Sziasztok! Volt eza visszahívási hír. Bárki érintett van, aki már esetleg kapott értesítést a szervizétől? Vagy tud újabb infót? Sajna a VW saját, hazai honlapján ilyen hír meg sem jelenhet.
A Skodámnál egy kisebb probléma jelentkezett O2, BGU 2005. Olyan érzésem van. hogy a benzin indításnál nincs ott. Menet közben semmi probléma nincs az alapjárat is rendben, ha beindul. Sokat kell indítózni, ha öt - tíz percig áll. Egy két percen belül százszor is beindul gond nélkül. Mi a véleményetek?? Nyomás tartó szelep?
AC pumpa rendesen felbúg. 163ekm van a vasban, 100e körül volt már AC csere is anno.
Szia!
Szerintem az üzemanyag nyomástartó szeleppel lehet a gondod.
Nekem hasonló gondom volt egy Volvoval. Nekem is ha leállítás után indítottam újra a kocsit akkor gond nélkül indult.
Ha sokáig vártam akkor nehezen akart indulni.
Próbáld meg úgy indítani 10 perc állás után, hogy a gyujtást töbször ráadod. Az AC ilyenkor feltölti a rendszert. Ha ilyenkor is nehezen indul akkor más gond lehet.
Az általam ismert autók közül csak a VW-rokon autókon volt ilyen cucc. Nincs kizárva, hogy a Golf V idejére ők is rájöttek, hogy ezért tök felesleges egy plusz szelepet és egy kapcsolót beépíteni:-)
nem tudjátok véletlenül, hogy 5-ös Golfnál hogyan lehet teletankolni a tágulási teret? Az Octaviánál bal oldalt van a levegőztető pöcök, a Seatnál a jobb oldalon, de ezen nem találom.
Menet közben semmi probléma nincs az alapjárat is rendben, ha beindul. Sokat kell indítózni, ha öt - tíz percig áll. Egy két percen belül százszor is beindul gond nélkül. Mi a véleményetek??
Diagnosztika.
Az én OFF szívóbenzines autómnál ugyanilyen problémát a felső holtpont jeladó okozott. Tisztítás után pöccröff.
A Skodámnál egy kisebb probléma jelentkezett O2, BGU 2005. Olyan érzésem van. hogy a benzin indításnál nincs ott. Menet közben semmi probléma nincs az alapjárat is rendben, ha beindul. Sokat kell indítózni, ha öt - tíz percig áll. Egy két percen belül százszor is beindul gond nélkül. Mi a véleményetek?? Nyomás tartó szelep?
AC pumpa rendesen felbúg. 163ekm van a vasban, 100e körül volt már AC csere is anno.
Én anno január első hetében gondoltam meg magam, hogy mégis kellene extra 4 hangszóró az autóba, ami a 4. héten volt gyártásba tervezve. Magával a gyárral is felvettem a kapcsolatot (a kereskedőm javaslatára), de már azt a választ kaptam onnan is, hogy sajnos már nincs lehetőségem változtatni az autó felszereltségén. :( Így azt utólag tették bele a szervizve, igaz szerencsére csak 10 000 Ft-ért többé, mintha gyárilag lett volna benne.
Én elég sokat jártam az én értékesítőm nyakára, illetve a külföldi fórumokon is állandó téma ez: amit lehet tudni, hogy amikor a rendelés a rendszerbe kerül, akkor tervezett gyártási dátumot rendel az autóhoz a rendszer, ami a gyártás előtti 2 hétig még változhat - a kritikus extrák, mint pl. a tető vagy az új assist rendszerek elérhetősége mozgathatja előre vagy hátra a dátumot (gyakrabban növeli, mint csökkenti). Szóval ezért érdemes időnként megkérni a kereskedőt, hogy konkrétan nézze meg a rendszerben, mi az időpont, illetve hogy a dátum zárolva van-e. Ez utóbbi jelenti azt, hogy végleges a gyártás időpontja, illetve ekkor már a felszereltségen sem lehet változtatni - mert az új megrendelésnek számítana, és megint a sor végére kerülne.
Én október 10-én rendeltem meg, eleinte december végére mondták a lehetséges átvételt, utána sokáig csak annyit mondtak, hogy valamikor januárban gyártják. December végén szóltak, hogy na, zárolták a dátumot a 4. hétre, ekkor kerül gyártásba, ami jövő hét, ugye. És onnan még kb. 2 hét kell nekik, hogy átadásra előkészítsék az autót.
Biztatott, hogy ez a 3-4 hónap még nem is sok, az O2 FL verzióra 9 hónapos várakozás is volt, amikor a válság hatására visszavettek a kapacitásokból, és mint utóbb kiderült, alaposan elszámították magukat a kereslet alakulása kapcsán.
Az angolok jobbára az RS verziót viszik, ott mondják, hogy azokra nagyobb most a csúszás - 6 hónap meg ilyenek.
Vagyis érdemes időnként fölhívni a kereskedőt, és konkrétan megkérdezni, mit lát a rendszerben.
Olajbeöntőn belenézel, ha retkes (olajsaras), hagyd is a fenébe az autót. Ha nem megfelelő olajjal használták + nem is cserélték időben, gond lehet az olajszivattyú szűrőkosarával, valamint a turbó olajcsöveivel is. Nézz bele a kipuffba, az is árulkodó lehet (a sok korom, netán olaj, nem jó jel). Ha van lehetőség, akkor CO HC mérés. Többen kínlódnak még a hidegindítással, próbáld ki hidegen is (amikor megy az elektromos SAIP). Próbaúton taposd meg, viszonylag folyamatosan kell húzzon, ha bizonyos fordulaton rángat, nem jó (MAF vagy trafóhibára utalhat).
Nem tudom, azóta leadtad-e már a rendelést - illetve ha leadtad, a gyártási időpont véglegesítéséig még lehet módosítani az extralistát - de érdemes a kereskedőt megkérdezni.
A kereskedésben azt mondták, hogy nem is lehet bele rendelni, de most már azt hiszem, hogy nem ugrálnék akkor sem, ha lehetne, mert a panorámatető árát a többi extrán ki kellene gazdálkodnom, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az egész rendelést át kellene rajzolnom, ezt pedig nem szeretném.
Vásároltam egy 2011-es 2,0 140 Le-ös Octáviát. Szeretném kérdezni hogy van e valami rejtett dolog amire figyelnem kell, illetve a 90000-s szervizen mit kell cserélni. Köszönöm a válaszokat!
Új vagyok ebben a topicban, mivel várom az októberben rendelt O3 1.2 TSI DSG autómat.
A panorámatetővel kapcsolatban nekem azt mondta az értékesítő, amikor kérdeztem, hogy miért nem rendelhető a kombi változathoz, hogy olyan sokat kell rá várni, hogy emiatt kivették a konfigurátorból, mert egyébként a forgalmazó nem tudná vállalni a 14-18 hetes szállítási határidőt.
Ha valakinek viszont nem gond várni a tetőre még további 1-2 hónapot, akkor - azt mondta - minden további nélkül meg lehet rendelni.
Nem tudom, azóta leadtad-e már a rendelést - illetve ha leadtad, a gyártási időpont véglegesítéséig még lehet módosítani az extralistát - de érdemes a kereskedőt megkérdezni.
Szerintem gyönyörű egyébként a panorámatető, a brit skodás fórumon elég sok képet lehet látni friss tulajoktól - szinte a hátsó ülésig tart az üveg!
Részben van csak igazad. Nálunk is találni néha szép és jó állapotú rs-t. És most olvastam a múlt héten 1-t, de kb. 3 napig volt hirdetve, utána eltűnt. Van még 1 hirdetés talán a használtautón, de persze élőben meg kellene nézni. Jó állapotú képről és az ára is messze magasabb a többinél. Talán nem véletlenül. De az biztos, hogy a Németeknél sokkal jobbak és szebbek vannak.
Hogy mire kell figyelni vásárlásnál? Nekem nem rs van, de viszont ugyan az a motor csak nekem 150LE verzió. Szerencsére a motor, turbo hibátlan, ami a legfontosabb. Meg persze a többi része is. Ezek a motorok rendkívül sokáig bírják, ha megfelelő kényeztetésben részesülnek.
Én is mindig rs-t akartam de végül is az "öccse" mellett döntöttünk. Számomra öröm, hogy I rs-t szeretnél választani, ez a legszebb a II-es sehol nincs hozzá képest kinézetre.
Kollégámnak van I-es rs. A legföbb problémái a trafók és a kerékcsapágyak voltak. De most tünetmentes neki. Szerintem turbo és motor ez a legfontosabb. De azért egy profi szakit nem ártana vinned magaddal.
Az én autóm vásárlás után kapott 4 darab gyári módosított trafót, ezek visszahívások voltak. Állitólag ezekkel már nem lesz baj. Az I-es RS viszont nem kapott visszahívást, nem tudom miért. Sok sikert!
Tavasszal tervezem 1. generációs rs octavia vásárlását. Sajna már régen beláttam, hogy Magyarországon (a magyar mentalitás végett) esélytelen normális autót találni. (minek járatni azt hajtás után, jó abba az ósanos benzin is, meg 10-40es olaj, stb.) Németországban viszont már találni egy két ígéretes példányt. A kérdésem az lenne elsősorban az rs tulajokhoz, hogy mik a típushibák, mit kell mindenképpen megnézni?
Hat nyitott szemmel kell jarni az biztos sokat lehet rajta fogni ,ha jokor jo helyrol!Ezentul jol korulnezek mielott bar mi is kene az autohoz!Persze a gyarto ,marka nem mindegy!
Egyébként számla volt, rendeléssel egyidőben kérdést is írtam nekik, hogy esetleg rendelnék az olaj mellé mást is, csak előtte kéne kis infó. Pár órán belül jött a válasz. Árukeresőkben megnézed csak pozitív visszajelzéseik vannak és nem 3. De én tényleg nem tudom.
Te gőzöm sincs. A 4 literes shell 5w30 is 8000 ft volt akkor. Most is 8100, vagy mennyi. Aztán utána megnéztem mennyi is máshol a világban és kb. az első 5 ország boltjaiban, ami elém akadt még ennél is jelentősen olcsóbb volt, közte németországgal, horvátországgal ahol aztán tényleg művészet olyat találni, ami olcsóbb, mint itt. Szóval mindenki azt gondol, meg hisz, amit akar.
Hat en csak azt tudom hogy nekem annyibe kerult mint ezen az oldalon kedvezmeny nelkul!Egy 2008 as 1.9 pdtdi BXE -es motorkodu autohoz elso SACHS lengescsillapito!
Mondjuk nekem alvazszam szerint rendeltek!
Elsokar tengely lengokar szilentek is kellenenek ,de abbol meg annyi fajta van hogy csak nezek.
Nono! Minden szám ugyanaz? Mert van ám a kuplungban is szet meg repszet ugyanazzal a névvel. Mikor egy forgalmazónál is megtalálhatod mind a két változatot két különböző áron, akkor az egyik rosszabb mint a másik. (az egyikben van sö betű a kuplungszerkezet szegecseiben, a másik simán kalapált☺)
Közhely: amit fizetsz, azt kapsz.
Mégsem vigasz, akkor az, hogy neked akkor ez megért ennyit.
En meg 3 honapja a SACHS elso lengescsillapitokat darabjat 23 ezerert vettem itt meg most nezem, kedvezmenyes aron 13 ezer hat nagyon szomoru vagyok!!!
teljesen véletlenül belefutottam egy régi xls-embe, amiben az O1 motorok egy részének volt benne a motorkarakterisztikája, fellelkesülve kiegészítettem hát a pár napja általan kérdezgetett 1.2 77kW-os motorral és bizony igazatok van, meggyőzőnek tűnik, ami a legmeglepőbb volt a számomra, hogy még a sokat dícsért 1.8 20V szívómotor is csak a magas C tartományában kerekedik felül.
nyilván azért egy sima szívómotornak jobb lesz a gázreakciója, mint egy ilyen kihegyezett kis varrógépmotornak, az élettartamról nem is beszélve, de ha a tiszta mért adatokat nézzük, akkor meglepő a helytállása.