyszer THNX.
Szerintetek 18e Ft egy olajcserére (5000km) sok? Esso 10w40-es félszintetikust tettek bele.
És tud valaki valamit arról, ha egy érzékelőt beteszek a tükörbe akkor automatikusan mutatja a hőfokot a kijelző? A szerviz szerint igen de....
(kevés ónos esőt)
Én a múlt héten láttam valamelyik német adón, hogy van olyan mp3 lejátszó ( nem adapter ) ahol az egész lejátszó kazetta formájú, így betehető az autórádió kazetta részébe.
Még nem sikerült felderítenem, hogy itthon is lehet-e kapni, bár gondolom csak idő kérdese, hogy megjelenjen.
Ha jól emlékszem 60 Euro volt az ára.
A fogyasztáshoz csak annyit, hogy nekem 1.4 8V-vel hétköznap melóhelyre és vissza ( 2 x 6 km Bpesti forgalom ) plusz hétvégén telek ( 2 x 60 km 100 km/h körüli utazósebesség, de ha kell előzök is :=)))) nyáron 6,5 l körüli a fogyasztás, most a legutolsó tankolásnál, mikor is kimaradt három hétvégi menés, télen 8,6 volt a fogyi. ( Lakotton ált. betartom a sebességet talán csak a Lágymányosi hídon megyek egy picit gyorsabban :=))) és nem gyorsítok lámpától lámpáig padlógázzal, minek ?
Légzsák: a visszajelző a gyujtás ráadása után normális, hogy egy darabig ég, hiszen ilyenkor ellenörzi a rendszer magát !
Tudnátok a Thalia biztonságáról néhány szót szólni, kerestem törésteszt eredményeket, de nem találtam. Furcsálom, mert az gondolom, hogy ebben a Renault mostanság igencsak ott van.
Előre is köszönöm szépen.
Most már biztos, hogy nem fogok menni, mert olyan vendégjárás lesz szombaton nálunk, hogy csak na! Vasárnap meg irány Sárvár az anyósomért, majd lendületből vissza, tehát meg lesz járatva a kisautó.
Nektek jó mulatást kívánok. Az M5-ön fehér Astra méri a sebességet menetből és a fizetőkapuknál is szoktak lenni rendőrök. Mondjuk én nem adnék ki 7000 HUF-öt az M5-ért, mert fájna a szívem. Bár ki tudja. Csökkenthetitek úgy a költséget, hogy egymás mögé álltok szorosan és az első fizet, a többi meg szorosan a nyomában átslisszol, ahogy ezt egy jóatcú próbálta velem előadni a múlt héten. Sajnos azonban a sorompó után egy centivel teljesen véletlenül lefulladtam és nem tudott a polgár átjönni. Kicsit ideges volt a faszi, de keressen magának más balekot, err én nem vagyok vevő. Ha nem tudja kifizetni a szolgáltatást, akkor menjen másfelé!
Miért kell a adapterkaziból kiszedni a mechanikát?
Hi Pferco !
"Még csak annyit, hogy azért nem vettem cd-váltót, mert nem ismerik
az rw-s lemezeket"
Ez csak azért izgalmas, mert jelenleg csak rw-s cd van a tárban. Ja; és szól is, mivel aztat hallgatom.
a mozgó alkatrészek kidobálása nálam is első volt a vásárlás után, de ez a fólia új dolog :)
lemegyek, megnézem, úgyis kell mennem dolgozni :) ha az enyém is fóliás, akkor tényleg érik az isten kategória :D
szvsz a helyzet az, hogy álló motornál NEM működnek a légzsákok, tehát kiírja hogy OFF:))
más, szeretnék valakit az Isten kategóriába sorolni, véget értek szenvedéseim a kazetta adapterrel, és ráadásul ingyenesen!!!
idézet jön:
huhh!!!!!!!!!
TE EGY ISTEN VAGY!!!!!!!
a hama-nak meg JBQA, levettem a fóliát és olyan dinamika és hangerő fogadott, hogy majd' kiestem a kocsiból, mindez 7-es hangerőn is. régebben max 40-esen volt a mp3 lejáccó, most 30-ra visszavettem.
NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!!!
ferco
----- Original Message -----
From: "X.Y Y.X"
Hi!
...
Szóval, a kazetta adapterrel kapcsolatban:
Én tavaly vettem egy Hama-t, a Pana mp3-as lejátszómhoz.
Beraktam a magnóba, csörgött-csattogott és borzasztóan
tompán szólt.
Mérgemben bedobtam a fiók-ba.
Valaki írta a fórumon hogy ki kell belőle szedni minden mozgó
alkatrészt mert úgy is működik. Így is tettem, kipakoltam mindent és
valóban mükszik csörömpölés nélkül.
Nézegettem az adapter-ben lévő magnó fejet és azt tapasztaltam
hogy egy vékony alig észrevehető fólia van rajta!!!
Leszedtem, be a magnóba, ekkor jött a döbbenet!
Egészen szépen muzsikál, igaz a számok közötti szünetekben
búg egy kicsit, de nem vészes és csak nagy hangerőnél (20felett)
hallani igazán.
Szóval az mp3 hangja simán ütötte a rádió-ét.
Nézd meg te is mert szinte biztos hogy neked is fóliás, én is alig
vettem észre.
Még csak annyit, hogy azért nem vettem cd-váltót, mert nem ismerik
az rw-s lemezeket.
Igen, nekem is úgy tűnik. Két ÖMV? Húha :)) Én arra gondoltam, amelyik a lágymányosi híd felől egy külön lehajtó ágat kapott (ott lehet befordulni a Lurdy felé balra, emlékeim szerint. És akkor onnan egyenesen lehetne továbbmenni az M5-ös felé.
Az autópálya oda-vissza teljes hosszában 6860 Ft. (info)
Melyik legyen? Én inkább az autópályát részesítem előnyben, a régi ötösön féltem a tyúksz..os életem :))
Az eddigi jelentkezésekből úgy látom, hogy a pesti indulás csak bennünket érint.
Nekem jó a Lurdy-val szemben, csakhogy ott két OMV-kút is van -> Kérdés: a RH, vagy a Peugeot Central előttire gondoltál?
Mibe fáj mostanság az M5-ös használata? Legutóbbi tapasztalatom, hogy még egy tank benzin ára (hogy költené patikára, aki ezt elintézte!).
Amikor ráadom a gyújtást, kiírja, hogy AIRBAG OFF... Miután beindul a motor a kijelző elalszik.
Ezek szerint ez így normális? Én azt vártam, hogyha ON állásba kapcsolom, akkor indításkor az AIRBAG ON jelenne meg, majd aludna el a kiírás.
Akit érdekel a dolog, beállt a fogyasztás:
- város: 5,5 (csapatással együtt :))
- vidék: 4,7 (svájcisapka überalles :)
- autópálya: 6,2 (svájcisapka a kesztyűtartóban, gázpedál mélyen)
Megejtettük a 45ezres szervízlátogatást, ami csak átvizsgálás lett volna, de azért én javasoltam, hogy nagyszervíz legyen. Az eredmény:
- olaj + olajszűrő
- fékbetét (kb. 1-2000 km-re lett volna még elég, hangja is volt)
- sárfogó hátra, gyári, féláron (5500)
Ennek örömére ma pöccre indult, nem csörgött annyira, érezhetően jobban ment. És persze a szervízben ismét nagyon pozitív élmények értek :) (Nem, a végösszeg nem az volt :)))
Jó utat mindenkinek, és a Thalálkára tessék jelentkezni szorgalmasan :)
hát most már teljesen kész vagyok:)
1.) azt a lengyel oldalt már én is megtaláltam, annyi különbséggel, hogy ez a link a távirányító bekötését mutatja, ezeken az oldalakon találhatsz egy másik lapot is, ott a cdtár csatlakozó bekötése van leírva.
2.) szvsz az hogy hama nem kéne hogy szar legyen, bár eléggé kommersz a dolog.Nekem cagy az adapter vagy a kazetta lejátszó a szar, mert amit átvisz az siralmas (mint már írtam régebben rettenetesen halk és nagy az alapzaja, 22esen szól hallhatóan:((( )
3.) nem tom miért ajánlotta akkor a duett-es hogy jobb az fm mint a kazi? csak keresni akart?
hát a józsef krt-n van a melóhelyem:))) holnap úgyis be kell mennem, szerintetek ki lehet próbálni megvétel előtt? majd meglátjuk:)
Csak azért, mert mi (meg a kereskedő is, ehhe) néztük, hogy akárhogy kapcsolgatjuk, mindíg megjelent az airbag off...Aztán rájöttünk, hogy indítás után ugyebár egy darabig világít (self-test), és csak utána alszik el -vagy marad égve...
De persze gyanítom, hogy nem ennyire 1szerű a megoldás...ha folyamatosan világít, akkor szervíz!!!
Nekem is vot egy ilyen Sony adapterem és hibátlan volt. A Hama-t nem ismerem, de a Sony-t bátran tudom mindenkinek ajálani. Annak idején a Sony-nak volt CarDiscman-je, szerintem ahhoz adták. Én a József krt.-n vettem Pesten.
Ez a gyári"HiFi" az én fantáziámat is izgatja, annyit tudtam meg róla hogy a tip.: Philips 22DC 259/62F Az egész neten találtam egy lengyel oldalt ahol polandul le van írva egykét dolog meg bekötési rajzok is vannak!
Ha segít nézd meg a http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable1/pilotyca.htm
Hi ylahim !!!
Syerintem ez nagyon gyanus!
1(ha szerencséd van)roszz kontakt,kapcsoló stb.
2 a lufi eldurrant azért jelzi, hogy ki van kapcsolva
3 Nincs lufi
Mivel ezzel nem szabad játszani feltétlen nézesd meg márkaszervizben!!!!
Üdv Nagya
A 15 kHz az FM rádiózás felső korlátja,egy jó kazettából meg 18-20 kHz-et is ki lehet csikarni:)
Nekem ,mint tudod Sony adapterem van, és gyönyörűen szól hangerőben és minőségben is,szerintem hanyagold a Hamát,ha gondolod megpróbálok felhajtani egy olyat ,mint az enyém,de nem ígérek semmit:))