Mindegyik "fúvókás", ez is amit kinéztél. Ebben 4-db különálló fúvóka van, lent a nyaknál. Ez szerintem valami kis falimelegítőé lehet, nem biztos, hogy neked elég lesz, de hívd fel őket.
Igen, én ittam és nagyon ízlett, azért jártam utána, jövőre én is rákészülök, almám van bőven de mirabell vagy hogy hívják, fosóka is akad az kb egyszerre van a zöld dióval, mindenképp kipróbálom én is.
Meghoztátok az ember kedvét a fűtés korszerűsítéséhez, de mivel nem értek hozzá, a segítségeteket szeretném kérni. Egy 100 literes szimplafalú keverőshöz kellene egy ideálisabb megoldás. PB gáz lenne használva továbbra is, de nem gázzsámoly, vagy körégő lenne az ideális, hanem a sokatok által említett gázégőt szeretném. A bajom az, hogy semmilyen műszaki érzékem nincs ilyen felfúrásokhoz, meg sajna ismerős sincs aki ilyenben segíteni tudna. Ezt találtam, ami nem fúvókás, de gőzöm sincs, hogy mennyi a teljesítménye, illetve, hogy használható-e egyáltalán erre a célra? http://www.langor.hu/webshop/cikk_doc.php?xtipus=04058
Igen, tudom. Nem is használnék ilyent, mert hát szabálytalan. Pusztán elméleti síkon kérdeztem.
Igazából úgy csinálnám -persze nem fogom mert tilos- hogy a kombi kazánom égőfeje (24kw) összeépítve egy konvektor égésbiztosítójával. Gondolom ez elég lenne egy 70-80 literes üsthöz. A konvektornál kell(ene) valamit mókolno?
Van egy DES100 l főzőm, és sokat "szenvedtem" a fűtése miatt. Eddig 90 liter cefre főzése 4,5 - 5 óra volt egy PB dupla körös égővel (a PRÍMANET-ről rendeltem). Itt a fórumon többetek biztatására elkészítettem egy átfolyós vízmelegítő égőfejéhez csatlakozást, átfúvókáztam. Az eredmény nagyon jó lett! Így 90 l anyag cefrefőzési ideje 3 óra! Ebből a felmelegítés 1 óra! A gázfogyasztás is csökkent!
Ilyenkor, (ahogy az első képnél tetted) nem célszerű a vakut használni, mert a vaku színhőmérséklete nagyon eltorzítja a színeket. Ha kicsit sötét van, inkább nyiss rá egy negyed, vagy fél rekeszt, sokkal természetesebb lesz.
A csövet pedig ne ecetes vízzel öblítsed, hanem meleg trisós vízzel és utána jöhet a tiszta vizes öblítés. Tüdővel pedig nem sokra mész, hajszárító vagy hőlégfúvó sokkal eredményesebb.
A lényeg, hogy szárazon tedd el, mert a réz védekezik és ahogy megszűnik a felületén a maró, savas hatás, rögtön elkezdi a felületén a védőréteg kialakítását. Valószínűleg ez oldódott le a főzéskor.
Na megvan a hiteles diópálinka története, diószedés a maga idejébe, mikor már kicsit hamvas, belül már kialakult a fehér dió de még puha nem alakult még ki a csonthéj, 50 liter cefréhez egy reklámszatyor kb, mivel ilyenkor még nem igen van semleges pálinkának való alapanyag ezért fagyasztani, aztán ha almafőzés ideje eljő, az 50 liter almacefrébe a reklámszatyor kétharmadát bele kell vagdosni, ha leforrt lepárolni, finomításkor a fennmaradó egyharmadot vagy az alszeszbe kell tenni de jobb ha aromakosárba, és finomítani, persze ha van valakinek óbora felesleg akkor frissen is megy, borba áztatni a diót , és ugyan ez a folyamat, én mondom kitünő a pálinkája :*
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: