“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
"sok nő akar férjet, de közben meg független is akar maradni"
Én ilyet nem ismerek, a házasság lényege éppen az, hogy lemondunk a függetlenségünkről és közösen építjük a jövőnket. Vagy agyagi függetlenségre gondolsz?
Hm.. felfogás kérdése, h leragadásnak, vagy kiteljesedésnek veszed, ha csak 1-2 szerepet vállalsz az életben. A kapcsolódó rajzon azért elég sok lehetőség volt felvázolva. Arra próbáltam meg célozni, h sok nő akar férjet, de közben meg független is akar maradni pl. Vagy akar cégvezető is lenni, meg ötgyerekes családanya is. Arról próbáltam meg beszélni, h valamiről le kéne tudni mondani, és ahogy észreveszem már megint csak a lemondás témakörénél vagyunk, amire a mai nők nem képesek... (Bár ez vitatható, mert ugye abból a szempontból döntöttek, h nem szülnek, ill inkább nem szülnek) Mert MINDENT akarunk. Magamat is beleértve...
nem azt mondom, hogy mindennap, minden pillanatban mindegyiket maximálisan teljesítsd, de ha tartósan csak az egyikben ragadsz le, akkor el fog laposodni az életed. szerintem.
inkább mintha mindig egy bizonyos szerepedet erősítenéd, ma ez a dominánsabb, este egy másik stb.
Bármennyire is törekszünk önállóan dönteni ,az élet teli van kompromisszumokkal. Ha bárki azt próbálja sugallni, hogy minden csak rajtad múlik , a döntésed csak tőled függ, az nem mond igazat . Minden döntésünkbe be kell kalkulálni a kompromisszum lehetőségét . És ez nem baj. Egyáltalán nem biztos, hogy a pillanatnyi döntésed a lehető legjobb az összes lehetőség közül. Ezt csak így hozzáfűzném.....persze, egyetértek azzal, hogy valósítsuk meg álmainkat ,de nem árt ha előtte mérlegeljük a következményeket is .
Szerintem nem. Valamelyik szerepben alul fog teljesíteni. Vagy pedig segítséggel (bejárónő, bébiszitter), de akkor már nem a nő fogja betölteni a szerepét. Azt kellene belátni, h lehetetlen. Sokkal nyugodtabb családanyák, és titkárságvezető/ osztályvezető hölgyek lennének, ha egyszerre csak egyet akarnának.
Az a baj, h a nők ezeket mindet akarják, egyszerre! És ezt elvárásként is támasztják minden nőtársuk elé. Nem választási lehetőségként élik meg.
A ffiak, amikor azt hallják, h tűzoltó leszel, s katona, vadakat terelő juhász, akkor kiválasztanak egyet a sok lehetőség közül, és élnek vele boldogan... De a nők egyszerre akarják mindezt.
Rendezett családi háttér alatt tképpen a házvezetőnői és gyereknevelési teendőket kell ebben a példában érteni. A feleség ebben az esetben erre "szerződött", és most felborítaná a továbbtanulásával.