Ezen a gepen van time manager. PL. hetvegen mehet 4 orat, de van amikor ez nem opcio (het kozben este) es te tudod megvalasztani h milyen gyorsan menjen a program. Mi eddig altalaban leroviditettuk es akkor is szepen mosott.
Például azért, mert a meglévő gépen a 40 fok mellé nincs előmosás, csak a 60 fok mellé. Ha szükség volt rá, akkor két külön programot kellett végig várnom.
Például a fehérneműknél a gumik nem bírják ki a 60 fokot.
Például vannak olyan munkaruhák, amik erősen szennyezettek, de nem lehet magas hőmérsékleten mosni.
Például vannak olyan ruhadarabok, amiket vizesen csurgósan érdemes kiakasztani. Ha nem tudom azt választani, hogy a mosógép hagyja rajta a vizet, akkor csak akkor tudom mosni, ha végig oda tudok figyelni rá. Az nem opció, hogy kézzel mosom a kádba behajolva, mert fáj a derekam.
Sohasem értettem miért kell változtatni a programon, elmagyarázzátok? Nekem is van vagy 20 fölösleges program a zanussimon, mert jó ha kettőt használok!
Nézegetem a leírásokat meg a fórumokat, és szétmegy tőle a fejem.
Melyik az a márka, amelyiknél nemcsak a gyári program van meg, hanem saját beállítással tudok variálni a mosás menetén? Értem ezalatt például, hogy választhassak akár olyat is, hogy legyen előmosás, a főmosás 30 fokon és utána kisebb fordulatszámon centrifugáljon (vagy hagyja rajta a vizet), ne csak a gyári kötött programot.
Egy nem is öreg Whirlpool rohad éppen szét, mechanikailag is meg a rozsdától is - ennél is fel volt tüntetve annak idején az ismertetőn, hogy tudja ezt meg azt, aztán a valóságban nem lehet állítani rajta, kizárólag azt tudom sk állítani, hogy centrifugáljon vagy ne. Az ezelőtti gépet pedig tetszés szerint állíthattam.
Köszönöm, ha annyit megmondtok, melyik márkánál, milyen gépek között keresgéljek tovább. (Azt hiszem, sürgős, mert az előbb már nem forgatta meg a dobot a beteg gép.)
Lehalt a 13 éve Whirlpool 6th sense mosógépünk, motorja jó (egy éve cseréltem szénkefét benne), dob rendben, vízadagolás gyenge, elektronika körül valami elment, de a panelek egy része jó.
Sziasztok! Mosógép vásárlás előtt állok ,de ahogy olvasgatom már 2 napja a fórumokat ,hozzászólásokat sajnos (vagy szerencsére) kevesen érdeklődnek az enyémhez hasonló nézőpontból. Tehát : a cél hogy a lehető legolcsóbban oldjam meg a ruhamosás problémáját. A keret a lehető legkevesebb :) A legfelső árból maximum a legeslegolcsóbb új nevenincs gép jönne ki (max. 40eFt) .Két irányban gondolkodok :vagy az előbb említett ,vagy egy használt gép ami lehet elől- vagy felültöltős is (az elöltöltős szimpatikusabb). Más tartós fogyasztási cikknél is úgy választok hogy inkább legyen használt ,akár koros akár egyszerűbb kivitelű ,de minőségi ,tartós ,javítható konstrukció (egy 24 éves Toyota Carinával járok és idáig bevált :) ) Ezért került a látóterembe a Miele gyártó ,ahogy látom ez pont ilyen egyszerű robusztus megbízható szerkezeteket gyárt már régóta. A konkrét tipus amit kinéztem egy Novatronic w 844 ,ez a paramétereiben ,szolgáltatásaiban teljesen megfelelne. Ahogy látom sok ilyen mosógép importálódik az országba ,többen is ráálltak erre a konkrét márkára ,behozzák ,szükség esetén felújítják és akár garanciával árusítják már 30-40 eFt-tól. A család nem nagy (egyedül vagyok egyenlőre :) ) tehát heti 1-2 mosásnál nem igazán lenne többet használva a gép. A konkrét kérdésem az lenne hogy tényleg strapabíró ennek a gyártónak a terméke? Lehet hozzá még alkatrészeket kapni (és esetleg nem aranyáron)? .Vagy hagyjam a francba ,vegyek egy új Star-light (?) vagy bármilyen legolcsóbb újat és hátha kihúzom valameddig? Köszönöm hogy elolvastad ezt a kissé hosszúra nyúlt hozzászólást és bármilyen választ szívesen várok ! :) U.I.:időközben még bejöttek a képbe az osztrák Eudora gyártó régebbi tipusai is ,ezek is szimpatikusak sőt ,ők gyártanak mini mosógépet ,ami lehet hogy mivel egyedülálló vagyok pont praktikus lenne...
Zanussi TL 803 V gépünk 16 év után kidőlt, pedig pipec állapotban tartotta az asszony. Mi a jó francot vegyek helyette? Elöltöltős Electroluxban vagy AEG-ben gondolkodunk, talán az utóbbi kicsit drágább, és az alkatrész is húzósabb.
Üdv, van egy Samsung WF70F5E0N2W/LE mosógépem. Kb. 4 éves lehet. Eddig semmi gond nem volt vele. Most beszivattyúzza a vizet és aztán meg sem mozdul. Se nem melegít, se nem forgatja a dobot. Viszont hibaüzenetet sem dob. A kijelzőn ugyanúgy világít a hátralévő idő, teljesen üzemszerűen néz ki, de nem mozdul. Szűrők tiszták elöl-hátul. Áramtalanítottam, több programot megpróbáltam, a szivattyúzás után mindig megáll. Mit tegyek?
(csak neked, egy apróság: olyan ügyesen találták ki, hogy szíjcseréhez ki kell venni az üstöt a házból, fűtőszálcseréhez meg kezelő, , szájgumi, előlap, ellensúly le, és utána férsz hozzá.)
Minden modellből három terméken közel 2.000 mosást végeztünk. Vagyis a laboratóriumban gyakorlatilag mintegy fél éven keresztül folyamatosan működtek a gépek kisebb szünetekkel.
Így egy nagyjából 10 éves valós működési időszakot szimuláltunk heti 3,5 teljes adagos mosással számolva.
A pontozásnál azt vettük figyelembe, hogy a tesztelés során mikor és mennyire komoly meghibásodás lépett fel."
Az egyik Pana kapta a maximumot: 4.1 a két Miele csak 1.5 pontot kapott az ötből tartósságra.A
Ha van olyan brand otthon ami főz-mos-takarít, előbb kérdezd meg, hogy nincs-e valami fixa ideája amiről te nem tudhatsz. Ezzel máris jelentősen szűkülhet a kör.
Ezért ne dűlöngélj bele a marketingkilogrammokba, mindig a dob térfogatát nézd! Nehogymá' egy nyolcvanliteres dob kilenc kilós legyen, mert elsírom magam... :-))