Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Mondjuk én még olyan akciófilmet nem láttam, ahol a főszereplő hekker betör valami nagy titkos cég gépéhez, elsőre jelszót kér a gép, nem tud bejutni, de akkor észbe kap, hogy hoppá, hiszen mi sem könnyebb ennél, csak kikapcsolom, és újra be, akkor már nem fog jelszót kérni, hanem lophatom el a sok titkos adatot szabadon!
Na, engem ez azért érdekelne, hogyan történik ilyen? És miért?
.
" Bekapcsoltam a gépet. Ez úgy történik, hogy vagy már betöltésnél átugorja azt az utat, ami a számomra érdektelen és tiltott részre visz, vagy megjelenik a név, és jelszót kér. Mivel nem tudom, ezért kikapcsolom majd újra bekapcsolom, és akkor szépen átugorja a panelt, ahol jelszó kérne, és tölti a nekem fontos dolgokat. "
.
Nekem fura volt, amikor olvastam.
Vagy a nem szabályos kikapcs után eleve csökkentett módban indul? De akkor is...
"míg a gépen maradt az eredeti, ami pár héttel ezelőttig működött is."
És akkor miért nem írtad át a T-s címet? Ráadásul itt mindig mondom, szerintem a telefonszám megadása sem az ördög műve, de sokan erőből tiltakoznak ez ellen is, aztán ilyenkor milyen jól jönne megmentésnek. Ráadásul a Google néha felveti, hogy ellenőrizd a másodlagos címet. Engem idegel, mert minek picsog,ezeket intézem és kezelem. Gyanítom ezért picsog, legfeljebb júzerek milliói okézzák le gondolkodás nélkül, aztán meg sírnak.
"nem is értem, hogy hogy adhatta meg a jelszót, az csak a felhasználó írhatná be"
Hova, melyiket? Böngészőbe, jelszókezelőbe el lehet menteni ésvagy. A wineset? Lehet jelszó nélküli profil és automatikus beléptetés is. Bár egyre nehezebb.
A tervem az, hogy veszek egy laptopot, és arra már tisztán kerül fel minden. Sajnos, én úgy használom a gépet, mint a mosógépet, bekapcsolom és dolgozik, a többi nem rám tartozik. És ezt el kell fogadnod, nem mindenki informatikus, nem véletlen, hogy az egy külön szakma. (Pkáne az én 78 évemmel)
Ami izgat, hogy ez nem azt jelenti, hogy megszűnt rajta valami védelem, ezért hoz be olyan oldalt, amit csak jelszó beírása után szabadna neki. Azért még nekem is vannak komolyan védendő oldalaim
.
Akkor visszamegyek az elejére. Ősszel le kellett cserélnem a telefonomat, akkor jelentkezett a probléma, hogy a google fiókot nem lehetett megnyitni az általam megírt másodlagos email problémna miatt. Elmentem a T-Home-hoz műszaki segítségért, ott derült ki, hogy a másodlagos email már törölték a rendszerből. Nem volt mit tenni, a telefonra csináltam egy másik google fiókot hozzátartozó új gmail címmel, míg a gépen m,aradt az eredeti, ami pár héttel ezelőttig működött is. Amikor nem tudtam feléleszteni, a telefonon levő fiókot áttelepítettem a számítógépre, és elkezdtem az ottani címeket átvarázsolni. Ennyi történt.
A másik probléma ettől szerintem teljesen független, nem is értem, hogy hogy adhatta meg a jelszót, az csak a felhasználó írhatná be, Nem?
Eddig is sejtettem, de mondom kavarod, az ilyen "már betöltésnél átugorja azt az utat, ami a számomra érdektelen és tiltott részre visz, vagy megjelenik a név, és jelszót kér. Mivel nem tudom," meg hasonló dolgokkal, hogy ki tudja melyik helyi Wines profil, és amikor a G-nél nem fogadt el a jelszavad az valójában melyik fiók volt, mert megszoktad, hogy belép, beléptél a gépbe másik profillal, ahhoz más Gfiók volt elmentve a böngészőben alapértelmezettnek és simán más fiókkal próbálkoztál a felírt jelszavaddal. És nem gondolkoztál, meg sem nézted a fiók nevét, csak start pánik és csináltál egy új fiókot.
Ebből meg majd később lehet egy csomó bajod, ha csak így egy kapott valamilyen gép, valamilyen felügyelet és szabályrendszer alatt álló profiljaival vagy akár ideiglenes profillal garázdálkodsz.
Nem keverem, csak nem fogalmaztam világosan. Két különbóző jelenség van, megpróbálom úzernyelven elmagyarázni. A tegnapi eset. Az előzmény az volt, hogy korábban bekapcsoláskor elég volt a Google-ra majd a gmailra kattintanom, akkor bejött a kívánt gmail oldal. Kb. 3-4 hete a gmailra kattintva nem jött be az oldal, hanem kérte a jelszót, hogy beléphessen. A felírt jelszavakat nem fogadta el, az elfelejtettem a jelszótera viszont olyan másodlagos emailcímre küldte a kódot, amelyik email cím már nem létezett. pimre javasolta, hogy keressem meg a tárolt jelszavak között, de oda csak a windows jelszavával lehetett volna belépni. E miatt új gmail címet hoztam létre, és töltögettem rá a címeket, amire emlékeztem.
A másik ma reggel történt: Bekapcsoltam a gépet. Ez úgy történik, hogy vagy már betöltésnél átugorja azt az utat, ami a számomra érdektelen és tiltott részre visz, vagy megjelenik a név, és jelszót kér. Mivel nem tudom, ezért kikapcsolom majd újra bekapcsolom, és akkor szépen átugorja a panelt, ahol jelszó kérne, és tölti a nekem fontos dolgokat. Ma viszont az történt, hogy nem csak a nevet, hanem a nicket és a jelszót is kiírta (utóbbit persze pöttyözve),
"de annak az azonosítója egy olyan címre ment, ami már rég megszúnt. " Mármint a másodlagos faktor vagy pin kód, vagy link a 2. emailcímre?
Ezt elsőre nem akarom érteni mi történt, de azóta sem mutattál képet a saját gépről.
"Most megjelenik a gépen a fiam neve, nickneve meg a jelszó pőttyei, és símán belépek. "
Kevered a Win fiókot a Gmaillal és mindent mindennel, munkahelyi gépet jó eséllyel úgy használtok, hogy nem lett hálózatból kiléptetve és még profilokkal meg mindenfélével tele van, ezek mellé ész és gondolkodás nélkül kattintgatsz, majd hülyeséget hülyeségre halmozol a kibelépésekkel és levelek átküldözáésével. Ennek sosem lesz vége, képernyő és billentyűzet közti a probléma.
Nem kell ezt túlmisztifikálni mert nagyon egyszerű oka van: az operációs rendszerek és a böngészők (megfelelő beállítás esetén) megjegyzik a belépési adatokat, így amikor legközelebb egy adott oldalra szeretnél belépni akkor automatikusan felajánlják (kitöltik) az adatbázisukból a felhasználónevet és a jelszót.
Mivel a fiad gépe, ezért alapértelmezetten az ő login adatait ajánlotta fel.
Kiegészítésként: a WD5000AAKX (Tahoe) nem keverendő össze a WD5000AAKS-el (Tornado), aminek a típushibája, hogy a Marvel MCU-ja (88i8745) úgy viselkedhet, mintha fejhibás lenne a meghajtó (jó fejekkel is eljuthat egészen a kattogva nem indulós állapotig). Nehezítésként ennek a modellnek az AAKX, U12 pozíción lévő, fizikai ROM-jával szemben az AAKS-nek a Marvel MCU-ban lévő, beépített flash memóriája van, így egy egyszerű panelcserével nem orvosolható a hiba, hanem előtte még a megfelelő céleszközzel át kell menteni a páciens ROM tartalmát az MCU-jából a donor PCB-n lévő MCU ROM-jába (vagy MCU csere, de az rizikósabb).
Az automatikus, 8 mp tétlenség utáni fejparkolást a WDIDLE3 programmal tudod átállítani (300 mp-re szoktam, ezzel a paranccsal):
wdidle3.exe /s300
Amire HDD-nél érdemes figyelni az a drasztikus lassulás, illetve a S.M.A.R.T. attribútumok közül a 05, BB, C5 és a C6, mert ha ezeknél 0 a nyers érték akkor elvileg rendben van a drive. Azért írom, hogy elvileg, mert egyes meghajtók S.M.A.R.T. értékei nem valós időben frissülnek hanem csak óránként vagy power cycle esetén, ezért a S.M.A.R.T. megjelenítő programok átverhetőek: jópárszor láttam már meghajtót úgy meghalni, hogy közben a S.M.A.R.T. értékei tökéletesen egészségesnek mutatták mert csak később, a drive újraindítása után frissültek.
Sziasztok! Fura dolog történt a gépemmel. Talán emlékeztek, elvesztettem egy gmail címet, mert kilépett bekapcsolás előtt a gmailból, és csak jelszóval lehetett volna újra belépni, de a jelszó, ami fel volt írva, nem működött. Megpróbáltam az elfelejtett jelszóval belépni, de annak az azonosítója egy olyan címre ment, ami már rég megszúnt. Elfogadtam a csapást, csináltam uj gmail címet, és elkezdte begyűjtenui a fontos címeket. Erre tegnap belépek a google-ba, rákattintok a gmail ikonra, és tadamm, az elveszettnek hitt gmail oldal jött be, az összes, elveszettnek hitt levéllel. Gyorsan elkezdtem átküldeni az új címre a fontos leveleket, hátha nem mindig lesz ilyen kegyes hozzám a gép. Na, erre ma reggel bekapcsolom a gépet. Mint mondtam, ez a fiam régi munkahelyi gépe volt,csak jelszóval lehet oda belépni, de legtöbbször megkerüli, és beléptet, nyilván a védett részekre nem. Most megjelenik a gépen a fiam neve, nickneve meg a jelszó pőttyei, és símán belépek. Mi törénhetett? Hiszen a jelszó pont azért van, hogy ne léphessen be senki jogosulatlanul.
"Van egy ilyen WD hdd a gépemben, második háttértárnak... elkezd a win nagyon dolgozni azon, hogy megnyissa, úgy 15-20 másodpercig is eltart, mire kész vele."
A lottószámokat ha így tudnám, mint ezt egybül, hogy egy Caviar Blue lesz...
"Arra is gondoltam, hogy a hdd akkor "ébred fel", amikor ilyen történik"
Jó gondolat, pontosan ez a helyzet! :(
"... és az előző mappát valójában a RAM-ból adta a win..."
...vagy azóta már 'el is aludt' a vinyó :(
"Egy hdd-nek a lekapcsolt, takarékos állapotból sem lenne szabad ennyit tökölődnie azzal, hogy adatot akarok róla lekérni." Pedig!
"A HWiNFO64 viszont soha semmi problémát nem jelez a hdd-vel kapcsolatban, szerinte minden OK."
Az idióta, de amúgy szándékos beállítástól eltekintve nincs is vele gond...
Föl lehet fogni úgy is, hogy extrém takarékosra van hangolva, és/vagy mondgyuk archiváláshoz, ahol ritkán kell odanyúlni.
Mi is belefutottunk egycer, de szerencsére ki lehet kapcsolni a túlzott henyélést valahol az energiagazdálkodásban a sokadik al-almenüben! Hadd pörögjön, végülis az a dóga, nem? ;-D
Van egy ilyen WD hdd a gépemben, második háttértárnak... Időnként furán viselkedik, miközben az egyik mappájában keresgélek már egy ideje, amikor a TC-vel egy másik mappájába benyitnék, elkezd a win nagyon dolgozni azon, hogy megnyissa, úgy 15-20 másodpercig is eltart, mire kész vele.
Arra is gondoltam, hogy a hdd akkor "ébred fel", amikor ilyen történik, és az előző mappát valójában a RAM-ból adta a win, és csak akkor nyúlt a hdd-hez, amikor a másik mappa tartalmát akartam látni... De igazából nem tudom.
Egy hdd-nek a lekapcsolt, takarékos állapotból sem lenne szabad ennyit tökölődnie azzal, hogy adatot akarok róla lekérni.
A HWiNFO64 viszont soha semmi problémát nem jelez a hdd-vel kapcsolatban, szerinte minden OK.
""okirat formájában nincs fent semmiféle szerződés, nem is volt régen sem."
Ezért írtam, hogy nem így van."
.
Jó, akkor konkrétan egy kérdés:
Pontosan hol is tudom megnézni az én - bármilyen - szerződésemet a Digi/One oldalán?
(Mert erről volt szó.)
Egyébként csak annyiról szólt itt az egész, arra az állításra, miszerint MINDEN szolgáltató ad email fiókot, én megírtam, hogy a Digi ezt tavaly törölte, és a One sem változtatott ezen, tudtommal.
A másik meg az volt, hogy arra az állításra, miszerint az ember megnézheti a szerződését a szolgáltatója oldalán, és azt írtam, hogy a Diginél biztosan nem, csak a szerződéses adataimat tudom megnézni. (cím, telefonszám, a részemre biztosított szolgáltatások /amiről a számlák is jönnek/), rendes szerződés nincs fenn megtekinthetően.
(Az Áfsz változásokról, meg egyéb dolgokról nyilván küldött értesítést a Digi is, meg egyéb leveleket , email-eket is, nem erről van/volt szó.)
Amúgy a legutóbbi időben küldött ilyen tájékoztatókat most vonhatják vissza a szolgáltatók, mert "megkérték" őket, hogy ugyan már, álljanak vissza az év eleji árakra, és a választásokig ne is emeljenek semmit (infláció követést se), mert azt nem illik nekik.
Amikor a win10 frissítést kap, és szeretné, hogy újra legyen indítva, már többször felkeltette a gépet az "alvásából".
Vicces. Erőszakos. :)
Így újabban inkább azonnal újraindítom a frissítés letöltődése után.
Akkor megnyugszik egy időre.
Ki szeretné ingerelni a windows-át? Én biztosan nem.
A végén még kihajol a monitorból az öreg Bill Gates, és beolt valami chipes náthavírussal.
A másik szorgos páciens az AVG Free... Amellett, hogy egyre sűrűbben zaklat a felugró reklámjaival, miszerint kva nagy veszélyben vagyok, mert a kamerát és a mikrofont bárki a megfigyelésemre használhatja (se kamera, se mikrofon nincs a géphez kapcsolva), és az elmentett jelszavaim is veszélyben vannak (sosem mentem el a jelszavakat a böngészőben, akkor sem, ha felajánlja), de ha letöltöm és telepítem a fizetős AVG-t, akkor minden szuper lesz, gazdag leszek és szép, vissza is fiatalodom minimum húsz évet, és mellékesen ezután már garantáltan sose halok meg... ha fizetek nekik, és átállok arra a verzióra.
Korábban ez az AVG sokkal szolidabb volt, csak évente egyszer pofázott ki, hogy újítsam meg az ingyenes "előfizetést".