Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

oljeg12 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 44060

Köszönöm Péter a beszámolót és a képeket a találkozóról.

Előzmény: Bakancs4 (44054)
BIGYO4 Creative Commons License 2017.07.31 -3 0 44059

Gratulálok a szervezéshez ! Idén szép számmal és változatos járművekkel jelentetek meg. Remélem jövőre én is megjelenek váratlanul :)

Előzmény: Bakancs4 (44055)
pál0123 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 44058
Előzmény: Fázosficko (44051)
brömbi Creative Commons License 2017.07.31 -1 0 44057

Ha ennyire ragaszkodsz az eredetihez, akkor keresned kell egy bontottat. Az "bele" való.

Előzmény: Fázosficko (44051)
kobor1954 Creative Commons License 2017.07.31 0 1 44056

Kár hogy igy vélekec az egri gyűrűkről pedig a motor felujitok Oros-házán is ezeket használják .Gond nélkűl

Előzmény: ívfény (44043)
Bakancs4 Creative Commons License 2017.07.31 0 3 44055

Előzmény: Bakancs4 (44054)
Bakancs4 Creative Commons License 2017.07.31 0 2 44054

Hazaértem .  A korábbiakhoz képest nagyon jól sikerült a találkozó , létszámában is és a járműösszetételben is rekorderek vagyunk . Illetve a programok is jól alakultak .

Elsőként a házigazdánk futott be , a Trabntklub elnöke ( tkp. Budapest ) maga is mopedautó tulajdonos , egy egyedileg épített , rendszámos Aixam 400-asa van , de nagyon ritkán használja . Idén nem hozta el -- valamelyik évben ott volt Bakaliban -- mert a klubjuk két új szenzációjára fókuszáltak : egyrészt egy gyönyörűen helyreállított rendszámos Trabant lassú járművet hoztak , illetve agy L6e kategóriás , rendszámos 50-es kvadot . Ez utóbbi beszerzésében oroszlánrészem , vizsgáztatásában pedig némi szerepem volt .

Pénteken elsőként hektor1 és párja ( Ajka) futott be a Bordó L7e-es 500-asával -- mint itt a fórumon írta is . Én ( Szekszárd) éjszaka érkeztem , pénteken késő este indultam és éjnek évadján értem oda 175 km-t megtéve  kissé viharvert nagylámpás fehér 400-asommal . Lawicska (Vas megye) is eljött a mutatós Aixam 500.4-es Goldjával , amit olvtársunktól vásárolt az ősszel . A régiómból , Dél-Dunántúlról még 3 kocsi jött tanijani  (Dombóvár) szervezésében . Ő maga és lánya egy szürke 500.4-essel , két ismerőse pedig egy sötétkék 400-as EVO-val jöttek . Hozzájuk társult be Lajos barátunk Bajáról a MC1-esével . E két utóbbi kocsi gazdái nem aktívak a fórumunkon . Délután megérkezett Zalaegerszegről két járgány , egy bordó Minivannal testvérbátyám az élettársával , és Árpád bácsi az egyik lányával , a párhete vett L7e-s bordó Aixam 500-asával. A beígért unokák elmaradtak , de a pótlásukra hozott hölgyemény feledtette a veszteséget .

Géza és neje (Sopron) a közelben nyaralt , és a szombati napot velünk töltötték fürge kis EVO-jukkal . A szintén közelben nyaraló 4motor4 (Maglód) is többször megjelent egyéni stílusú barátjával , egyrészt egy Aixam GTO-val , és vasárnap délelőtt találkozón sosem látott újdonságot hoztak : gyári elektromos Aixam-et , L7e kategóriásat , rendszámmal -- tesztvezetési lehetőséggel . Többen éltünk kedves felajánlásával , ekképp vált számunkra érthetővé WooDoo mániákus ragaszkodása a delejkocsikhoz .

A találkozónak voltak "gyalogos" résztvevői is , szokás szerint vonattal jött Szombathelyi nyugdíjas vasutas barátunk jött el a nejével , aki otthon egyrészt ikerkerekesítette a kislámpás Aixamjét , illetve valamiféle elktromos hajtással hibrid üzemmódot alakított ki . Sajnos még képet se láttunk soha a technika eme érdekességéről -- ha alkalom lesz elmegyek és körbevizslatom .  És találkozóink másik hűséges résztvevője öregsas is ott volt , szintén a feleségével aki annak idején nem tudott megbarátkozni a makrancoskodó Ligier variátorral . A kocsit régen eladták , de a kötödésük a társaságunkhoz szerencsére megmaradt .

Számításaim szerint 11 járgány jött össze .  Miután az egynaposok hazaindultak mi elgurultunk Hévízre és a tó melegvizes  kifolyójában -- mint afféle ingyenes szabadstrandban -- csaptunk egy esti fürdőzést . És láttuk a zoológia csodáját , maga teljes valójában ott volt a HÉVÍZILÓ ! Csak szegény nem tudott kimászni a folyómederből , ahova véletlenül belecsúszott . Visszaúton 4motor4 vendégei voltunk egy fagylaltra -- olcsóbban megúszta volna ha pár éve tesz ilyen felajánlást , akkor sokkal kevesebben voltunk ...

Idén páran folytatták azt a , Volksrodzoli által Bakaliban megkezdett szép hagyományt , hogy igen mutatós nagylányaikat is elhozták a találkozóra , így sokkal többféle esztétikai élményben volt részünk .

Ottalvásra hektorék , jómagam , bátyámék és Árpi bácsi a lányával vállakozott . Néhányan a közelben nyaralva többször átjöttek a kempingbe . Ez utóbbi árairól annyit , hogy a Trabantklubos kedvezménnyel az 1 személy 1 sátor 1 kocsi 1 éjszaka kb. 3800 Ft-ba , a 2 személy 1 sátor 1 kocsi 1 éjszaka kb. 5000 Ft-ba került .  Bajáról jött társunk eredeti elképzelése szerint pénteken délután hazament volna tanijaniékkal , de végülis ott töltötte az éjszakát -- egyéb alkalmatosság híján a Microcarját rendezve be hálószobának . Hogy mennyire volt ez szükségmegoldás nem tudom , de bátyámék is ezt tették , csak ők eleve erre készültek : letesztelték mennyire használható a Minivan lakóautónak . Hát úgy tűnik kompromisszumokkal elmegy ... A többiek konzervatív módon sátorban aludtak .

Sokat dobott a színvonalon , hogy nem csak 3-4 kocsi és 7-8 személy jött össze , ezzel a mennyiséggel már volt értelme megmozdulni , megérte összejönni , megérte átzötyögni a fél országon . ( Lajos a Duna túlsó partjáról jött !!! Vasárnap délután én kísértem el Bonyhádig , mert nagyon rosszul tájékozódik -- nem vagyunk egyformák -- erre ékes bizonyítékkal szolgált szombat este : a fürdőzésből-fagyizásból visszajövet leszakadt a konvojból és elveszett . Rám hárult a megtisztelő feladat , hogy éjjel 11-kor odataláljak a Penny Markethez ( a rosseb tudta addig , hogy a fenébe van az Keszthelyen ) és visszahozzam a kempingbe . Térkép és GPS híján nekem se volt egyszerű , egy darabik keveregtem a környéken , mire mindketten hazaértünk.

AZ efféle találkozók mindenképpen hasznosak , évente ennyit rá kell szánni . Aki nem olyan szószátyár mint én , vagy nem szán rá ennyi borzasztó sok időt az a fórum írásbelisége emiatt nem tud érvényesülni . Nagyon hasznos volt megismerkedni 4motor4-gyel , én nagyon örülök , hogy eljött -- mert bennem egészen más (hibás) kép alakult ki róla a hirdetései és a néhány hozzászólása alapján .

A helyszín nagyon jó volt . Sajnos a Balaton nem adja magát annyira mint Bakaliban , de a melegvizes folyócska kárpótolt minket -- nekem a természetes vizek kicsit hidegek . A terület szeparáltabb volt , abban a szektorban csak a járműőrültek voltak . A veterán járműves társaság ( anyarendezvény) szép számmal volt ott , nagyon hangulatos az összejövetelük .

Talán hirtelen ennyi .  A következő lehetőség itt lesz a Duna parton :

2017 augusztus 26 , Doromlás , Regionális találkozó .

 

Előzmény: Bakancs4 (44039)
Bakancs4 Creative Commons License 2017.07.30 0 0 44053

Nem szeretném egyenlőre mókolni azért szerettem volna kb olyat ami benne van!

 

Én eddig nem találkoztam soha olyan kapcsolóval ami eredetileg benne volt . Amikor nagyon nem bírtunk vele akkor átkábeleztem a csatlakozót .

Rózsaromantika Creative Commons License 2017.07.30 0 0 44052
Előzmény: Fázosficko (44051)
Fázosficko Creative Commons License 2017.07.30 0 0 44051

Teszek ide egy képet Mert a kapcsolót már vissza raktam a helyére

Ilyen a csatlakozó felülete! és hasonló maga a kapcsoló is!

 

Néztem egy halom ilyen kapcsolót képeken meg webes boltban de nem találtam :-((

 

ez a kép is egy eladott példányról van!

 

Nem szeretném egyenlőre mókolni azért szerettem volna kb olyat ami benne van!

kobor1954 Creative Commons License 2017.07.30 -2 0 44050

Fogd a rosz kapcsolot meny be ojan autos boltba ahol francia autohoz árulnak alkatrést ott kapsz én Debrecen be vettem az enyémbe.

Előzmény: Fázosficko (44044)
Rózsaromantika Creative Commons License 2017.07.30 0 0 44049
Előzmény: Fázosficko (44048)
Fázosficko Creative Commons License 2017.07.30 0 0 44048

??????  senki  :-((

Előzmény: Fázosficko (44044)
ívfény Creative Commons License 2017.07.30 -5 0 44047

pont azért vannak fentartásaim, mert próbáltam, nem is egyet! több motorba is tettem belőlük. sima öntvény gyűrűk, krom bevonattal!, amíg a króm tartja magát a gyűrű felületén, addig okés, de ahogy krom lekopik, a gyűrű is hamar kopik aztán. vannak ugyan, a belcordéknak jobb minőségű gyűrűik is, amiket úgy árulnak, hogy nagyobb fordulatú motorokba valók, de azok olyan árban, vannak, mint mondjuk japán gyűrűk, így inkább azt veszek ott biztosabbra lehet menni . az, hogy te az aixamodba kb 4 éve használod a belcord gyűrűt, nem jelent semmit, mert, lehet, csak pár ezer km futott a gép a 4 év alatt. egy valamire való gyűrű, legalább 50 000-et ki kell bírjon, egy nem hordósra kopott hengerben! még a mopedautónál is! annak idején, mikor itt kérdezgettem, hogy menyit bírnak ezek a belcord gyűrűk senki nem adott kielégítő választ, most én azt tudom mondani, hogy, eddig 2 visszajelzés alapján, focs motoroknál, az egyik kb 8000-et ment el, majd kezdte enni az olajat, a kopott gyűrű miatt,  a másik kb 10 000-et, majd gyürűtörés miatt, megállt a motor. persze ami 10000-et futott és eltört a gyűrű, nem feltétlen a gyűrű hibája, mert, ha a dugattyú horony egyenletlenűl van kikopva, akkor a gyűrű csak bizonyos pontokon fexik fel és eltörhet a gyűrű, még egy márkásabb is, de a szétszedett motornál, a megmaradt gyűrűknél is több mm-es volt a hézag már... és nem a henger kopott meg, nagyon, hanem a gyűrű, mert meg lett mérve és egy új gyűrűhöz képest jóval vékonyabb volt már a keresztmetszete. aztán volt egy másik focs blokk, amibe nem én, de más rakott belcord gyűrűt , majd kb 6000 km, után csapágyas lett a motor és ugyan még pöccre indult, és jól ment, de a szétszedésnél, már látszott, hogy, majdnem 1 mm-es a kompresszio gyűrűk hézaga és a hengernek semmi válla nem volt, ha ez mond valamit.  szóval ez irányú tapasztalataim alapján , írtam, amiket... van belcordéknak az a "nagy fodulatú" motorokba való gyűrűje, majd lehet, veszek és rakok motorba olyat, ha lesz rá alkalmam, kíváncsi leszek, az mit bírhat? arról nincsen tapasztalat sajnos, eddig. állítólag azok teljesen, anyagukban is krómosak, nem csak felületileg.

Előzmény: kerék bandi (44046)
kerék bandi Creative Commons License 2017.07.30 0 0 44046

Az egri gyűrükkel ne legyen "fenntartásod amíg nem próbáltad.Én /Aixam/4 éve használom és még nem vettem észre semmi gyengülést.Télen is ugyan úgy indul.A Belkord gyűrükre nem nagyon hallottam panaszt.

Előzmény: ívfény (44043)
Malaguszti Creative Commons License 2017.07.30 -3 0 44045

Érdemes keménykrómozott gyűrüket betenni,

inkább a henger kopjon mint a gyűrű..

Az egyik Lombardini Focs moci így járt, jó kis vála lett a hengernek .

 

Fázosficko Creative Commons License 2017.07.30 0 0 44044

Szép napot

Lenne egy kérdésem: Aixam 400  elektromos ablakos ,kérdés: a kapcsoló ami az ajtóban van milyen kocsié? vagy mivel lehet ki helyettesíteni?

mert az egyiknek ki égett a belseje, és most a jobb oldal nem megy le fel!  (a motor volt rossz cserés lett de a kapcsoló is meg halt azért kellene másik)

 

Kösz előre is!

ívfény Creative Commons License 2017.07.30 -2 0 44043

az egri gyűrűkkel kapcsolatban, vannak némi fentartásaim. igez nem drágák, de nem is annyira tartósak, mint más egyébb jó minőségű gyűrű. de áthidaló megoldásként szóba jöhet, de, ha valaki tartósan jó motort szeretne, a gyűrűzés után ne ezt az egri gyűrűt szerelje be...

Előzmény: kobor1954 (44034)
Lawicska Creative Commons License 2017.07.28 0 0 44042

Holnap én is oda érek. :)

 

Előzmény: hektor1 (44041)
hektor1 Creative Commons License 2017.07.28 0 1 44041

BIGYO4 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 44040

Köszönöm.

Előzmény: kobor1954 (44034)
Bakancs4 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 44039

Én most indulok , éjfél után érkezem .

Előzmény: G é z a (44038)
G é z a Creative Commons License 2017.07.28 0 0 44038

Holnap mi is megyünk délelőtt a párommal, de most csak egy autóval.

Előzmény: hektor1 (44036)
hektor1 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 44037

A kèp lemaradt

hektor1 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 44036

Mi már itt vagyunk és volt egy Aixam gto is

Előzmény: G é z a (44031)
Bakancs4 Creative Commons License 2017.07.28 0 1 44035

Zalaegerszegről jönnek bátyámék a Minivannal , és Árpi bácsi is jönni akar , aki a  4 személyes 500-asával unokákat is hozni akar .

Archív kép , bátyámék tavaly Bakaliban  :

 

Árpi masinája :

 

 

 

 

Előzmény: G é z a (44031)
kobor1954 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 44034

A gyűrűket Eger be rendeld meg csak a pontos méretet kell megadni az egész kijön egy 10000ft  ból

Előzmény: BIGYO4 (44024)
Bakancs4 Creative Commons License 2017.07.28 -2 0 44033

Rendszámtalan 50 ccm-es Amica , közel félmilláért :

https://auto.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Benzines_mopedauto_68854058.htm

Bakancs4 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 44032

Én valamikor ( ma , péntek )  délután indulok és vasárnap délutánig maradok . 30/922-08-72

 

Előzmény: G é z a (44031)
G é z a Creative Commons License 2017.07.28 0 0 44031

Sziasztok! Kik jönnek Keszthelyre találkozóra és mikor?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!