Keresés

Részletes keresés

gyumolcs123 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119014

Kérdésem lenne, hogy hogyan lehet 28-as rézcsőből spirált hajlítani?

 

köszönöm 

 

gyümölcs123

Előzmény: Tan-csi (74192)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119013

Nem mindegy, hány literes a főződ...

Előzmény: gyumolcs123 (119012)
gyumolcs123 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119012

Kérdésem lenne, hogy a vízzáras megoldásnál a 22 mm hűtőspirál is működik vagy kell a 28-as?

 

köszi

Előzmény: Tan-csi (74192)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119011

Sarki ABC,ahol 1/2dl-es "páleszt" árulnak.Betétes az üveg(10ft).

Előzmény: kuntnerada (119005)
sogi01 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 119010

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (118940)
varadyz Creative Commons License 2015.11.18 0 0 119009

Üdv.

 

Bi-bor-ász szaküzlet, webshop vagy Miskolcon Észak Üvért én innen vásároltam. Legrosszabb esetben valamiféle kertész áruház. 

Előzmény: kuntnerada (119005)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.11.18 0 0 119008

Szia! Én édes meggyborhoz kevertem 50-50 %- ban  65"-os almapálinkát, tuti meggylikőr lett. A hölgyek imádják.

Előzmény: a_kis_donatellácska (118988)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.11.18 0 1 119007

Szia! Igen, az lenne a legjobb ha úgy ahogy van beférne az üst alá. Eléggé kacifántos mert ha a gyújtógombot benyomod, csak az őrláng fúvókája kap gázt. Ha az elektromágnes bent tart, és elengeded a gombot akkor kap gázt a víz-gáz szabályzó. És ott egy nyomáskülönbséget kell létre hozni hogy a gáz is elinduljon. ( Azt ki lehet támasztani) és akkor mindig azt hiszi hogy nyomáskülönbség van. Remélem valamit segítettem. Üdv ksanyi.

Előzmény: janika.p (119002)
schlumberger Creative Commons License 2015.11.18 0 0 119006
kuntnerada Creative Commons License 2015.11.18 0 0 119005

Hol tudok venni 0.05 literes üvegeket? Köszi a választ is és ha linkeltek is :)

In Lak'ech Creative Commons License 2015.11.18 0 0 119004

Akár ma is. Éjfélig onlájn vagyok. :-)

Előzmény: kupeci (119000)
55HRC Creative Commons License 2015.11.18 0 0 119003

Ha a véleményemre vagy kíváncsi ne tegyél bele se almát, se mást.

Előzmény: Fabeer (118998)
janika.p Creative Commons License 2015.11.18 0 0 119002

A bojler amiből kivettem az működőképes volt van rajta 2 tekerő és a lángba beleér egy gyújtó és a másik biztosan egy égés biztosító azt ha úgy a helyen lenne bekötve akkor működőképes lenne nem igaz?

Előzmény: janika.p (119001)
janika.p Creative Commons License 2015.11.18 0 0 119001

Bocsánat a helyesírási hibáért melóba telefonról és gyorsan írtam,olvasgatok hátha meg tanálom amit keresek bocs a fárasztásért 

kupeci Creative Commons License 2015.11.18 0 0 119000

Szia In Lak, holnap megcsörrentenélek ! :)

Előzmény: In Lak'ech (118993)
Pecabubus Creative Commons License 2015.11.18 0 1 118999

Ha cefrézésnél teszed bele a képződő CO2 elviszi az illóolajok zömét, ha alszeszbe teszed nagyon nehezen lehet szabályozni hogy mennyi kell mert szintén eltűnik sok aroma. Legjobb utólag a kész almapálinkát fűszerezni, így gyakori kóstolással eldönthető mikor kell lefejteni. Fahéjjal nagyon nagyon óvatosan érdemes bánni, inkább legyen kevés mert nagyon könnyen túl sok lehet és elviszi tüzesvíz irányba. Egy literhez max 4-5 cm2 fahéjat tennék és három szem szegfűszeget egy hétre, érezhetőnek kell maradnia az almapálinka alapnak különben könnyen egydimenziós ízvilágú fűszerpárlat lesz.

Előzmény: a_kis_donatellácska (118988)
Fabeer Creative Commons License 2015.11.18 0 0 118998

Nagyon köszönöm a segítséget!

Én egy kis mennyiségű almát is gondoltam hozzáadni, az gondolom ne fogja elrontani.

55HRC Creative Commons License 2015.11.18 0 0 118997

Kedves Fabeer!

Szerintem már többen főztünk az idén ,nagyon munkaigényes de ne szegje a kedved,mert az eredmény kárpótol! A saját módszerem mosás, (erről linkeltem videót régebben) aprítás Lallzyme Hc 3gr/100kg;Uveferm228 20gr /100kg;Optimum white 30gr/100kg;4% napfény ,nagyon fut!!! Többen írták ,hogy a hordót csak 60%-ig tölteni, meg tudom én ill. egy barátom is erősíteni. Főzés előtt 6x6-os rostán át passzíroztam.A vége 6% 50fokos. Sok sikert!

Előzmény: Fabeer (118963)
tanca1 Creative Commons License 2015.11.18 0 0 118996
Előzmény: tanca1 (118995)
tanca1 Creative Commons License 2015.11.18 0 0 118995

Olvass vissza pár oldalt a hozzászólások között és mindent megtudsz a témáról. Én is ezzel fárasztottam a nagyérdeműt több napon keresztül! :) Persze azt le kell szögezni, hogy csak elméleti síkon beszéltem erről, mert TILOS ilyen otthoni mókolás.

Egyébként egy működőképes konvektor v. kéményes gázkazán égésbiztosítója kellene hozzá. Üdv, tanca

Előzmény: janika.p (118991)
Figyelget Creative Commons License 2015.11.18 0 0 118994

:-)

Előzmény: In Lak'ech (118993)
In Lak'ech Creative Commons License 2015.11.18 0 4 118993

Sokkal könnyebben dekódolnánk a mondandódat, ha az évszázadok alatt beidegződött, és a magyar nyelvben elfogadott írásjeleket is használnád.

Előzmény: janika.p (118991)
Szomjas cápa Creative Commons License 2015.11.18 0 0 118992

A főzés előtti hígítás a cefre mechanikai tulajdonságait, viszkozitását változtatja, lófütty hatása nincs a főzés utáni paraméterekre. 

 

A kökénycefrét főzés előtt magozni kell.

 

Én a saját kökénycefrémet keverő nélküli főzőben még további 100 % hígítás után merném főzni.

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Fabeer (118989)
janika.p Creative Commons License 2015.11.18 -1 0 118991

Egy ilyen szükséges mit kell még beszereznem hogy készre szerelhető lenne egy hozzáértő ember kötné be csak kellene egy kis segitség hogy miket vegyek meg köszönöm szépen a segítséged

Előzmény: janika.p (118990)
janika.p Creative Commons License 2015.11.18 -1 0 118990

értem hát akkor ilyen egyszerü lenne mit gondolsz nem sok az a 18 Kw vagy ugyis kedvemre állithatom a lángot leirnád pontosabban ezt az égésbiztositót 

Előzmény: envision (118983)
Fabeer Creative Commons License 2015.11.18 0 0 118989

Főzéskor előtt át kell az egész kökény cefrét passzírozni, vagy még előtte is lehet vízzel hígítani? Nem fog opálosodást eredményezni?

Előzmény: Szomjas cápa (118980)
a_kis_donatellácska Creative Commons License 2015.11.18 0 0 118988

Üdvözlet.

 

Támadt egy nem túl eredeti ötletem. Mivel lassan itt a tél, gondoltam, hogy befűszereznék egy kis almapálinkát. Alszeszhez dobnék egy kis forraltbor alkatrészt, szegfűszeg, fahéj, stb. Csinált már valaki ilyet? Fogyasztható lett a végeredmény, vagy inkább felejtsem el?

Vaj jobb ha a cefrézéskor teszem bele?

 

 

Berzeg Creative Commons License 2015.11.18 0 0 118987

Csak kérdeztem, és a véleményemet mondtam el.

Ha ez sértő számodra, akkor sajnálatom fejezem ki, nem akartalak megbántani.

További jó próbálkozásokat a cefrézés és a főzés területén.

De sose tévesszétek szem elől: ha beavatkozok egy történelmileg kialakult technológiába, akkor a tapasztalat nem helyettesítheti a tudást, mert a változtatás sikertelensége esetén nincsennek jó válaszok.

Előzmény: rézműves1 (118981)
a_kis_donatellácska Creative Commons License 2015.11.18 0 0 118986

Üdv.

 

Használ. Én kb 2 órája fejeztem be az ismeretlen körtém leszűrését, mert elfelejtettem alszesz korában a teendőket elvégezni. Bevágod a mélyhűtőbe és holnap már lehet is csinálni. Itt olvastam egy jópofa módszert. PET palack alját levágod, a kupakot kifurkálod, oda mehet a vattakorong. Fejjel lefelé fellógatod és átszűröd.

Előzmény: stefán50 (118984)
Figyelget Creative Commons License 2015.11.18 0 0 118985

Inkább ne rázd össze,ha leülepedett.Szépen le lehet fejteni a tiszta részt és a többit meg átszűrheted pölö kv filteren.

Előzmény: stefán50 (118984)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!