Kár, hogy rögtön ilyen szomorú apropóból kellett bejelentkezned! :( Remélem, sikerül majd összedobni a kezeléséhez elegendő összeget, és sikerrel felépül majd!
Bocsánat, ha nem reagálom le az utóbbi hozzászólásokat :-)))))))))
Panni örülök, hogy akkor Rád gondoltam! :-)))))
Sajnos egy szomorú kérést tolmácsolok :-((((
Az élete múlik rajtatok! Django szívférges...A szívféreg diagnosztizálása (tesztje, tüdőröntgenje, szívultrahangja) és kezelése rengeteg idő és pénz...4 hétig antibiotikumot, majd egy speciális, itthon nem is kapható féregölő injekciót kell kapnia, amely után legalább két hétig kórházban kell lennie. Django megmentése, kivizsgálása, gyógykezelése alsó hangon is 200ezer forint ...segítsetek fajtaimádók! Bankszámlaszám: MagNet Bank 16200106-00142816 Külföldről történő utaláshoz: IBAN: HU94 1620 0106 0014 2816 0000 0000 SWIFT: HBWEHUHB PayPal: lelenc@lelenc.hu https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=9GSQKNJP6FTN8
Panni! Örülök, hogy az új antibogyó meghozta várt hatást!
Elhiszem, hogy kipukkantál ennyi mozgás után.
Nektek, balkezeseknek valóban nem lehet könnyű, és nem is ésszerű a kutyát a bal oldalon vezetni. Ennyi könnyebbséget igazán megengedhetnének, hogy ti jobb oldalon vezessétek. Tudom, hogy egyes gyakorlatoknál ez megnehezíteni a képzést, mint pl. a fésűzés, de szerintem át lehetne hidalni. Legfeljebb nektek kéne mindig egymással szemben állni!
Lizizümi! Sajnálom, hogy megsérültél, de ennek is megtaláltad a pozitív oldalát, és ez jó! Jó kutyázást, és gyors, fájdalommentes gyógyulást kívánok!
Legyen nagyon szép napotok! Az időjáráson ez most nem fog múlni.
Sziasztok:-) Lizizumi jobbulást és jó lábadozást nektek:-)
Ma van 1 éve, hogy Angie kiskirálylány megérkezett hozzánk:-) Sokat fejlődött, okosodott:-) Gyorsan szalad az idő. Shai Neked külön köszi, hogy akkor eszedbe jutottam:-)
Ma, meg tegnap két kutyával voltam sétálni, mert a barátnőm nagyon felfázott és felajánlottam, hogy én leviszem akkor az ő kutyusát is. Tündéri kis ördögbőr, de néha rájön és nagyon kis méregzsák tud lenni. Ma este viszont belevágtam a kezembe a szabászgéppel, figyelmetlen voltam. Így megint táppénzen leszek pár napig. Tehát reggeltől estig kutyázhatok. :D Tökjó. :P Reggel megyek is a barátnőmhöz, hogy együtt lábadozzunk. :D Egyébként nem fáj, csak egy kicsit, annyi, hogy nem érheti se por, se víz. Ezt talán tudom kivitelezni.
Tegnap 2-től 5 ig volt suli Royjal utána mentem egy kicsit Angieval, na nem kellett altatni:-)
Nagyon bénának érzem magam a suliban, itt minden előírás szerint csinálnak, póráz jobb kézben kutya baloldalon. Van még egy lány a csoportban rajtam kívül aki szintén balkezes,mindig megállapítjuk, hogy nekünk ez tök nem logikus:-)
Köszönöm a linket:-)
Ma voltunk dokinál, szerencsére ez az új antibiotikum használ neki, már nem köhög.
Most a mi dokink volt, ő meg pont azt mondja,hogy szerdán vigyem Angiet suliba és csütörtökön vigyem vissza hozzá.
Ma nagyon vicces volt, hoztak egy bullterriert és Angie valamiért úgy gondolta, hogy jobb lesz neki az ölemben.Ilyet még nem csinált, meg is lepődtem:-)
A tegnapi iskolát elmosta az eső:-( Persze a tesiórán még jó idő volt...
Szeretem a tesiórát,Roynak jót tesz a gumihúzás, de ez a terepfutás nem az én műfajom.Nagyon hasznos a futás, de nem szeretek a pusztában cél nélkül futkározni, főleg úgy, hogy gyalog is odaérek:-) Az erőltetett gyaloglás az más, azt szeretem:-)
Angievel tegnap voltam orvosnál. Mivel nem volt javulás, más antibiotikumot kap. Reggelente köhög nagyon csúnyán, hétfőn kell visszavinni úgyhogy a szerdai ismétlőórára sem jöhet. Remélem jövő hétvégén már jól lesz. Addig meg gyakorlunk itthon.
Azért adják magukat a kutyáim rendesen az iskolában. Royt méltóságos úrnak szólitják. Angie meg a nagyságos kisasszony:-) Nem vegyülnek a többi kutyával. Még ha játszani hívja Royt valamelyik kutya, megáll, méltóságteljesen ránéz, és tovább megy. Jókat szoktunk rajta mosolyogni.
Ma voltunk doktorbácsinál. Az már biztos, hogy hétvégén csak Royjal megyek iskolába.
Azt kérte, hogy hétvégén még ne vigyem suliba. Még nagyon köhög, szegény be van rekedve, nincs értelme, hogy még erre összeszedjen valamit.Fertőzni, állitólag már nem fertőz, de akkor is Szombaton és hétfőn megyünk még injekcióra.
Azt gondoltam ki, hogy hétvégén Royjal megyek és szerdán az ismétlőre Angievel.
Hallottam én is, hogy sok most az ilyen vírusos nyavalya. Csak remélni tudom, hogy nem ér el ide is. Tegnap épp vissza kellett fordítanom egy kutyust, mert gazdija már úton volt vele, mikor felhívott, hogy a kutya telibe hányta a lakást, de ő úgy gondolja, hogy a májkrémtől, amit megetetett vele.... hát nem attól volt. Mondtam neki, hogy ilyen esetben csakis akkor fogadjuk, ha útközben megvizsgáltatja állatorvossal, aki kizárja a fertőzés lehetőségét, így végül nem jöttek.
A Hovawart egy nagyon ritkán előforduló kutyafajta. Volt már hozzá szerencsém, de az arany színű volt, és nem volt különösebben magas, pedig a fajta kanjai a 70 cm-t is elérhetik.
Nálunk is vannak most óriások.... asszem, hogy Te már kerítésen keresztül találkoztál is velük: Gandalf, a pireneusi hegyikutya, a maga 80 cm-marmagasságával, és Kajla, a bernáthegyi lány, akinek szintén nem kell szégyenkeznie a méreteit illetően. Gandalf, ha mellém áll, simán a hónom alatt van a feje úgy, hogy meg sem emeli.
Remélem, hétvégére Angie is jól lesz, és a doki áldását adja majd a kutyasulira!
Zsazska képzeld megkérdeztem a nagy, fekete kutya gazdáját:-) Nos ő howavart. Én életemben egyszer láttam ilyen típusú kutyát, de az tuti nem volt ekkora. Gazdija szerint az övé alacsony.
A lakótelepen kencsiköhi (kennelköhögés) és fosóshányós vírus van. 10 kutyából 8 nak valamelyik van a szerencsétlenebbek mindkettőt benyalták. Mire hazajöttem Angie nem volt jól, köhög, levert, úgyhogy vittem dokihoz, antibiotikumot kap, cssütörtökön viszem vissza, akkor meglátjuk mehet e szombaton suliba. Roy egyenlőre ok, remélem terminátor szervezete leküzdi a virust.
A Shar-pei.lap.hu oldalon megtalálod a magyar kenneleket. Nehéz abban tanácsot adni, hogy honnan, kitől vegyél kutyust, mert egyrészről van, aki a ráncosabb típust kedveli, és van, aki a simább bőrűeket. Van, aki a különleges színek iránt érdeklődik, aztán van, aki csak kedvencet akar, és van, aki pedig kiállítási kutyát.... szóval abban, hogy honnan vásárolj, ezen szempontok ismeretében is nehéz lenne tanácsot adni. A lényeg az, hogy nézz körül tenyésztők közt, és érdeklődj! Lényeges szempont az egészség, tehát jó, ha a szülők rendelkeznek egészségügyi szűrésekkel, ami a a törzskönyvre is felvezetésre kerül.
Kutyákra nézve is igaz a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve... szóval vásárlásnál jó, ha nem az alacsony vételár a meghatározó. Inkább vegyél drágábban, ámde egészséges, szép, típusos kutyát, mintsem a későbbiekben fizesd majd meg az árát.
Nem árt tudnod, hogy Tenyésztő nem ad el kutyát törzskönyv nélkül, chip nélkül, oltások nélkül, és 8 hetes életkor alatt.
Igyekeztem az elmúlt pár napban minél több információt megtudni erről az aranyos kutyusról és a fajta jellemzőiről.
Ezt a fórumot is igyekeztem figyelmesen átolvasni és végeredményben úgy döntöttem, hogy beszerzem új társam.
Leendő Shar-pei teli életemre szeretnék minnél jobban felkészülni, hogy a legteljesebb életet alakíthassam ki kedvencemnek a megérkezés első pillanatától. Az igazi móka akkor kezdődik úgy igazán, azt gondolom! :)
Tudnátok esetleg tanácsot adni, hogy honnan-kitől, milyen Kennelből lenne érdemes érdeklődnöm a kutyusok iránt?
Milyen távolságra van tőletek a suli? Mert bár strapás, de hidd el, hogy ma, ha autóval mentek, nehezebb dolgod lesz a kutyák irányításakor, hisz nem lesznek kifáradva. Nézd meg Cesar Millant! Ő sem véletlenül viszi a kutyákat görkorizni, s csak aztán kezd el velük dolgozni. De persze megértem, hogy amíg a séták nehézkesen mennek, akkor ez nem okoz neked túl nagy élvezetet.
Ma kipróbálom milyen, ha autóval megyünk. Fél 3 tól testnevelés óra lesz.
Aztán majd szerintem gyalogosan fogunk járni.
Persze nem komondort akartam írni, hanem kuvaszt, de valamiért komondor lett belőle:-)
Szóval olyan , mint a kuvasz csak nem fehér, nagy meg fekete:-) Én csak képen láttam briardot, de az iskolatársunk nagyobb meg más:-)Tegnap azért én is ott tartottam, hogy , ha egy agysejttel kevesebb lett volna simán elmentem volna mohának:-)
Az a jó, hogy mindig mondják, hogy mit csinálok rosszul, min változtassak. Tegnap hazafelé, meg ma reggeli sétánál gyakoroltunk. A sétát tanultuk:-) Ez Roynál problémás, de egész jól sétált húzás nélkül.
Ami viszont jó hír, az amerikai bulldogos ismerős rámírt tegnap, hogy voltak a cerbiben,megbeszélték a problémát, jövő héttől viszik szocira.
A kis csomó az simán lehet az oltástól, már ha kapott oda szurit, mert a bordákhoz ritkán szúrnak. Azonban hasonló dudor van Szambámon is fiatal kora óta, de neki szerintem a lengő bordája törhetett el, mikor még szeleburdi volt, és nekirohant a kerti padnak. :( S mivel ez csak esztétikai dolog, azon kívül az ég világon semmiben nem korlátozza, így nem is foglalkoztunk vele....maradt ilyen puklis.
Szerintem pont az a jó abban, ha gyalog mentek, hogy kellőképpen levezetitek a fölös energiákat, és akkor már könnyebben összpontosítanak a feladatra. Én is mindig gyalog mentem, pedig az sem volt kis távolság. Még anno 1983-84-ben, amikor még Budán laktunk, az Andor utcából gyalogoltunk fel a Sashegyre, ahol az iskola volt. Most, hogy van google térkép, direkt megnéztem kíváncsiságból, és 4,1 km, ami gyalogszerrel 50 perc séta....,most viszont 2,1 km-re vagyok az agility pályától, szóval bár ez csaknem a fele, de kb 30 perc alatt lehet megtenni, és én direkt élvezem ezeket a sétákat. Útközben is egy csomó mindent lehet gyakorolni.
Kíváncsi leszek, hogy ma hogy érzed majd... Remélem, klassz élményekkel jössz majd vissza.
Az a fekete komondorszerű, az nem véletlenül egy Briard?
Túl vagyunk az első napon a ziskolában:-) Roy jobbra dől, Angie pedig balra.Gyalog mentünk a suliba, ami annyiból nem volt szerencsés, hogy mindkettő hullafáradt volt mire odaértünk
Nos az már tisztán látszik, hogy a legnagyobb probléma a gazdival van:-(
Az ültetéses feladatnál sikerült magam annyira bestresszelni, hogy átragadt Angiere is, így szegény elhányta magát. Mert nem sikerült elsőre és tök bénán éreztem magam.
Roy pedig függő. Énfüggő. Mondjuk az érdemi munka holnap kezdődik, azért elég érdekes csapat verődött össze.
A "legkeményebb" ő egy jack russel, illetve a MadMax névre hallgató beagle:-) Rajtuk kívül 3 staffi van egy nagytestű kutya aki olyan, mint a komondor de fekete, Mia a nápolyi masztiff meg a 2 shar pei:-)
Tünde az a helyzet, hogy nekem elveim voltak:-) Kutya ágyba nem jöhet. Roy nem is jön fel, de aztán megérkezett Angie és nagyon gyorsan leszoktatott az elveimröl:-) Angie ágyban alszik
Roy is feljöhetne az ágyra, de ő most már nem akar:-)
Köszönöm, a megnyugtatást! Én úgy látom felfelé nő, mint ha húznák :) Sajnos a fogacskáit nem találtam meg, tegnap vettem észre, hogy az első kis fogacskákból már alig alig van. Valami tündéri amikor látszik :) Tegnap észre vettem a bordáinál, hogy a bőre alatt van egy csomó. Nagyjából olyan 1,5-2 cm ha épp áll akkor dudorodik ki, de a bőrrel együtt mozog. Mi lehet ez? Nem tudom mióta lehet ott, igazából tegnap vettem észre. Ha hozzá nyúlok nem fáj neki, nem is zavarja. Gondoltam rá, hogy talán a szuriktól amiket kapott, de az már jó két hete volt. Találkoztatok már ilyennel?
Panni, természetesen Bombi csak így hajlandó aludni, mint egy kis herceg :)
Bombi tényleg nagyon édes, és szerintem nem sovány. 14 kg úgy gondolom az ő korában épp elég....amúgy is a súly az csak egy adat, de ott van még a magasság is, szóval nyilván nem mindegy, hogy mekkora kutyusról beszélünk. Egy növendék kutyának nem jó, ha dundi, mert a fejlődésben lévő ízületeket terhelné a plusz súllyal. Azt szokták mondani, inkább az a jó, ha a gazdát megkiabálják, hogy éhezteti a kutyát, mert vékony, mintsem hogy dunduska legyen. Ha majd kinövi magát, meglátod, hogy rakódnak majd rá szépen a kilók is... most viszont mindent, amit megeszik, azt a növekedésre fordítja.
Szerintem ne aggódj az evés miatt, mert ha amúgy jó a kedve, akkor egyszerűen csak minden más jobban érdekli most, mint az evés.
Én eltettem a kihullott fogakat.. -már ha sikerült megtalálnom, mert a legtöbb kutya lenyeli őket, de az első kutyám fogait pl. már 30 éve őrzöm :)
Köszönöm a dícsérő szavakat :) Nagyon büszke vagyok a kis Bombira :) Látom mindenki élvezi a korai tavaszt... Cápi nagyon aranyos, kis pöttöm létére a nagyokkal :) Tündériek!
Bombinak kipottyant az első foga, pont a legelső, elég viccesen néz ki :D Egyébként mostanában kicsit csökkent az étvágya, vagy ez az ő korában normális? Most négy és fél hónapos, eddig naponta háromszor kapott enni, a tápon javasolt adagot. De az utóbbi két hétben csak nempi kétszer hajlandó enni, és akkor sem az egészet. Amúgy nagyon virgonc, állandóan kinn lenne. Bombi eredeti gazdija szerint sovány... hozzáteszem 14 kg :D Tényleg nem mondanám kövérnek, inkább hogy nyúlik :D
Panni! A szaporítók egész életükben a menhelyinél százszor rosszabb körülmények között tartják a kutyákat, és sz...nak az egészségükre, a lelkükre, mindenre... Nem hiszem, hogy ha örökre száműznéd is őket egy menhelyre, az bármit is megmozdítana bennük. Legfeljebb nem értenék, hogy mások miért törik magukat azon, hogy ráfizetés árán otthont nyújtsanak ezeknek a szerencsétlen, kiszolgáltatott állatoknak.
Respekt a harisnyáért. Remélem, nem valami drága darab volt. Hiába na.. Itt a tavasz, és úgy látszik, kedvük támadt egy kis hancúrozásra. :)
Nos ezért vinném őket egy egész hétre:-) Hogy legyen idő összeszedni gondolataikat.
Mindenesetre ma hazaérve érdekes látvány fogadott. Roy áttanulmányozta a kerületi újságot:-) Nyilván Angie is segitett neki:-)Roppant büszkék voltak magukra, amikor kérdeztem, hogy ez meg mi, tologatták felém a papirfecniket:-) Illetve a harisnyámmal kötelet húztak:-) Ez persze az én hibám, mert én nem pakoltam el.
Valamint, valami nagyon erős ember lerúgta a futtató egyik kapuját:-( Eltörött a pántja. Nem tudom megérteni ebben mi volt annyira jó, de remélem eltört a lába vagy ilyesmi.
Teljesen igazad van Panni, azonban nem hiszem, hogy ezeket a mocsok szaporítókat megérintené a menhelyek látványa. Az általam vázolt esetben legalább nem nagyban űzték az ipart, csak egy alommal kísérleteztek, s mikor belátták, hogy nem volt nagy ötlet, lemondtak róluk, és nem dobták ki őket.