Keresés

Részletes keresés

kramoto Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118922

Ésmivel komplett, műkszik a hőmérő is, beállítható a fútőközeg max hőfoka is (lekapcsol a kazán, malyd visszakaopcsol visszahülés esetén)

 

Egyedül a piezo szakadt le, tehát gyufalángtól indul.

ésmég talán vezérelhető a szobatermosztát oldalról (helyet bekötött), mondjuk a cefre hőfoka alapján is, de ez már barkács.

 

Előzmény: kramoto (118921)
kramoto Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118921

Csak ki let bontva az üzemelő gázkazánból édesapámnál a komplet lelke az ÉTI 25-nek.

Csakha valakit érdekel.

 

http://www.jofogas.hu/pest/Gazkazan_egofej_kompletten_38736643.htm?ma=1

 

Nekem a 30 litereshez főzőmhöz kicsit durva lenne.

 

 

sleve Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118920

Olyat már próbáltam, hogy almalszeszbe teszek zöld diót de valami rettenet lett. Jövőre ha lesz sok nyári almám kipróbálom a cefrés megoldást is.

Előzmény: kezman46 (118902)
rézműves1 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118919

Mindegyik "fúvókás", ez is amit kinéztél. Ebben 4-db különálló fúvóka van, lent a nyaknál. Ez szerintem valami kis falimelegítőé lehet, nem biztos, hogy neked elég lesz, de hívd fel őket.

Előzmény: duna és kanyar (118915)
rézműves1 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118918

Én a lángőrnél vettem, de lehet a netről is.

Előzmény: anaret (118914)
kezman46 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118917

Igen, én ittam és nagyon ízlett, azért jártam utána, jövőre én is rákészülök, almám van bőven de mirabell vagy hogy hívják, fosóka is akad az kb egyszerre van a zöld dióval, mindenképp kipróbálom én is.

Előzmény: forgione1 (118916)
forgione1 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118916

Jövőre próba, jobban hangzik mint a likőrös megoldás ahol pálinkába áztatjuk az éretlen diót és így lesz feka lé.

Előzmény: kezman46 (118902)
duna és kanyar Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118915

Meghoztátok az ember kedvét a fűtés korszerűsítéséhez, de mivel nem értek hozzá, a segítségeteket szeretném kérni. Egy 100 literes szimplafalú keverőshöz kellene egy ideálisabb megoldás. PB gáz lenne használva továbbra is, de nem gázzsámoly, vagy körégő lenne az ideális, hanem a sokatok által említett gázégőt szeretném. A bajom az, hogy semmilyen műszaki érzékem nincs ilyen felfúrásokhoz, meg sajna ismerős sincs aki ilyenben segíteni tudna. Ezt találtam, ami nem fúvókás, de gőzöm sincs, hogy mennyi a teljesítménye, illetve, hogy használható-e egyáltalán erre a célra? http://www.langor.hu/webshop/cikk_doc.php?xtipus=04058

anaret Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118914

Szia! 

Ez nagyon komoly! Az égésbiztosítót hol lehet kapni? Esetleg net-ről rendelhető? 

Előzmény: rézműves1 (118911)
tanca1 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118913

Igen, tudom. Nem is használnék ilyent, mert hát szabálytalan. Pusztán elméleti síkon kérdeztem.

Igazából úgy csinálnám -persze nem fogom mert tilos- hogy a kombi kazánom égőfeje (24kw) összeépítve egy konvektor égésbiztosítójával. Gondolom ez elég lenne egy 70-80 literes üsthöz. A konvektornál kell(ene) valamit mókolno?

Előzmény: Törölt nick (118904)
tanca1 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118912

Nem biztos hogy kikel! Ha kénsavval van/volt a cefre ph-ja beállítva, akkor kapufa egy  pár évre annak a talajnak ahová ki lett öntve a cefremoslék!

Előzmény: Péter_33 (118901)
rézműves1 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118911

Hát persze hogy szabálytalan, de ha jól csináljuk, legalább biztonságos..DD..

 

......konyhai tűzhely mellől...(még a panelban)...

 

......ez főleg beltéri használatkor kötelező!!...

Előzmény: Törölt nick (118904)
anaret Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118910

anaret Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118909

anaret Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118908

A kép lemaradt!

anaret Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118907

Sziasztok!

 

Van egy DES100 l főzőm, és sokat "szenvedtem" a fűtése miatt. Eddig 90 liter cefre főzése 4,5 - 5 óra volt egy PB dupla körös égővel (a PRÍMANET-ről rendeltem). Itt a fórumon többetek biztatására elkészítettem egy átfolyós vízmelegítő égőfejéhez csatlakozást, átfúvókáztam. Az eredmény nagyon jó lett! Így 90 l anyag cefrefőzési ideje 3 óra! Ebből a felmelegítés 1 óra! A gázfogyasztás is csökkent!

 

Még egyszer köszönöm!

duna és kanyar Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118906

Érdekes, egy próbát megér jövőre!

Előzmény: kezman46 (118902)
rézműves1 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118905

Ilyenkor, (ahogy az első képnél tetted) nem célszerű a vakut használni, mert a vaku színhőmérséklete nagyon eltorzítja a színeket. Ha kicsit sötét van, inkább nyiss rá egy negyed, vagy fél rekeszt, sokkal természetesebb lesz.

A csövet pedig ne ecetes vízzel öblítsed, hanem meleg trisós vízzel és utána jöhet a tiszta vizes öblítés. Tüdővel pedig nem sokra mész, hajszárító vagy hőlégfúvó sokkal eredményesebb.

A lényeg, hogy szárazon tedd el, mert a réz védekezik és ahogy megszűnik a felületén a maró, savas hatás, rögtön elkezdi a felületén a védőréteg kialakítását. Valószínűleg ez oldódott le a főzéskor.

 

 

 

Előzmény: gyusy (118889)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118904

A 200 literes tárolós kéményes bojler 10kW közeli. A dűznit vagy felfúrni vagy kivenni és a lekötés MOFÉM golyós csapjával szabályozni.

 

De ez szabálytalan vételezés!

Tigáz, Fütesz szerintem büntizne. No és a katasztrófavédelem.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: tanca1 (118602)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118903

A fahamu lúgos kémhatása ami semlegesíti a savas cefre moslékot .+Nem utolsó szempont a  kálium tartalom.

Előzmény: Péter_33 (118901)
kezman46 Creative Commons License 2015.11.17 0 1 118902

Na megvan a hiteles diópálinka története, diószedés a maga idejébe, mikor már kicsit hamvas, belül már kialakult a fehér dió de még puha nem alakult még ki a csonthéj, 50 liter cefréhez egy reklámszatyor kb, mivel ilyenkor még nem igen van semleges pálinkának való alapanyag ezért fagyasztani, aztán ha almafőzés ideje eljő, az 50 liter almacefrébe a reklámszatyor kétharmadát bele kell vagdosni, ha leforrt lepárolni, finomításkor a fennmaradó egyharmadot vagy az alszeszbe kell tenni de jobb ha aromakosárba, és finomítani, persze ha van valakinek óbora felesleg akkor frissen is megy, borba áztatni a diót , és ugyan ez a folyamat, én mondom kitünő a pálinkája :*

Péter_33 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118901

gondolom ettől még kikel a veteményed...mert olvastam, hogy nagyüzemben is hasznosítsák ily módom termőföldeken

Előzmény: Törölt nick (118898)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118900
Előzmény: Arthur959 (118881)
duna és kanyar Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118899

Nem befolyásolja.

Előzmény: Gyuszy2015 (118892)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118898

A fahamut szoktam ugyan oda önteni.

Előzmény: öreg_néne_b (118895)
vinik táltos Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118897

Kedves távoli barátom, a messzi Sydneyben!

Bocs, hogy itt írok, de valamiért nem megy el a levelem.

Már nagyon kíváncsi vagyok a lugasra, amely már bőven teremhet.

Ennyi év után már lehetne kb 5 lityi 50-es törkölyöd is, már ha kedveled.

Ha tudsz, írj valamit.

Üdvözlettel: vinik táltos.

sogi01 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118896

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (118860)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.17 0 0 118895

Nem lúgosítani, hanem semlegesíteni kell a cefremoslékot. Főleg annak, aki savazza a cefrét és nem erősen meszes a talaja.

Előzmény: In Lak'ech (118894)
In Lak'ech Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118894

A cefremoslék savas kémhatású. Jó komposztnak, de csak megfelelő lúgosítás után. Mésszel szokták keverni.

Előzmény: Öregdömperes (118891)
rézmanó75 Creative Commons License 2015.11.16 0 0 118893

Igazad van. Nem akarok okoskodni megint, de igy is savas a fold! Inkabb lugositani kene.

Előzmény: Öregdömperes (118891)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!