Akkor A domb c. is talán tetszetne neked. Ha még nem láttad, javaslom. Igaz, nem echte háborús, inkább a lázadással, megtöréssel foglalkozik, de éppen ebben kapcsolódhat a 22-es csapdájához.
Remek! Sikerült beszereznem egy hatalmas kedvencemet:
MASH Meg is néztem teknap rögves és pár jeleneten könnyesre röhögtem magam. Szívesen elolvasnám könyvben, ha meglenne az eredetije. Már ha van neki. Ha abból indulok ki, hogy a 22es csapdája mekkora könyv és a film milyen keveset ad vissza belőle (mégis zseniális), akkor ez sem lehetne rossz. Nekem ez a két maxikedvenc "háborús" filmem. (az idézőjel annak szól, hogy ezek ugye nem a szokásos hősös, lődözős, mindentahazáért filmek) Mindenkinek ajánlom aki még nem látta.
A látványvilág miatt érdemes megnézni és Diesel balta-fejéhez is illik a szerep, na meg az ausztrál csaj sem rossz (legutóbb Miranda volt Woody Allen-nél).
10/6
Jött egy busz
Vannak benne ügyes megoldások, Bodó vagy Pálffy filmjében és Mundruczó se lenne rossz, csak az ő része hosszú. Csak egy dolgot nem értettem: mire volt jó ez az egész?
Ööö... az "all under heaven" az mandarin? ;o) Kb. annyi, hogy mindenkit a mennyek alatt egyesíteni, azaz kisebb egymással rivalizáló kínai államocskákat egy nagyba tömöríteni egy császár(=mennyek ura) uralma alatt. Ezt akarta a császár ugye.
A Hőst kínaiul angol felirattal, a RTK-t szintén kínaiul magyar felirattal láttam. Jó hangulata volt mindkettőnek.
Ennél már csak az volt brutálabb, amikor a Chihiro Szellemországbant japánul néztük angol felirattal, de a full társaság németül tudta csak megvitatni a látottakat.
Szerintem a RTK kicsivel jobb, de a Hős színekhez kapcsolt hármas szerkezete és a mondanivalója (nem a "mennyek alatti" baromság a magyar szinkronban, hanem az angol "all under heaven") mindenképpen csodálatos.
Most vissza nem keresem, de egyszer mán áradoztam itt róla. Sztem zseniális. Bár ebben is van repkedés, de azért mértékkel (legalábbis a Hőshöz képest), viszont van egy jó kis sztoria, meg egy elég jó kis meglepi rész az elején. Iszonyat jó kamerabeállítások, meg felvételek és egy olyan koma a végén aki vagy óriási színész, vagy simán a bolondok házából szedték elő a forgatás alkalmából. Igazán érdemes megnézni.
Azonban a repkedés nélküli szorik közül nekem a Harcos (Musa) az vala kedvencem. Aztat szeressem naon. -C-
Ez a Sin Citty annyira szar volt, hogy a lejátszóm is elromlott. Tegnap vettem észre, hogy ez a DVD örökre bennemaradt, nem működik az Eject. Akinek viszont tetszett, annak szívesen eladnám a Sin City DVD lejátszómat. Bármikor megnézheti a fárasztó filmkeresés, behelyezés művelete nélkül.