Keresés

Részletes keresés

artifex Creative Commons License 2000.10.24 0 0 86
anderson1:
ha megoldható a küldése, el szeretném kérni én is a beethoven-es számot. köszi.

üdv mindenkinek

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.24 0 0 85
YoungOld:
Orok hala hadvezir! Mar indulok is...
Előzmény: YoungOld (83)
YoungOld Creative Commons License 2000.10.23 0 0 83
Üdv kshields! Nekem megvan CD-n a Kraftwerk 1-2 + Organisation: Tone Float is ebből a korszakból. 1 a bibi: ez valójában 2 cd, ugyanis a Pop Classic sorozatban adták ki, jól összekutyulva a 3 albumot 2 cd-re. Bármelyik cd boltban megtalálod, és mivel még belső borítója sincs, csak külső, illetve tele van reklámmal helyette, ezért baromira olcsó, kb 1500 Ft. Van ahol 1700, de én még 1250-ért vettem anno. Ennyit megér, még ha a kiadó által össze is van kutyulva, akkor is. Azért nem mondom, hogy kölcsönadom, mert nem budapesti vagyok. Keresd a boltokban. Szinte annyiba kerül, mint egy cd írás.
Előzmény: Törölt nick (81)
GroundZero Creative Commons License 2000.10.23 0 0 82
Ha már úgyis elküldöd, errefelé nem akarod szintén elindítani? Örülnék neki!

Amúgy a Winampbana nem induló mp3mak Realban el szoktak indulni!

Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.23 0 0 81
Hiya!
Bocs a faziskesesert--megvan vkinek az elso 2 (70-es Kraftwerk; Ralph & Florian) lemez amin fuvola is van, meg os-Moog (allitolag)?
Kerem segitsetek.
YoungOld Creative Commons License 2000.10.23 0 0 80
Üdv Anderson!
Örülnék a filenak, de kérlek ne arra címemre küldd, ami be van írva, hanem a barsifam@matavnet.hu címre, mert a szokásos az egon.gyaloglo.hu-s, és az max fél megát bír el, de a matávos elbír többet is. Kösz szépen. Te hol találtad meg?
Előzmény: Törölt nick (79)
YoungOld Creative Commons License 2000.10.23 0 0 78
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! DJTomek mondta itt valamikor, hogy egy koncert introban feldolgoztak egy Beethovent. Hát mit ad isten találtam róla valamit. Nem igazán értem, hogyan is, de találtam. Konyhanyelven elmondom: a WinAmpomhoz szedtem le egy plugint, ami egy Napster plugin. Ez csak egy kis bizbaz progi, nem az egész napster. Beírtam, hogy Kraftwerk, kiad 100 egynéhány filet (sajnos mindig mást, úgyhogy mostvagysoha alapon nekiestem ennek a Beethovennek). Itt adta ki ezt is: [kraftwerk]_beethoven_intro_(tokyo_1981).mp3 Hát nem b***ik elindulni!!! @&>#&Đ@#>đ!!! És még finom voltam. 128 kbps, 1,81 Mb. Kár. De nem adom fel. De legalább megtudtam, hogy 1981-ben történt.
YoungOld Creative Commons License 2000.10.22 0 0 77
A Modelről nekem is hasonló tapasztalataim vannak. Ismerőseimnek, barátaimnak sokszor mutogattam Kraftwerket, 95%-ban fújolás lett az eredménye, de sokan mondták erre a számra, és 1-2 ember még az albumra is, hogy tetszik nekik, sőt, ahol lakom, van egy (az ősidőkben rock, utána alternatív + drum 'n' bass...) szórakozóhely, a rezidens lemezlovasok mindig a Modellel indítottak. Ritkán indultak be erre az emberek, de ők akkor is rendületlenül ezzel számmal kezdtek minden alkalommal. Nagy alternatív-rocker ismerősöm pedig szintén kedveli. Na de amikor megmutattam a haverjaimnak a Kraftwerk 1-2-t, háááát, a reakció (negatív) leírhatatlan volt. Pláne pl. a Vom Himmel Hoch c. számnál.
GroundZero Creative Commons License 2000.10.22 0 0 76
A Modelhez még csak annyit: annak idején, forrófejű zenerajongóként tűzzel-vassal próbáltam terjeszteni a Kraftwerk zenéjét. Általában sikertelenül, de a Modellel szinte mindenhol sikert arattam - illetve aratott a csapat!
YoungOld Creative Commons License 2000.10.21 0 0 75
Dani!

Dalszöveg elküldve, örülök, hogy segíthettem.

Előzmény: Csík Dániel (74)
Csík Dániel Creative Commons License 2000.10.20 0 0 74
YoungOld!
Ha eltudod küldeni a dal szövegét, akkor légyszi az angol verziót (mivel ezen a nyelven tanulok, és ez van meg MP3-an).Előre is köszi!
Előzmény: YoungOld (73)
YoungOld Creative Commons License 2000.10.20 0 0 73
Szia Dani!
A dal a The Man Machine (német verzió: Die Mensch Maschine) albumon van rajta (1978-as lemez). Ha érdekel, emilen el tudom küldeni mindkét nyelven a dalszövegét. Angol cím: The Model, német: Das Modell.
Előzmény: Csík Dániel (72)
Csík Dániel Creative Commons License 2000.10.20 0 0 72
Lenne egy kérdésem:
Meik albumon található meg a Model című szám. Nekem ez annyira teccik, és most kezdek ismerkedni Kraftwerkék zenéjével, ugyhogy szeretném már megtudni meik albumon van a(z eddig) kedvenc KW számom.
Youwine Creative Commons License 2000.10.19 0 0 71
Torzító nélkül csak Hütter hangja hallható. Tippem szerint a torzított énekhangok közöt ott van Schneideré (pl. Robots, Uranium).
Előzmény: YoungOld (70)
YoungOld Creative Commons License 2000.10.19 0 0 70
Mármint a korábbi lemezeken ki énekel.
Előzmény: YoungOld (69)
YoungOld Creative Commons License 2000.10.19 0 0 69
Szerintem az Electric Cafe az egyik legjobb lemez. Tökéletes hangzás. Ajánlom, hogy mindkét nyelven hallgasd meg, mert a The Telephone Call / Der Telefon Anruf teljesen más élmény. Nekem leginkább a Musique Non Stop és a "telefonhívás" jön be. Mindig kiröhögtek mások, hogy minek veszem meg ugyanazt a lemezt két nyelven, pedig megéri. Tényleg: melyik lemezen ki énekel? (Ez nekem sose volt tiszta, én Hütterre és Bartosra tippelek úgy átlagban, de ez csak tipp.)
Csík Dániel Creative Commons License 2000.10.19 0 0 68
Egy jó hír!
Mint a www.kraftwerk.com oldal állandó látogatója, bejelenthetem, hogy az EXPO remix kategóriát is meg lehet hallgatni, de nem csak úgy mint eddig is lehetet, hogy a mixelő csapat neve van ott, hanem már meg is hallgathatjuk munkájuk gyümölcsét. Nem is rosszak!
Youwine Creative Commons License 2000.10.19 0 0 67

Hallgasd meg és döntsd el magad. A címadó dal nekem az egyik személyes kedvencem, és ez az egyetlen KW lemez, amelyen Bartost énekelni hallhatjuk.
Előzmény: Csík Dániel (66)
Csík Dániel Creative Commons License 2000.10.19 0 0 66
Megszereztem egyik barátomtól az TEE német nyelvű változatát. Nagyon kúl! Teccik nagyon! Igaz az, hogy az Electric Cafe nem a legjobbak közé tartozik? Legalábbis a barátom szerint nem épp a legjobb!
Üdv!
Youwine Creative Commons License 2000.10.19 0 0 65
Mindig is érzékeny téma volt ez a beltag/kültag dolog. Szerintem a KW Bartos beszállása után volt a csúcson. Hütter és Schneider mérnökök, Bartos azonban diplomás zenész. Amikor társszerző lehetett (Man Machine, Computer World, Electric Café) szerintem nagyon sokat hozzátett a sikerhez.

Amióta Karl kiszállt, a zenekar szinte megszűnt létezni, 13 év után tavaly először adot ki igazán új anyagot.

Előzmény: YoungOld (64)
YoungOld Creative Commons License 2000.10.19 0 0 64
Hát, igen. Nem tudtam, de lehetett érezni, hogy tulképpen Ralf és Florian a Kraftwerk. A Te általad fordított Stern interjúban is mondja Ralf, hogy "Többé már nem Hütternek (Kohász), hanem Kraftwerknek (Erőmű) érzem magam. Robotnak érzem magam." Viszont furcsa (?) módon azt is észrevettem, hogy az album borítókon nincs kiemelve vizuálisan, hogy ki(k) a frontember(ek), hanem mindig más-más van a képi középpontban. Ezzel talán a homogenizációra akartak utalni, vagyis náluk mindenki egyenlő? Egyébként a Mix nekem olyan furcsa. Én nem látom benne azt a Kraftwerk szellemet, amit a stúdió albumok esetében. OK, mixek, de a korábbi lemezeknek varázsa van. Ez a lemez viszont behódolás szagú a diszkó stílus felé. Régen még arra is gondoltam, hogy esetleg remixerek készítették. Jó zene, de nem érezni az eredeti hangulatot. Kár.
Nekem a Kraftwerk mindig is a The Orb nevű együttesre emlékeztetett strukturális szempontból: az egy alkalmi projectekből összeállt zenekar, van állandó tag is, de gyakran cserélik a többit. (Nem mintha Karlt és Wolfit olyan hamar lecserélték volna, de a lényeg hasonló.)
Előzmény: Youwine (63)
Youwine Creative Commons License 2000.10.18 0 0 63
Hű, de sok kérdés.

"Egy dolgot nem értek: a legtöbb helyen a kislemez borítóján az expo ábráját látni. Na jó, de nekem olyan van, amin a ZKM-es zöld-szürke borító van. Az is gyakori. Van valami különbség?"

Van, az utóbbi rajta van a klip, ezt írod is, az előzőn nincs. Az Expo-s kivitel 1999 december 6-n jelent meg, német piacon. Ezen a 2001 mix 6:50 hosszú. Az utóbbi 2000. márciusában jött ki, már a videoklippel, a 2001 mix ezen csak 3:50 hosszú.

"pontosan miért is és mikor szállt ki Wolfgang Flür és a Bartos Karcsi?" 1990-ben, a pontos okokat persze nem tudhatjuk, de valószínűleg alkotói válságban voltak. 1986 óta (Electric Café) nem csináltak új anyagot, a Mix albumon dolgoztak évek óta már, talán beleuntak, belefáradtak. De a fő motívum talán az, Ralf és Florian mindig is elkülönült kettőst alkotot, ma is így van ez, Karl és Wolfgang tulajdonképpen fizetett alkalmazottak voltak, nem "valódi" tagok, pont úgy, mint manapság Hilpert és Schmitz.

"És miért volt botrány meg per Flür könyve miatt?" Hááát, van benne pár érdekes fotó...meg történet...

Előzmény: YoungOld (62)
YoungOld Creative Commons License 2000.10.18 0 0 62
Kraftwerk Expo 2000 Remixes >> juhíííí. Kell kell kell! És az Orbital is csinált remixet? Na. Épp a napokban hallgattam meg néhány Orbital számot + töltöttem le videoklipet is. Király. Én szeret Orbital. (Kicsit OFF, de ha valaki más is kedveli, itt egy jó cím: http://www.loopz.co.uk/begin.html ). Egy dolgot nem értek: a legtöbb helyen a kislemez borítóján az expo ábráját látni. Na jó, de nekem olyan van, amin a ZKM-es zöld-szürke borító van. Az is gyakori. Van valami különbség? Az utóbbin rajta van a videoklip is. Lehet, hogy a másikon nincs? Kissé tudatlan módon megkérdezem: pontosan miért is és mikor szállt ki Wolfgang Flür és a Bartos Karcsi? És miért volt botrány meg per Flür könyve miatt? Néhány Kraftwerkes midi prüttyögést is leszedtem a hálóról, csak a dallamok, nem egész számok, lekottáztattam egy progival (nem értek ám hozzá, úgyhogy azért ilyen konyhanyelven), és meglepődtem, mert más dallamok egész kevés szólammal elvannak, de a Kraftwerk EGYSZERŰNEK TŰNŐ prüttyögése 15 szólamos volt!
Előzmény: Youwine (60)
GroundZero Creative Commons License 2000.10.18 0 0 61
Na, és képzeld el, hogy ez a "Completely different" verzió itt lapul a lemeztartómaban!!! Ha érdekel, holnap megpróbálhtom a borítót beszkennelni.
Előzmény: morpet (56)
Youwine Creative Commons License 2000.10.18 0 0 60
Na, megint van valami:

2000. novembe 11-n megjelenik a Kraftwerk Expo Remix EP. A www.emimusic.de-n megtekinthető a borító (artist/search/kraftwerk) is.

Expo2000 REMIXES

1. Orbital Mix
2. FK & Rob Rives Mix
3. DJ Rolando Mix
4. Underground Resistance Mix
5. UR Infiltrated Mix
6. UR Thought 3 Mix

Katalognr.: 8896122
Veröffentlichung am 13.11.2000
1 CD

YoungOld Creative Commons License 2000.10.18 0 0 59
ÁÁÁ, széttörte, újra: http://home.t-online.de/home/0625138143
YoungOld Creative Commons License 2000.10.18 0 0 58
Szia Morpet!
Ha részletes és csoportosított diszkográfiát keresel, feltétlen meg kell nézned: http://home.t-online.de/home/0625138143 ami egy hatalmas adatbázis, diszkográfia, képek, lemezinfo, meg minden, ami kell. + A tagok egyéb projectjei. Alapos. Egyre azért kíváncsi lennék ezzel kapcsolatban: hogy hogy a jó illatos életben tudnak ennyi infot összeszedni. A kiadóktól? Mindegy. Korrekt. A múltkor hallottam a Bartos Karcsi (viszonylag) új számát (+ klip of course), a címe: Wunderkind. A helyesírás nem bizti. Az együttes neve meg nem ugrik be. Ha valaki meghallgatja, ne számítson Kraftwerkes, vagy Bartosos zenére. Egy lassú, szerintem jellegtelen valami.
Előzmény: morpet (56)
DJTomek Creative Commons License 2000.10.18 0 0 57
Üdv LoviGabi.

Jó lenne...
Sopron nem jó?
Úgy látom, tovább kell próbálkoznom.
Azóta egyetlen darabot (Expo2000) sikerült
hiba nélkül letöltenem! :-))))))

Előzmény: LoviGabi (55)
morpet Creative Commons License 2000.10.18 0 0 56
Jártam-keltem interneten, s hát annyira megtetszett a 'Pepita label', hogy muszáj bekopiznom:

'Only one release of 'Pocket Calculator' has a completely different look: Hungary.
This 7" uses the 'Man Machine' album cover shot as it's base, reworked in black and white with some yellow graphic elements and 70's style 'LCD'-type lettering.
Pressed by the Pepita label, it has the catalogue number SPSK 70517. Interestingly, 'Computer World' was not released in Hungary, the only communist-territory release being Yugoslavian.'

Tud valaki használható komplett Kraftwerk diszkográfiát albumokkal, kislemezekkel?

LoviGabi Creative Commons License 2000.10.18 0 0 55
Szia!

"Micsoda kérdés! Az országomat egy KW-klipért!"

Ha Pesten lakolsz, offline oda tudnám passzolni. Ugyanis ahova letöltöttem, onnét már elhoztam s természetesen le is töröltem. Még oda is vagy 3 napon át töltötte le...
Szóval, így jó lenne?

LoviGabi

Előzmény: DJTomek (48)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!