Stigi! Köszi a dícséretet. Ne, ne mutogass ilyeneket! Annyira elragadó! Gyerekharisnyából... Annyira bele vagyok most szerelmesedve ezekbe. De annyi más varrnivalóm van, hogy nem szabad most ilyenekkel fogalalkoznom. Meg lánykám zoknijai, harisnyái persze tabu, mert örökítjük a babarucikat. :) A sajátjaim közt meg alig akad normális színű. :(
Jajj, a tyúknyereg! El is felejtettem elmondani, hogy milyen hangosan kacagtam rajta. :) Szenzációs, hogy mik nincsenek már. Tudom, hogy ez egy komoly dolog, bocsi, de annyira meghökkentő. :) Totál azt hittem kötény...
Tallina, én már megcsodáltam a pici angyalaid a meskán. Tüneményesek. Egyelőre nem célom 10 cm alá menni, mint Pihének...:-))) Ez a baba csak tetszett, azért csináltam meg.
Skippo, örülök, hogy Prüntyi ennyire szereti a babát - én ezért is nem "sajnálom" eladni/elajndékozni a babáimat, hiszen éppen azért készülnek, hogy játsszanak velük! És olyan jó tudni, ha az új kis tulajdonos szereti.:-)))
Io, ez a piroska baba annyira aranyos!!! Imádom a csíkos görbe lábacskáit meg a agombrögzítéses kezét. Az arca is nagyon bájos lett!
Mamazsu, ezek a minik annyira aranyosak - nagyon szépen kidolgoztad őket! Jó sok munka lehetett ennyit megcsinálni! Szerettem volna megkérdezni, hogy a képtárad első fotóján - ahol a játékpolc van fotózva - a szemből jobb oldali fürtös babácska haja hogyan készült??? Az nagyon tetszik, kipróbálnám hasonló technkával az Ancsa babámat is...
illésréka - Neked aztán volt türelmed,tünemény ez a pici baba skippo - hát ez a babababa:-) tallina - jól látom kulcstartók?:-)Édesek IO - azok a copfok:-) kreagi - aranyos lett a macis szivecskéd,a kis ruhák,pedig nem semmi ezkriszti - látom nem tudsz aludni :-)
Jajj, de kis helyeske lett. Mondjuk szombaton volt alkalmam kézbe venni szerencsére. Foltos topik találkozó. Sokan olvassák ám onnan is a babást. Még engem is megkérdezett két, általam nem ismert varrós asszonyság, hogy az a kövérkésebb angyal, ami kézben volt a képeken múlt szombaton, az mekkora? Gondoltam, ez csak a szerika-féle teltebb szépség lehet.
Tényleg nagyon sokat fejlődtél! Hogy ezek miylen kis szépek, s ahhoz képest milyen aprók. :) Szuper. Ha 14 a baba, mekkor a horgolt kiscipő? Hümm... Nem csodálom, ha egy-két dolgot megszenvedtél. Ilyen csöppök! Én a nagyobb gatyeszokkal is megjárom. :) Nyáron sírni fog, aki kapja! Persze örömében.
Minden nap bekukkantok és alig várom, hogy megmutassátok miket alkottatok. Irtó klassz dolgokat láttam és a sok link!!! Annyi új dolgot tanultam. Horgoltam kis cipőcskéket!!!
És mire döbbentem rá? Éltesebb koromra mintha fejlődést mutatnék....eddig esküdtem a Waldorf babákra, de teljesen beleszerettem "illesreka" kalapos babájába...sőt a csámpás lábú, esetlenkék is tetszenek. ÉS NYULAT IS FOGOK VARRNI csak nem tudok választani a kínálatból.
Azért én sem unatkozom. Írtam egyszer, hogy nyáron topik találkozóm lesz (60-on túliak-nál) mi is adunk egymásnak kis ajándékokat. Elkezdtem kis babócákat gyártani, már kezdek belejönni, de az elején megszenvedtem. 14 cm-nagyok, ill.kicsik és nekem nem is a babákkal van bajom, hanem a ruhával és a bugyingóval, meg a cipőcske se kutya.
Varrógép kiásva, szabad este, apa altat, semmi nem állhat a varrás útjába. :D
IO! Érdemes volt befejezni. Abszólut nem látszik semmi folt, csak Te látod! :) Bájos kis Panni. Mari néni is megdícsérne, ha élne! :) Nagyon szeretem az írásait. Bölcs asszony volt. Sokáig is élt. Tlán ennek köszönhetően?
Még nem is mutattam a múlt hét termését. Egy hét volt, mire kiszenvedtem. Ez a harmadik próbálkozás, s már majdnem jó. :) 3,5 cm-es tappancsokra való. Réka babájának a lábára épp jó. :) Lefotóztam ám a talin Rékától húzott szerzeményt is, meg Szerikától kapott nyuszkót.
Réka! Prünty nagyon szereti a babád. Gyakran játszik vele, beülteti az etetőszékébe. Igaz, ha durcás olykor a hajánál fogva rángatja, de még bírja. :) Jól oda van varrva. Ha meg lazul, majd javítom! Gyöngyöt már levettem, lábat meg nem nyaldos, szerencsére. Viszont a szalagok bomlanak. Majd cseppentek egy csepp ragasztót a végükre, csak nincs normális ragasztóm. :( Tanácsot tudnátok adni, hogy mi jó papírra, s textilre, ami jól tapad, s nem áztatja el totál az anyagot?
Képek sorrendben: horgolt kiscipők (saját), baba&nyuszi (Réka és Szerika), nyuszi (Szerika), baba arca (Réka), baba haja (Réka). Azért vannak közeliek, hogy az érdekes hajmegoldást is lássátok! :)
Jaj, nem! Mindenképpen poliészter töltetet kell venned, vagy kilóra (nálunk, a helyi bútörszövetes boltban úgy drágább), vagy inkább az IKEA v. Jysk párnákat érdemes megvenni és a töltetüket használni. Az olyasmi, mint a vatta apróra tépkedve, csak simulékonyabb, selymesebb érzetű és mosható.
Jaj, nem! Mindenképpen poliészter töltetet kell venned, vagy kilóra (nálunk, a helyi bútörszövetes boltban), úgy drágább, vagy inkább az IKEA v. Jysk pánkat érdemes megvenni és a töltetüket használni. Az olyasmi, mint a vatta apróra tépkedve, csak simulékonyabb, selymesebb érzetű és mosható.
sok és jó minőségű töltöanyag van benne, meg vagyok vele elégedve.
Köszönöm!
Valószínűleg meg lehet tanulni könyvből is, de én az interneten bóklászva és sokat "gyakorolva" tanultam. A könyvek egy kicsit elnagyolják, leegyszerűsítik a dolgot, a buktatókat neked kell megtapasztalnod, megszenvedned:-)
A horgolós videóért Teresát illeti köszönet, de ő is azért csinálta, hogy minél többen lássuk hasznát:-)
Lassan,de biztosan :).De édes lett ez a baba ! Nagyon szeretem a babáid pofiját ! Olyan finomkák-huncutkák.
Legszívesebben ilyesmi testű babát varrnék csak gyereknek,de a felnőtteket nem lehet meggyőzni :).Most őszi lányt fogok varrni háromévesnek,hááát,nem tudom,meddig bírja majd a strapát.És fiú is kell mellé.Hmmm...
Lehet ám kapni tépett flizt is, igaz azt nem tudom hogy melyik olcsóbb, mert én még nem vettem...:-) És -bár ezzel lehet hogy nem mondok újat- de építők boltjában van olyan kis apró hungarocellgolyó, ami szintén jó a töméshez:-)
petneházyban szoktam venni méterben kapható fliezt.. van olyan is ami jó kis anyaggal össze van steppelve. egy oldalon illetve kétoldalon is.. bár az nem babatöméshez való) a lányok az ikeában párnát vásárolnak.
Hát hurcolni még ők sem ebben szokták. A nagyobb lányomnak ez az alvós macija. Mivel nagycsoportos, már csak plüsst lehet vinni alváshoz, a piszézős kendőt (nálunk egy textil pelus) már nem. Na az én lányom sem elveszett ember. A macit begöngyöli a pelusba, mint egy pólyába, úgy alszik vele:)
Hát ezek a párnák nem babások, hanem igaziak, felnőttek. Amikor felraktam a képeket ide, eszembe jutott, hogy néhány éve turiztam pasztellszínű horgolt terítőket, valahol megvannak a szekrényben. Aztán rögtön megfájdult a szívem, mert tegnap a "rongyosban" vergődtem egy sötétkék, rózsaszínű virágos ágyterítőn - valami az ágyamra már nagyon kellene - végül nem vettem meg, elég súlyos volt, de a legfőbb indok, hogy nem jutott eszembe semmi jó ötlet, hogy milyen párnákkal lehetne feldobni, hogy romantikus, nőcis legyen. Ezekkel a párnákkal lehetett volna. No, mindegy. Ma nem lesz tyúkvarrás, nincs festett anyagom, de ahogy a képet jobban elnézem, az nem is tyúk, hanem kakas. Nem mindegy. :- )) Te mivel tömöd a babákat? Kerestem több üzletben olyan "flíz tömőanyagot", de értetlenül néznek rám, mi a fenét is keresek. Gondoltam veszek párnát, de melyiket és hol éri meg? Mekkorák a gyermekeid?
Stiglinc! Imádlak a horgolós videóért. Nagyon szépek a mozaik munkáid! Könyvből, elméletből is megtanulható?
Lányok! Olyan szép a színes babakavalkád, üdítő, felfrissít a tél lelki fásultságából.
Nagyon édesek! Jó ez az utazó táska, biztosan élvezik a gyerekek. Az én unokám is mindig hozza a hóna alatt a kedvenc macit, de ő fiú, nem ragaszkodik plusz ruhatárhoz:-)