Keresés

Részletes keresés

Alexanna713 Creative Commons License 2017.03.16 0 1 32728

:) Ketten járjuk a Balkánt a most már 16 évesre cseperedett Nagylányommal. Soha. semmi gond nem volt, és nagyobb biztonságban érezzük magunkat, mint itthon... Ne higgy olyanoknak, aki láttak valakit, aki hallott olyanról, hogy olvasta az ország nevét a térképen... :D Tapasztalj! Bátran! Jó utat és sok élményt!

Előzmény: Alex1970 (32718)
rebkaa Creative Commons License 2017.03.16 0 1 32727

Köszi halacs,

Herceg Novi felé mindenképp megyünk, Cetinje feltétlenül lesz,de a bázisnak egy 4 csilli hotelt szavaztak meg a lányok reggelivel 4800ft/főért Becici-ben. Pont ózkodom a szálloda, szálloda hátán helyektől, de ám legyen. Végül is Budvától sem olyan óriás távolság a kotori öböl.

100km, 1.40 órának irja írja Dubrovnikot a tervező, szerintem 1 napot rászánunk.

Már csak egy autóbérlő cég kellene, aki debit card-ra is ad autót a podgoricai reptéren.

Előzmény: halacs (32717)
laguna1,8 Creative Commons License 2017.03.15 0 1 32726

Üdv urak

10 éve lejárok Herceg Novitól-  Bar ig

soha nem volt gond

NilsHolgersson Creative Commons License 2017.03.15 0 1 32725

Kb. tizenöt éve történt, Herceg Noviban egy délutánra lenthagytam az ővtasimat brifkóval útlevéllel  bankkártyával együtt a rakparton,aholt kikötöttem.Estefelé mentem le a Topláról,emlékeztem hol hagytam azt hittem nem lesz meg,de ott volt érintetlenül.Tavaly Dubrovnikban(off) a  Gruž-nál parkoltam(persze ott van ingyenes hely) full letekert a hátsó ablakkal maradt ott a verdám 6-7órára.Semmit nem vettek ki az atutóból.Mindig kicsit letekert ablakokkal parkolok,nincs mindenhol árnyék.Szintén last Summer sztori-a parkolóban ott figyelt a korláton napokig egy kettes Golf sluszkulcsa majd a házigazdánk ezt megunta és kitett egy cetlit hogy nála van a kljuc,ha valakinek szüksége van rá.Nem ragozom tovább, nekem ilyen tapasztalataim vannak.

Blaci78 Creative Commons License 2017.03.15 0 0 32724

Szia! Az idén megyünk kilencedszer. Még soha nem volt gond, ill egyszer szerbiába megbüntettek jogosan!!! gyorshajtásért! A strandon ottfelejtett telefonomot  albánok utánamhozták!!!   Biztos hogy itt is lehetnek bünözök de nálunk inkább ! Győrben lakom négy külöböző autómat törtek fel!

H_G Creative Commons License 2017.03.15 0 0 32723

Talán nem tökéletes, de a magyarországinál jobb. Amúgy az ilyen sztoriknál gyakran kiderül, hogy a kocsifeltörés még útközben Szarajevó környékén történt.

szervezkedő Creative Commons License 2017.03.15 0 0 32722

https://youtu.be/LSIjgZIDMgo

Hatalmas kumbori pisztrangok.

nohab Creative Commons License 2017.03.14 0 0 32721

Nyaralást tervezünk Montenegróba, de ijesztgetnek, hogy a közbiztonság nem túl jó, feltörögetik a kocsikat meg ilyenek.

Számtalan esetben látok helyi autókat strand közelében 5-10 centire lehúzott ablakkal hagyva. Itthon ilyet nem nagyon mernek.

btvszeged Creative Commons License 2017.03.14 0 0 32720

Akik ijesztgetnek jártak már ott többször?

Mindig így jártak?

Mo.-n nincs ilyen?

Ne higgy a szóbeszédnek.

Tapasztalj.

Mi idén másodszor , alig várjuk.

szervezkedő Creative Commons License 2017.03.14 0 0 32719

"...kinek milyen tapasztalata van?"

Nekem az a tapasztalatom, egy ilyen nyilvanos forumon, szamodra ismeretlen emberek megmondjak a frankot...

Kerdes, az o szavukra adsz, vagy azoknak a barataidnak fogadod el a velemenyet, akik ismeroseid es elmondjak szemelyesen a tapasztalataikat!

Alex1970 Creative Commons License 2017.03.14 -1 0 32718

Sziasztok,

Nyaralást tervezünk Montenegróba, de ijesztgetnek, hogy a közbiztonság nem túl jó, feltörögetik a kocsikat meg ilyenek. Nem igen akarok hinni a szóbeszédnek, kinek milyen tapasztalata van?

Köszi a válaszokat.

halacs Creative Commons License 2017.03.10 0 0 32717

Hahó! Mi Herceg Noviba készülünk. Kellemes, békés hely, közel van Kotor és Dubrovnik is. Máskor nem javasolnám, de most Dubrovnikot is ajánlom: áprilisban talán nincs az az iszonyú tömeg, mint szezonban, és úgy hallottam, talán nyártól korlátozni akarják a turisták számát is, egyszerűen kiteszik a megtelt táblát, ha úgy adódik. Dubrovnik gyönyörű, látni kell, és mivel később erre kisebb esélyetek lesz, szerintem most nézzétek meg.

Kotor és a Kotori-öböl kihagyhatatlan, óváros, túra, hegymászás – minden, ami kell. :-)

És én elmennék Cetinjébe is, és fel a Lovcsenre. Aztán már lehet is csomagolni hazafelé, hajóút már nemigen fér a programba, de ha mégis, Herceg Noviban biztosan találtok rá lehetőséget.

Nekünk is jegyünk van arra a járatra...

Előzmény: rebkaa (32711)
szervezkedő Creative Commons License 2017.03.08 0 0 32716

A futest feltetlenul pontositsd! Hiaba nincs nagy hideg, de mi nem vagyunk hozzaszokva az ejszakai didergeshez.

(Valoszinu a klimat fogjak neked bekapcsolni es azzal langyitanak be. Masik verzo, az elektromos hosugarzo, de az nagyon kiszaritjak a levegot, szamomra kellemetlen, napokon keresztul. Nalam az olajradiator valt be, nagyon szeretem.)

Előzmény: rebkaa (32715)
rebkaa Creative Commons License 2017.03.07 0 0 32715

köszi mindenkinek. Nyugi, idő jó lesz. Bevonzom..😀Februárban Borneón túráztam 12napig majdnem minden nap. Mindenki azt mondta jaj oda csak áprilistól szabad,annyira esős. Még sok is volt a 33fok és 95% pára👍

Igen nyilván áprilisban eddig nem sok ember ment Montenegró felé(csak szervezkedő) 

a kiránduló hajók  járnak már szerintetek az öbölben? Olvastam egy cikket, hogy régebben előszezonban kedvelt helye volt a németeknek és a hollandoknak, de a montenegróiak elűzték őket.

ezt mire értik? 

Na most egy amatőr kèrdés következik de mivel általában csak nagyon előszezonban tudok utazgatni, többször belefutottam déli országokban. Az apartmanokban nincs fűtés és a 13-15fokos szoba elég lehangoló tud lenni.

Itt is jellemző? Mert akkor rákérdezek a szállásnál.

H_G Creative Commons License 2017.03.07 0 0 32714

Budva vagy Herceg Novi.

Előzmény: vargas3 (32712)
szervezkedő Creative Commons License 2017.03.07 0 0 32713

Brutto 5, netto 3nap.

Turazas, setalas, kirandulas, autoberles, Dubrovnik stb. Szerintem 3napba ne tervezzetek ennyi mindent. Szallast talalsz a bookingon. Mivel eddig aprilisban csak egy- ket fanatikus uzazott le, nem sok info volt, mit lehet olyankor csinalni.

...de majd Halacs sug, nektek! :-)

Az is nagy kerdes: milyen lesz az ido? Ha lesz egy nap eso, akkor brutto 5, netto 2ve csokken.

(Az ido jooooooo lesz, mert en is lent leszek!)

:-)))))

vargas3 Creative Commons License 2017.03.07 0 0 32712

Szia. Szerintem Budva jó lehet nektek. Ott azért jobban van élet.  Ó város, park, tengerpart stb. Szerintem Dubrovnikba ne menjetek. Bőven találtok erre a pár napra programot. Menetrendet találsz itt a fórumon, ha használod a baloldali keresőt. Illetve nézd át a www.montenegro-utazás.info oldalt.

rebkaa Creative Commons License 2017.03.07 -1 0 32711

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Vettem jegyet az első Podgoricai járatra. Évek óta el akarok jutni Montenegróba,de mindig csak terv maradt a hosszú autós lejutás miatt.

Hol lenne szerencsés szállást keresni, ami április elején is hangulatos, nincs minden zárva? Egy barátnőmmel megyek, ketten nők, szeretnénk most fiúk és gyerekek nélkül kiüllni  a tengerpartra egy kávéra, óvárosban sétálni stb..

Mit javasolnátok 3-4 napra?

Szeretnénk aktívanis eltölteni ezt a pár napot, túrázni, hajózni, illetve nem tudom, hogy áprilisban van-e már ilyen lehetőség a kotori öblben vagy menetrend szerinti komp-ot keressek?

Nagyjából rákerestem buszokra, de szerintem ha látni is akarunk autóbérlés lesz.

Dubrovnikot érdemes lenne belevenni? még egyikőnk se volt.

Bujazliz Creative Commons License 2017.02.28 0 0 32710

Bocs, Dubrovniktól-ra javítva.

Bujazliz Creative Commons License 2017.02.28 0 1 32709

Tudod ez a topik  Montenegrót szerető emberek csevegését szolgálja, tisztelve ennek a csodálatos országnak az emberit és tájait. Nincs probléma a laza stílussal, de az ország nevét illik nagybetűvel írni.

Ha az autópályán mentek, annak vége után Dubrovnitól egy szakaszon nagyon lassan lehet haladni, látnivalók nélkül. A tengerpart melletti utakon szinte kivétel nélkül sebességkorlátozás van, a gyorshajtókat talán 3 éve bevezetett új jogszabályok alapján brutális szabálysértési bírsággal sújthatják. (Tavaly a mellettem elviharzott 5-ös BMW-vel egy völgyben találkoztam nem sokkal később rendőrök társaságában, akik erősen papíroztak.) 

Az, hogy mit szeretsz megnézni,attól függenek a látogatni való helyek. Ha visszaolvasol, sok ajánlást találhatsz nagyon sok képpel. Ha szűkíted az érdeklődési célodat, biztosan sokan segítenek ebben annak ellenére, hogy a visszaolvasással sok kérdésre kaphatsz választ.

Üdv.

Előzmény: kekiir (32706)
Blaci78 Creative Commons License 2017.02.28 0 3 32708

Elballaghatnál innen kiscsibe!Ez egy normàlis topik!

Előzmény: Törölt nick (32707)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.28 -9 0 32707

Ebben a sorrendben pont jó lesz.

Előzmény: kekiir (32706)
kekiir Creative Commons License 2017.02.28 -7 0 32706

Sziasztok! Kocsival megyünk haverokkal montenegróba, Dubrovnyikból. Mit érdemes megnézni? Nemzeti park, fasza hegyek, gyönyörű tengerpart, ilyesmikre gondolok. Kotor már tervben van.

Előre is köszi a válaszokat!

Blaci78 Creative Commons License 2017.02.27 0 0 32705

Jo sok szabid volt!

Előzmény: szervezkedő (32704)
szervezkedő Creative Commons License 2017.02.27 0 1 32704

....hajajjjjj!

Vége a tavalyi szabadságaimnak és vissza kellett utaznom az óhazába!

:-(

Még hatása alatt vagyok az elmúlt időszaknak. Rengeteg élmény, nem kevés kaland után és milliónyi fényképpel a telefonomban ülök most a gép előtt.

Ezt a mézet nem ismerem. 

Szomszédaim körében is divat, a rakjunk mindent bele a pálinkába és főzzünk mindenből teát, mert az annyira jó és egészséges. Ki tudja? Lehet ez is egy helyi ötletember gyártmánya.

:-)

Előzmény: Bujazliz (32693)
sütöget Creative Commons License 2017.02.23 0 0 32703

Köszönöm, hasznos info!

Előzmény: Hetty31 (32702)
Hetty31 Creative Commons License 2017.02.23 0 0 32702

Szia, 

én tényleg nem emlékszem, hogy parkolásért nagyon fizetni kellett volna, de lehet csak szerencsénk volt :) és nem büntettek meg.. :)

Igen, Zanjic-tól volt 5€ a hajójegy, odáig kocsival mentünk le. Elég kalandos. :) És csak a Kék-Barlangba mentünk, ott lehetőség volt fürdeni egyet, aztán mentünk vissza, egy óra volt kb. az egész (ha jól emlékszem).

Előzmény: sütöget (32677)
Amaribp Creative Commons License 2017.02.21 0 0 32701

Bemutató:  Podgorica

https://www.youtube.com/watch?v=lLCcid1z4fM

Tenger fürdés?  Nem magyarnak való :)

Eső? A jó isten megmondhatója, hogy esik vagy nem esik.

Tömegközlekedés az van, de szedd össze a menetrendet, honnan -hova, vagy türelem.......

Előzmény: vaspact (32698)
portugéza Creative Commons License 2017.02.19 -1 0 32700

Mennyire érdemes Podgoricában elidőzni? 

Röviden: nem érdemes. Hosszabban itt.

A tengerben fürdés mennyire jöhet szóba?

Én május végén voltam kétszer, akkor már lehetett. Olyankor, ha derült az idő, a nap kellemesre felmelegíti a legfelső vízréteget. Ez elviselhetővé teszi az alsó, hidegebb vizet is. Április végén, május elején szerintem az átlagnak még nem megfelelő a tenger.

az éves csapadék mennyisége Kotorban és Podgoricában is bőven 1000 mm felett alakul. Ez reális? 

Reális. Montenegró Európa legcsapadékosabb országa. :) 

Ha a fürdés nem is jönne össze, legalább az idő legyen szép.

Akkortájt nagy az esélye az esős napoknak, de ha derült az idő, kellemes a napsütés. (Május végén pedig már eléggé le lehet égni, ha nem vigyáz az ember.)

A tömegközlekedés mennyire elterjedt és mennyire használható?

A távolsági buszközlekedés jól szervezett, egymással versengő kis cégek bonyolítják. Megbízható menetrend itt:

https://busticket4.me/

Ezen kívül vannak helyközi/regionális járatok is a parton bizonyos települések vonzáskörzetében.

Előzmény: vaspact (32698)
vargas3 Creative Commons License 2017.02.19 0 0 32699

Esetleg ha valaki unja az autós, vonatos, esetleg repülős lejutást, itt egy alternatíva:

http://retrovasak.hu/babettakkal-az-adriara/

Minden elismerésem a srácoknak!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!