Helló :) Cefre és lepárlókészülék-függő a dolog, nekem is vadkörténél már 53 foknál jött a savanyú íz. Viszont van, hogy gyengén megjelenik, aztán egész sokáig szinten tartja magát, majd hirtelen felerősödik ez az íz. Na olyankor kell elzárni a gázt. A kevésbé savanykás rész aromákban gazdag, ezért hiba lehet hamarabb elzárni a fűtést, érdemes minél tovább főzni. Olyan is volt már velem, hogy 10 fokos volt a kijövő párlat és még mindig semmilyen rossz ízt nem éreztem.
:) biztosíthatlak van probléma a szövegértésemmel, átlagosnál nem jobb.
Ennek ellenére kérlek ne akard elvenni tőlem a reagálás lehetőségét, a stílusodat kifogásoltam, az, hogy benézted a mennyiséget engem nem érdekel, bárkivel előfordulhat.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Lehet számolni is (9*0,38/0,25 literre kell hígítani), de ha kimaradtál a kémiaóráról (vagy közben változott a tananyag), akkor egyszerűen próbálgatással. Nem kell eltalálnod a 25 fokot, valahová 20 és 25 közé, oszt' jól van.
Azért kell hígítani, mert úgy jobb az elválasztás a finomításnál.
(Ha ilyen tömény az alszeszed, akkor túl hamar abbahagytad a főzést.)
Azert en azt gondolom ,hogy ha 2010-ben ilyen feltetelekkel engedik az otthonfozest,meg az is orult volna, aki most epp bosszankodik,vagy epp kudarcnak veli. Persze nezopont, es felfogas kerdese ez is. :)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Nekem ágaprítóm van évek óta. Tökéletesen működik. Körtét, almát, birset ezen darálom, darabolás nélkül. 1q birs kb 45 perc alatt megy le rajta. A végeredmény, egy tökéletes püré.