Nekem is pont 22 éves kadettem van :) Picit magasabbra állítsd, mint a megengedett és akkor OK lesz a fénye, de nem túl magasan, mert akkor már zavaró lesz.
P.S: nekem kb. 1,5 éve OSRAM Silverlight van benne, sokkal jobb fénye van, mint a sima Tungsramnak volt előtte.
Nekem egy Opel Kadett van, apunak meg Suzuki Liana. Én is csak nehezen tudom állítani, az egyik oldalon hiányzik az állítómotor és a fényszóró tartókerete is törött, a másik oldalon meg ha lejjebb tekerem, akkor beleakad a fényszóró az indexbe... :D Gondolom párszor újra lett már építve az eleje a 22 év alatt...
Cserén én is agyalok, de a referencia szintem akkor is alacsonyan marad, jobban fogom látni azt ami közel van hozzám.. Talán találok valami szerelőt aki hajlandó feljebb allitani..
Először is azt lenne jó megtudni elég egy sima Osram D1S 15 ezerert vagy Osram NightBreaker vagy CoolBlueD1S 30 ezerert... Lehet annyi eltérés mintt a halogen kategóriában? Két izzó esetében 30 ezer a felár..
Látatlanban mondom, hogy el kellene gondolkozni a cseréjén. 4 év alatt élettartamuk végén, vagy azon túl vannak. Ezt az is igazolja, hogy kékesen világítanak.
Nekem is ugyan ez a gondom, műszer szerint jól van beállítva, de alig látok vele, mikor hátra beülnek ketten, akkor lesz jó kb. Apu autója is műszerrel lett beállítva, másfélszer olyan messzire világít. Csak én nem tudnám lejjebb tekerni, ha beülünk öten, úgyhogy fél évig még marad így.
Az égők most lesznek 4 évesek és 200 ezer km van bennük.. A fénye nagyon kékes, főleg az egyik.. elég jól látok vele.
Nagyobb gondom az vele, kb. 1 hónapja volt egy kisebb balesetem, ahol mindkét lámpámat cserélték. Égők épek maradtak, csak a plexi törött össze. Be is állították, le is ellenőriztettem azóta és pontosan olyan magasan világít, ahogy a műszer szerint kell. Ez egy dolog, a másik meg az hogy nem látok vele azóta! A lámpa természetesen gyári lett beépítve.
Baleset előtt feljebb volt állítva a referencia szint, és nem zavart előtte soha egy szembejövő autóst sem. Reflektort nem is használtam nagyon.
Az nem fog kiégni, a szó hagyományos értelmében, nincsen benne izzószál. Azonban a 3000 üzemóra után lassan-lassan gyengül a fénye, egész odáig, hogy már nem látsz vele. Sajnos a szemed alkalmazkodik a fogyó fényhez, így nem nagyon fogod észrevenni, csak akkor, ha a szó szoros értelmében már nem látsz vele.
Ha nem akarsz gyárit venni aranyáron, akkor Tufaa kollégát javasolom az úgy HID cső beszerzése tárgyában.
Én annó Tőle vettem D2S 4300K csöveket, amikor legyengül a kocsimban lévő gyári.
Cseréld meg a két izzót. Valószínűleg nem egyforma sárgák. Nekem összesen négy sárga H4-esem van (2 Tungsragold, 2 Obisárga), mind a négynek más az árnyalata.
Sima halogén vs. H1 lesz ;) Nekem a tompított D1S Xenon, távolsági pedig H1. Ha kiég a xenon, azt is Osram-ra cserélném, Night Breaker xenon, vagy Cool Blue xenon.. de ez már égőnként 20-22 ezer.. erről tapasztalat valkinek? Drága kísérletezés lenne, addig nem cserélem míg a gyáruműködik..
Sziasztok! Osram Night Breakert H7-et cseréltem le Night Breaker Unlimited H7-re. Akit érdekel, hogy érdemes váltani vagy sem döntse el maga a teszt alapján. Érdemes elgondolkodni, mi különbséget hozott volna egy alap H7-el összehasonlítva.
Ha érdekel még valakit, most fogom kicserélni az Octavia 2 faceflit H1 égőmet, és Octavia 1 H4 égőmet arról is készíthetek ilyet.
hali.
következő a helyzet. Autó egy Honda crv 2001, h4 lámpákkal.
jobb lámpa Depo utángyártott, bal polírozott gyári.
mind a két lámpában alpin obisárga világít.
tegnap arra lettem figyelmes, hogy a bal sárga, jobb pedig közel fehér fénnyel világít. no erre tud vki magyarázatot adni xd
hozzátenném, hogy korabban ignisben sárga színben ragyogott egy ilyen páros, cimbi sx-ében meg fehéres. ugyanakkor ignisben is megkapta a bő 14 voltot.
vélemény?
Én sokat mentem vizes aszfalton az NBU-val, teljesen jó. Ha vizes az út, akkor mindegy, hogy milyen izzód van, nem sokat látsz belőle, inkább a felfestéseket és a padkát látod. Egyedül a köd, ahol kicsit hátrányban van, de igazán durva köd egy évben egyszer ha van. Majd havon lesz brutális a színe miatt. :D
Osram Night Breaker Unlimited H4 nagyon jó, voltam vidéken; este, szürkületben is vezettem, nagyon jól látszanak az útmenti táblák, nem is kell távfény, alapból nagyon jó a tompított. Nekem csak kellemes tapasztalatom van eddig, az biztos, hogy ennél nagyobb, erősebb fényű halogén izzót én még nem láttam. :)
Elvileg a mostani új sorozattal már nem lehet, de egy esetről halottunk már. Hamarosan lesz erre a problémára egy új terméke az Osramnak. Én már láttam (képen).
Egyébként ma jártam a homasitaban, mert a gyerekülések alatti protektort vitték a kocsival együtt és most nem tudok Németországból hozatni jóárasítva Recarot, így alternatív megoldást kerestem.
Ha már ott voltam nézelődtem kicsit és találtam olyan LED-es izzót w5w ami 1w-os hivatalosan és gyakorlatilag a foglalat végénél síkban volt a LED. Azt hiszem ez volt az: