Mamár a készülékeket nyomáspróbázva, beállítva/beszabályozva árulják Mivel a vezetékes gáz az általános, földházra szabályozzák be. Bizonyos gyártók vagy tán mindegyik mellékel pb gázra is fúvókát ( filléres alkatrész ) na most némely kereskedő ezt eltávolítja, mondván majd jön az üzembehelyező szerelő és az hozza a pb. -hez a fúvókákat.
Csak hogy nem minden vásárló szeretne a kijelőlt üzembehelyezővel üzleti kapcsolatba lépni. Az ő dolga ,hogy miért. pl. szomszéd gázszerelő a feléért megcsinálja, a sógor meg, aki szintén gázszerelő ingyért.
Így jártam egy neves kereskedésben, akartam venni gáztűzhelyt pb -re de a kereskedő kioktatott, így velük nem üzleteltem. 45 eft -ért akartam venni végül a feléért megkaptam - garanciával.
Ha jó kereskedő lett volna, rákérdezett volna, hogy hány garnitúrafúvókát parancsolok.
De jó azért a garancia is - némelykor.
Pl. szintén vásároltam egy délszláv ? (gorenje ) gáztüzhelyt. 5 év garanciát adtak és az a fránya szikráztató nem elromlott.
Kétkezes elég szerencsétlen konstrukció, ilyen ne vegyetek D!!
a gázrózsa biztonsági szempontból nem alkalmas arra, hogy vezetékes gázról üzemeljen - tehát nem találsz olyan szakembert aki azt beköti Neked, mert TILOS ! .....ha pedig magad barkácsolnád, és elszáll a házad / meg a szomszédoké is/ annyit kapsz közveszély okozásért, hogy többet ülsz mint Rottenbiller.....
A 120 liter térfogatú gázbojlereket lakások melegvízellátására, tisztító karima nélkül gyártják, csak pl.: a védőanód behelyezésére van lehetőség. Az ipari felhasználásra készített, nagyobb teljesítményű, kéményes kivitelű termékeken található csak tisztítónyílás.
Nekem van tisztító karima. lehet hogy kéményes bojlert akasztottak a falra ?
Mint mondtam nincs kéményem. De szerintem tényleg lukas a teteje.
Soká fűti fel (3-4 óra legalább), a feleségem épp azt mondja büdös a víz is.
Az tényleg gond hogy nincs pénzem:)
Csak azt hittem először, hogy egy 45e. ft os átfolyós gázosra ki lehet cseréllni.
Aztán láttam, hogy az 5 liter feletti teljesítményűek kéményesek. Ja, az új bojlerek is .
Akkor meg kicsit hozzárakva, kombi kazánt lehetne berakni, turbós vagy parapeteset.
Így később le lehetne cserélni a 3 parapetes konvektort. 1 csőradiátor van is már a fürdőben, ebbe egy thetmosztátos elektromos fűtőszál van berakva. Éjjeli áramra kötve.
De most lehet így hagyom , megpróbálom az égo fej fölött korom mentesíteni.HA kombira cserélném, 300 ig elmennék. Persze plusz engedélyek. Az még belefér.
Vettem egy egykaros fali fürdőszoba csaptelepet, és nagyon zajos. Az egész házban hallatszik, felébred a család ha zuhanyzok.
Hibás, vagy ezek ilyenek? Eseteg a csőhálózatom is tehet róla? A sima tekerőgombosnak semmi hangja nem volt, "összeférhetetlenség" létezhet a két tehnológia között?
Az érdekelne, hogy vigyem vissza és kérjek másikat, vagy így jártam...?