Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.05 0 0 40423

Thailand?

dejódió Creative Commons License 2011.08.05 0 0 40422

Nem japán, nem koreai.

Nem is Thaiföld, vagy Malaysia:)

Előzmény: Max.16A (40421)
Max.16A Creative Commons License 2011.08.05 0 0 40421

Biztos nem japán...

Előzmény: dejódió (40419)
Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.05 0 0 40420

nem

Előzmény: p.lac (40418)
dejódió Creative Commons License 2011.08.05 0 0 40419

Ez egy 5 kw-os  dc inverteres gép (kapillárcsöves adagolás)  szervízkönyvéből  kiemelt táblázat.

-7C fokon kb 4,1 kw a fűtőteljesítmény kb 1,15kw a felvett elektromos teljesítmény.

COP:3,42

+7 fokon  kb 5 kw a fűtőteljesítmény kb 1,45 kw elektromos teljesítményfelvétel esetén

COP:3,44

Valahogy nem tűnik hitelesnek.

p.lac Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40418

Dr. Klíma

Osztán nocriát telepítettetek-e mostanában? ;-))

p.lac

Előzmény: Dr. Klíma (40417)
Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40417

a beltéri egység...

na ennyi volt a mai nap...

jó éjt mindenkinek

Dr Klíma

Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40416

Előzmény: Dr. Klíma (40415)
Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40415

hőszigetelt fal 10cm hőszigeteléssel

Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40414

Előzmény: Dr. Klíma (40413)
Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40413

..a festő, aki alig várta, hogy eltakarodjunk :)

Előzmény: Dr. Klíma (40410)
Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40412

Előzmény: Dr. Klíma (40411)
Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40411

viszonylag könnyű telepítés....

leszámítva a hely szűkösségét, a poros körülményeket....és hogy a festő ott liheg a nyakamban, hisz aznapi átadás....

Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40410

majdnem elfelejtettem...belemerültem egy fontos árajánlatba...

Előzmény: Törölt nick (40409)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40409

Jöhetnek a képek!!!:):)

Előzmény: Dr. Klíma (40405)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40408

Papíron!

Nézd csak meg, hogy teljesítmény viszont nincs mögötte!

Előzmény: Törölt nick (40406)
p.lac Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40407

K K

Kimaradt a - jel, tehát -13 fokra melegszik fel a -15-ről.

p.lac

Előzmény: K K (40395)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40406

Ott van a szeren!

Így "papíron". :)

Előzmény: dejódió (40392)
Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40405

óóó ...nem neked szólt.... csak kiadtam magamból :)

olvasgatom itt a mai és tegnapi hozzászólásokat, hisz most szakítottam egy kis szabadidőt magamnak....napközben max mobilról írok, ha épp van 5 percem és "függőségem" miatt beleolvasok a hírfolyamba...

Mindjárt mentem le a mai képeket és dobok fel ide....csak azért, mert valaki megemlítette, hogy a fórumos megrendelőnek szebben dolgoznak az emberek (szerelők) .....bár én nem is emlékszem, hogy mikor és kinek szereltem, aki itt megjelent és ajánlatot kért....

Sőt, az elmúlt 2 évben itt "meghívásos" ajánlatoto kérőnek szerintem nem is telepítettem..... :)

Előzmény: Törölt nick (40403)
Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40404

Szia

Akkor egy kis történet...

Tudod az az LG VRV rendszer amihez segítséget/ötletet kértem Tőled, mert kifogytam..

A vége az lett, hogy LG központi segítséget kértem.... panelt cseréltettek velem (többször is ugyanazt, hátha a küldött új panel is rossz)...mivel ez nem jött be, kijött (elmentem érte, kivittem a helyszínre, majd hazavittem) egy emberke az okos laptopjával, majd szerinte gázt kell tölteni...mondom, hogy nem...de ő nagyon akarta......engedtem, töltöttem......természetesen feleslegesen, majd visszafejtettem....

Aztán laptop rendszer monitorozás...majd ki a koreaiaknak, hogy elemezzék.... napokig semmi....majd többszöri nyaggatásra kijött egy csapat és több alkalommal ott "legelt" éjszakába menően a gép mellett.... cseréltek ők is mindent a nagyvilágban..... és lám bejött nekik, hisz egyszer csak megjavult a masina .....

A hiba okát ők se tudták, mert tesztek, öndiagnosztika, stb minden rendben volt a gépnél.....

..és itt jön a poén. Kijelentették, hogy hülye vagyok, mert nem vettem észre, hogy 1 db-al több beltéri egység van a rendszeren, mint amit mi leírtunk, amiről a tulajdonos tájékoztatott bennünket. (Megjegyzem, hogy a rendszert nem mi telepítettük, mi csak üzemeltetjük egy ideje, mert a telepítő pont akkor nem ment, mikor bajban voltak...)

A gép többszöri újracímzés után is azt a beltéri darabszámot írta ki mint amiről tudtunk....Megjegyzem, hogy ugyanebben az épületben üzemel még Daikin, MCQuay és Toshiba készülékek is és egy rakás LG multi....

Ember legyen a talpán aki karbantartás alkalmával több azonos gyártmányú készülék esetén dokumentációk hiányában egyezteti, hogy ki kihez tartozik....persze minden hibátlanúl megy...

Az LG most nagy dolgot akar létrehozni, mert látja, hogy bajban van.....csak egy dolgot felejtenek el.....embernek nézni azokat akik miatt ekkorák lettek...azaz a szerelők, akik eladják az ügyfélnek a készüléket.

Ha engem az LG leszar, néha hülyének néz, csak hogy ne kelljen garanciális alkatrészt adnia, akkor én is így fogok a termékhez állni..... Azért azt hozzáteszem, hogy a P&T és egyéb nagykerek maximálisan szerelőbarát politikát folytatnak.....és szeretem Őket :)

Előzmény: K K (40396)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40403

Doki!

Tudom, hogy Téged hoztlak fel példának (bár ne tettem volna), de ez NEM személyeskedés volt, hanem csak matek képlet!!!

Az, hogy ki mennyiért dolgozik és mikor és azt MENNYIÉRT( a karácsonyodra gondoltam) abba tényleg nincs senkinek beleszólása.

Megegyezés kérdése közted és az ügyfél között.

Anno Dejó nekem is kb.48 óra kiszállási időt mondott a csőzörgéses problémánál, de ezt le is írtam még régen. Csak én 48 óránál türelmetlenebb ember vagyok és mivel számomra akkor az a jellegű hiba nem volt megoldhatatlan így nem kellett kipróbálnom a 48 órás határidőt.:)

Előzmény: Dr. Klíma (40402)
Dr. Klíma Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40402

az első karbantartás a 12e a második már ennek töredéke, ha valóban nincs sok munka vele... a pontosítás érdekében!

Az, hogy mi a sok és mi nem, azt a vevőnek kell eldöntenie.

Annyit azért hozzáteszek a dologhoz, hogy pl a karbantartások alkalmával vannak olyan egyéb dolgok is, amik pl természetesnek tűnik, s nem kerül plusz kiszámlázásra..

Ilyen pl amikor a kondenzvíz elvezető cső sérül...magyarán a hülyegyerek/kutya, stb belerug, eltörik, megreped...ennek javítása/cseréje

Vagy mondhatnám, hogy a csőszigetelés javítása, ha az sérül...

Ami nagyon fontos. A klímást nem fizeti meg a gyártó, ha gariban bármit is kell buzerálni a gépen. Ha jó fej vagy és megfelelsz a gyártó elvárásainak, akkor kapsz alkatrészt, hogy dolgozhass...

Na és akkor itt jövök én, ha már velem példáloztál.

Ha kéred a karbantartásom, akkor jár neked az ügyfélszolgáltatásunk. Ez annyit jelent, ha pl nyáron a 37 fokban akár péntek délután 18:30 kor telefonálsz, hogy valami baj van a gépeddel, akkor én legkésőbb 48 órán belül ott vagyok és megkezdem a javítást! hisz aki megfizeti a karbantartási áraimat, annak szinte "kinyalom" a seggét, ha bajban van...miért??? mert szolgáltatok és aki hajlandó elfogadni az áraimat, annak megteszek mindet, ha bajban van.

Persze én is mérlegelek egy eladáskor és ezért nem adok el olyan gépeket, melyet nem tartok megfelelőnek, vagy tudom, hogy esetleges alkatrész ellátás esetén baj van....

Nagyon sokan a szemetekbe hazudják, hogy így meg úgy...és amúgy is nagyon szép a szemed és "ez" a gép nagyon kellemes áron adható és csak neked...... Az első csalódás akkor éri a vevőt, mikor bajban van és kellene neki a segítség...No ekkor szembesül azzal,. hogy le sem szarja a tisztelt szaki és nem igen foglalkozik vele.... valahol még meg is értem, de elítélem...

Én egyszerűen csak annyit csinálok, hogy mindennek megvan az ára. Aki megfizeti, az partnerem, s nyugodt lehet abban, hogy a lehető legtöbb segítséget kapja meg tőlem...

Tudod mit csináltam tavaly karácsony előtt 1 héttel -től szilveszterig???? Klímás cégek "szar" munkáit hoztam rendbe, hisz a sok trehány cég a saját hibás munkáját nem volt hajlandó javítgatni.....

Többet kerestem ekkor, mások szemetét javítgatva, mint normális esetben.

Karácsony napján is olyan altherma rendszert keltettem életre, amit szeptemberben telepítettek, de az első perctől nem működött rendesen....

Neked a karbantartáskor nem csak azt kell megfizetned, hogy a szerelő épp ott van....

Bár az is igaz, hogy sok cég/szerelő másolja a másikat. Találkoztam már esettel, mikor azt mondták az ügyfelemnek, hogy ugyanazt megkapja mint tőlem, csak olcsóbban..... :)

Már idáig jutottunk, hogy ezzel szereznek egyesek ügyfelet...

Nagyon sok karbantartásom és egyéb üzemeltetési feladatom van, és hidd el, aki elvárja, hogy szolgáltass, az megfizeti...

Előzmény: Törölt nick (40399)
K K Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40401

Most nézem helyesen 2011.08.01-től.

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40400

Hát sok dolgot olvastam már itt is ott is és a kép egyre homályosabb és zavarosabb.

Már nem is tudom, hogy az olvasmányok közül melyik melyik megközelítésnek higyjek!?.

Mert amikor és amire azt hiszem, hogy már tudom és értem jön egy másik olvasmány aminek az értelme az előzőnek az ellentetje.

Majd megint jön egy harmadik infó-olvasmány ami mindkettő értelmét összezavarja.

Ki érti ezt ...:)

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40399

Nem bizony!

Szeretnék attól elvonatkoztatni, hogy ki mennyiért dolgozik!

Nem ez a lényeg (bár amikor fizetni kell akkor szerintem elég fontos dolog).

Tudom ezt már lerágtuk, csak efendinek a "lehúzásos" megjegyzésére rágnék egyet.

Úgy tudom, hogy mindenféle karbantartás nélkül 1 év garancia a felszereléstől számítva így is úgy is él.

A Samu klímák esetében 5 év teljeskörű a garancia akkor, ha évente 2x van karbantartva vagy csak "karbantartva"(láttamozva) a készülék.

Szerintem, de csak szerintem ez kisebb mértékben szolgálja a vásárlót és nagyobb mértékben azt akitől vette azt.

A klíma berendezések igen nagy részének a garanciális időtartamot ki kell húzniuk átlagos felhasználási szokások közepette.

Tehát gyakorlatilag NEM FŰT vele hanem inkább csak hűt. Ugye meg lehet saccolni azt az üzemidőt amit hűtésben le fog ketyegni a gép.

Nézzük gyakorlatiasítva.

Tételezzük fel, hogy az illető megvásárolja a klíma berendezést Január 1-én.

Kifizette a vételárat és a telepítési költséget ezzel letudva a gép egyszeri nagy kiadása.

Jön a tavasz és eljő az első karbantartás ideje. Akkor jön mongyuk Doki és elkezdi vizsgálni azt a gépet ami gyakorlatilag csak ki lett próbálva a felszereléskor.

Doki megvizsgálta a gépet amit pár hónappal ezelőtt saját kezűleg telepített fel és ugye a telepítésre itt MINDEN klímás legalább 5 év vagy ÖRÖK garanciát ad!

Tehát egy jól és szakszerűen telepített gépre kell kifizetni 12.000Ft+ áfát ami ha jól számolom az 15.000Ft.

Gyakorlatilag a vásárló még nem is használta a gépét, de már kifizetett 15.000Ft-ot.

Jön a nyár és tételezzük fel, hogy nem ilyen hanem egy átlagos nyár van amikor az elviselhetetlent szeretné a tulajdonos elviselhetővé tenni.

Ekkor a gép uszkve megy kb. 3 hetet "egyfolytába".

Majd jönnek a kellemesebb napok és nem kell használni a klímát. Telnek múlnak a hetek és eljő az ősz!

Ekkor Doki megint jön és átnézi azt a gépet amit pár hónappal előtte megnézett és tökéletesnek minősített, hiszen a gép új a telepítés makulátlan volt a gépet pedig nem lehet rosszul használni. Egy autóhoz nem lehet hasonlítani mert ott aztán úgy kilehet nyírni egy kocsit mint a pinty.

Egy klímát bekapcsol az ember beállítja a hőfokot és a beállított érték-szoftver szerint dolgozik a gép.

Tehát túl vagyunk a második szervízelésen és megint 15.000Ft-ba került, hogy a szerelő megnézte a saját szerelését amit természetesen tökéletesnek minősít, hiszen tökéletes munkát végzett. Effelől nincs is kifogásom.

Na most ezt az összeget meg kell fejelni 10 évvel ami uszkve 300.000Ft.

Na kérdem én.

Kinek éri ez meg?

Vannak a Japán klímák amikről ugye azt kell tudnunk, hogy igen MEGBÍZHATÓAN működnek!

Azt is tételezzük fel, hogy normál felhasználás mellett nem koszolódnak el.

Ekkor kijelenthetem, hogy az éves 30.000Ft-os szerelői megszemlélés felesleges kiadás a vásárló részéről.

Tökéletes telepítés NAGYON MEGBÍZHATÓ gép mitől romlana el a garanciális időszak alatt.

A szeged klíma szerint a Panasonic 2 év a Daikin 3 év a Fujitsu 2 év az LG 3 év a Samsung 3 év+2 év a kompresszorra, ha könyves szerelő szerelte.

Ha a szerelés TÖKÉLETES a Japán klíma kb. 10 évig hibamentes(átlagos nyári hűtésüzemben) mert itt ez van sugallva akkor minek vagy kinek jó a kötelező karbantartás(csak költői a kérdés)?

Effendi nem szépen fogalmazott amikor "lehúzást" emleget, de el kell ismerni(felesleges mert ezen már túl vagyunk csak leírtam), hogy a háttérben bevételi forrás az éventi 2 kötelező karbantartás.

Halálosan komolyan mondom, hogy mindezt cinikusság nélkül csakis a tények kedvéért írtam le!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ettől függetlenül tudom, hogy a szabály az szabály.:)

dejódió Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40398

Mi még kaptunk termisztort, de nagyon határozottnak kellett lenni.

Így tényleg elgondolkodtató.

dejódió Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40397

...csak a japánok:)

Előzmény: K K (40395)
K K Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40396

Hát nem tudom mi lesz ezzel a karbantartás dologgal. Ma bejelentettem hogy egy LG hibás és kérek alkatrészt.

Az ügyfél hívja az LG számát és majd kimegy valaki Szegedről!

Állítólag 2001.08.01-től ez van. Érdekes lesz ez, az Én konkurensem/ellenségem dönti el hogy az LG a hibás vagy Én néztem be valamit.

Lehet még tovább fog csökkenni az LG forgalmam, ami így is a nullához konvergál.

Szóval biztos szigorodik a karbantartás könyvelése megléte. Nem titok Én csak oda megyek karbantartani ahova hívnak, nem hívnak nem megyek. Nincs tavaszi őszi körbe telefonálgatás. De ha majd más megy garanciába az majd az élő fába is belefog kötni, és remélem majd küldik nekem a számlát hogy mert nem voltam karbantartani azért pont.pont.pont.

K K Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40395

-11C van akkor mi melegszik 13 fokosra? AZt mondtad -11C de az nem tud 13C-re melegíteni, nem értem.

Egyébként ha tényleg így működik mint ez a leírás akkor ezt megint ketten tudják miért. A jó isten és a Japánok.

Előzmény: p.lac (40381)
dejódió Creative Commons License 2011.08.04 0 0 40394

Azért az indító kondi hibát hamar észreveszi az ügyfél is akinél nem hűt a gép. Mondjuk ha nem figyel és csak a beltéri keveri a levegőt, akkor a kompresszor pórul járhat .

LeslieWhite2 nem hinném, hogy áldozna 12+Áfa díjat.

Előzmény: Dr. Klíma (40393)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!