Érdekes lesz figyelni, hogy meddig tart ki ez az optimista hangulat a világban :) A görögök megint meg lettek mentve, az indexek száguldanak feljebb...
Én igazán nem sokszor tapasztaltam, hogy nem lehet kapni, bár nekem mindig van alternatív termék, amit kérdezni tudok. (én sokszor veszek kicsit, ha minden igaz 2-3x tapasztaltam azt, hogy nem volt a kinézett termék) Az azért nagyon durva lenne, ha 4-5 érme közül egyiket sem tudná kinálni...
Maximum ha nem lehet kapni egyik helyen, akkor az ember máshol veszi meg....
inkább áremelkedésnél nehéz venni, esésnél mindenki kivár, további esésre számít. Karácsonykor nem lehetett kapni, most mindenki tele van tömbökkel, sőt elég sokat olvasztunk is össze...
"van már 1000...1200 közti vételei és azt higitja-e fel egy-egy esésben"
Sajnos az a tapasztalatom, hogy esések idején szine lehetetlen azonnal tömbhöz jutni. Mindenhol kifogy a készlet, ha egyáltalán volt, és min. 1-2 hét a szállítási határidő, addig ugye meg bármi előfordulhat...
"Én meg úgy hittem, hogy ha valaki venni akar, akkor csak az számít, hogy az árfolyam ezután felfelé, vagy lefelé fog menni, és csak ettől függ, hogy nyerni fog, vagy veszíteni az ügyleten."
Az számít, hogy amikor eladja, akkor több vagy kevesebb az árfolyam, mint amikor vette. Ezért nagyon fontos az időtáv, mert engem pld nem érdekel, hogy a következő 5-20 évben mi lesz az árfolyam, de aki 2 évre veszi azt igen.
"az csak hosszabb távban gondolkodhat és nem a koszt- és rezsipénzt szánja rá"
Igen, a normális ember így tesz, de aki nem gondolkodik az esetleg másképp. :) Pár horror esetet tudnék mesélni, olyanokról, akik nem gondolkodtak... 100eUSD-re nyitottak forex számlát, úgy, hogy előtte egy nap tapasztalata sem volt, vagy hasonló előélettel hitelből kereskedtek...
Illetve egy megalapozottabb tanácsnál az is számít, hogy első vételre vesz, vagy éppen van már 1000...1200 közti vételei és azt higitja-e fel egy-egy esésben. Ilyenkor a korrekciókban bele lehet venni mert maximum rosszabb átlag beker ára lesz, de nem érzi azt - ha ezután esni kezd 1600-ig - hogy mennyit vesztett a tanácsra.
Én meg úgy hittem, hogy ha valaki venni akar, akkor csak az számít, hogy az árfolyam ezután felfelé, vagy lefelé fog menni, és csak ettől függ, hogy nyerni fog, vagy veszíteni az ügyleten. Az időtényezőről, amit írtál teljesen igazad lehet. Milyen időtávban gondolkodunk, ugye... Talán az fontos szempont, hogy aki fizikai aranyat kíván venni, (valamit konyít hozzá, mert összeolvasott ezt-azt a témáról, vagy még szerencsésebb esetben van benne tapasztalata) az csak hosszabb távban gondolkodhat és nem a koszt- és rezsipénzt szánja rá. Persze a hosszabb táv is relatív, mert aki először vág bele egyből több milliós összeggel és folyamatosan lesi az árfolyamot, hogy éppen hol tart a tömje(i) értéke, annak pár nap is hosszúnak tűnhet, főleg mostanában, mikor elég nagy a fundamentumok "volatilitása" (árfolyam ingadozása). De normál esetben és általánosan a hosszabb távnak nem hónapokat, inkább éveket szoktak mondani.
"Nem a nyelvem mulik amin irod hanem a szamon amit ott kapsz."
Szégyellem magam, de nem bírom ki, hogy ezt az újabb súlyos tévedést ne javítsam ki. Tehát az IQ ugye mindig az adott populációra van normálva, tehát az ausztrálok átlag IQ-ja pont úgy, definíció szerint 100, min ahogy az átlagmagyaré is 100. Tehát bizonyám, hogy múlik a "nyelven is", egy ausztrál X-es IQ magyarországon nem X.
Amit 32 eveig nem hasznalunk az elkopik ezt meg egy tokkelutott is megerti meg ha ezt neked nehez is felfogni. Ezert toltod the az IQ tesztet ki magyarul en meg agolul. Nem a nyelvem mulik amin irod hanem a szamon amit ott kapsz. Erdeklodj utanna ha nem hiszed.
Nem, én soha nem ajánlok semmit. Én 1720 körül vettem egy kis részt (az aranypiacos középáron), és majd veszek ha elindul felfele vagy ha esik egy méreteset.
Ajánlani azért nehéz, mert nem tudni,hogy kinek mennyi és milyen pénze van (nem mindegy, hogy a likvid tartalékot akarja erre rátenni, vagy éppen egy "felesleges" pénzét, ami esetleg 5-10-20 évig nem kell neki) illetve mi a befektetési horizontja (pár hónap múlva eladom, jó lesz az örökösnek... stb. közt sok árnyalat van), illetve az sem mindegy, hogy első vétel, vagy már csak hozzávesz az ember.
Itt nincs topik azon tul tul, hogy hol a legolcsobb ma az arany, es hogy ma vegyek vagy holnap, meg neha egy weblink bemasolva. Ezt nem kell feltsed tolem VargaTamas.
Nyilvan tevedtem mikor azt gondoltan ha mar aranyrol van szo lesznek itt nyitott gondolkosasu emberek is, akik tobbet kivannak tudni arrol amibe befektetnek a fentieken tul.
Aki iteligenciat is keres a Silver Stackers forumon megtalal aminek oszlopos es alapito tagja vagyok, es ahol elet, ertelem, vetel, eladas is van es ahol fo idoben percenkent jonnek az ertelmes hozzaszsolasok az egesz vilabol, olyan taggoktol is akiknek az irasait itt csak web linkkent olykor olykor bemasolja valki. Nyilvan ott az olyanok mint te a nagyon zavaroak ugy hogy ezt a forumot neked szemely szerint nem ajanlom mert ott nem fog menni a suttyokazasod. Itt van a te vilagod. Elvezzed!
Az mar regen volt. Lassan ugyan de mindenki at all az egyseges neveire a szamoknak. Ideje is volna hogy ne lehessen felreertelmezni se tevedesbol se szandekosan.
A tevedest ki kell javitani ha maga a szam van rosszul ertelmezve a vilag mas pontjain elok kozott, de kotekedni ezen ha valaki nyilvanvaloan helyesen gondolja de sajat kornyezetenek nyelvebol egyenesbe forditja a szamot csak szellemi szegenysegre utal.
A politikusok is gyakran hasznalnak hasonlo taktikat, aminek az egyeduli celja a lenyegrol elvenni a figyelmet es minden szoba belekotni hogy a lenyegrol elvegyek a figyelmet es minden masrol beszelni csak arrol nem ami a lenyeg es amirol szo van.
In British English, a billion used to be equivalent to a million million (i.e. 1,000,000,000,000), while in American English it has always equated to a thousand million (i.e. 1,000,000,000). British English has now adopted the American figure, though, so that a billion equals a thousand million in both varieties of English."