Keresés

Részletes keresés

Daterseven Creative Commons License 2012.09.02 0 0 8027

Tudom mennyire gyötrelmes de lehet hogy neked éppen ez lesz a hatásos mindenkinek máshogyan hat ami éppen X-nek semmit nem hat Y-nak megoldás egyén függő remélem azért enyhülni fog és jobban leszel kitartást :)

Előzmény: lazy g. (8026)
lazy g. Creative Commons License 2012.09.02 0 0 8026

Köszi szépen Daterseven! Akkor ezek szerint jól beleválasztottam...

Csak remélni tudom,h szép lassan "elkopik" a parlag pollen és elég lesz ez a gyógyszer...

 

 

Előzmény: Daterseven (8025)
Daterseven Creative Commons License 2012.09.02 0 0 8025

Szia én szedtem allegrát egy ideig megbirkozott az allergiával de mikor "csúcsidő" volt hatástalan volt nálam de nem rossz enyhiteni enyhitette tehát tudtam létezni, de mikor különösen magas volt a pollen szintje akkor már azsem ért tul.képpen semmit

Előzmény: lazy g. (8023)
lazy g. Creative Commons License 2012.09.02 0 0 8024

Guelue (az előbb rosszul írtam a neved,bocs!),már látom a Béres csepp használatának módját.

Ki fogom próbálni! Mindent elkövetek,amennyiben lehetséges persze,h NE gyógyszer miatt szűnjön meg az allergia,hanem vmi természetes szertől. ezért próbálom  majd ki a teakeveréket és emiatt szedtem az Ambrosiát is. Nekem az sokáig jó volt,ahogy az előbb leírtam.

A Béres cseppet is kipróbálom,köszi!

Előzmény: Guelue (8005)
lazy g. Creative Commons License 2012.09.02 0 0 8023

ptak,akkor ez csodálatos... Most h döntse el az ember,h kinek higgyen??? A fene ott eszi meg az egészet!

Én ahogy írtam,mindent kipróbálnék,csak h megszűnjön ez a förtelem. A teakeveréket tuti,h iszom egy évig,hátha...

Ja igen: én ápr. környékén elkezdtem szedni megelőzésképpen az ambrosiát. Biztos tudja mindenki,h mi az,homeopátiás szer,tulképpen parlagfű.

Lehet,h ettől,nem tudom igazán,de ebben az évben,kb csak egy hete tört rám az allergia. Tavaly már júliusban szenvedtem,mint a kutya,de most aug. 20.-án is minden gyógyszer és egyéb nélkül semmi bajom nem volt. Örültem is,h "valami miatt" megszűnt... De sajnos nem. Egy hete előjött,de mondom még egyszer,az idén sokáig tünetmentes voltam. Most az Allegrát szedem,nem tudom milyen lesz,tegnap vettem. Szedi valaki? amiatt döntöttem mellette,h állítólag nem nyomott tőle az ember,nem kába,stb.

Guegue,azt a Béres csepp kúrát,h kell alkalmazni??? Olvastam,h Te attól vagy sokkal jobban.

Sziasztok!

 

Előzmény: ptak (8016)
Daterseven Creative Commons License 2012.09.02 0 0 8022

Ezzel csak az a baj hogy se türelmem nincs se pénzem végigpróbálni ezeket utolsó nyaram volt Magyarországon külföldre fogok költözni és amennyi időt eltöltöttem ott ( július 3 - 28 , tavaly ) nem volt tünet ugyhogy nekem már erre az évre kibirja, de ha nem igy lenne tehát nem mennék akkoris injeksio melett döntök mert ugye mint mondtam nem érdekem magas költségekbe verni magam másrészt mi az ami ma már egészséges. Sajnos szomorú dolog két hozzátartozóm rákban hunyt el ugy hogy életükben nem ittak nem dogányoztak milliokat költöttem olyan érelekre és egyéb dolgokra amelyek növelik vagyis "növelik" az ember átlag életkorát, Értem mit akarsz mondani és persze erthető is nem is leszólni akarok senkit félre értés ne essék :) csak én ezt igy fogom fel és még annyit hogy 4 allergia gyógyszernek volt olyan mellékhatása hogy majdnem mentőt hivtam mert a vérnyomásom elkezdett az egekbe szökni , de ez is olyan téma hogy mindenki máshogyan reagál a készitményekre.

Guelue Creative Commons License 2012.09.02 0 0 8021

Az erős hatású szteroidos gyógyszerekkel az a baj, hogy előbb-utóbb megöregszünk. Sajnos a jövőjét adja el, vagy inkább cseréli el az, aki ezekhez nyúl. DE! MEGÉRTEM! Viszont arra buzdítok mindenkit, hogy NE ÁLLJON LE a nem szteroidos, és lehetőleg nem is gyógyszeres készítmények kipróbálásával. Egyszer csak talál valamit, mint én is! Az se baj, ha éppen a porított ping-pong labda válik be, csak ne ezek a mindenféle, többnyire nem isteljesen  ismert mellékhatású gyógyszerek. Szóval: Nem hátradőlni, hogy egy injekció és kész, hanem próbálkozni!

Előzmény: Daterseven (8018)
Guelue Creative Commons License 2012.09.02 0 0 8020

Igen, erre gondoltam én is, de 30 év alatt még nem volt egyetlen olyan év sem, hogy augusztus 20-ra ne "durrantam" volna be, az idén ezzzel a leírt Béres-csepp kúrával teljesen elviselhető az ügy. Nálam nem hit kérdése ez, mert a 30 éva alatt már minden "csodaszert" kipróbáltam, legyen az a gyógyszerek különböző típusa, vagy ezek a "nonidzsúz" típusú csodaszerek. A Béres cseppnek is erős kétségekkel láttam hozzá, de nekem bejött. Azért írtam le az adagolást, mert eltér a használati útmutatóban leírtakkal. Ha romlik a helyzetem, akkor jelzem, de ma még mindig tökéletesen érzem magam. Hihetetlen megkönnyebbülés.

Előzmény: z03 (8011)
Guelue Creative Commons License 2012.09.02 0 0 8019

Ennyire nem értek hozzá, az orrspray-m Nasonex, a szemcsepp Maxidex volt. De a leírt bérescseppes kúra óta minimális és így teljhesen elviselhető még ma is a tünetem, pedig tegnap 200 km-t motoroztam!

Előzmény: Ipari-antidepresszió (8006)
Daterseven Creative Commons License 2012.09.02 0 0 8018

Énis az ellenkezőjét tapasztaltam a pollenszámnak tehát ha idén gyenge nem akarom megtudni milyen ha durván erős, de én ugy tájékozodtam hogy egész országban vörös risztás extrém magas a pollenkoncentrácio. Örülök hogy sokaknak bevált a Lendin bár számomra a diprophos bevállt a sok mellékhatás lehetséges fellépése ellenére, bár a Lendin mellékhatásait elnézve nem is számit nekem legalábbis :D Nem akarok egy szteroidos gyogyszert hasonlitani egy nem szteroidoshoz nyilván teljesen más.

Előzmény: Törölt nick (8017)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.01 0 0 8017

alacsonyabb a pollenszám mint az emúlt években

 

ahhoz képest három héten keresztül kb. napi két-három órát aludtam, mert eddig nem kaptam levegőt, csak szájon át, és úgy kiszáradt a torkom, hogy szabályosan égett minden lélegzetvételnél. valamint napi 70-100 papírzsepi.

 

pár napja szedem a Lendin-t, és most éjjel tök jól alszom, és egész nap kapok levegőt. ma eddig kb 5 zsepi fogyott. pedig kint dolgoztam az udvaron.

múlt éjjel csak feleségem ébresztett fel, azért jöttem le beírni az új terápiát.. .:)


Előzmény: z03 (8011)
ptak Creative Commons License 2012.09.01 0 0 8016

A parlagfű sajnos nem csodafű, hiába állítják róla azt itt-ott, jellemzően "alternatív" gyógyászattal foglalkozók. Ezeknek az állításoknak finoman szólva is megkérdőjelezhető az alapja. A fitoterápiás szakirodalom nem tartja nyilván a parlagfüvet, mint gyógynövényt.

Az evéséhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ezt a növény alkalmasnak találták nehézfémekkel szennyezett talajok tisztítására, mert nagy mértékben felhalmozza az ólmot.

Előzmény: lazy g. (8010)
lazy g. Creative Commons License 2012.09.01 0 0 8015

ottofon,igazad van,nem próbáltam ki,én is most hallottam. De hát nem az a fontos,h minden eszközt és lehetőséget megragadjunk és elmondjunk egymásnak a tünet mentesség,de még inkább a gyógyulásunk érdekében?

Én csak jót akartam. egyébként én tuti,h megiszom azt a teát (igen,bármelyik jó,azért áll ott,h "vagy") és jövőre ígérem,

beszámolok Nektek!

Most durva leszek,de én a szárított kutyasz...t is megenném,ha tudnám,h megszűnik ez a borzalom!

Elnézést mindenkitől a vulgaritásért. Ja igen és persze úgy,h lehetőleg ne gyógyszert,injekciót kelljen használni mindehhez.

 

Előzmény: ottofon (8014)
ottofon Creative Commons License 2012.09.01 0 0 8014

lazy: azt írod hogy: 

Íme: martilapu tea,vagy útifű tea,vagy fehér pemetefű tea,ezerjófű tea.

1 csapott evőkanállal kell belerakni 2 dl forrásban lévő vízbe és 10 percig állni hagyni.

De akkor most melyik? Bármelyik jó? Én az utifű teáról hallottam ugyanezt az 1 éves dolgot.

És abból is csak az a jó amelyik távol nő a közutaktól, nincs felette légifolyosó... Ilyen hely nem sok van. :)

Olyan írjon ide aki kipróbálta és bejött neki! Azért egy évet eltölteni kisérletezgetéssel, ráadásul egy keserü löttyöt inni minden nap.... Ha nem jön be akkor bocs, nem mindenkinél működik? 

Előzmény: lazy g. (8010)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2012.09.01 0 0 8013

ígéretesnek tűnik, le fogom tesztelni!

Előzmény: Törölt nick (8008)
z03 Creative Commons License 2012.09.01 0 0 8012

Az IgE szinted is alacsonybb lett a bükki füvesember terápiájátol, vagy csak a Prick teszt hozott szignifikáns eredményt?

Előzmény: lazy g. (8010)
z03 Creative Commons License 2012.09.01 0 0 8011

Guelue-nek zseebibaba-nak:

Nagyon gyenge az idei szezon, alacsonyabb a pollenszám mint az emúlt években. Erről ne feletkezzetek meg amikor értékelitek az ezévi terápiátok sikerességét.

lazy g. Creative Commons License 2012.09.01 0 0 8010

Sziasztok Sorstársak!

Én kb. 4 éve lettem allergiás a parlagfűre,nem tudom,h hogyan,egyszer csak folyt taknyom nyálam,szemem,szóval nagyon durván.

Mindent kipróbáltam,mert borzalmasan szenvedtem. eredmény: nulla. Minden évben jön,ahogy kell.

Most az idén eldöntöttem,h megbarátkozom a nagy ellenséggel. Egyszerűen megeszem a parlagfüvet!!!

Sajnos hatása még nincs,de állítólag nagyon jó hosszú távon. Egyébként is,azt írják róla,h 'csodafű" és,h nem vele van a baj.

De ez egy másik téma. Aztán van egy teakeverék,amit a bükki füvesembertől szereztem be.

Íme: martilapu tea,vagy útifű tea,vagy fehér pemetefű tea,ezerjófű tea.

1 csapott evőkanállal kell belerakni 2 dl forrásban lévő vízbe és 10 percig állni hagyni.

Egy évig kell inni,de utána TÜNETMENTESEK LESZÜNK! (Legalábbis Gyuri bácsi szerint és én hiszek Neki!)

Gondoljunk,gondoljatok a jövő évi borzalmas szezonra is!!! :(

Nézzetek utána,h hogyan lehet megenni a parlagfüvet,mert hosszú távon az is hathat (lehet szárítva is fogyasztani)

hiszen így megismeri a szervezet a "nagy ellenséget" és kideríti,h lehet,h nem is ellenség.

Gyógyulást és tünetmentességet!!! :))))

Daterseven Creative Commons License 2012.09.01 0 0 8009

Sziasztok! Mindenkinek köszönöm jó tanácsát hozzászólását nagyon kedvesek vagytok :) 5 napja beadattam az injekciot és tünetmentes vagyok ebben az évben direkt nem akartam de nem birtam tovább 2 nap alatt hatott lehet mert most ennyi idő kelett neki vagy mert eleve az orrnyálkahártyám megviselt volt de most semmi bajom szerencsére :) . Mellékhatása van de elenyésző az allergia tünetekhez képest. Tudom nem a legjobb megoldás de nem birtam tovább. Mégegyszer nagyon hálás vagyok a sok jó tanácsért:)

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.01 0 0 8008

van egy új allergia-gyógyszer, Lendin a neve. egy új antihisztamin hatóanyag, bilasztin van benne.

 

Én 23 éves korom óta vagyok allergiás, (20 éve).

szedtem claritine-t, zyrtec-et, xyzal-t, meg még vagy 6-8 féle gyógyszert (receptest, recept nélkülit). van, akinek jók ezek, nekem igazán jól egyik se vált be. több évben jutottam a diprophos injekcióig, az egy lórúgás, persze, hogy hat, ezt viszont sokan ellenzik, mondván, sok mellékhatása van.

 

Visszatérve a Lendin-re:

 

 

http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/lendin-20-mg-tabletta-55497.html

 

most ezt szedem, úgy tűnik, beválik.

 

Előzmény: Daterseven (7964)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.01 0 0 8007

melyik orrspray gondolsz konkrétan?

 

rhinospray plus, vagy rhinocort aqua?

 

mert nagyon nem mindegy.

 

a rhinospray plus egy gyors hatású, orrdugulást csökkentő készítmény. nem szabad sokáig használni (ha jól emlékszem, 5 napig szabad használni). használatát hagyd abba egy időre, ha azt használtad. térj át egy másik orrspray-re. pl. allergodil (ez használható fél évig folyamatosan)

 

a rhinocort aqua pedig egy szteroid tartalmú gyógyszer, okosan kell használni, az utasítás szerint. sokan kétségbeesnek, amikor elkezdik használni, mivel nem hat rögtön. így elkezdik óránként fújkálni, "csak fog már hatni végre!" felkiáltással. reggel-este egy-egy fújás az orrodba. néhány nap alatt, fokozatosan szünteti meg az orrdugulást, és huzamosabb ideig (hónapokig is akár) használható

 

jó tanács: az allergiagyógyszert és a rhinocort aqua-t ne akkor kezdd el használni, amikor már tombol az allergiád (augusztus közepén), hanem legkésőbb július közepén, amikor még tünetmentes vagy.

 

 

Előzmény: Daterseven (7991)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2012.09.01 0 0 8006

A szteroidos és szteroid között is van különbség. A bőrre kenhető, meg az orrprayben lévők azok jóval kevésbé ártalmasak, mint az injekció vagy tabletta formájában bevettek. A kortikoszteroidot doppingszerként is használják. pl. Lance Amstrong "A kerékpáros USADA által összeállított doppinglistája elég terjedelmes: EPO, kortikoszteroid,"

 

Ledöntötték a legnagyobb bálványt

Legyőzte az agydaganatot és a hererákot, de a doppingbizottsággal nem bírt: Lance Armstrong, a világ legismertebb kerékpárosa elbúcsúzhat 1998 után szerzett győzelmeitől. Saját társai árulták el. Tovább »

forrás: sportgeza.hu

 

http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/betegsegKonyvKapcstema/oid/0/KonyvKapcstema.4_95

 

A kortikoszteroidok a legerősebb elérhető gyulladáscsökkentő gyógyszerek. Bármely gyulladásos folyamatban hatékonyak, így reumatoid artritiszben és egyéb kötőszöveti betegségekben, szklerózis multiplexben, illetve sürgősségi esetekben, például agyduzzadásban, asztmás rohamban és súlyos allergiás reakciókban is. Fontos szerepet játszanak a súlyos, idült obstruktív tüdőbetegségek kezelésében. Közvetlenül alkalmazhatóak a károsodott bőrfelületen bizonyos bőrbetegségekben, például ekcéma és pszoriázis esetén. Súlyos gyulladásban ezek a gyógyszerek életmentők lehetnek.

A kortikoszteroidokat szintetikus úton állítják elő, a kortizollal, a mellékvese külső rétegében (kérgében = kortexében) termelődő szteroid hormonnal megegyező hatással - ezért nevezik őket "kortikoszteroidoknak". Sok szintetikus kortikoszteroid viszont erősebb és hosszabb hatású, mint a kortizol.

Ebbe e csoportba sorolható a prednizon, a dexametazon, a triamkinolon, a betametazon, a beklometazon, a flunizolid és a flutikazon. Ezen szerek mind nagyon hatékonyak. A hidrokortizon gyengébb hatású, mely vénynélküli kenőcs formájában elérhető. A kortikoszteroidokat intravénásán (főként sürgősségi ellátásban), szájon át, vagy közvetlenül a begyulladt szerven (például a tüdőben belégzéses [inhalációs] formákban, szemcseppekben és bőrkenőcsökben) alkalmazhatók.

Mivel a gyulladásos válasz elnyomásával csökkentik a szervezet fertőzésekkel szembeni védekezőképességét, csak nagyon óvatosan adhatók fertőzésben. Alkalmazásuk ronthat a magas vérnyomáson, a szívelégtelenségen, a cukorbetegségen, a peptikus fekélyen, a veseelégtelenségen és a csontritkuláson, és ezen esetekben csak akkor adhatók, ha nagyon szükséges.

Szájon át vagy intravénás alkalmazásukkor nem szabad hirtelen elhagyni adagolásukat. A kortikoszteroidok gátolják a mellékvese kortizol termelését, és ennek visszatéréséhez elegendő időt kell hagyni. Ezért, a kezelés végén a gyógyszer adagját fokozatosan csökkentik. A kortikoszteroidot szedő betegnek be kell tartania az orvos utasításait a gyógyszer szedésekor.

A hosszú ideig, különösen nagy adagban, illetve intravénásán vagy szájon át adott kortikoszteroidok elkerülhetetlenül számos mellékhatáshoz vezetnek csaknem minden szervben. Gyakori mellékhatások a bőr elvékonyodása, megnyúlásának nyomai, lilás elszíneződéssel (striákkal), a magas vérnyomás, a magas vércukorszintek, a szürkehályog, a has és az arc felpuffadása (holdvilág arc), a karok és a lábak elvékonyodása, a lassú sebgyógyulás, a csökkent növekedés gyermekekben, a csontok kalciumvesztése (mely csontritkuláshoz vezethet), a gyomorvérzés, az éhség, a súlygyarapodás és pszichiátriai problémák. A helyileg alkalmazható formák, mint a belélegezhető kortikoszteroidok vagy a bőrre közvetlenül felvihető szerek lényegesen kevesebb mellékhatást okoznak, mint az intravénásán vagy a szájon át adottak.

Előzmény: Guelue (8005)
Guelue Creative Commons License 2012.08.31 0 0 8005

Sziasztok! 1983 óta van parlagfű allergiám. Utóbbi 4 évben szteroid tartalmú orr spray-t és szemcseppet használtam. Ezekkel tünetmentessé vált az a bizonyos bő egy hónap. De! Szteroid. Idén egy ismerősöm ajánlotta a Béres cseppet. 52 éves vagyok. Napi 4x10 cseppet veszek be, mindegyik alkalommal egy-egy 50 mg C-vitaminnal. És minden alkalommal iszom hozzá egy Ca-pezsgőtablettát. Nekem az idén így alig van tünetem, ez teljesen elviselhető! Nem garantálom mindenkinek a sikert, de egy próbát megér, hogy szteroid nélkül átvészeld. A szedést augusztus 12-én kezdtem el,  ekkor már kezdett viszketni a szemem és az orrom is reagált. A cseppek szedése utáni 2. napon eltünt a viszketés és a tüsszögés.

Sok szerencsét!

seni80 Creative Commons License 2012.08.31 0 0 8004

Szia!

Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Ezer éve nagyon durván allergiás vagyok és nekem a saját háziorvosom javasolta, hogy évente egyszer adassam be. Nagyon féltem tőle, mivel szteroid, és sok rémes dolog terjeng róla a neten. Ő azt mondta, hogy higgyem el, évi egy ampullától nem lesz semmi bajom, és hogy a saját gyerekének is minden évben bead egyet, ha baja lehetne egytől, akkor nyilván nem adná be neki. Így belementem és mostmár évek óta szeptemberben beadatom a Dipro-t. Nekem már másnapra semmi bajom, elmúlik minden tünetem. Semmilyen mellékhatása nem volt nálam soha, viszont tudok aludni, dolgozni, és levegőre menni emberek közé. Minden évben ugyanúgy hatott, ahogy a legelején. Épp ma szereztem be az idei adagot, azt hiszem jövő héten beadatom, mert nagyon durvul a helyzet.

Egyébként nincs olyan kezelés vagy szer, amit ne próbáltam volna ki.  Amiért én nagyon mérges vagyok, hogy minden orvos szinte ellene van az injekciónak és papolnak, hogy milyen csúcsszuper a Rhynolight terápia...hát tudnék róla mesélni. Felvettem a kezeléseket és a hatása annyi volt, hogy két évbe tellett, mire az orrnyálkahártyám újra a régi lett, mert totál kicsinálta, az allergiára viszont egyáltalán nem volt hatással...

Előzmény: Daterseven (7997)
z03 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 8003

Szteroid-os orrspray + antihisztamin tabletta kombó nem elég hatásos, hogy ilyen erős gyógyszerhez kell nyúlnod minden évben?

A mások által amlített Awamys tényleg nagyon jó, én is azt kaptam az idén, és semmi orrtünetem nincs.

Előzmény: zlota (8002)
zlota Creative Commons License 2012.08.28 0 0 8002

Köszi, visszaolvastam ezzel kapcsolatban minden fellelhető hszt.

Én ettől függetlenűl is biztos vagyok benne, hogy jövőre is be fogom adatni!

Előzmény: OrbitMelon (7996)
Daterseven Creative Commons License 2012.08.28 0 0 8001

Köszönöm

Előzmény: Ipari-antidepresszió (8000)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2012.08.27 0 0 8000

Az Avamys betegtájékoztatójában pl. konkrétan ez van:

 

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Különösen fontos orvosát tájékoztatni, ha az alábbi gyógyszerek közül valamelyiket kapja vagy a közelmúltban kapta:
- szteroid tabletták vagy injekcióban alkalmazott szteroidok
- szteroid krémek
- asztma gyógyszerek

 

Amúgy ezen a linken az összes mellékhatás, előny, hátrány rajta van, érdemes végigfutni:

http://www.ema.europa.eu/docs/hu_HU/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/000770/WC500028814.pdf

Előzmény: Daterseven (7999)
Daterseven Creative Commons License 2012.08.27 0 0 7999

Ja értem :) Mai nap elhagytam végleg a Rhinosprayt most Otrivin allergiát fujok de csak este fogok igazábol hogy ma pihentettem ugy a nap nagyrészén el volt dugulva de most estére egész megtisztult érzem hogy már nem olyan irritált az egész orrom holnap megyek kiiratni szteroidos orrsprayt és remélem a legjobbakat és ezúton is köszönöm minenki segitségék tanácsát :) még azon gondolkozom hogy ha diprophost alkalmaznék akkor vajon szteroidos orrspray használata befolyásolná a hatást ?

Előzmény: OrbitMelon (7998)
OrbitMelon Creative Commons License 2012.08.27 0 0 7998

Kedves Daterseven!

 

Én sajnos, nem értek ehhez, csak kikerestem Isidorra nevű nick régi hozzászólását a topicból. ezzel próbáltam segíteni.

Előzmény: Daterseven (7997)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!