Szia Paff!
A jóslatom sajnos bejött :-(( 1előre nincs kocsi. A lényeg: péntek volt hivatalosan a szállítási határidő, előtte hétfőn már érdeklődtem, hogy mi újság, akkor azt mondták minden ok, a szállítás nagy valószínűséggel nem csúszik. Ekkor még örültem, de csütörtökön ismét hívtam őket, mikor lehűtöttek, hogy a héten a kocsi már biztos nem jön, pénteken nem szoktak szállítani, hétvégén meg pláne! :-( A csaj csak annyit mondott, ne aggódjak, amint beér hozzájuk az autó rögtön fog hívni. Hát kiváncsi leszek mikor? Arra is kiváncsi lennék, hogy mennek a szállítások körül a dolgok, ugyanis január 14-én úgy előlegeztem le az autót, hogy már KÉSZ volt, tehát a gyártósorrol már lejött, és a kereskedés leadta rá az igényét. Ehhez képest 3 hét alatt törökéktől nem tudott Budapestig eljutni az autó? Gondolom nem a kereskedés hibája a késés, nem is ez piszkálja a csőrőm, hanem az, hogy nem tudni semmit arról, hogy épp merre "jár" az autóm! Lehet, hogy még kint csücsül a gyár udvarán? Nagyon remélem, hogy nem! Amint van hírem, írok!
üdv
virgoncz
Ha segít az infó nekem 10 hónapos korában 7.000 km-rel 1.950.000 Ft-ot kínáltak az autószalonban. 1.4/8V Expression, klímás, metálszín, új ár 2.6 milla. Ja és nem tudták, hogy akkor már egy csomó hiba előjött. Sajnos a Thaliaknak is megvannak a típushibái, erre figyelj!
A 60000 miatt nem kell nagyon aggódni,én is 30-40 ezret megyek évente.Viszont tudsz miatta alkudni.
Ha a motor szépen csöndben megy,meg a kocsi se volt törve vedd meg nyugodtan. A II sorozat nem csak sokkal jobban néz ki elölről,hanem minőségben is jobb lett.Az elsőben elég sok összeszerelési,ill.fényezési hiba volt.
AZT én is sokallanám...:))) Gondolom 60ezer.
Nos, jelentős különbség a megjelenésben van csak, főleg kívül, de belül is más a műszerfal. Aztán ha jól tudom, az I-esek elektromos tükörrel voltak felszerelve, míg a II-esek már csak a "királykategóriában":)
Cserébe jobb lett az elhelyezése pld. az ablakemelő-gombnak. Ilyen apróságok, melyek néha mégis sokat számítanak. De hát kinek mi tetszik.
Nem tudom hogy tegezödhetek-e de gondolom megengeditek.
A közeljövőben szeretnék haszbáltan vásárolni eme szép kis jószágot. (Nekem így tetszik ahogy van).
Lenne pár kérdésem.
Ha valaki tud Thalia II 1400 16V az dobjon már meg egy email-vel (2 milla körül és légkondival)
Mi pontosan a Thalia és Thalia II között a különbség?
Mire figyeljek oda de nagyon?
HÁt kb ennyi de minden tanácsot szívesen fogadok.
Nagyon szeretnék már e jó kis csapatba tartozni már.
(Amúgy lenne egy 2 éves példány de 600000 km-t van benne és azt nagyon sokalom)
Szia boszi70.
Nem fogom hagyni, hogy a dieseles hangra csak igereteket tegyenek, irasba fogom kerni az allaspontjukat. A nyomasszabalyzo szondan az olajszivargast mar fel eve eszleltem, de azon kivul, hogy lattam semmi mas gond nem volt vele, a szervo ugyanugy mukodik mind ujkoraban, a szint meg mindig ott van ahol elso nap volt. Emlekszem, hogy neked akadozott a kormanyod, nalam szerencsere ilyen gond nincs.
Sziasztok!
Van nekem is eladó 16V hengerfejem! 8szelepes autónál +23le (75vs.98).
K-motorra (motorszám első karaktere) való. És egyéb 1.4 16V, 1.6 16V alkatrészek is... Katalizátorok is, lambda-szondák...
Mail vagy tel ha érdekel valakit...
30/255-15-64
kajanskij@hotmail.com
Sziasztok!
Figyelmetekbe ajánlok valamit: Egy márkatárs kollégám mondta, hogy a kocsija alá nézett, és feltünt neki, hogy a sebváltó alatt van egy üreg. Az üreg körül van négy csavarhely, de lemez és felfogató csavar nincs. A szervizben rákérdezett, és mondták, hogy az olcsóbb kocsikból bizony kispórolták a védőlemezt, de tizen ezer forintért betesznek odavaló lemezt. Persze házilag is lehet alulemezt barkácsolni hozzá, és akkor olcsóbb. Mit szóltok mindehhez?
Szia!
Hogy indokolt-e ilyen futásteljesítménynél cserélni az olajat azt nem tudom, de ha azt kéritek a szervizben, hogy cseréljék ki, akkor azt ők meg fogják csinálni. Ha úgy szeretnétek, akkor hetente. Ennek a nem kevés anyagi vonzata viszont titeket terhel.
Inkább az szokott gondot okozni, ha a szerviz próbálja rátukmálni a gyanútlan ügyfélre az egyébként fölösleges cserét, aztán esetleg csak a számlán látszik a művelet, az olajon nem. :(
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
Olajfolyásos kollégák, csak szólnék, hogy a mi döci Clionknál is volt 3600 km-nél egy olyan jelenség, hogy szembenállva az autóval, bal oldalon alul olajosak voltak a lemezek.Először azt hittem hogy halucináltam, de mikor nem hagyott nyugodni, hogy ha látok valamit az van, és inkább röhögjenek ki, de bevittem Fót-ra. Ott felemelték, majd jó 15-20 percig nézték, tanakodtak, és kiderült hogy az első főtengely szimmeringet kicsit beljebb nyomták a kelleténél, és már találkoztak pár ilyen hibával. Szimmeringcsere, olajcsere, és vezérmű szíj csere, mivel az is kapott kicsit az olajból, és ugye az nem egészséges. Ebben az esetben a motorolajból fogyott úgy 2 deci, gyanús volt hogy a műszerfal kijelzőjén induláskor csak 2 kocka világított.
Szerintem próbáljátok ezt is körüljárni, mielőtt nagyobb baj lesz.
Tavaly augusztus óta van egy dízel Tháliánk. Régóta olvasom ezt a fórumot, de még nem kellett kérdeztem.
Most viszont tanácstalan vagyok. Tudom, hogy az első olajcseréről már volt szó, de arról nem találtam semmit, hogy mi van akkor, ha azt mondják a szervízben, hogy 6500 Km túl korai egy olajcseréhez és várjunk vele 15000 Km-ig. Szerintük felesleges korábban cserélni az olajat, mert úgy is hamar fekete lesz, és csak összezavarjuk a szerviz ciklust. Én mondjuk, kicseréltetném így is, de a szüleimé a kocsi.
Szia!
Szerintem ne hagyd annyiban, és főleg ne higgy abban, ha gond lesz vele, akkor is segítenek. Tapasztalat, hogy később úgyis letagadnak mindent. A minap is egy szervizessel kipróbáltuk az autót, és nálam is jelentkezett az a furcsa kattogó hang amiről már korábban fórumoltunk, erre ő azt válaszolta hogy hallja, de ez még tűréshatáron belül van. Kérdem, kinek? A szervóban amit akarnak cserélni, az a nyomásszabályozó gomba, nálam már 2X cserélték, de akkor is folyt. Úgyhogy csere után is figyeld intenzíven! A végén a szervószivattyút kicserélték, és azt mondták a szervizesek, hogy nem folyik. Bár én már azt sem hiszem.
Voltam ma szervizben ket okbol:
(auto: Thalia II, 2002 dec, 19.000km, 1,4/8v)
1. dieseles hang uzemmeleg allapotban a sebessegvaltobol. Valasz: elismertek, hogy a hang nem normalis. Meg 5-6 Clional hallottak ilyet, konkret megoldast sajnos meg nem tudnak a problemara; egyik autonak lecsereltek az olajat a kapcsoloszekrenyben de nem hasznalt. Szerintuk semmi esetre sincs szo egy sulyos hibarol, nyugodtan hasznalhatom igy. Mielott a garancia lejar hivatalos felmerest fogok kerni a helyzetrol es utolag ha valami elromlik akkor -remelem- lesz mire alapozni. Elmeletileg a fenti magyarazat nem elfogadtato a szerviz reszerol, de nincs kedvem most hagyni, hogy az en automon kiserletezzenek.
2. eszrevettem, hogy a radiator bal felen (ha szembe allunk az autoval) van egy csatlakozo ami folyton olajos, ha letorlom akkor ujra ... Mint kiderult ott van a szervo rendszernek egy nyomasmero gombaja ami ereszt egy kicsit. Szervo folyadek nem fogyott egy cseppet sem, valoszinu csak nagyon kicsit szivarog. Ezt az alkatreszt rogton meg is rendeltek, jovo heten kicserelik.