Mondjuk ehhez képest péntek délelőtt 11jor felhívtam a Magiszt, hogy délután tudnának e cserélni egy olajat a 8ason, és egy fél óra múlva visszahívtak, hogy üsse kavics, hozzám délután 3ra.
Lehet nem 30 ezrenként kellene ezekben sem olajat cserélni. :) Egyébként nem kell nagy orvosság a javításához,csak némi pénz,de hát hetesről beszélünk. :)
Elhagytam valahogy a jobb oldalon az egyik fényszóró mosó fúvókát. Hogyan/honnan lehet azt beszerezni?
Másik, fontosabb lérdésem: A hétvégén figyeltem meg hogy álló helyzetben D-ben és R-ben hülye ugató hangja van a váltónak. Menet közben nincs (nem hallom), sem N-ben,sem P-ben. Nem gyenge, nem csörög-zörög, nem ránt, nem rángat. Csak ez a hang nagyon ijesztő. Valakinek van ötlete,mi lehet a baj?
Váltóolajat hol lehet rátölteni és milyet?
Megpróbálok videót feltölteni róla.
Dehogy,miért lenne az? Nem rétinégertől kell venni,vagy a még rosszabb. Elcigányosodott "magyartól" Bár mindez a 7-es szériára utal. Egy kis szemrevételezéssel meg kiolvasással százezreket lehet spórolni. Ez a motor nem titkolózik,megmutatja ha baja van. :)
Garázs nélkül vászon tetős autót biztos nem tartanék.
Nálam a Z, mondjuk eleve a telet végig egy zárt garázsban tölti (tőlem jó távol, hogy még véletlenül se essek kísértésbe), de nyáron is a házam garázsában áll.
A cabrio-n sokat gondolkozok, hogy szükségem van-e rá. De legalább egyszer az életben szeretnék, így második autónak. Remélem a telet is bírni fogja garázs nélkül is.
Köszi, akkor jól mondta a fickó, hogy 2018. május előtti műszakit elfogadják, utánit nem, csak igazolással (hogy az vajon mit igazol?). Mocskos tolvaj lehúzó banda!
Mindegy, azon a 30 ezren nem múlik, hogy rohadnának meg a saját szarukban!
Urak, forgalomba helyezéskor, ha a kinti műszaki 2020 októberig jó, akkor itthon kell műszaki, vagy csak elég egy egyszerűsített valami? Az eredeti forgalmi megvan... mi kellhet még?
a BMW-nél éveken belül két motorra szűkülhet a választék: a kétliteres négyhengeres és a háromliteres hathengeres soros blokkokra.
végül is ez talán nem is tragédia... legalább nem lesz soha 714i - mint ahogy azt annyit jövendöltük :)
meg jó alap lesz a tuningra, mert már most is egyre több a lebutított motor, amit a marketing hívott életre.
Nézegetem az Autokorbel honlapját, és azt írják, mint a 4 hengeres 20i (N20), mind a 6 hengeres 25d (N57) simán felhúzható kb 50%-kal, azaz 100 lóerővel (legalább is ami az F10-et illeti)
én amúgy sosem használtam turbós benzines autót, de önmagában a donwsize-ingot, azaz a turbó jelenlétét nem érzem bajnak (sőt).
Ellenben az a baj, hogy emellett minden benzinmotort megbolondítottak közvetlen befecskendezéssel, amitől millió olyan baja lesz, ami korábban a dízelnek lehetett csak: nagynyomású pumpa, injektorok, nox szenzorok, részecskeszűrő (azaz OPF) stb. mennek tönkre, és akkor nem beszéltünk ugye a "kötelező" kokszosodásról.
Bár nem tudom, hogy a BMW is bevezette azt, amit a VAG csoport, hogy részterhelésen és hidegen a szívócsőbe, amúgy meg direktben történik a befecskendesét.
Így kokszosodni talán nem fog, de még egy adag potenciális hibaforrás...
Mindenesetre akinek egy jó youngtimer-e van, az vigyázzon rá, aztán az más kérdés, hogy mivel kell úgymond napizni...
Egr szelep csere 3-as 5-ösben forro motornal ,megvezerlessel (ha szükseges)adaptaciotörlessel kenyelmes nem kapkodos fel ora. A problema az alkatresz maga.egr hütö szallitasi idejeröl ne is beszeljünk. A fizetös megjön egesz normalis idöben,a garancias-visszahivos akar 2 honap is lehet mire ideer.
Tulora itt is idegen fogalom. 5utan 10 percel az utso ember is elparolog,mikor en meg futomüvet allitottok,vagy eppen egy puffost legozok össze.
A BMW motorválasztéka még az elmúlt évek szabványosítása ellenére is elég változatos, de Frölich szavaiból az is kiderült, hogy ez már nem lesz így sokáig. Mindentől szabadulnak, amiből nem lehet eleget eladni. Így nem csak a V12-es sorsa pecsételődött meg, de például a 400 lóerős, négyturbós szuperdízelé is, amely Frölich szerint túl komplikált. Érdekes módon a BMW legegyszerűbb motorjától, az 1,5 literes háromhengerestől is megszabadul a közeljövőben. Ezt állítólag túl drága a szigorodó euro-normákkal összhangban fejleszteni, Európán kívül viszont egyáltalán nem kínálták eddig sem.
A legérdekesebb azonban az, hogy a V8-as létjogosultsága is megkérdőjeleződött. A hathengeres turbómotorunk hibrid rendszerben 500 kW (kb. 680 lóerő) fölött jár, és elég nyomatékos, hogy a létező hajtásaink bármelyikét eltörje. - jellemezte a helyzetet Frölich, ami egyben azt is jelenti, hogy a V8-as fejlesztésére sincs szükség, legfeljebb presztízs-okokból.
Mindebből az derül ki, hogy a BMW-nél éveken belül két motorra szűkülhet a választék: a kétliteres négyhengeres és a háromliteres hathengeres soros blokkokra.
Az én vesszőparipám meg az, hogy csak egyszerű gépeket érdemes tartani, mert olyan világba jutottunk, hogy a bonyolult gépeket vagy iszonyat drágán, vagy vállalhatatlan határidővel, vagy tőlem nagyon messze javítanák meg, és én ezzel már nem akarok kínlódni.
Sokáig éljenek az egyszerű tucatautók, a megtakarított időt és pénzt meg a családra kell fordítani.
Szerintem mindannyian ismerünk több olyan jó szerelőt, aki simán és szakszerűen kicseréli a turbót és annak környékét az 1,03 M Ft töredékéből, csak éppen kb 1 hónap múlva...
Eddig a márkaszervíznek annyi értelme volt, hogy ott legalább gyorsak voltak, ezek szerint ma már az sem (naná, a jó szerelő rég maszekol...)
Régi vesszőparipám, hogy az esetek többségében fent lehet tartani a bonyolultabb gépeket is úgy kb emberi áron, csak éppen sok utánajárással és idővel fizetünk érte, ergo legyen kéznél másik kocsi (akár full saját, akár családból), amivel addig is járni lehet. Ha mást nem, egy miautónk Swift 1.3 GL
Vagy csak nem akarom aköré szervezni az életem, hogy utazzak vagy trélerezzek egy 120e km-es turbóhibás autóval turbócserére, ahonnan meg kell szerveznem, hogy visszajussak, meg utána odamenni, elhozni, mindezt munkaidőben...
Tegnap beszéltem egy szervizvezetővel és azt mondta dupla pénzt is hiába kínál a szerelőknek a túlórákra, úgy se vállalja senki. Ezért (is) megy ilyen lassan az egr csere, egyszerűen nincs aki megcsinálja a cserét.
Egyébként a mercis ember is mondta, hogy ők is három hétre kaptak a Rackhoz időpontot a 20i hibafelvételére (több szervizes is megerősítette, hogy 3, de inkább 4 hétre tudnak csak időpontot adni bármilyen szerviz tevékenységre)
Nem bízom én már ebben a márkában. 1 millió egy szimpla turbócsere? 120e km-nél? Mi a lehúzás, ha nem ez?
És ebből nem futja a BMW-nek, hogy kicseréljék az összes problémás EGR hűtőt? Ha a hibás sorozatból származik, de még nem szivárog, akkor marad az autóban, kivéve ha ügyfél saját zsebből fizeti.
Jönnek a kánikulák, és a hosszú autópályák a tengerpartra nyaralni, nemsokára jön a kigyulladt diesel BMW-k szezonja.
Az autó eddig a pillanatig végig márkaszervizben volt karbantartva. Most a hibafeltáráskor a Rackban mondták, hogy turbócsere és adtak rá egy 1,03m-es ajánlatot.
Nem fogadta el és elhozta onnan az autót, a turbó még nincs kicserélve (de lesz, már csak az a kérdés, hogy hol és ki által-még a mostani tulajdonos vagy az új).
Akkor viszont ez az autó már nem végig márkaszervizben szervizelt, hanem egy kókányolt akármi. Rengeteg turbót látok hibás szerelés miatt tönkremenni. Pl. kötelező lenne az olajcsövek cseréje.
Méltányosság? A BMW tulajok boldogan költenek az autóikra, hogy megadják nekik a legjobbat. Ez egy elmeállapot. Nincs itt szükség méltányosságra, csengetnek a kasszánál maguktól is, önként, dalolva.
Ha már így összegyüttünk, akkor F25-ről van valakinek valami tapasztalata...?
Olyan jó kompromisszumnak tűnik, mert SUV is, de emberléptékű és mégsem annyira nehéz, ki is néz egész jól, belül is a szokásos akkori külső...
Csak hát megint a motorok: a kínálat 90%-a N47, ami ebben e kasztniban még csak nem is fog se nem repülni, se keveset enni, ellenben lesz vele gond az biztos...
N57-tel biztos jobban megy minimális többlet fogyasztás mellett, de azzal is lesz mit tenni, benzines meg mint a fehér holló, és nem tudom, hogy viszi a magas szekrényt.
Elvileg létezett 1,5 évig N52-vel, na, az LPG-vel megbolondítva egy jó kompromisszum lehet, csak éppen a mobilén szokott belőle lenni max 2 db...
Nem csak az a gáz, hanem, hogy egy itthoni, egy tulajos, végig BMW-nél szervizelt autóra nem mondja azt az importőr, hogy méltányosságból ad egy egyedi árat a javításra. Vagy nincs pl gyári felújított leadva a hibásat?
Illetve, hogy a francba térdel le egy turbó 140-nél? Ráadásul a 20i a maga 184 pacijával még csak túl sincs húzva
csütörtökön megnéztem egy nagyon szép F11 520i-t, magyarországi vásárlás, egy tulaj, végig a BMW-nél szervizelve, 143e km,120-nál vezérlést cseréltek rajta.
most eladás előtt bevitték a Rackhoz mert valami hangja volt a turbónak. Csere 1.03m Ft...
Nincs saját összehasonlítási alapom, de azt olvastam, hogy a közvetlen befecskendezéssel, azaz N53-tól a sor6 hangja mélyebb, dörmögőbb, és kissé ércesebben járó lett, nem is tartották sokáig meg őket.
Az biztos, hogy nem a turbó lesz a nagy tétel az N20 felújításánál...
A benzinesek ugye N53-mal indultak, nagynyomású, Nox szenzorok, injektorok, kokszodosás, inkább nem... (Akkor inkább N20, ugyanennyi baj (+ turbó) de egyharmaddal kevesebb mindenből)
N54 ugyanez, de legalább jól megy.
Dízel fronton N47 vagy láncot szaggat és/vagy kigyullad.
Marad az M57, 25d formátumban hatalmas erőtartalékkal. Csak nagyon ritka.
Mikor ezek a dolgok történtek, az E65 még zsír új autó volt, az E90 meg még nem is létezett.
Akkor még nem volt minden bokorban diagnosztika, amivel simán ki lehetett volna olvasni, hogy melyik modul nem alszik el és eszi az áramot az aksiból. Ráadásul nem mindig csinálta, csak amikor olyan kedves szottyant. :)
Azért egy E39 elektronikája kis túlzással kb semmiség egy E60, E65 és utániakhoz képest. Utóbbiakból nem lesznek youngtimerek sem, mert nem fogja megérni...
Egy időben még láttam lakótelepeken E65-öket (csak is korai 35i, 45i), de már nem látok, az ottani közönség nem bírja fenntartani.
A mai fiatalnak annyival könnyebb (más), hogy nem kocsival "kell" menőzni, ergo amúgy sem lenne értelme nekik 15-20 éves BMW-kkel hülyéskedniük. De ha akarnának se tudnának.
A 4 millából én egy 1.6-os szívó benyás kézi váltós nem hibrid Toyota Aurist vettem, 40e km-rel. Mint autó, nagyon jó, tényleg, de másképp, mint egy BMW.
A 100e km-es E39... nálam régen anno 10..15 éve az E39 tds-en teljesen random szívta az aksit a grundmodul és a klímamodul, de nem mindig. Álló helyzetben, bezárva. Aztán hol beindult, hol nem. Csak a modulok cseréje segített, de mire egy elektromos guru levadászta a teljesen random jelentkező hibaforrásokat, amiből kiderült, hogy kettő is van, ingem-gatyám-idegrendszerem ráment. Ugyan már, a rozsda, az kutyafasza, azt látod, ha ott van, és ha akarod, bármikor javítható, de attól még megy az autó. Az elektronika, az az, ami megöli ezeket az öreg autókat, szíváshegyeket okozva.
Ezért ér többet a szememben egy fapad E65, mint egy full extrás E66.
Azt tudni kell, hogy a Toyotába kizárólag 0W-20-as olajat szabad betölteni.
hogy mindenben igazad van, de szervizkönyves 100.000 km. Ha hazudik, akkor nem annyi.
Az enyémet 442.000 km-rel adtam el, a motorjának egyszer volt baja, de az is megelőzhető lett volna egy százasból, ha preventíve felújítottuk volna az egyébként jól működő magasnyomású szivattyút.
Én már nem megyek - előreláthatólag - autóval 332.000 km-t a hátralévő életemben . Tehát akár ki is szolgálna...
Az meg, hogy mit képzelsz bele egy hirdetésbe, a magánügyed ...
Valószínűleg nagyon is - én legalábbis nagyon szerettem az én Touringomat, ez meg - az én szememben - "odab*sz".
Adnánk érte magyar rendszámmal 4 misit? Nem valószínű, ( pedig ez 100.000 km-rel ezelőtt egy 12-13 mio-s autó volt) mert hát " mégiscsak egy 16 éves autó, emnnyiért már F10-et veszek!"
Ja, csak azt PONT nem akarunk venni...
Tehát van nekünk való eladó autó még most is, csak félünk tőle...
Sajnos tendencia lett, hogy valaki vesz egy új autót, és utána a szervizeléskor még lehúzzák milliókkal. Szegény ember azt hiszi, hogy vett egy autót sok millióért, és akkor az ki van fizetve, pedig nem, direkt úgy van megépítve az autó, hogy a használat során további milliós költségek jöjjenek javításban, alkatrészben.
Nálam szempont, hogy ne kelljen egy autóra locsolni a százezreket meg a milliókat. Simán átülök egy pénznyelő BMW-ből Hondába, Toyotába, az is lefedi az igényeimet, csak legyen erős is a motorjában. A különbözetet meg értékállóbb dolgokra fordítom.
Műszakilag hibátlan az autó, de még így is lényegesen vacakabb autó még az E46-nál is, az E90-hez meg nem is lehetne mérni.
Tele van idióta megoldással, a klíma rendszere egy hányadék, egyszerűen szabályozhatatlan, zajcsillapítása gyenge és az alkatrészei (azért ezen is kopik a fék :), a szériában kopogni kezdő első lengéscsillapítókról nem is beszélve :) ) meg horror árban vannak.
Minden elsőkerék hajtásosnak nagyobb a fordulóköre, mert ott a két féltengely, ami az E46-nál nem volt annyira jellemző. A féltengelyek miatt nem tudja annyira maga alá fordítani az első kerekeket.
Jó amit írsz,csak a gyakorlat nem ezt mutatja sajnos. Te szeretnél hinni valamiben,közben meg nem így van. Minél újabb,annál több a nyűg. Viszont ugye sok esetben még csak nem is javítható dolgok,hanem cserélendők. :/
Szerintem hátrány a rengeteg extra, de akinek egy 7er által nyújtott maximális felszereltség a fontos, az ilyet vesz - csak nem E65/E66-ot, hanem 10 évvel fiatalabbat. Már az is nagy sokk volt, hogy a hol működő, hol magát önállósító idrive gombot cserélni kellett. Nem olcsó, csak gyári, és nem is biztos, hogy az a baja. Ráadásul az egész autót miszlikbe kellett szedni hozzá. Aztán csere után jó volt.
A faceliftes E65 730d egyáltalán nem gyönge, és a szívósort leszámítva igen strapabíró. Ha nem egy full extrás agyonbonyolított példány az autó, akkor nem nagyon van gyönge pontja, masszív autó. (pl. légrugózás, stb.)
Ellenőriztesse a legközelebbi BMW márkaszervízzel!"
Annyit hozzátennék,ritkán van használva az autó,de intelligens töltőn szoktam hagyni. De így is előfordult,hogy akku lemerülést írt,és fogyasztók kikapcsolását,de indult mindig..
F01 dízel problémával fordulok hozzátok. Mellékelek egy fotót a kijelzőről is. A lényeg,hogy valószínűleg nem vettem észre,amikor kijelzett és leállítottam a motort. Telefon ide-oda,tanácsra hagytam 10 percig,majd,mintha mi sem történt volna,azóta is indul. Mértem akksit,töltést itthon kis multimérővel. Jónak látom,de várok vele,mit csinál holnap. Azért mértem,mert ez is egy tipp volt,hogy akksi kuka,illetve rossz töltés...
Persze tudom,hogy távgyógyítás nincs,de talán már valaki tapasztalt hasonlót.
Nem tudom, viszont ráállítottam olasz barátom a dologra, 1 nap alatt talált 5-10 napos biztosítást, így már mehet az olasz ideiglenes (papír) rendszám. Most beszélik meg a dolgokat az eladóval (aki ügyvéd), csak összejön valami.
Most várom a részleteket.
(Mindenesetre bookoltam egy trélert és hozzá vontatót)
Írd meg oda vissza,és senki nem tud belekötni,mert így nem behozatal van. Hanem kimentél,meg visszajöttél. Okod lehet rá bőven,hogy miért mentél ki P-vel.
Sosem volt jó,viszont a kamut elveszik. Viszont épp ebben a hónapban jelent meg cikk arról,hogy a tagállamok elfogadják egymás ideiglenes rendszámait másik országban,ez eléggé friss írás.
Igen. Hamar kiderítik,hogy melyik a kamu. Engem is mondhatni már,hogy utanként kiszednek,és pár perc múlva jó utat kívánnak. Nemrégen Deggendorf környékén,aztán Münchenben. Most a múlthéten osztrákban Linznél vezettek ki szolidan,ahol megemlítettem,hogy ez nem a 150 euros változat. :)
Köszi! Nem sok hiba van rajta, azért vette, mert novemberben ellopták a BMW-jét, de 30 nap után megkerült és nem akar két nagy autót fenntartani. Előtte végig az olasz BMW volt a tulajdonos, azért mentek vele...
A fotót azért küldte, hogy mutassa, van egy kis karc valahol a hátsó negyeden (én nem találom).
Az olasz srác utánanézett, ideiglenes olasz rendszámot adnak, ha kiregisztrálja a sajátját, de nem talált rá biztosítást.
Azt mondja, van magyarországgal egyezmény a P-s rendszámmal kapcsolatban, tehát elvileg használható a kiterjesztett érvényességű az aláírt 2005/14/CE and 2009/103/CE egyezmények alapján.
Spese Motorizzazione (a fixed amount of €99.35) Spese Pubblico Registro, which is calculated on the cars power Valori Bollati (fixed amount of €14.62)
Nekem már tavaly novemberben megvolt minden rá, csak mire megtaláltam volna az igazit, épp két nappal előtte talált a párom egy házat. Megvettük. Ugyanannyiért felújítottuk. Mondtam ok, de most én jövök :D
én is nézegetem 2 hónapja a 2-3 éves, garis, magyarországi, automta SUV-okat Anyának, holott tudom, hogy csak szeptember közepe és októer közepe között veszünk...
Pedig már vagy kétszer megvolt az ideális autó, de odakötöztem magam a radiátorcsőhöz...
Nem kerül bele utángyártott cucc akkor sem ha jóval kevesebből meg lehet oldani némi utánajárással. De egyébként megveszik így is ennyiért. fél nap ráfordítással másfél millát lehet nyerni,és pont ugyan az a gyári cucc kerül bele. Viszont ha ez cserélődik,akkor ki kell venni az összes ez után következő alkatrész egészen az injektorokig,mindet. Na ez nem kis meló,de megoldható. A 8. hengernél eszedbe jut,hogy más autót már össze fele raknál,ez meg még csak 2/3-nál jár szétszedésben. :D
Oldalanként 920pénz egyébként ha mindenképp a bmw-től rendelnél
bevallom, nem értem az utángyártott alkatrészek árpolitikáját...
ki vesz meg ilyen alkatrészt ennyiért?
- az 1. tulaj semmiképpen, mert nála gariba megy (ha tönkremenne, de azért nem szokott akkor még)
- talán a 2., de nála se megy még tönkre többségében
- 2. tulajtól lefelé egy 2-4 milliós autónál ez kb a gazdasági totálkár - lenne, ha nem épült volna ki a háttéripar ezeknek az alkatrészeknek a sokkal olcsóbb pótlására...
Értem én, hogy a gyár szeretné, ha kb az összes 10 évnél idősebb autójukat azonnal elbontanák, és újakat vennének helyette, de hát könyörgöm, aki tinédzser bmw-t (vagy bármi mást) vesz, az akkor sem fog soha újat venni, ha teljesen ellehetetlenítik az öreg használtautó szervizelést, egyszerűen azért, mert ő nem az a vásárlóerő kategória...
Megy a vadász az erdőben, egyszer csak meglát egy barlangot. Belelő kettőt, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve: Ejnye vadász, megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha l......sz. A vadász nem tud mit tenni, megteszi amit a medve kért. Másnap megint megy a barlanghoz, ezúttal egy géppisztollyal. Beleereszt egy sorozatot, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve: Ejnye vadász, megint megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha l......sz. Hát a vadász megint megteszi, hogy mentse az életét. Harmadnap teljesen felfegyverkezve megy a barlanghoz. Ráereszt 3 aknát. A barlang teljesen összeomlik, nagy por száll fel. Kis idő múlva sértetlenül előjön a medve a vállát porolva: Vadász, vadász te .......jársz ide
Ez évtizedes probléma ezen a fórumon. Küldés előtt mindig kijelölöm a fáradtságos munkával bepötyögött szöveget Control+C -vel, és ha elszáll a hozzászólás, akkor Control+V -vel újra elküldöm.
Mind említettem, nekem nem lesz ilyen problémám, de köszi, jó tudni! ;)
(Mi az isten megveszekedett lisztporos péklapátja ez az új módi? Kattintok az "Elküldöm"-re, erre villan egyet az ablak, eltűnik a bepötyögött rész, és újra itt vagyok, üres minden, pötyöghetem be megint... Más is tapasztalja?)
Amiben ugyan úgy szar lesz. Könnyen javítható ez. Én is ennek jártam utána még mielőtt meglett volna. Oldalanként 920pénz egyébként ha mindenképp a bmw-től rendelnél,de kis uánajárás és meglepődnél mennyire egyszerűen orvosolható továbbra is gyáriként új cuccal.
Most már jó végre. Még kellett egy teljes váltó felújítás (mégegyszer ugye), mostmár olyan amilyennek lennie kell. Úgyhogy majd ezt is jól eladom. Marad a Z1.
Van egy igen zavaró hiba amivel szembe kerültem,hátha találkozott már vele más is, remélem kapok támpontot a javításával kapcsolatban. Az alany egy E38 730iA (vin:DF65900) , valamiért a bal első ajtón lévő vezérlőről nem irányítható egyik ablak sem, és a tükrök sem. Viszont a többi kapcsoló mozgatja fel/le az ablakokat, illetve ha a gyári távirányítóval nyitás/zárás esetén nyomva tartom a gombot, akkor a bal első ablak is mozog. A vezetékeket már átnéztem szakadásra gyanakodva, az ajtókárpit alatt lévő modult is cseréltem. Elképzelhető, hogy a grundmodul adta meg magát ?
Urak, maradtak meg dolgok a 7esemrol, úgymint komplett Styling 94 garnitúra, mkIV navi, 16:9es board ami így most eszembe jut. Szívesen cserélek is más alkatrészekre.
A valto csinal erdekessegeket. ha D be rakom szinte majdnem mindig rögtön S-be megy magatol.Pedig az ha jol tudom csak manualis üzemmodnal van.Ha jarok vele manualban egy darabig,es utana atrakom D be akkor altalaban megy S nelkül. Teljesen rapszodikus. Valto kulisszara gyanalkodtam,amit ki is csereltem.(hibataroloban AGS Steptronic hiba)Vegig lett diagolva minden.Nem talaltam hibat benne.Oyan mintha valami felrekapcsolna.Valtoolaj szürövel cserelve.(Gyari ZF szett) az autoban 67e km van. Egyebkent gyönyörüen valt,semmi rangatas vagy hasonlo
Az ablakmosó folyadékom elfolyik. Valószínű a rendszer alján lehet a lyuk mert szintre koppra elfogy lassacskán. Sajnos balesetem miatt egy ideje félkarú vagyok, szétbontani nem tudtam hogy lássam pontosan mi a baj.
Hol tudok tartályt venni, mert se újat se használtat nem találtam a neten. Köszi ha valaki tud segíteni.
Üdv.
És ez ráadásul a legelső E32 évjáratnál fordult csak elő, ahol az olajbeöntő még nem elöl van (ennek nincs köze a dologhoz, de onnan lehet felismerni). Érthetetlen, hogy hogyan lett ebből ilyen általánosítás.
Nem enyém volt. De itt van (volt) közöttünk a tulaja. Már nem tudom, régen volt,de még újságcikk is volt róla. Az is ide lett anno linkelve. Régi öregek talán még emlékeznek rá hogy kié volt.
Szeretnék segítséget kérni a 2000-es E38-asommal kapcsolatban.
A legfontosabb az lenne, hogy a 16:9-es navigációm nem ment el semmilyen beállítást. Ugyan van egy olyan opció benne, hogy "memory on-off", de ez sincsen hatással a jelenségre. Tehát ha teljes képernyősre állítom a térképet, vagy zoom-olok, vagy akár a rádióban a hangszínt beállítom, az autó leállítása után az resetelődik az előző tulajdonos által régen beállított opciókra (nem a gyárira) és kezdhetek mindent előröl.
Amúgy minden működik benne, de ez rendkívül bosszantó.
Valakinek esetleg van valami ötlete, vagy létezik erre trükk?
Azt tudom, hogy az E39 és az X5-ös is ezt használja, de hiába kerestem a neten róla infót, nemzetközileg is csak egyet találtam, de ott a kommentfolyam végén nem született megoldás a jelenségre...):
itt spanyolul ugyan, de segítenek hogyan lehet kiszedni a középkonzolt, google translate szükséges ;-) - és az ülést sem kellett kiszedni hála istennek
Rég írtam már ide, de ez az új lekérdezősdi játék számomra is érdekes volt. Gondoltam rákeresek a volt autóimra. De sajnos nem volt benne köszönet... a 750i-met 2017-ben totálkárra törték, így kivonták a forgalomból. A 5 fényképezési alkalom mindegyikén más felni volt rajta... utoljára nálam volt rajta az eredeti kovácsolt. Kár volt elherdálni ezt az autót, az MX-5 RF mellé jó kiegészítés lenne.
Megnéztem a 740i-met is, ott meg láttam, hogy vannak anomáliák a km-futással kapcsolatban azért... :)
Na de örülök, hogy végre van egy ilyen adatbázis, ami elérhető, még ha nem is túl felhasználóbarát.
Én speciel azt nem értem, hogy miért kell ahhoz egyáltalán meghatalmazás Magyarországon, hogy valaki más autóját műszaki vizsgára vigyem. Milyen kára keletkezik ebből az üzembentartónak?
Az pedig teljes vicc, hogy akkor is kell meghati az üzembentartótól, ha a jármű tulajdonosa viszi vizsgára az autót. De a nonszensz sorozatban említhetném a 4peldanyos szabvány adadvetelit két független tanúval.
Azért a taxaméter, a matricák, és ki tudja mik helyeit nem fogják tudni soha eltüntetni, nem is beszélve a sárga fólia maradványairól. Mellesleg ezért kell V8, V12 kocsikat venni, azt tuti nem taxis használta :)
Egyébként ha a gyárak akarnának valamit tenni az ügy érdekében, akkor kéne egy km számláló mellé egy "örök életű" üzemóra számláló is, akkor gyorsan kiderülne, hogy azt a 200e km-t autópályán tették bele, vagy városban araszolva...
Ilyen is van, de ez akkora macera, hogy a 99,99% nem csinálja...
Ennyi erővel - ha van szoftverem - akkor minden este kiüthetem az aznapi utat, tehát azt is ki lehetne kerülni, ha pl. a rendőri rutin igazoltatáskor felírnák...
De az újautó vásárló többségében nem ilyen, és letojja, hogy most 90 vagy 190-et mutat az óra, ha 4-5 évesen eladja, neki ez munkaeszköz...
Aki meg nyugdíjasként szeretgetni vesz új autót (jellemzően nem Mo-on), ez eleve keveset megy.
Mellesleg 90-ről sem szép visszatekerni, de amikor kb 15 éve az első "komoly" autómat kerestem, akkor sosem dőltem be annak, hogy 150-et mutatott az óra, mert én "tudtam", hogy van abban 200 is, vagy akár 250 is.
Pedig fenét... 300, 400, vagy ki tudja mennyi volt azokban a romokban, de akkor el sem tudtam képzelni, hogy többszázezer km-t visszatekernek... Tehát végül is csak bedőltem, de nem annyira, hogy megvegyem :)
Ez jutott eszembe, ez ellen hatástalan az egész rendszer
Szervizkönyves Punto 1.2
Hősünk megvette az autót újonnan, szalonban. Használja, a kormányra huzat kerül, az ülésre szintén, a váltógombra Folpack (nem vicc), amikor itt az ideje, 15 ezernél elviszi olajcserére, ahogy kell. De nem a márkaszervizbe, hanem a haverhoz. Lecserélik az olajat, szűrőt stb., harmincezernél megint olajcsere. 45-nél jön a csavar. Szó szerint, óra visszacsavarva 15 ezerre, irány a márkaszerviz, pecsét a könyvbe, mindenki boldog, és így tovább.
A vezérműszíj idő előtt lecserélve a haver által, nehogy baj legyen, és így lett a 90 ezret futott autó harmincezret futott, szervizkönyves álom. Nyilván a fenti példa kirívó eset, de az elkövető magánszemély. Ismerik a bölcseletet, elhangzott már sokszor a belsőségen, „hozzáértők” által: autót csak magánszemélytől veszünk, mert a szemét nepper becsap.
Ez azért nem jó, mert annak az autója is értéktelenné válik, aki évek óta jóhiszeműen tart egy visszatekert órájú autót...
De az az autó már eleve értéktelen, csak a tulaj még nem tud róla. Majd ha elkezd kártyavárként elromlani rajta minden, akkor majd ő is kezdi sejteni. Vegyék csak nyugodtan utólag elő azt a tulajdonost, akinél visszaesett a km óra állása. Óratekerés, csalás, sikkasztás, hurcolják csak meg jó alaposan, igaz, hogy nem kap komoly büntetést, de járkálhat évekig ügyvéddel a bíróságra, és kötelezzék kártérítésre, vagy eredeti állapot helyreállítására, pénz vissza, autó vissza. Elég már ebből a csalás sorozatból.
Mintha vennék egy hamis gyémántot csilliárdokért, amiről utólag kiderül, hogy sima üvegből van. Nem az a hibás, aki bebizonyítja, hogy ez bizony hamis, hanem az, aki elkövette a hamisítást.
Ez azért nem jó, mert annak az autója is értéktelenné válik, aki évek óta jóhiszeműen tart egy visszatekert órájú autót...
Annyi kéne még első körben, hogy az átíráshoz - vagy ha úgy tetszik: az eredetvizsga részeként - kötelező lenne ez az adatbázis lekérés, és az eredményt az eladó lenne köteles a vevő számára átadni - a forgalmihoz, törzskönyvhöz hasonlóan, az okmányiroda meg elkérné...
Aztán hivatalos dokumentummá kéne tenni a szervizkönyvet, ami az esetek 90-sok %-ában azt igazolná, hogy az első tulaj szorgalmasan gyűjtötte a km-eket, és mint általában, márkaszervizbe hordta a kocsit.
Kamionokon már nézi a német az adblue tartály szintet felírja a többi rendőr álltal lekérdezhető adatbázisba vízzel szokták még eleinte felönteni de már a számlát is kéri.
A ledugózott, kiírt EGR szűrő a NOx kibocsájtást növeli az egekbe. Az NOx rendkívül rákkeltő, a VW diesel botránya is a NOx kibocsájtásból indult ki. És melyik országban legmagasabb a tüdőrákos halálozási arány? Magyarországon. Világelsők vagyunk.
Kamionokon meg kiírják az Euro 5-ös vagy annál magasabbaknál az Adblue-t szoftveresen. Nincs Adblue fogyasztás, nincs hibakód, nem látszik rajtuk géppel se, hogy nem működik. Csak szimplán nem fogy az Adblue a tartályból. Mert sokszor elromlik, és baromi drága a javítás.
Tudomásom szerint bűncselekmény,csak nem lehet rábizonyítani. Volt már ez is hivatalos téma,hogy miért engedik az ilyeneket átírni,de erre volt egy egyértelműen elfogadható magyarázat. Mégpedig,ez a gyakorlatban nem befolyásolja az autó működését. Én személy szerint a kiírt dpf-re jobban ráállnék. Ezt kint nézik is már sok esetben. Euro 4-et visszaminősítenék euro 2-re,fizet plusz regadót,azt mehet tovább,vagy helyreállít.
Azért marad még egy csöppnyi álomvilág, mert a jó vételnek tűnő autók első magyarországi forgalomba helyezései nagyrészt 2017-2018. Aztán ugye az első vizsgára tetszőleges km-el lehet beballagni. :)
Én támogatnám, hogy - mivel az óratekerés bűncselekmény - ne lehessen az olyan autókat átíratni, amelyeknél a korábban rögzített óraállás magasabb, mint az aktuális.
Ehhez mondjuk az is kellene, hogy ne kelljen okmányirodába menni az átíratással, hanem ezt is lehessen elektronikus úton intézni.
Mert ha a vevő fizet, adásvételi a kézben, okmányiroda be, és nem lehet átírni. De ha ez elektronikus lenne, akkor egy laptopról, vagy bárhol át lehetne íratni az autót, és még fizetés előtt kiderülne, ha az autó nem átíratható.
Valós 168e km-el, hibátlan állapotban, teljesen költségmentesen még hívásom sincs a GT-re hónapok óta. Lassan 1 éves lesz a Volvo, azóta kb. 10001500 km ment bele a GT-be...
a 2012 utáni autóknál már nehéz lesz akkorákat csalni,
-----
Egyetértek,
még akkor is, ha a tényleges hasznát ennek a rendszernek esetleg csak 5-10 év múlva - azaz: megfelelő történeti adatokkal feltöltve - tudjuk, vagy tudják a gyerekeink élvezni.
Talán sokkal nagyobb megbecsülést fog élvezni a tiszta, dokumentált előélet, és kevesebb lesz az átverés is .
( Vagy mindenki a Zsoltitól vegyen autót továbbra is, még akkor is, ha egyszer-kétszer körözik is a gépsast..)
:-)))))
Ja, a T4 Tranyóm is motorkódos - holland -, azt is körözik...
Hát, aki azt hiszi, hogy évi tizenpár ezer km-t megy egy ilyen autó újkorában, az úgysem fog soha semmit lekérdezni... és kb meg is érdemli, hogy aztán költse rá a gatyáját :(
Persze szervizkönyv egyik versenyzőnél sincs hirdetve, ami - mint tudjuk - semmit nem bizonyít, ellenben a hiánya annál inkább...
Ezzel együtt jó dolog, hogy ez elindult, azért a 2012 utáni autóknál már nehéz lesz akkorákat csalni, mint eddig.
Ezt a GT-t lehet felhívom,bár nyilván azt fogja mondani,hogy nem pontos a rendszer,miközben fotó is van feltöltve magasabb óraállásról. :D Szégyenek az ilyenek...
Kulcsból ott is kiolvassák az eredeti óraállást nem? Legutóbb még pénzt sem kértek érte egy 4.4i X5-nél hivatalos BMW-nél. Meg előfordul elektronikusan vezetett szerviztörténet is.
gyakorlatoztam, jó játék. Kiderült pl., hogy a 2000-ben eladott VW Passatom még mindig forgalomban van, a 39 530D-be azóta is folyik bele a km ( lassan 500-nál jár), valamint, hogy a Hollandiából behozott, 2014-ben megvett VW T4-emet ( ezzel vannak most kinn a srácok Würzburgban) körözik...
:-)))))
Az 5 éve eladott Honda Deauville-m azóta 9,300 km-t ment ( én, a helyette vett motorommal 70.000-et), és a nejem Sharanjának egyik műszaki vizsgáján motoros szerkóban voltam - a fényképek szerint .
Feljebb is vettem gyorsan a GT árát, így már nem kell harcolni az elemekkel. Ha meg valaki külföldről frissen behozott 0 infós álmot szeretne, hát lelke rajta. :)
Nekem facelift E65, és már volt iDrive gomb cserém. Enyém úgy romlott el, hogy ha egy kicsit tekertem rajta valamelyik irányba, rögtön elkezdett az ellenkező irányba forogni. Gondolhatod, így lehetetlen volt pl. navinak megadni egy címet, vagy a rádiót hangolni, stb.
Csere segített csak. A fél autót szét kellett szedni, üléseket kiszedni, középkonzolt miszlikbe, fél nap ráment. Minden csavarozva van szerencsére jó masszívan rögzítve, nem patentozva, vagy fülekkel, ezért nem nyiszog, nem zörög benne semmi utána sem, mint az olcsóbb BMW modellekben. Itt nagyon látszódik a prémium minőség, egy 7er belsejében csend kell legyen. Hát ezért van bent csend.
Ja, és csak az iDrive gomb elektromos részét kaptam meg a dobozban, maga a tekerőgomb, amit a kezeddel megfogsz, azt nem adták vele, a régiről át kellett rakni. Pedig sajnos nem volt olcsó.
Száraz, nem túl meleg levegő az ideàlis. Egy jól megépített és időnként szellőztetett garázsban nem megy sokkal 50% fölé a páratartalom. Minél alacsonyabb annál kevésbé rohasztod az autót.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat. Porszáraz garázs, ez egy hasonlat, de ez nem a megfelelő szó rá. A helyiség száraz, nem nedves, nem dohos, nem átláthatatlan pókhálókkal teli pajta. Por természetesen van benne, hiszen nem egy légmentesen zárt vákumolt tér.
Az autó egy ismerősömé, kacérkodom a gondolattal, megvenném, Ő is az eladással.
Lejárólapozod, padlóösszefolyót csinálsz akár szikkasztóval, akár bekötöd a csatornába. A garázskapu, az ablakok jól zárjanak. A motorom nem nagyon porosodik, ezek szerint nekem is van ilyen.
2016 - óta áll garázsban, átlag 2 havonta beindítva, üzemi hőfokig járatva és leállít. Nos egyenlőre 9 - 10 hozzászólás érkezett (más fórumokon) és egyöntetűen új olaj és szűrő megoldást javasolnak.
BMW 750i (e32 1993 - as) gyönyörű állapot, 2016 - óta porszáraz garázsban áll. Ma egy kis megjáratás lett volna a cél a környező utcákban, pöcc indul minden henger gyönyörűen jár, üzem melegen nagyon finoman indulás. Nagyjából 500m után berakja magát vészüzemmódba (szerintem 3. - ba) és ezen kívül csak a hátramenet az üres és a p állás funkcionál.
Valaki járt már így? Sok állás miatt csinálhatja ? 2016 előtt hibátlanul működött soha nem csinált ilyet. Köszönöm az esetleges építő jellegű választ (válaszokat)
Mert az én drágám 1 nappal azelőtt hogy megjelent a hirdetés vett egy házat. Aminek a felújítása folyik, így csak áprilistól vehetek autót. (Vagy ha eladtam a kanizsai telket, amit 5 hónapja árulunk). Hát ezért :)
Segíteni nem kell, csak a pofám jártatom itt, de azért köszi!:)
amikor én 97-ben megterveztem a ház alá ezt a (dupla) garázst, akkor rohadtul nem láttam, mikor lesz két autó benne...
:-)))
A nejemnek jogsija sem volt, én nem bolondultam meg motorozásilag, de úgy voltam vele, hogy "hátha" .... Aztán most nemhogy "hobbi-bajor", de még egy bicikli is alig fér be.
Pedig "hobbi-bajornak" egy hónapja be van kedvencelve ez itten:
Komolyra ferdítve: változatlanul nem szerettem meg a SUV kategóriát, BMW-ből sem...
Nagy limókat nézegetek a távol-keleti szekcióból ( Lexus GS, Honda Legend), bár a szívemnek benzines, 3000 ccm körüli német limók ( E65, S-Klasse, A6/A8) kedvesek... de ezektől meg igencsak félek...
mert ők hozzánk képest bevállalós, merész népség!!
:-)))
--------------
De akkor beszélgessünk - ill Te, Ti mit csinálnátok/vennétek a helyemben:
50 fölötti, már csak egy saját gyerekkel ( + asszony) utazó, áprilistól október végéig autót csak végszükségben használó, viszonylag normális egszisztenciájú csávó vagyok, évi 8-8.500 km-t megyek autóval ( döntően csak Bpest és agglomeráció, nagyon-nagyon ritkán - csak végszükségben - egy-egy vidék)
Egyetlen ( na jó, 3) kívánságom, hogy megbízható, kényelmes, csendes autóm legyen ( a sorrend szabadon felcserélhető), mindegy hány lóerő ( azért 100 fölött kéne), mindegy ilyen típus ( de legyen hozzá alkatrész pár napon belül és ne csak egy helyen tudják javítani Európában), mindegy milyen felszereltség ( de klíma/el. ablak, aut váltó, tempomat kell bele), mindegy, milyen a fogyasztása, mert keveset megyek vele...
Ja, és 3-4-nél nem kéne többe kerüljön ...
Szóval nézelődök a Magentis helyett, de mindennel van valami bajom...
Szerintem vedd meg, szép kis autó, passzolna Hozzád. Úgysem használnád sokat, hisz alig vagy itthon. Múltkor eszembe jutottál, megtaláltam a kb 10 éve adott nyílhegyeket.
Ez egyrészt róla egy bizonyítvány (magától) , egy érdeklődőt nem idiótázunk le, semmilyen körülmények között, ő (a potenciális vevő) van érted (az eladóért) és nem fordítva...
És valamiért mégsem vette meg, biztos volt oka, ha már ennyi időt és átnézendő listát rászánt.
Nézd csak mit írt az utolsó jóemberről, aki megnézte:
volt egy idióta öreg nézőm... 3 órát nézte, közben végig- ez túl szép... ez túl szép... csúnyábbnak kéne lennie ennyi idősen... - majd egy 80 pontból álló listát néztünk végig, minden stimmelt. Majd ez után ... megbeszéli a feleségével...
Nekem ilyen van, de makulátlan. Ami elromolhat, az ki van rajta cserélve, meg az is, ami elromlott. Minden csak gyárira. Km kb. ugyanennyi van benne. 10 éve van meg. Szerintem sokkal többet ér, mint ez, pedig képről jól néz ki.
Bizonyára legendásan megbízhatóak, de a kényelem meg a komfort nem egy kategória. :) Aztán hogy ez kinek mennyit ér meg, már egy teljesen más kérdés. :)
Nem értem mit szeretnek a japán autókba,beültem nagybátyám ő általa istenitett Toyota aurisába,és alig vártam hogy kiszálljak belőle. Kinek mi jön be......
A faceliftes E65 nagyobb fékeket kapott, de szerencsére felmegy rá ez a fajta gyári dísztárcsás garnitúra, amit az ETK csak a facelift előtti 7-esekre hoz. Nem mondaná meg róla senki, hogy dísztárcsa takarja a mögötte lévő - elég egyszerű - alufelniket:
Írni akartam,hogy a kipurepedésnek aztán nem az injektor a kiváltója. Ha nincs meg a nyomás nem jár. Ezek a rohadt 30d-k 500.000Km-nél is tudják a nyomást. Viszont az öntvény meg a lemezcsonk között nem igazán van átmérőkülönbség. Mivel a lemezbe belenézel és 2mm-el beljebb az is szűkített. Viszont az egy másik tény,hogy maga a hengerfejen lévő kipu átmérő még 4mm-el kisebb mint a csonkokon lévő átmérő. Direkt megmértem. Tegnap cseréltem épp egy ilyen csonkot egy X5-ön,amiben 125.000Km van. Nekem már többször felvetődött az a dolog,hogy számtalan hiba nem Km függő,hanem az eltelt évek alatt előjönnek. Ez több esetben így volt.
Az a rail nyomás azért is csökken, mert az injektorok nem zárnak rendesen, kopnak, ezért nagyobb keresztmetszeten távozik a gázolaj az injektorból, mint újkorában, vagyis rendszerben nézve emiatt is csökken a nyomás a railcsőben az újkori állapothoz képest.
Saját - off autó - tapasztalat, hogy common rail diesel motoros furgon, 1/4 üzemanyag a tank alján, kánikula, egész napos dugóban állás és menés Budapesten, és a kopott injektor és nagynyomású szivattyú miatt a forró délután végén nem indul be az autó. Felmelegszik a tankban a gázolaj, lecsökken a viszkozitása, és nem bírja felnyomni a szivattyú indítási nyomásra a gázolajat.
Mire leszervezem a mentést - kb 1 óra, pont lehűl a motor és a gázolaj a tankban. Sofőr hív, hogy az autó pöcc-röff beindult. Jön haza autópályán. Hazaér, de este van, menetszél van, az autó soha többé nem produkálja a hibát, motorban hibakód nincs.
Olvastam egy német service doksiban, hogy az e60 530d-k (nem tudom, melyik modellekbe szerelték még ezt a motort) folyton elrepedő, hegesztett kipufogó leömlői is azért repednek el újra és újra, mert a nagynyomású szivattyú + injektorok kezdődő fokozatos leromlása miatt keményebben jár a motor, és ez a vibráció okozza, hogy az újonnan megvett, BMW eredeti hegesztett lemez leömlő is eltörik. Aztán felrakják az E39 öntvény leömlőjét, (aminek amúgy 0,5 mm-rel kisebb a belső átmérője), és az meg bírja a rázkódást. De ez is okozat, és nem az ok megszüntetése.
2008- tól meg aztán főleg, 150ezertől lehet félve autózni mikor szakad el a lánc. e87- e90- f10é s társaiban sorban szakadnak el a láncok, akár benzines, akár diesel.
nagynyomású szivattyújáról is azt a tanácsot kaptam 4-5 éve, hogy 200-anként illik felújjítatni/cserélni, ha nem szeretnék egyéb "kellemetlenséget".
Egyébként meg amit leírtál, abból (is) világosan kiderül, hogy a szóbanforgó autókat nem ( sem) arra gyártották, hogy kelet-európai negyedik kézbe kerülve hibamentesen lehessen velük autózni, hanem arra, hogy a német vezérigazgató úr üljön benne 120-150e kényelmes, hibamentes - bár drágán fenntartható - km-t, utána meg kit érdekel már a gariidőn kívüli második tulaj ?
Volt itt régen több V8 diesel tulaj is, és az derült ki róluk, hogy túlkomplikált, nagyon drágán javítható motorok.
Ez a DPF eltömődés okozat, és nem ok, az alapfelállás, hogy hivatalosan 200e km után a DPF-et cserélni kötelező. Ezt írja is a board, ha megnézed. Pont úgy, mint az olajszűrőt is az előírt km megtétele után.
Tudom, drága a DPF, ezért senki se cseréli. Jobb esetben kisavazzák, és visszateszik, rosszabb esetben egy csővel helyettesítik és kiírják az autó agyából.
De vissza a DPF-hez! Magától nem menne tönkre, hanem az egyre kopottabb a nagynyomású szivattyú egyre kisebb befecskendezési nyomást képes már előállítani, az injektorok is inkább pisálnak már, mint porlasztanak, ez tökéletlen égéssel és fokozott koromképződéssel jár, amitől eldugul a DPF és amit már nem képes regenerálni.
Szóval ez a DPF hiba bármelyik motorral megtörténhet, és a teljes hibalánc felszámolása egy nem 1-essel kezdődő hétszámjegyű forintban állna meg, de ki költene rá ennyit?
1500-2000 fordulat között rángatózott a motor.(E65,745d).
Nem légtömegmérő,porlasztó,kardán vagy felfüggesztő,és nem váltó tartó. Fix sebességen fel-le mozog a fordulatszámmérő,sajna wandler(konverter)lett a hiba oka,még a lamellákat is cserélni kellett+szelepvezérlőtömb.
(Csak segíteni szeretnék,ha valakinek ilyen jelenség adódik)
Akinek E65, 745d-je van,a dpf kb 330-380 km körül,eldugul(1-4 hengersor),és a kipufogógáz nyomás felnyomja a szelepeket,megakassza és eltöri a vezérműtengelyt.Szerencsés esetben egyben marad a vezérlés!
Sajna a hengerfej vez.tengely üléket is szétveri.Már harmadik autó járt így.....
Ezek a 35i/45i motorok állítólag több olajat esznek, mint benzint. Csak a motorcsere segít, de rég elfogytak már a motorok. Ezért adják őket szaré-húgyé.
Üdv Mindenkinek! Futóművel kapcsolatban kutattam a NET-en ( Mercedes ) és ebbe az anyagba akadtam bele, szerintem számotokra is érdekes olvasmány, főleg az utolsó bekezdés!
Ha nem működik akkor elég furán viselkedik. Nagyjából 99%,hogy a vezérlőtömb van megállva. Ami a jobb első sárvédő mögött van. Lehet állt valamikor sokat,és megragadt. Csere bontottra kb 35pénz. Én az egyik E65-ön kipróbáltam,de az valóban állt sokáig. Könnyen,gyorsan végezhető a csere E65-ös léptékben mérve. :D Meg a szép zöld olaj bele és már működik is. Le se teszteltem inpával,egyből tette a dolgát.