Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.26 -1 1 119275

Odáig olvastam, hogy Orbán tönkretette Gyurcsány nagyszerű remekművét. Ezután sem leszek nol olvasó.

Előzmény: schlumberger (119265)
kezman46 Creative Commons License 2015.11.26 0 1 119274

Alapjába véve törvénytisztelő ember vagyok, de mivel régi a berendezés, (örököltem) nem jelentettem be, okát most ne firtassuk, most meg már hogy? Ha újat veszek vagy készítek az minden bizonnyal be lesz jelentve, de jelenleg azt a pár kiló gyümölcsöt ami megmarad nem hagyom kárba veszni, nem hiszem hogy azzal az 10 egynéhány  liter párlattal akkora kárt okoznék ennek az országnak, sajnálom.

Előzmény: öreg_néne_b (119272)
schankox Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119273

Azért elég sokan bejelentették a főzőjüket! 2015 októberéig 11.484-en (lásd 3. oldal teteje). 

 

http://www.parlament.hu/documents/10181/303867/2015_48_hazi_palinkafozes/295fe9af-fe2f-4aea-bc3c-d3c2dee779e8

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119272

Ha úgysem tartod be a törvényt, miért érdekel hogy mi van benne? 

Ha a villamoson utólag veszel jegyet, az sokba kerül.

Előzmény: kezman46 (119270)
Bárk_i Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119271

Ez is egy állásfoglalás :-)

Egyébként pedig mégiscsak a pálinkáról van szó.

Én magam keveset főzök és pont a cikkben is leírt "Finom körte cefrét össze öntve mindenféle rothadt gyümölccsel........."

Illegalitásba vonulok szerintem mint ahogyan 2010 előtt.

 

Előzmény: kezman46 (119270)
kezman46 Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119270

Értem, tehát továbbra sem jelentem be, ha majd ha mondják akkor bejelentem és veszek jegyet, mint a villamoson :)

Előzmény: Bárk_i (119268)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119269

Nem bejelenteni kell, hanem jegyet venni. Annyi a lényegi különbség, hogy bejelenteni ingyen lehetett, jegyet venni meg pénzért.

Előzmény: kezman46 (119267)
Bárk_i Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119268

Ezt már nem is olyan régen átrágtuk.

Adót fizetni kell/ene" .NA már most vagy fizetek és ez bejelentés útján történik vagy megvárom míg a "szomszéd" feljelent .Kiderül,hogy zug főző vagyok ,megintenek ,bejelentésre köteleznek és mi sem természetesebb kifizetem a saját ivásra szánt pálinka mennyiség után járó adót.

Szerintem tömören erről van szó.:-)

 

Előzmény: kezman46 (119267)
kezman46 Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119267

Most akkor hogy is van ez?

,,Jövőre a házi főzés bejelentési kötelezettsége megszűnik. A helyi önkormányzatnál kell majd megvenni a főzésre jogosító adójegyet, darabját 700 Ft-ért, legalább öt, legfeljebb 86 darabot.,,

Akkor be kell jelenteni avagy sem???

Előzmény: schlumberger (119265)
sogi01 Creative Commons License 2015.11.26 0 0 119266

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (119242)
schlumberger Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119265

http://nol.hu/velemeny/a-stampedliforradalom-1576843

 

Dicsőség és tisztelet a szakértelemnek! De csak annak!

55HRC Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119264

Igen azokat!

A benne lévőt fúrtam (ami cserélhető) fúvókadörzsáral, ha jól emlékszem az eredeti 1,4.

Pb-vel használtam, sajnos vissza hűlt  a palack és változik a nyomás, ez engem zavart

így került képbe a  FÉG  cirkó égő földgázzal.

 

Előzmény: vizimento (119262)
Bátor aligátor Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119263

Hasonlón gondolkodom én is. Mekkora teljesítményű a motor? Mekkora átmérőjűek a tárcsák? Kb mennyit fordul percenként a dob? Csapágyakat tettél a dob tengelyére?

Köszi!

Előzmény: héjja60 (119252)
vizimento Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119262

Jól értem, hogy ahol a zsámolyból kijön a láng, azokat a furatokat fúrtad 3,5-re?

A fúvóka meg a zsámolyba csavart réznek az elején van, ugye? Azt is fúrtad, vagy az cserélhető és egy 1,9esre cserélted?

Gratulálok hozzá, nagyon szép lánggal ég! :)

PB vagy földgázzal használod? Ha PBvel akkor nem hűl le nagyon a palack?

Előzmény: 55HRC (119260)
körte51 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119261

Ne úgy képzeld el a hideg vízzel hígítást,hogy lehül a pálinka !Bemásoltam neked egy régebbi írásom , amiből kiderül ,hogy kb 10 fokos víznél nincs melegedés és fagyközeli víznél van 2 fok visszahűlés!

 

"Azt tudjuk,hogy a hígítást közel azonos hőmérsékletű vízzel illik végezni! Mivel kételkedő vagyok , kipróbáltam másképp.  22°C párlat 65 %-os + 13 °C víz = 50 % párlat 23 °C! Semmi gond vele ,sőt jobbnak érzem , nincs akkora fölösleges felhevülés!  Legközelebb kipróbálom még hidegebb vízzel!"

 

"A hideg vízzel hígítást próbáltam.  22°C - 65% körte , víz 1,5°C . Hígítás után 20,1°C -  48% lett a körtém!  Minden gond nélkül hígítható hidegebb vízzel !"

Előzmény: Berzeg (119247)
55HRC Creative Commons License 2015.11.25 0 1 119260

Üdv Urak!

Gáz égő határ feszegetés.

A kínai 5,5 KW os PB égő  ø3,5 fúrva ,ø1,9 re fúvókázva 20-60mbaros nyomáscsökkentő plusz furatokkal az öntvényen az utólagos furatok többlet levegőt adtak szebb lángkép,ill. felfűtési időben is kicsit jobb. A mellette lévő FÉG  c-18 gyári égő földgázzal.

tanca1 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119259

Legközelebb kipróbálom! Köszi!

Előzmény: TINTUS (119258)
TINTUS Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119258

Az egyik hordó birset egyszer a másikat kétszer ágdarálóztam. A körülmények , feltételek egyformák voltak. A kétszer darált 4-5 nappal előbb kiforrt.

 

Előzmény: tanca1 (119256)
jkalo Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119257

Sziasztok,

a Zimopec-el kapcsolatban felmerült bennem, hogy a lassan 1 hónapja érő csipkebogyólikőrhöz (vagy esetleg a kökénylikőrhöz is)  adnék pár csepp zimopec-et, hogy a bogyókat lebontsa és még krémesebb legyen a portéka.

A zimopec-et must és gyümölcslé készítéshez is ajánlják, akkor elvileg nekem is jó lehet a fenti problémára. Viszont arról nem találok semmit, hogy a visszamaradott készítmény egészségre ártalmas lenne?! Mit gondoltok ?

 

Közben a kökénycefre beindult, 2-3 óránként kevernem kell, különben kifut :-), pedig majdnem félig van csak a hordó !

Előzmény: barkócza (114957)
tanca1 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119256

Az ötlet nem az enyém, hanem a gyártóé :) Nekem ilyen van, de még ennél is előfordul hogy az előaprító kései közé -a tengely fölé- beszorul az alma. Ettől függetlenül, jó találmány. Ha már ágaprításra használhatatlan.. Én az ezen keresztülküldött almát és birset már nem keverőszárazom, szerintem felesleges. Pépes mint egy püré.

Előzmény: zsorsz (119255)
zsorsz Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119255

....húúúú, de mekkora ötletet adtál,ez az előaprító zseniális,ez házi sufnituningba simán megoldható,Nekem a középső tengelyrögzítés kés nélkül ugyanígy kiemelkedik és egy nagyobb alma mindig megakadt a garatfal és a tengely között.

Előzmény: tanca1 (119241)
kivimánia Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119254

Köszönöm rézmüves1. Egyébként csak egyszer jártam úgy,hogy szilvát cefréztem és olyan gyönyörű fehér habot még nem láttam valósággal hömpölygött ki a kádból,nem tudtam mi a baj és gyorsan a főzdéshez mentem el és Ő adott habzás gátlót.

Előzmény: rézműves1 (119248)
kivimánia Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119253

Köszönöm öreg-néne-b,főzéskor is?

Előzmény: öreg_néne_b (119245)
héjja60 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119252

A daráló elektromos meghajtásúra is átalakítható . Jól működik !

balint9119 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119251

En igen es sokkal erosebb jon ki belole de ez attol is fugg h mijen hoszu a para csod es mijen nagy az emelkedese!

Előzmény: körte51 (119240)
Villa Franco Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119250
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119249

A Konstantinápolyi birs cefrézésnél,  tapasztalat gyűjtés miatt várok, hogy a napi maximum 5 fok alatt legyen 5-7 napig,darálás után. Utána jönne az erjesztés indítása, stb.

Előzmény: tanca1 (119203)
rézműves1 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119248

Van úgy, hogy ugyanaz a gyümölcs, ugyanúgy cefrézve, az egyik hordóból kihabzik, a másikban pedig szép nyugisan erjed. Nem nagyon tévedsz, ha akkor teszel bele, amikor látod, hogy ki akar jönni.

A felhabzás nem robbanásszerű, lassan de biztosan emelkedik.

Előzmény: kivimánia (119244)
Berzeg Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119247

A kozmaolajok oldékonysága nem csak az alkohol tartalomtól, hanem a hőmérséklettől is függ.

Lásd: kozmaolaj leválasztás a fórumon, hűtőben zavaros lesz a pálinkám, de utána kitisztul stb.

Nyilvánvaló a Te pálinkád ebből a szempontból igen tiszta és korlátlanul hígítható vízzel. Próbáld ki.

Előzmény: körte51 (119239)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.11.25 0 0 119246

fogpiszkáló méretre aprította, nem pépesített

A fogpiszkáló már jó, ha megküldöd a keverővel kész is a pép.

Előzmény: kramoto (119243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!