Keresés

Részletes keresés

estipisti Creative Commons License 2007.05.03 0 0 674

nagyon sok igazság van abban, amit leírtál, helytől, kortól, személytől függetlenül.

 

Számomra az a legnagyobb hazugság, hogy adott politikai, helyesebben pragmatista párt és annak eminens képviselői, el tudják hitetni az ország egyik felével, hogy ő(k) és csakis ő(k) az alkalmasak az ország vezetésére.

 

Ezeket a tényket és gondolatokat csak azért írtam le, hogy érzékeltessem mekkora veszélyt jelent Gyurcsány és az általa gondosan építgetett Potemkin-ország Magyarország jövőjére nézve. Már a legtöbb ember itt sem tudja, hogy mi az igazság és mi a valóság, pedig ez még csak a kezdet.

 

mondandódnak ezt a részét nem osztom teljes mértékben.

 

Erre egy kérdéssel vilagítanék rá, ki, ill. mi jelent nagyobb veszélyt az országra, Orbán vagy Gyurcsány, ill. az orbanista neokommunizmus, vagy a gyurcsányi kapitalizmus??

Előzmény: waxxablaze (671)
Bumburnyák Creative Commons License 2007.05.03 0 0 673
..hát a sirgyalázó..
Előzmény: kupica (659)
mamicska Creative Commons License 2007.05.03 0 0 672
ezt nem értem én sem, mert a munkásmozgalmi parcella egy jól belátható területen van. Tán még az OTI székházból is átlátni, de hogy a temető fal melletti útjáról, ahol gondolom az őrök járnak az autókkal - hát onnan bizony nagyon jól látszik.

Szerintem éjszaka is, mert ha más nem, de a Fiumei úton lévő lámpák valamennyi fényt adnak és tudtommal a temetőnek is van világítása.( igaz, hogy azt kiverni semmiből sem áll)

egy percig sem lennék meglepve, ha az őrökről kiderülne valami...minimum, hogy aluszkáltak.

Előzmény: anyabanya (653)
waxxablaze Creative Commons License 2007.05.03 0 0 671
terra

  Válasz | 2007. május 03. 10:58 | Sorszám: 245

Bizonyára emlékeztek arra, amit évekkel ezelőtt írtam a "Gyurcsány pszichiátriai kórképe" topicban arról, hogy minél szorultab helyzetbe kerül Gyurcsány, minél jobban halmozódnak a lebukással fenyegető hazugságok, annál jobban "emeli a tétet" újabb és egyre nagyobb erejű hatásvadász megtévesztési, figyelemelterelő és indulat/félelemkeltési akciókkal. Emlékezzünk csak, hogy az egy évvel ezelőtti március 15-i Gyurcsány beszéd alatt mennyire meghökkent a közvélemény a félelmet és fenyegetést egyaránt sugárzó mesterlövészek és kommandósok látványán, hiszen kis hazánk minden anomália ellenére joggal nevezhető a béke szigetének a mai világban. Erre az első meghökkentésre azután a gyurcsányi hazugságipar szépen elkezdte felépíteni a saját valóságshow-ját ugyanolyan műgonddal, ahogyan annak idején a 23 millió román vagy a köteles beszéd mítoszát felépítette, csak most már sokkal nagyobb volumenben gondolkodva. Jöttek sorban a szlovák bűnözői csoportokról, terroristákról szóló mesék, máig tisztázatlan körülmények között megostromolták és elfoglalták a televíziót, ami ürügyet szolgáltatott az október 23-i brutalitásra, jöttek a "megmagyarázók", a Gönczöl-bizottság, az újabb terrorista veszélyről szóló mesék, majd annak megerősítésére a rendőrpalotára leadott sortűz. Ez mind-mind része a valóságshow-nak és ebbe a sorba jól beilleszkedik Kádár csontjainak ellopása.

A történelem igazán nagy kaliberű debattőrei és kalandorai az átmeneti sikereiket mindig arra alapozták, hogy soha nem apró füllentésekkel operáltak, hanem valami olyan sok oldalról alátámasztott nagy hazugsággal, amiről éppen a nagysága és gátlástalan szemtelensége miatt nem hitte el senki, hogy ez hazugság. A köpenicki kapitány vagy Potemkin hazugsága nem lett volna sikeres kisebb méretekben. Hitlert és a náciakt annak idején senki nem vette először komolyan és a Reichstag felgyújtásakor sem fordult meg sok ember fejében, hogy az egy nagyszabású, gátlástalan politikai provokáció volt.
A nagy kaliberű hazug politikai kalandorok másik reménye - nem is alaptalanul az, hogy a megszerzett/megtartott hatalom utólag minden hazugságot képes legitimálni. Kellő ügyességgel, kitartással és médiatámogatással bármely hazugásról el lehet hitetni, hogy az az igazság, míg a valódi igazság hazugság, amelynek hangoztatása kártékony támadás. Hitler elhitette sok millió némettel, hogy minden bajért a zsidók okolhatók és a németek talán örökre ebben a hitben maradtak volna, ha Hitler nem veszíti el a háborút. Sztálin és követőei sok millió embert kiirtottak és állati sorban tartották egy egész birodalom népességét, hogy saját politikai akaratukat érvényesítsék, de Sztálin győzött a háborúban és minden korábbi és jövőbeni hazugságát legitimálta. Sok orosz ember mai is meg van győződve arról, hogy Sztálin az oroszok jótevője volt és hiába mutatnak nekik ezzel ellenkező bizonyítékokat, megmaradtak ebben a hitükben. Hitler Németországában és Sztálin Szovjetúniójában a mainstream hazugság vitatása ugyanúgy hazafiatlan cseledetnek számított egy idő után, mint ahogy az USA-ban az iraki diktátor nukleáris erővel való fenyegetése vagy az eltúlzott terrorista veszély és az annak ürügyén úgymond szükséges szabadságjogokat korlátozó intézkedések valóságának és indokoltságának vitatása. Bush és Blair nem bukott bele ebbe a gigantikus hazugságba, míg annak idején Clintont meghurcolták a jelentéktelen Lewinsky-ügy miatt.

Ezeket a tényket és gondolatokat csak azért írtam le, hogy érzékeltessem mekkora veszélyt jelent Gyurcsány és az általa gondosan építgetett Potemkin-ország Magyarország jövőjére nézve. Már a legtöbb ember itt sem tudja, hogy mi az igazság és mi a valóság, pedig ez még csak a kezdet.

nemhívő Creative Commons License 2007.05.03 0 0 670
Az eddigi sem volt válasz. Terelés, meg butaság. A válasz az más. Ahhoz olvasnod kellene amit írtam, majd megérteni. Ez az ami nem ment. Menj vissza az órára, becsengettek!
Előzmény: csakisazigazat (669)
csakisazigazat Creative Commons License 2007.05.03 0 0 669

Ha ilyen goromba vagy, nem válaszolok.

Te kis ateista.

Meg vagyok sértve.

Előzmény: nemhívő (668)
nemhívő Creative Commons License 2007.05.03 0 0 668
Sopánkodok az Öregről?
Úgy látom rólad szól a PISA jelentés amikor a funkcionális analfabétákról írtak benne.
Előzmény: csakisazigazat (667)
csakisazigazat Creative Commons License 2007.05.03 0 0 667

No, látod, ahelyett, hogy értekezletet tartasz itt a hülyékről, inkább az egy db járőrkocsit intézted volna el, és most nem sopánkodnál az Öregről, meg a tisztességről, ami ugye minden fronton hiánycikk ebben az országban - Öszöd óta úgy tünik különösen . . .

 

Előzmény: nemhívő (654)
estipisti Creative Commons License 2007.05.03 0 0 666
nem lennék meglepve, ha napokon belül megjelenne egy újabb Kádár-sír? talán a 301-esben??
anyabanya Creative Commons License 2007.05.03 0 0 665
azért abban a munkásmozgalmiban lehetne még néhány olyat találni, akit a történelem mégsem becézhet finomabban, mint hazaárulok...Túlképpen hülyék ezek a tolvajok mert csak a át kell keresztelni a munkásmozglamit az hazaárulok panteonja....Attól még mindenki vihetne virágot kedves hozzátartozojának, hazaárulojának és végül is azért legalább nem járna retorzió, nem ugy mint mondjuk a 56-os halálraitéltek sírjait gondozoknak....
Előzmény: Lúdas Matyi (655)
Csontbrigád Creative Commons License 2007.05.03 0 0 663
Ez egy Wittner Mária idézet, és egy dalszöveg. Mi a gond?
Előzmény: Törölt nick (661)
kábelbúvár Creative Commons License 2007.05.03 0 0 662
Bayer még nem írt a tmáról ??
Előzmény: Törölt nick (661)
cserép virág Creative Commons License 2007.05.03 0 0 660

Büszka lehetsz a rokonaidra!

Ezekre mondják, hogy jóravaló emberek. Nem?

Előzmény: Oroszlánszagú Richárd (649)
kupica Creative Commons License 2007.05.03 0 0 659
De ki lőtt rá a Teve utcai székházra?
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.05.03 0 0 658
röfögj csak tébécé, röfögj.
Előzmény: Törölt nick (652)
nemhívő Creative Commons License 2007.05.03 0 0 657
És én azon vitázok szerinted? Hát akkor?
Előzmény: slang (648)
Bumburnyák Creative Commons License 2007.05.03 0 0 656

"A halottak tisztelete párezer évtizede elfogadott dolog."

 

..no persze...ezért kellett összedrótozott kézzel, jeltelen sirba dobálni a kivégzetteket országszerte 56 után..Kádár égisze alatt...

 

..ne mérj kettős mércével...az is, ez is gyalázat volt..

Előzmény: Törölt nick (652)
Lúdas Matyi Creative Commons License 2007.05.03 0 0 655

A halottak tisztelete párezer évtizede elfogadott dolog.

 

Ha az illető életében tisztességes ember volt.

De voltak kivételek.

A bűnözőket akasztás után pl. szépen othagyhatták a bitón, amíg a keselyűk lakomáznak belőle. Elföldelni csak a temető árkába.

Koppányt felnégyelték, stb.

Előzmény: Törölt nick (652)
nemhívő Creative Commons License 2007.05.03 0 0 654
Amit írtam nem hadova.
De ha még hangosabban mondod és segítenek benne itt páran, hogy olyan a közrend, hogy ezt is meg lehet tenni, akkor mindig lesz hülye, aki ilyen dolgot művel. Azért álljon már meg a menet! Már mindenre van mentség?!

Miért kell indokokat keresni ilyen tetthez. Nincs, indok, nem lehet. Ha valaki tiszteli 56-ot, nem hozza összefüggésbe hullagyalázással. Nehogy már legyen erre mentség!
És mégegyszer a gyengébbek kedvéért: Nem Kádárról beszélek!
Előzmény: csakisazigazat (646)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.03 0 0 653
Azért azt nem értem, hogy miért nem vették ezt észre miközben dolgoztak az elkövetök? Hát nincs ott semmiféle örség vagy valami, miközben annyi  hírt lehet hallani temetö rongálásokról...rablásokról, stb...Pedig ugye az nem a jaminai kistemető...Van ott érték is bőven, színes fém, márvány, egyebek. Egy ilyen kiemelt temető nem képes fedezni a világitást, a biztonsági öröket. S amugy is most az észt balhék idején lehetne egy picit jobban figyelni az érintett sírokra, emlékmüvekre...
Előzmény: mamicska (638)
Norboy Creative Commons License 2007.05.03 0 0 651
Nem volt egy szép dolog, de az erkölcsi felelőse egyértelműen Gyurcsány.
Oroszlánszagú Richárd Creative Commons License 2007.05.03 0 0 649

Az egyik rokonom 56-ban elfoglalt egy elhagyott rózsadombi luxuslakást.

Azért, hogy megtarthassa gyorsan belépett férjestől az MSZMP-be és a Munkásőrségbe. Az elsők között jutottak autóhoz és egyéb kiemelt juttatásokhoz.

 

Kijártak virágokkal Kádár elvtárs sírjához.

Nem fikázták ezt a gyilkost, mint TI!

slang Creative Commons License 2007.05.03 0 0 648
Engem teljesen hidegen hagy az, ami Kádárral történt.
Lehet vitázni azon, hogy ő most egy gyilkos volt vagy csak egy hóhér, aki az oroszok utasításai szerint gyilkolta le magyarok százait.
Szar alak volt, méltó elődje Gyurcsánynak.
Előzmény: nemhívő (642)
Lúdas Matyi Creative Commons License 2007.05.03 0 0 647
csakisazigazat Creative Commons License 2007.05.03 0 0 646

Ne hadoválj, én csak arra reagáltam, hogy 2006-ot kérdezted.

Egyébként az egész elmúlt 32 éve idulatokat kavar.

A sírgyalázás az más kérdés. De ne áltassuk magunkat, olyan a közrend, hogy ezt is símán meg lehet tenni. És . . . .

Ha csak egy álveszély során van 300 rendőr a temetőben, és egy kiemelt Sírkertbe nem lehet éjjelre egy járőrautót se diszponálni - símán elég lett volna egy közepes fényszóróval, két emberrel - akkor nincs mit mondani.

Előzmény: nemhívő (639)
cserép virág Creative Commons License 2007.05.03 0 0 645

És úgy lesz kerek a történet, ha azt is megtudjuk, ki lőtt rá a Teve házra!

Nagy a csend, már a kutya se keresi a tettest!

 

Előzmény: Törölt nick (640)
nemhívő Creative Commons License 2007.05.03 0 0 644
Olvasd a 642-őt. Neked is válasz.
Előzmény: slang (643)
slang Creative Commons License 2007.05.03 0 0 643
Elég sokan vannak ebben az országban, akik utálják az egész elit garnitúrát.
Emlékeztetnélek arra, hogy Kádár, a böszme nagy elődje volt.
Kádár 1956-ot kúrta el. Gyurcsány 2006-ot.
Előzmény: nemhívő (631)
nemhívő Creative Commons License 2007.05.03 0 0 642
Ha állítasz valamit fenn áll a veszélye, hogy rákérdeznek ha nem indokolod meg azonnal. Ez történt. A minősítgetések nem indokok.
Ne állíts és nem kérdeznek.

Más. Ha nem érted elmondom. Az, hogy engem végtelenül taszít ami történt - kiásnak egy halottat a temetőben -, nem jelenti azt, hogy bármiféle véleményem is van azzal kapcsolatban akit kiástak. Sem negatív, sem pozitív.
Ha te erre a perverz tettre találsz mentséget sajnállak. A hullarabló, hullagyalázó szavak a magyar nyelvben megközelítóleg sem pozitív szavak. Semmilyen összefüggésben.
De próbálkozz, magadat minősíted.
Előzmény: lilaköd mámor (633)
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.05.03 0 0 641
Álkegyelet a tetemhez fűződő mindenféle nyavalygás.
Fetisizmus.
Előzmény: mamicska (638)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!